Netypická jména

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7228
2.9.22 23:58
@topazio píše:
Mně se jmen Max - Maxmilián líbí.

mě se líbí Maxwell, ale i ty ostatní varianty, a vzala jsem namilost i Maxima :mavam:
Jinak mě fakt překvapil Egon :mrgreen: a Ámos
A fakt mile Darja, to jméno se mi hrozně líbí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
3.9.22 07:17
@g.sandova píše:
Tyto, kdes to našla?

www.kdejsme.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
3.9.22 07:18

Znám Kostu, Santiaga, Barnabáše a Venuši.

Příspěvek upraven 03.09.22 v 07:20

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
3.9.22 07:19
@Florimo píše:
Me treba prekvapilo jmeno Ondřejka… v zenske verzi jsem to neznala.
Z kluku znam Koniáše, Kašpara…

Ondřejek je 78 (mně je podstatně míň a nejstaršího děcka ještě míň). :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140225
3.9.22 10:22

Jméno Šimona, těch je 42 u nás a Šimonka jen jedna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140225
3.9.22 10:24

Jméno Ludvíka, 164

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.9.22 10:39
@warita píše:
Amen!

Vubec vseobecne nechapu ten cesky pristup „a proc ne ceske jmeno“? Co ceskeho je na jmene Tomas, Michal, Jakub a pod? To nejsou ceska jmena, pokud se o nich da cokoliv rict, tak ze jsou bezna.

A ma otazka zni: proc chteji vsichni za kazdou cenu byt tuctovy? Jmeno ma jednu velmi dulezitou funkci a sice odlisovat nositele toho jmena od ostatnich. Pokud se kazdy druhy jmenuje Honza, tak se to komplet miji ucinkem.

Asi tak :palec:
Já se přestala bavit s jedním kamarádem, protože mi už dvakrát vyčetl, že jsme dceři zkazili život jménem, že je úplně hrozný a všichni se jí budou smát. A že na co si to hrajem, děti mají mít jména obyčejný, že není potřeba vyčnívat……Já zas razím, že jméno má odrážet osobnost, už samo o sobě dělat člověka vyjímečným….

• Citovat
  • Upravit
21593
3.9.22 10:43
@Janli píše:
Já zas razím, že jméno má odrážet osobnost, už samo o sobě dělat člověka vyjímečným….

Presne tak!!! Mluvis mi z duse.

Ja ani zapadnout do davu nechci. Jsem original, jsem hodne sva a jsem na to hrda. Moje deti budou urcite po mne, dcera na 100%, je tvrdohlava, sebevedoma a tak celkove ji v sobe dost vidim. A k takove osobnosti se hodi i neobycejne jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
3.9.22 10:53
@warita píše:
Presne tak!!! Mluvis mi z duse.Ja ani zapadnout do davu nechci. Jsem original, jsem hodne sva a jsem na to hrda. Moje deti budou urcite po mne, dcera na 100%, je tvrdohlava, sebevedoma a tak celkove ji v sobe dost vidim. A k takove osobnosti se hodi i neobycejne jmeno.

On každý člověk je jedinečný, ale tolik jmen zase není. Každý rodič vidí své dítě jako osobnost apod. Ale osobnost se z dítěte nestává originálním jménem. Já mám naopak ráda jména tradiční typu Adam, Jakub, David, Tereza, Veronika. Přijdou mi taková ušlechtilá, důstojná a jsou také mezinárodní a srozumitelná. Jinak jména nějak nepoužívám, každý se nějak jmenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
3.9.22 11:00
@Josefuna píše:
On každý člověk je jedinečný, ale tolik jmen zase není. Každý rodič vidí své dítě jako osobnost apod. Ale osobnost se z dítěte nestává originálním jménem. Já mám naopak ráda jména tradiční typu Adam, Jakub, David, Tereza, Veronika. Přijdou mi taková ušlechtilá, důstojná a jsou také mezinárodní a srozumitelná. Jinak jména nějak nepoužívám, každý se nějak jmenuje.

Já když vidím David tak vidím skákajicího Michala Davida a hned kroutím hlavou Jakub je krásné jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
3.9.22 11:01

Já narazila na Silvestra, Hercula, Adlétu, Viléma, Apolenku a Biancu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
3.9.22 11:05

@topazio Zrovna tato knížka šla mimo mě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
3.9.22 11:22
@Hlaholice píše:
Já narazila na Silvestra, Hercula, Adlétu, Viléma, Apolenku a Biancu.

Krom Hercula znám všechny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13112
3.9.22 11:24

Znám Hercula a Magnuse a kámoška chtěla dát holčičce Lorraine…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
3.9.22 11:56
@Josefuna píše:

Vsak v poradku. Dej jmeno, jake se ti libi!

Ja zase davam duraz na originalitu, eleganci, mezinarodnost. Moje dcera se jmenuje Lea, za me to splnuje vsechny pozadavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí