Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Wani píše:
Aneta Langerova ma bratra Nikolu, pokud si dobre pamatuju.
taky jsem znala jednoho Nikolu, je mu už aspon 30
@Dahlia0409 píše:
Tak to vůbec nevím, ale je to možnéAsi mi to prostě na kluka nesedí, možná jen proto, že jsem zvyklá, že to má prostě holka, no. Něco jako třeba Michelle, taky to myslím může mít i chlap? A je to divný
Právě proto se mi líbí, že u nás se aspoň jméno poznalo podle toho, že ženské jméno končilo na -ová, ale už i v tomhle jsme světoví a časem poznáme prd, když bude třeba Nikola Novák, jsem v pasti pak teda
Tohle je takovy český dvoreček. Celou kariéru se pohybují v mezinárodním prostředí, takže jsem narazila na různá jména, takže mi zvláštní přijde máloco.
Spousta jmen, která padla v diskuzi jsou možná aktuálně méně dává, ale běžná (a v některých dobách naopak naprosto běžná jako zmiňovaní František, Alois, Alena, Jindriska). Takže nejde o nic víc, než jen módní vlny.
A mnoho jmen je v tuzemsku možná neobvyklych, ale v zahraničí zcela běžných.
Pracovně jsem v kontaktu s Michelle mužem i ženou, každý je z jiné země. ![]()
@vokishka píše:
taky jsem znala jednoho Nikolu, je mu už aspon píše: Více
Taky znám Nikolu kluka, je mu taky pres 30. ![]()
Nikolu znám dve holky (věk cca 30 a 13), pak několik Nicol (jedná se narodila ještě za komančů a rodiče si museli vyběhat povolení cizí verze, matrika je tlačila právě do Nikoly).
Kluka osobně neznám, ale fakt by mě to nepřekvapili a nepozastavila bych se nad tím (viz ten Tesla nebo Nikola Šuhaj), je tam evidentni zahraniční původ jména.
To je stejné jako Michelle, René a asi spousta dalších jmen.
Nikola je česky Mikuláš. Takže Nikol je vlastně Mikuláška? ![]()
Znala jsem Oldřišku, Jindřišku a u nás v rodině se dává často Jiřina, samozřejmě se oslovují zkráceně Jiřka/Jiřa.
My jsme meli v dome kluka Nikolu. Oni ale byli z Jugoslavie, tak tam to maji mozna jinak. Jeho sestra se jmenovala Marianna.
@g.sandova píše:
@Petpuk Ty zdrobneliny ve své době frcely.
Frčely. Viz Petruška Šustrová nebo Ivanka Devátá.
@stín katedrál píše:
Nikola je česky Mikuláš. Takže Nikol je vlastně Mikuláška?
Znala jsem Oldřišku, Jindřišku a u nás v rodině se dává často Jiřina, samozřejmě se oslovují zkráceně Jiřka/Jiřa.
Ona i ta zmińovaná Andrea je vlastně Ondřejka.
@Dahlia0409 píše:
Tak to vůbec nevím, ale je to možnéAsi mi to prostě na kluka nesedí, možná jen proto, že jsem zvyklá, že to má prostě holka, no. Něco jako třeba Michelle, taky to myslím může mít i chlap? A je to divný
Právě proto se mi líbí, že u nás se aspoň jméno poznalo podle toho, že ženské jméno končilo na -ová, ale už i v tomhle jsme světoví a časem poznáme prd, když bude třeba Nikola Novák, jsem v pasti pak teda
Joo, oni strašně v zahraničí trpí
Dyť je to blábol cos napsala. Buď je to Mr., Miss nebo Mrs., případně Pan, Paní, Slečna. Nebo toho člověka vidíš, tak snad muže od ženy rozeznáš, ne? A když se jedná o písemný styk klientského charakteru může ti to být celkem šumák..Ach jo, prostě není nad východoevropské zvyky, co?
@Jazmine píše:
Joo, oni strašně v zahraničí trpíDyť je to blábol cos napsala. Buď je to Mr., Miss nebo Mrs., případně Pan, Paní, Slečna. Nebo toho člověka vidíš, tak snad muže od ženy rozeznáš, ne? A když se jedná o písemný styk klientského charakteru může ti to být celkem šumák..Ach jo, prostě není nad východoevropské zvyky, co?
Aaaaaamen!
@Jazmine píše:
Joo, oni strašně v zahraničí trpíDyť je to blábol cos napsala. Buď je to Mr., Miss nebo Mrs., případně Pan, Paní, Slečna. Nebo toho člověka vidíš, tak snad muže od ženy rozeznáš, ne? A když se jedná o písemný styk klientského charakteru může ti to být celkem šumák..Ach jo, prostě není nad východoevropské zvyky, co?
Nevím, proč tak ostře, beru to jakože na první pohled třeba, nebo poslech, že to člověk nepozná ![]()
Moje vnučka je Odetka.
Kolikrát jsem slyšela…to jsme v životě neslyšeli. No, pak ale neznají slavný balet Labutí jezero. ![]()
@Hlaholice píše:
Já narazila na Silvestra, Hercula, Adlétu, Viléma, Apolenku a Biancu.
Jednu Bianku znam a Apolena je krasne jmeno. Kdyz jsem byla tehotna se synem, ta se mi zdalo, ze se mi narodila holcicka jmenem Apolena.
Melisa-kamaradka z hřiště
A byvala sousedka pojmenovala sve treti dite Medard ![]()