Neudělala jsem školu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10120
23.9.11 09:39
ale no tak…prostě ne vždy se v životě zadaří hned…dáš to, neboj…teď jsi ve stresu a smutná z toho, že to nedopadlo…zrelaxuj a šup do toho…a hlavně se uč s tím, že to dáš…a ber to tak, že nejsi ani první, ale ani poslední, kdo to udělá/udělal na potřetí :hug: :hug: …pokud jsi zvládla ty 3 roky, zvládneš i toto, kdybys na to neměla, dávno by jsi na té škole nebyla :hug: :hug: :hug: tak…hlavu vzhůru, odpočinek a hurá na věc :hug: :hug:
Anonymní píše:
To jsi šikulka s 3 dětmi :-)) Samozřejmě, já taky nechci nic zadarmo. Jen mám pocit, že jsem sama sebe i ostatní hrozně zklamala. A to jsem fakt nikdy problémy neměla. :-(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30320
23.9.11 09:41

Anonymní, u nás se stalo, že jednu holku vyhodili třikrát od státnic. Měli jsme na státnice jen dva pokusy, ale ona dostala od rektora na žádost další dva. Kdyby pak neudělala, musela by se přihlásit znovu ke studiu, tam by jí většinu věcí uznali a dodělala by jen pár předmětů. Takže neboj, i kdyby to náhodou nevyšlo tak je ještě šance, zkusit takto získat další pokus a hlavně, málokdy se stane, že by někoho vyhodili víckrát.
Zkus se teď dát hlavně do pohody a pak se pomalu vrhni znova na učení a neučit se zpaměti, ale pochopit látku to je nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
23.9.11 09:41

No, já právě že z důvodu hlubokého pochopení látky dělala někdy zkoušky a předměty i dvakrát třikrát … a stačilo z mé strany trochu snahy a prácě během roku a zejména komunikace s dotyčným vyučujícím, a vycházeli mi vštíc neskutečně. Ono to samozřejmě bude jako všude jinde o lidech, jsou vstřícní pedagogové a jsou prostě namyšlení tupci. V mém případě jsem prostě usoudila na to, že právě to, že furt propadávám a nezvládám (ono taky s dvěma malýma dětma … :nevim: ), že už se mi prostě nechce, nemám sil ..... ale dohodnout si v dostatečném předstihu s vyučujícím zopakování předmětu, resp. zkoušky, vidím ze svých zkušeností jako detail … spíš se informuj na studijním jak dál co se týče kreditního systému (v tom já měla bordel vždycky a vždycky před semestrem jsem bombardola svou studijní poradkyni, jestli se vůbec můžu zapsat :nevim: ) … a pokud to pro tebe neznamená celodenní výlet, doporučuju osobní návštěvu toho studijního oddělení! Jednak si zjistíš vše co potřebuješ, a jednak by tě to mělo uklidnit, že zopakování zkoušky je fakt jen … co se týče školních měřítek … banalita …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.11 09:49

Ani nevíte, jak moc mi pomáháte :-) S tím kreditním systémem nemusím, je to jen VOŠ. Teď teda ještě zůstanu v týhle práci, bohužel jen za pár korun a budu si muset shánět něco jinýho ..Chjo

• Citovat
  • Upravit
8566
23.9.11 11:24

Anonymní, nevěš hlavu, základem všeho je opravdu POCHOPIT co se učíš, učit se něco nazpamět fakt nemá smysl..jestli máš ještě jeden pokus, tak se v podstatě nic neděje.. Z reakcí okolí si nic nedělej, děláš to pro sebe a né pro ně, mohou být pouze rádi když uspějěš, když neuspěješ je jim po tom kulové..U nás ve škole, jsou na státnice jen dva pokusy (VŠ ) a taky se stalo, že někdo druhý pokus neudělal, bohužel už nemají žádnou šanci. Tak mají holt ukončený třetí ročník VŠ bez titulu Bc. :-? . Budu držet palce, hlavě se hoď do klidu, řekni si, že o nic nejde ( vím, že to není tak jednoduché, taky mám za sebou, prostě mušíš ustát ten tlak okolí, a říct si, že to děláš jenom pro sebe, a sama to chceš pochopit protože to chceš dělat a chceš se tím živit…to mi pomáhalo nejvíce..) Budu držet palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.11 13:00

Kallkapa:

Já vůbec nevím, jak to po třetí psychicky zvládnu. Strašně moc se bojím, že mi to nedají, že to neudělám..Co potom? roky k ničemu? To snad néééé :cry:

• Citovat
  • Upravit
20518
26.9.11 13:33
Anonymní píše:
Kallkapa:Já vůbec nevím, jak to po třetí psychicky zvládnu. Strašně moc se bojím, že mi to nedají, že to neudělám..Co potom? roky k ničemu? To snad néééé :cry:

No, to je právě to. Jestli to máš nabiflované a ve chvíli kdy odcházíš od komise, je to frrrrrr z hlavy (nebo ještě před příchodem před komisi) , pak budeš mít pravdu, že ty tři roky dřiny ti budou k ničemu … ale jestli látku chápeš, pak aspoň já tvrdím, není důležité mít titul jako to umět, chápat a umět použít!!! (A v tom případě nevidím důvod, proč to napotřetí neudělat!!!) Od toho ta škola je, ne vyblít nabiflované, ale něco se naučit! Pochopitelně jsou teda oblasti činnosti, které středoškolák dělat nemůže, třeba kardiochirurgii, ale leckde se šikovný středoškolák dostane i nad vysokoškoláky … budiž příkladem můj táta, který je s maturitou ve vysoké řídící funkci, můj manžel, který taky pracuje v kolektivu VŠ a (konečně i já :oops: :oops: :oops: teda žádná nebetyčná funkce, ale kolegové jsou VŠ … ) … A pravdu taky říct, táta, manžel i já jsme (několikanásobní) seběhlíci z VŠ … takže namyšleně :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: říkám, titulem to není …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.11 17:57

Emilie:

Jenže mě tahle práce baví, lidi mě mají rádi, jde mi to.. A nechci o to všechno přijít jen kvůli tomu, že to nezvládnu.. Jenže pokud diplom nedonesu, tak o to bohužel přijdu :cry: Bude mě to strašně mrzet..

• Citovat
  • Upravit
20518
27.9.11 10:24
Anonymní píše:
Emilie:Jenže mě tahle práce baví, lidi mě mají rádi, jde mi to.. A nechci o to všechno přijít jen kvůli tomu, že to nezvládnu.. Jenže pokud diplom nedonesu, tak o to bohužel přijdu :cry: Bude mě to strašně mrzet..
:hug: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko