Neumí základní věci podle učitelky

Anonymní
4.7.17 16:34

Neumí základní věci podle učitelky

Ahojky všem :) dnes mě zarazila věta od mého synka : „teta říkala, že neumím základní věci“. Když jsem se ho zeptala jaké, tak už mi nedokázal odpovědět. Synkovi je 38mesicu a krátce chodíme do soukromé školky. Paní učitelka měla výtky, že se neobleka sám kalhoty a boty, říkala jsem jí že doma to ale dělá a ona že asi než si teda zvykne atd.. dobry. Aktuálne jsme ve školce skoro tři měsíce (z toho jsme teda 2X dlouho marodili) a kluk se stále neobleka sám. Nevím proč, doma funguje co se týče kalhot a bot úplně v pohodě. Když se ho na to ptám, tak mlčí nedokáže mu na to odpovědět. Osobně si myslím, že je to tím, že malý nastoupil a teta učitelka mu automaticky se vším pomáhala i s věcmi které uměl a on si na to prostě navykl. Takže skoro denně poslouchám, jak se malej není schopen obléknout.. dále problém záchod. Chodí ve školce na nočník ( nočníky mají pac tam jsou i děti mladší tří let- konec konců mjj syn taky nastoupil před tretimy narozeninami). Na ten malý zachudek si odmítá sednout, bojí se asi. Doma trůní na záchodě vesele a bez problémů ale je fakt že doma má tu redukci :think: co je teda pravda, že se na něj musí dohlížet aby si umyl ruce jinak to sám od sebe neudělá.. tak nevím no, děti je ve třídě 10,takže paní učitelka toho nemá zase tolik, aby nevěděla, kam dřív skočit. Já se snažím se synem o tom mluvit, ale zatím asi bez výsledně, no :roll: co vaše děti, jak jsou na tom?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11051
4.7.17 16:44

Soukromá školka za chvíli nebude soukromá, poněvadž s takovým přístupem brzy skončí.

Naše holka má teď 6 let, nastupovala jako tříletá a věci, které popisuješ rozhodně neuměla. Naučila se je časem, řekněme do 4 let.

Úplně vidím jak ta učitelka chlapci vyčítá někde na záchodě blbosti. Se nedivím, že ty věci tam dělat nechce, si normálně myslím, že z ní má respekt a bojí se, že může udělat chybu a učitelka stejně bude mít dodatky.

Malá mi ze státní školky nikdy nepřišla s takovou připomínkou od učitelky. Taková učitelka je pro mě vyhořelá a filtruje svůj mindrak přes děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
4.7.17 16:49

Tak v tomto veku holky bezne chodily na zachod, zvladly oblekani, umyt si ruce po wc i najist se samy.
Co si myslim, ze by ucitelky mely brat tolerantne, je treba hygiena po velke, nakrajeni jidla, tkanicky (ty se treba me dcery naucily zavazovat az v peti :mrgreen: ) atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
4.7.17 16:52
@Trojlístek píše:
Soukromá školka za chvíli nebude soukromá, poněvadž s takovým přístupem brzy skončí.

Naše holka má teď 6 let, nastupovala jako tříletá a věci, které popisuješ rozhodně neuměla. Naučila se je časem, řekněme do 4 let.

Úplně vidím jak ta učitelka chlapci vyčítá někde na záchodě blbosti. Se nedivím, že ty věci tam dělat nechce, si normálně myslím, že z ní má respekt a bojí se, že může udělat chybu a učitelka stejně bude mít dodatky.

Malá mi ze státní školky nikdy nepřišla s takovou připomínkou od učitelky. Taková učitelka je pro mě vyhořelá a filtruje svůj mindrak přes děti.

Souhlasím, chudák brouček. Osobně můžu říct, že moje děti na WC obecně chodily a dodnes chodí (ve škole) nerady, zvlášť na velkou. Takže se prckovi nedivím. :) Na ruce u syna dohlížím doteď, na rozdíl od dcery je to lump a snaží se všechno očůrat. :lol: Řekla bych malýmu, že paní učitelce ukážeme, jak se krásně umí obléknout sám a teta už mu nebude moct nic říct. Třeba to zabere. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
4.7.17 16:57

Syn 2,5 se obleče, ale jen pokud má oblečení nachystané. neumí si třeba převrátit tričko a má problém si přehodit rozpínací mikinu, aby dal druhou ruku. na záchod chodí na velký, ale myslím, že o to vůbec nejde. znám děti, co začly na záchod bez plínek chodi po třetím roce a od té doby se vživoě nepočůraly atd. a zcela v pohodě. navíc, když váš to doma umí. s oblékáním, jestli mu pomáhala, je možné, že se mu ted nechce. to mi taky vykládala kamarádka, když se ptala malého, proč se ve školce vůbec neobléká sám - no paní učitelka to umí tak dobře… no a stran záchodu, tak otázkou, jestli ho tam nějak „nebuzeruje“ a on tam pak nechce chodit. rozhodně bych si z toho nedělala hlavu, synátora nechala být a naopak si promluvila s učitelkou. to bych asi viděla to hlavní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
4.7.17 16:57

Mně by se takový přístup nelíbil, když naší učitelce (státní školka) vadilo něco na dítěti, tak to řešila se mnou, shodou okolností též oblékání, já jí řekla, že doma se syn oblékne komplet sám, maximálně má slipy naruby, ona mi to samozřejmé věřila, pochopila, že syn zkouší a poresila si to už s ním sama. Pokud je problém ve školce a doma to funguje, musí si to učitelka vyřešit s dítětem sama, pokud to nezvládá, tak asi není úplně člověk na svém místě…
Starší syn svého času též chodil do soukromé na dopoledne a přístup byl úplně jiný, nic nebyl problém, syn nespolupracoval při hrách, při cvičení, přesto byl pro paní učitelku zlatíčko, že prý je svůj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
4.7.17 17:28

Me prijde, ze je ok. Soude dle toho, ze muj 3,5lety syn nastupuje v zari do statni a par maminek tam resilo, ze na odpoledni spani musi mit jejich deti plinku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
4.7.17 17:58

Tak to je hodně zvláštní přístup v soukromé školce, kde předpokládám mají dětí pár a víc času se jim věnovat. To co popisujete neumí víc jak polovina tříletých dětí při nástupu do školky, i ve státní jim učitelky s oblékáním první rok hodně pomáhají. Navíc učitelka by měla dítě pozitivně motivovat k tomu, aby se oblékání a záchod naučilo, ne mu dokolečka opakovat, že to neumí. Na toto téma bych si s ní promluvila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
4.7.17 18:03

Mhm, to je zvláštní soukromá školka :( ale prosím prosím, co to je 38 měsíců, proč to tak divně uvádíte, snad 3 roky a 2 měsíce ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.17 18:59

Já na jednu stránku chápu učitelku, že jí vadí, že se malej neobleka ale jak ho mám donutit, aby to v té školce dělal??? Snažím se ho motivovat, ale zatím bezvýsledně.. mám celkový dojem, že slečna učitelka (asi 30ti léta zdravotnice) by ráda, aby to měla bez práce, ale prostě to honem rychle nejde.. jo a těch 38mesicu jsem napsala jen proto, že to je kratší ????

• Citovat
  • Upravit
2067
4.7.17 19:14

Tezko rict, asi zalezi na pristupu rodicu, jak je dite od malicka vedeno. Moje dcera ve 2 letech umela vsechny zakladni veci. Obleknout se, svleknout se, najist se bez bryndani, dojit si na zachod, byla bez plen. Byla k tomu ale vedena od malicka, jen co zacala trochu chapat a chodit. Mela jsem rodicak na 2 roky a vedela jsem, ze v tomhle veku pujde do jesli, tak jsme chteli, aby tyhle nejzakladnejsi veci umela. A bylo to v pohodě. Problem dnešních rodicu je to, ze maji na vsechno dost času, veci proste nelamou přes koleno a deti jsou rozmazlene, a kdyz to nejde, tak to nejde. Tak bude mit pliny treba do 4 :nevim: Tim nechci rict, ze je to tvuj pripad. ;) No a pak se ti rodice strasne divi, ze se ucitelkam nelibi, ze to jejich dite ve 3 letech nic neumi. Trpělivost a důslednost. To je zaklad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
4.7.17 19:17

Jo a napsat, ze mu je 38 mesicu me pobavilo. :mrgreen: Na mesice se oficialne pocita myslim do 2 let. Jako by jsi z neho stale delala miminko. To také o necem svedci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.17 19:30

Jak jsem psala výše, napsala jsem to tak jen z toho důvodu, že to bylo kratší pac už tak to byl sloh.. a nechápu, jak z toho můžeš dělat nejake závěry, to si me docela pobavila.. Jinak já jsem neuváděl a, že by to me dítě neumělo, umí ale nedělá to ve školce. Je bez plen, ale bojí se ve školce na záchod a tak chodí na nočník, doma chodí na záchod. Doma se obléká, ve školce ne. Já nevím, proč tomu tak je.. nají se sám, takže z mého pohledu vše v pořádku. Jde o to, že ve školce některé věci dělat nechce a učitelce to vadí, ovšem já nevím jak to vyřešit..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin