Poslední den ve školce

615
30.6.17 10:30

Poslední den ve školce

Ahoj,

tak dnes jde dcerka naposledy do školky, od září už bude školačka. Na mě to nějak dolehlo, jsem dojatá, nechci aby dcera plakala, ale sama s tím mám problém. Jak se uklidňujete vy? Nejsem hysterka, ale tohle mě opravdu dojímá, dcera školku i paní učitelky má strašně ráda. Jen takové aktuální téma. Vím, že né každý to takhle prožívá. Upřímně nevím, co budu dělat první školní den, když jsem naměkko už dnes. :D :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
93
30.6.17 10:32

Mám to stejně :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
30.6.17 10:34

Mám to taky tak, dneska mají pasování na školáky, budu ronit slzy :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
30.6.17 10:35

No a já si říkám, že jsem blázen já, malej chodí do soukromé školky a v září nastupuje u nás ve městě do státní. Dnes je naposledy v soukromé, má to tam moc rád, mají tam partičku dětí, má rád paní učitelky, ráno jsem ho tam vedla a bylo mi líto, že už tam jde naposledy… A to jsou mu 3 roky :) Co budu dělat až půjde do školy, to tedy nevím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
30.6.17 10:36

Taky jsem to dvakrát prožívala a za rok nás to čeká zase :kytka: Chapu Tě :kytka: Me dojímá take každá nová etapa. Myslím, ze je to normální. Vzdy se to snažíme odzit, uzavřít a jit dál, tesit se na další. Syn, patak, byl dnes poslední den ve škole, od září jde na gympl. Nebyt toho, ze lezim s nejmladší dcerkou v nemocnici, byla vytrhnout nosní mandli, ale je astmaticka a mela komplikace po narkoze, tak jeho poslední školní den obrecim taky. Ted ale doufam, ze se dcerka vrátí odpoledne z JIP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29617
30.6.17 10:40

Dcera byla ve školce naposledy včera. Také jde od září do školy. U nás je to navíc úplně uzavřená etapa. U první jsem si říkala, že tam ještě bude chodit druhá. Ráno jí tam naštěstí vedl manžel, když předávala květiny. Odpoledne jsem to tudíž dala v pohodě, ale musela jsem rychle sbalit věci a zmizet.:) Dcera se těší do školy, že bude chodit do školy jako starší ségra, takže jí se ten poslední den nijak nedotkl. A já raději o tom nemluvím a snažím se myslet na jiné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
30.6.17 10:41

@S_h_a_n_i_e no pobrečíš si, a budeš se radovat, že máš už velkou slečnu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
30.6.17 10:43

@marin
Zkusím taky vše pobalit a zmizet. Nějak se nedokážu uklidnit, tak tohle bude nejlepší volba. Budu se snažit to směřovat na odměnu v podobě návštěvy cukrárny… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
30.6.17 10:44

@stinga

Když by to bylo pár slz, ale já když už, tak už :D :mrgreen: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
30.6.17 10:46

Přidávám se do klubu: rozloučení s předškoláky + program byl minulý čtvrtek, nejprve dobrý, jenže pak tam pustili fotky z celého roku a už jsem musela vyvinout velké úsilí jak zadržet slzy.
Dnes si to snažím nepřipouštět, že syn jde do školky naposledy, v září totiž nastoupí zase poprvé dcerka a on se jen posune o dveře vedle, budou tam mít třídu i družinu v areálu školky a stejná třída dětí. Na paní učitelku slyším chválu, tak se těším na tu novou etapu a snažím se nedojímat :mrgreen:
A ráno jsem zase uvedla do stavu naměkko učitelku při předání dárku a pochvale a poděkování za celoroční péči :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24166
30.6.17 10:50

@S_h_a_n_i_e dcera jde také po prázdninách do školy. Když jsem dnes vedla dceru do školky, učitelka se se mnou loučila, já měla slzy v očích a to i přes to, že do školky bude chodit ještě 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
30.6.17 10:51

Ja byla take namekko. Rikala jsem.si,ze od zari uz bude velka a pujde do skoly.No a najednou fiiiiii a dnes prinesla sve prvni vysvedceni z prvni tridy.
Nehorazne to uteklo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
30.6.17 10:51

@dedrichov
Přesně. U mně to dnes spustila ráno dojatá paní učitelka. Učila totiž ještě mě, když jsem byla malá. Od té chvíle jsem naměkko. Ještě mě teď čeká druhé kolo předávání dárečků a loučení po O. Uff…no, snad to nějak dám… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24166
30.6.17 10:52
@S_h_a_n_i_e píše:
@stingaKdyž by to bylo pár slz, ale já když už, tak už :D :mrgreen: :D

Já brečím u všeho, včetně jakýchkoliv vystoupení.  :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29617
30.6.17 10:53
@S_h_a_n_i_e píše:
@marin
Zkusím taky vše pobalit a zmizet. Nějak se nedokážu uklidnit, tak tohle bude nejlepší volba. Budu se snažit to směřovat na odměnu v podobě návštěvy cukrárny… :)

Oni to právě ty děti ten smutek, strach a nejistotu vycítí, takže není potřeba jim ještě přidávat naše obavy. Spíše je podpořit, aby potom mohly začít radostně další etapu. ;) To právě dělala moje mamka, že vždy o tom ještě mluvila a mně to rozlítostnilo ještě víc, takže se to snažím nedělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin