Neumím odsávat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4724
26.6.15 23:07
@Karleon píše:
Nenaučila jsem se to nikdy a to jsem kojila dohromady 33 měsíců.. Zkus přikládat častěji a nebo při každém kojení vystřídat každé prso dvakrát, za tři dny by se mohla tvorba zvýšit.

Měla jsem to přesně tak.. Mlíka vždy dost, děti pěkně přibíraly, ale odstříkat anebo odsát dávku mléka jsem prostě neuměla, mě to nešlo.
Ne každé dítě řve hlady když řve.. a 6,5 kilo ve 2,5 měsícíh fakt nevypadá na málo mlíka.. Večer ta prsa nejsou tak nalitá, ale mlíko se tvoří pořád a vždy něco teče. Nám malej do 3,5 měsíce taky po večerech vřískal a vřískal a vřískal.. hlady to nebylo.. čím, čert ví..ale taky ve mně jednu dobu hlodal červík jestli mu večer nevrazit lahev s UM, že by byl třeba klid. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
26.6.15 23:56

Ja taky nikdy nic neodsala! kojila jsem obe deti plne, UM dostaly az do kasi, protoze jsem nic neodsala.
tyhle spurty jsme taky meli, to jsem prave vetsinou zkousela odsavat - nebylo toho nikdy ani na pokryti dna kelimku. mela jsem i pucenou elektrickou medelu swing - tri dny snazeni a NIC.

jestli ti to nejde, vyprdni se na to… vzhledem k prirustkum neni treba se stresovat :D dej ho k prsu casteji a klidne pri kojeni obe prsa, klidne i kazde dvakrat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
27.6.15 00:11
@misa5504 píše:
Má hlad, u prsu se vzteká a jak si cucne nutrilonu, tak je klid. No pořídila jsem to i z důvodu, at můžu vyrazit na nákup bez prcka a zdržet se déle než hodinu. Nevím, já mám furt pocit, že mám málo mlíko, ale zároveň je mi jasné, že 3 kila od porodu nenabral z 60 ml nutrilonu denně. Mám pocit, že už mi z toho kojení hrabe :roll: :D

divíš se? z lašky to teče hned, u prsa se musí snažit. pečený holub sám do huby. byla bych s ním, kojila bych pořád, hodně pila a nestresovala se odsávačkou, ono se to rozjede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.6.15 07:29
@misa5504 píše:
No já řeším jen, že večer má málo jinak přes den v pohodě, ale odpoledne a večer mám asi míň mlíka. Vždycky si párktát cucne, jde vidět že tahá ale málo polyká až usne za 10 minut řev a tak furt dokola, tak jsem chtěla dopoledne odsát a večer ho tím dokrmit

Tak večer může být trochu pokles laktace, člověk je přeci jen unavený a prolaktin je nejvyšší v noci a postupem denní doby padá.
Ty jsi asi nezkoušela prostě vydržet a jednou dvakrát absolvovat ten kolotoč kojení, za deset minut křik, zase nakojit atd. a rovnou jsi šoupla dokrm, že? Já bych to minimálně jednou vydržela. Chalpec Ti hlady fakt nezhyne, jestli má hlad, ať si kouká máknout a rozkojit tě. Ono mu to z flašky teče samo, tak proč by se snažil. Navíc večer může být už unavenější a přeteženější, takže se mu moc nechce nebo ani až tak hlad nemá, ale prostě ze zvyku chce prso, ze kterého něco tzěče, protože mu to dělá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
27.6.15 11:59

Predne bych zkontrolovala techniku sani, miminko podle me nesaje jak ma a tim padem se netvori tolik mm. resp.dite ma hlad. odbourala bych dokrm. stlacujes prsa pri kojeni? Prsa nejsou stvořená na odsávání, ale na pusinku miminka. Já kojim u pohodě a neodsaji ani kapku. pokud uz das dokrm, tak ne z lahve.

• Citovat
  • Upravit
brko
27.6.15 12:33
@Balatonek píše:
To vypadá na bojkot kojení dik y flasce, kterou jisté dostává ten nuttilon. A pokud má dudlik, tak to může být druhá příčina. Nebo může jít o růstový spurt, dítě se snaží navýšit si laktaci a nutrilonem to jen potlačujes a laktace půjde dolů.
Jinak já měla malou prisatou do cca 6 měsíců maximálně, co 2 hodiny a jeste ji to trvalo dlouho. Kojim v jejich 15 měsících z 90% protože nechce jíst a za tu dobu se mi podařilo odsat dohromady cca 100ml, prostě některé neodsaji nic, jiné maji plny mrazak.

podepisuji

• Citovat
  • Upravit
43031
27.6.15 12:57

Na me taky odsavacka nesla, zadna, mela jsem dokonce pujcenou takovou tu druhou nejsilnejsi po lokomotive, co je „v batohu“. odsavacka vytahla jen prebytky, z uplne naliteho prsa. O neco lip mi slo odstrikat, ale detska pusa je detska pusa. dite to dela uplne jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misa5504
27.6.15 21:23

No jen k technice kojení, těžko říct jestli je správná, nastudovala jsem toho dost,, ale nejlíp to pozná někdo, kdo to vidí lépe. V porodnici na to s prominutím prdí, tak od začátku bojujem sami. Dneska se mi konečně podařilo odsát 40, takže večer dostal moje mlíko a je v pohodě. Samozřejmě, že jsme to zkoušeli bez UM, několik týdnů, jsem asi moc přecitlivělá k projevům jeho nespokojenosti, moc nebrečí, jen když je hlad, vždycky až zfialoví jak řve, nu kdo má na to žaludek prosím, já ne. Podle mě UM zas taková tragedie není, na melém jde vidět, že mu daleko víc chutná moje mlíko, u UM se kolikrát moc netváří ale hlad je hlad.
Jsem taky zastánce kojení, ale ne za každou cenu, pro mě je nejduležitější spokojené mimi :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová