Neumím řídit, jsem technický antitalent

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.12.25 22:04
@izabe píše: Více

Něco takového mohu napsat i já o sobě… řidičák jsem si dělala před 25 lety. Pak jezdila pod vedením otce, který byl cholerik. Pak jsem měla přítele, profesionálního řidiče, tak si říkám supr, konečně se něco naučím a byl to taky cholerik, furt mě peskoval. :zed: Nějak jsem to pak už vzdala, asi jsem na to fakt tele a je zas dobrý si to přiznat, než zmrzačit či zabít sebe či někoho jiného :roll: pár let mám vlastní rodinu, máme ojetinu, manžel by rád, abych občas jezdila, ale to už se fakt bojím po takové době. Zas tak moc nejezdíme ale.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.25 08:01
@stinga píše: Více

Já to slovo taky neznala, ale líbí se mi. Však si zajed na stránky pořadatelů a tam ucastniky tak nazývají. Tak já to taky používám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.25 09:07
@Anonymní píše: Více

Já udělala praktickou zk. tehdy napodruhý, teoretickou napoprvý. Na první praktický mě policajt zatáhl kamsi do sídliště a takové pikantérie jako nedat 4 krát po sobě přednost zprava 8o to mě musel vyrazit už :zed: Napodruhé jsem se tak soustředila na značky, že technika jízdy značně pokulhávala, občas jsme pěkně poskočili..Ale žádný výrazný prohřešek, zhluboka se nadech komisař a po dlouhém mlčení mně a té druhé adeptce, co se mnou konala zk, řekl, že teda jo, ale jestli něco provedem, že nám osobně přijede utrhnout hlavu :pankac: To slyším, jako by to bylo včera…

• Citovat
  • Upravit
9337
2.12.25 10:14

Já věřím tomu, že řídit a poslouchat peskováni od spolujezdce musí být fakt strašné a člověk je pak ve velkém stresu. Určitě pomůžou kondiční jízdy a pak sám jezdit bez takových choleriků. Ale pokud někdo má sám se sebou problém (bez ohledu na spolujezdce), tak bych za ten volant fakt nesedala - ono pokud někdo neumí předvídat, reagovat ve stresu nebo je zmatený, tak to velký špatný a nějaký cvik tomu moc nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.25 11:13
@izabe píše: Více

Jsem dost sebekritická a asi (určitě) bych udělala nějaký průser, i když jsem měla jednu dobu nutkání se do toho vpravit…no možná bych to zkusila ještě, nejdřív někde v odlehlejších končinách :think: Jinak co máme děti, strašně se bojím, když jedeme po dálnici, úplně se mi zvedá žaludek z toho, děsí mě ta rychlost a neomalenost ostatních.

• Citovat
  • Upravit
2038
2.12.25 11:25

Tam se to naučíš snadno postavíš se do kolony a pojedeš brzda plyn, jediná moje rada je jezdit a jezdit a zase jezdit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.25 11:56
@nick mandarinka píše: Více

Právě manžel mě uzemnil, že tam mě smetou, a prý u vjezdu na dálnici je to takové, že musím umět odhadnout, do jaké škvíry se dostanu a vyrazit, takže je to jako parkování mezi dvěma auty, kde je to vypočítané na centimetry. A prý na dálnici nikdy nepujdu. Ta dálnice se mi nezdá takový strašák. Vždyť v autoškole nás učili i dálnici a s manuálem. Pořád mi říká, že jedu pomalu. No tak já jsem začátečník, nemůžu jezdit hned jako blázen
A nechci ani machrovat, bezpečnost na prvním místě. Naštěstí mě nikdo nevytroubil.

• Citovat
  • Upravit
21311
2.12.25 12:01

Hele pokud netrolis, a tím si nejsem vůbec jistá, pak tvůj největší problém je tvůj manžel. Jezdím po D1 směr Praha denně, napojuji se kousek před Prahou a ne, skutečně to není takové drama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.25 12:01

Pro mě dálnice strašák je, hlavně ta rychlost a Schumachři tam. Mně teda ten muj nerudný dědek (učitel v autoškole) vzal na dálnici akorát jednou, že to prej víckrát není potřeba :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3623
2.12.25 12:17

A měl pravdu, co se tam chceš učit? Že někdo jede rychle je jeho problém. Ty zůstaň v pravém pruhu a jeď předepsanou rychlostí. To fakt není raketová věda. Takové město s přechody, tramvajemi, chodci a značkami na každém rohu je teprve něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.25 13:13

@Lucie008 Bohužel to, že jedou příliš rychle, často není jen jejich problém :roll: a následky takové nehody? Měli jsme jednu takovou bouračku (3 členové ne vlastní vinou) v rodině. No my ten individuální vozp. delismus hodně omezujeme, ale někteří lidé to fakt přehánějí a podle toho to všude vypadá. Všude přeautováno, smrad, zácpy :nevim: Ale to je do jiné diskuse. Zakladatelce přeji, ať řízení zvládne, pokud tedy o to stojí a hodně šťastných km bez nehod! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.25 13:15
@Tichošlápek píše: Více

Taky se mi vidí a on, že to se ti jen zdá a je to těžký a je to problém. Nezdá se mi to.

• Citovat
  • Upravit
686
2.12.25 13:22

A to musíš hnedka jezdit dálnice?

Myslím, že většina začíná řídit tak, že jezdí o víkendech, večer, když jsou prázdné cesty, okresky. A postupně přidává.

Já dálnice nejezdím, nemám kde. Velka města jo, ale nerada parkuju. Vybírám si klidnější parkoviště a je to. Bydlet v Praze, tak auto asi nemám a radeji jízdním metrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.25 13:44

@Marmarram No v Praze to je fakt masochismus, když jedu MHD a vidím ty zácpy :nevim: ale dle rozhovoru se sousedy, známými, nechápu, co jsou ti lidé schopni každý den absolvovat, místo aby jeli MHD

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.25 13:46
@Marmarram píše: Více

Já jenom reagovala na to, jak rady někdo psal, že to jen brzdim a přidám plyn a mužu se tam učit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová