Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stinga píše: Více
Já to slovo taky neznala, ale líbí se mi. Však si zajed na stránky pořadatelů a tam ucastniky tak nazývají. Tak já to taky používám.
@Anonymní píše: Více
Já udělala praktickou zk. tehdy napodruhý, teoretickou napoprvý. Na první praktický mě policajt zatáhl kamsi do sídliště a takové pikantérie jako nedat 4 krát po sobě přednost zprava
to mě musel vyrazit už
Napodruhé jsem se tak soustředila na značky, že technika jízdy značně pokulhávala, občas jsme pěkně poskočili..Ale žádný výrazný prohřešek, zhluboka se nadech komisař a po dlouhém mlčení mně a té druhé adeptce, co se mnou konala zk, řekl, že teda jo, ale jestli něco provedem, že nám osobně přijede utrhnout hlavu
To slyším, jako by to bylo včera…
Já věřím tomu, že řídit a poslouchat peskováni od spolujezdce musí být fakt strašné a člověk je pak ve velkém stresu. Určitě pomůžou kondiční jízdy a pak sám jezdit bez takových choleriků. Ale pokud někdo má sám se sebou problém (bez ohledu na spolujezdce), tak bych za ten volant fakt nesedala - ono pokud někdo neumí předvídat, reagovat ve stresu nebo je zmatený, tak to velký špatný a nějaký cvik tomu moc nepomůže.
@izabe píše: Více
Jsem dost sebekritická a asi (určitě) bych udělala nějaký průser, i když jsem měla jednu dobu nutkání se do toho vpravit…no možná bych to zkusila ještě, nejdřív někde v odlehlejších končinách
Jinak co máme děti, strašně se bojím, když jedeme po dálnici, úplně se mi zvedá žaludek z toho, děsí mě ta rychlost a neomalenost ostatních.
Tam se to naučíš snadno postavíš se do kolony a pojedeš brzda plyn, jediná moje rada je jezdit a jezdit a zase jezdit
@nick mandarinka píše: Více
Právě manžel mě uzemnil, že tam mě smetou, a prý u vjezdu na dálnici je to takové, že musím umět odhadnout, do jaké škvíry se dostanu a vyrazit, takže je to jako parkování mezi dvěma auty, kde je to vypočítané na centimetry. A prý na dálnici nikdy nepujdu. Ta dálnice se mi nezdá takový strašák. Vždyť v autoškole nás učili i dálnici a s manuálem. Pořád mi říká, že jedu pomalu. No tak já jsem začátečník, nemůžu jezdit hned jako blázen
A nechci ani machrovat, bezpečnost na prvním místě. Naštěstí mě nikdo nevytroubil.
Hele pokud netrolis, a tím si nejsem vůbec jistá, pak tvůj největší problém je tvůj manžel. Jezdím po D1 směr Praha denně, napojuji se kousek před Prahou a ne, skutečně to není takové drama ![]()
Pro mě dálnice strašák je, hlavně ta rychlost a Schumachři tam. Mně teda ten muj nerudný dědek (učitel v autoškole) vzal na dálnici akorát jednou, že to prej víckrát není potřeba ![]()
A měl pravdu, co se tam chceš učit? Že někdo jede rychle je jeho problém. Ty zůstaň v pravém pruhu a jeď předepsanou rychlostí. To fakt není raketová věda. Takové město s přechody, tramvajemi, chodci a značkami na každém rohu je teprve něco.
@Lucie008 Bohužel to, že jedou příliš rychle, často není jen jejich problém
a následky takové nehody? Měli jsme jednu takovou bouračku (3 členové ne vlastní vinou) v rodině. No my ten individuální vozp. delismus hodně omezujeme, ale někteří lidé to fakt přehánějí a podle toho to všude vypadá. Všude přeautováno, smrad, zácpy
Ale to je do jiné diskuse. Zakladatelce přeji, ať řízení zvládne, pokud tedy o to stojí a hodně šťastných km bez nehod! ![]()
@Tichošlápek píše: Více
Taky se mi vidí a on, že to se ti jen zdá a je to těžký a je to problém. Nezdá se mi to.
A to musíš hnedka jezdit dálnice?
Myslím, že většina začíná řídit tak, že jezdí o víkendech, večer, když jsou prázdné cesty, okresky. A postupně přidává.
Já dálnice nejezdím, nemám kde. Velka města jo, ale nerada parkuju. Vybírám si klidnější parkoviště a je to. Bydlet v Praze, tak auto asi nemám a radeji jízdním metrem.
@Marmarram No v Praze to je fakt masochismus, když jedu MHD a vidím ty zácpy
ale dle rozhovoru se sousedy, známými, nechápu, co jsou ti lidé schopni každý den absolvovat, místo aby jeli MHD
@Marmarram píše: Více
Já jenom reagovala na to, jak rady někdo psal, že to jen brzdim a přidám plyn a mužu se tam učit.
Něco takového mohu napsat i já o sobě… řidičák jsem si dělala před 25 lety. Pak jezdila pod vedením otce, který byl cholerik. Pak jsem měla přítele, profesionálního řidiče, tak si říkám supr, konečně se něco naučím a byl to taky cholerik, furt mě peskoval.
Nějak jsem to pak už vzdala, asi jsem na to fakt tele a je zas dobrý si to přiznat, než zmrzačit či zabít sebe či někoho jiného
pár let mám vlastní rodinu, máme ojetinu, manžel by rád, abych občas jezdila, ale to už se fakt bojím po takové době. Zas tak moc nejezdíme ale.