Neumím řídit, jsem technický antitalent

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.11.25 09:25

Je pravda, že ptat se, proč jsem nezačala řídit hned po udělani řidičáku, to je teď zbytecny. I kdyby odpověď zněla, že se mi nechcelo, nebo měla jsem radši kolo
Ideální by to bylo, ale v životě neni ideální skoro nic. Ale tak snažím se ted, protože to začíná být celkem nutnost. Včera jsem jela ještě i večer po setmění, za asistence manžela (řekl, že tak do března sama jezdit nebudu ani kdyby co), zítra začnu řešit kondiční jízdy a ještě tomu šanci dám. Já vím, že hodně z vás se zhrozili tím, že při práci s brzdící pákou musím mít u sebe druhou osobu. Ale jege to hezky shrnul. Musím pouštět spojku, šlapat na plyn, pomalu poustet tu páku a dalsich 10 aut za mnou. Je mi zle, jen to čtu. Tady brzdící páka není, ta brzda v automatu mě v kopci hezky drží.

• Citovat
  • Upravit
12897
30.11.25 09:38
@Anonymní píše: Více

Presne jak kdyz pises o me..z tohoto duvodu jsem si ridicak nikdy nedelala. Nemam dobre rychle reakce, minimalni prostorovou predstavivost a zmatkovani…nechtela bych nikoho ohrozit. Pravda je, ze mi auto az tak nechybi, pracuji par minut od domu a market take hned u nosu a nikoho nikam nevozim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.25 10:31
@lilith1 píše: Více

Přesně! Dokud jsem bydlela v Praze, měla metro u nosu a tramvaj stala pár metrů od mojí práce, dítě ještě nebylo, tak auto vůbec nechybělo.
Prý se člověk nejlíp rozjezdi, když je donucen. Jen pro srovnání
Já před měsícem zkusila cestu do mojí práce MHD versus auto
MHD to bylo přesně 2 hodiny. Navíc důležitý spoj vynechal a nejel. Takže 3 spoje za sebou, všude platit 30 nebo 40. korun a rovné 2 hodiny. Zpět hodinu a půl. Autem je to cca 20 minut, záleží od dopravní situace a provozu, a je to určitě levnější. Takže, co vyhraje? Když je člověk donucen, dokáže i nemožné. Můj táta kdysi vyhlasoval, že já se nikdy nenaučim vařit, že to zhola nemožné, že neví co se mnou. Já pokazila, co se dalo
Pak jsem byla nucena a dnes vařím, že můžu jít do Prostřena a vymýšlím recepty a hraju si. Maminka mu řekla, že taky nevěděla uvařit ani caj a život ji donutil.

• Citovat
  • Upravit
6112
30.11.25 11:00

Hele já taky začala řídit po 20 letech. A byla jsem na tom úplně stejně jako ty :kytka: taky jsem o tom tady psala diskusi. Nesoustředila jsem se vůbec, značky jsem přehlížela. Vjela jsem do zákazu (jednosměrka z druhé strany), protože jsem si nevšimla značky apod…

Jednak jsem si o tom promluvila s psycholožkou. Paní to má online přes internet. Za jedno sezení jsem zaplatila 1000 Kč, měla jsem celkem 3. Poradila mi, jak řešit situace, pomohla mi.

Na to soustředění jsem začala brát vitamíny a dodržovat spánkový režim. Dost to pomohlo.

Naučila jsem se jezdit trasu, kterou musím zvládnout. Zatím si dál netroufám, ale tu trasu mám najetou a tam jsem si jistá.

Cholerik vedle tebe je ale problém. Doporučila bych ti se s ním domluvit, že pokud máš řídit, nebudeš jezdit s ním. Zaplatíš si kondiční jízdy na automatu. Možná se s tebou domluví a budeš moci jezdit svým autem? Nevím, ale dokud se nezeptáš, nebudeš to vědět.

Jak je manžel s tebou, nedokážeš se plně věnovat řízení. Část tvé pozornosti je zaměřená na něj. Psycholožka by ti to vysvětlila lépe. Ale opravdu je to tak. Dokud bude manžel sedět vedle tebe, lepší to nebude.

A co se couvání týče, mám na autě za příplatek všude možně senzory a zadní parkovací kameru. Je to skvělé. I když mám auto dlouhé jako kráva (pro 4 děti), díky senzorům a kameře jsem schopná celkem slušně couvat a dokonce couváním i zaparkovat.

A v poslední řadě jsem zjistila, že většina řidičů je slušná. Prostě holt počkají, na vjezdu na kruhový objezd mi to několikrát chcíplo (je to do kopce) a tak řidiči počkali. Včera jsem nedokázala pořádně zaparkovat, musela jsem se posunovat a rovnat po centimetrech dopředu a dozadu (blokovala jsem silnici). Paní z auta vystoupila a ukazovala mi. Samozřejmě jsem jí moc děkovala.

A v neposlední řadě musíš řídit furt. I pro ty rohlíky. Ne pro to, že jsi líná, ale ale abys to dostala do ruky rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14949
30.11.25 11:00

No akorát ze když něco uvaris blbě, vyhodíš to a nic se nestane, prijdes o pár korun za suroviny. Když podeláš něco v autě, posles možná někoho dalšího rovnou do hrobu. Není to žádný ejchuchu juchuchu. Většinou to bohužel odnese úplně nevinný nahodily kolemjdoucí/kolemjedoucí. Lidi fakt jezdi příšerně, nerozhlizi se, ignorují předpisy… nedávno jsme jeli s manželem, on řídil a říká, hele máme přednost, ale tamhleta nám ji rozhodne neda. A taky nedala, proste jen cumela dopředu, takovy to já jedu a jsem velký pán. Pak ještě jela setrvale skoro prostředkem silnice a nehodlala nas ani nechat předjet. Ale obdivuji, ze on ty lidi takhle na dálku podle dementniho stylu jízdy odhadne, to já bohužel ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.25 11:11
@Semtex píše: Více

Aleto bych pak nemohla chodit vůbec vůbec nikam. Uvázaná doma, protoze, co když půjdu po chodníku a někdo to do mě napali? A stává se. Jinak manžel, ten taky odhadne, kdo je takzvaný žák, že se učí a kdo umí. Tak říká, že ať si žáci chodí na silnici o víkendech a ve slabých casech a ne do plného provozu, kde zdržují.

• Citovat
  • Upravit
Zuzulezabka
1.12.25 06:27

Základ je vyrazit sama, na krátkou známou trasu. Postupně prodlužovat. Já jezdím sama podstatně lépe než s chlapem. Každý malý úspěch ti zvedne sebevědomí a bude to lepší. Vybirej nejdřív trasy s minimálním provozem a třeba v sobotu. Já jsem podobný typ jako ty. A teď i zacouvám s malou dodávkou do naší úzké branky.

• Citovat
  • Upravit
35431
1.12.25 06:58
@Zuzulezabka píše: Více

Měla by vyrazit sama, ale manžel řekl, že minimálně do března nesmí ani kdyby co :mrgreen: To je pak těžký. Co řekne manžel, je svatý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.25 07:11
@arinecka píše: Více

Jenže když mě nepustí, neotevře vrata, tak co pak? Řekl, že nebude riskovat, že budu sedět za to, že cestou někoho přizabiju. A taky netouží po tom mít mi na pohřeb.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.25 07:12

Já asi holt fakt nejsem typ na řízení, jen potom nevím, nač jsem ten automat kupovala.

• Citovat
  • Upravit
35431
1.12.25 07:20

Jsi dospělá svéprávná žena ne? Jaký nepustí, neotevře, nebude riskovat? Vždytˇje to úplně absurdní. Už jsi za poslední dobu jela víckrát ne? Neříkej, že bys nezvládla jet pár km sama v klidu, BEZ NĚJ. Kdy ž jede s tebou a něco by se stalo, jak tomu dokáže jako spolujezdec zabránit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.25 07:34
@arinecka píše: Více
Že mi jako vždy bude hrabat do volantu.
  • Citovat
  • Upravit
35431
1.12.25 07:44

Hrozná blbost. Tohle mi někdo udělat, tak jde pěšky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
1.12.25 07:55

Ty neumíš otevřít vlastní bránu? :lol: Nejak tomu scénáři přestávám věřit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...