Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Mařena.bublina Možná bys mohla zkusit smetanu ke šlehání, v červeném kelímku. Já ty méně tučné používám minimálně, přijde mi, že ty tučnější mají i lepší chuť.
@AnnieXX píše:
Hele já jsem o trošku mladší než ty a dostala jsem na Vánoce když jsem první rok byla s přítelem v jiné městě kvůli vysoké kuchařku od Romana Vaňka - Velká kuchařka Čech a Moravy. Tam najdeš snad všechny jídla co si vzpomeneš, máš tam i ty vychytávky na chuť na straně a fakt postupy od jíšky po domácí šunku.Kdykoliv vařím cokoliv z téhle kuchařky tak je to výborné!! I můj taťka po mě občas chce nějaký ten recept vyfotit a poslat, protože podle něj to má Vaněk fakt dobrý.
A ani já si na něj nemůžu stěžovat. Podle kolegyň z práce jsem se už minulý rok mohla z fleku vdávat jak umím vařit.
![]()
odkaz na kuchařku
Přesně tak. Vařím podle Vanka. Kdyz dodržís postupy a množství, nemůže to špatně dopadnout. Jedinej problém s tim ale mam: uz mi nechutnaji jidla od mamy a babi, az na výjimky. Ony vaří a la padesatky, masoxy, papiňák, atd…
Rajskou dohušťuji klasickým švestkovým perníkem, mouku nepoužívám. Trpká chuť může být přetaženou cibulí nebo prostě jen značkou protlaku, občas se mi to taky stane, a jelikož si na cibulku dávám pozor tak tipuji, že je to značkou protlaku.
@Halamka píše:
Trpka chuť může být neprovarenym protlakem, chycenou cibuli…
Doporučuji web Kuchařka pro dceru. Jedná úžasná paní tam vaření popisuje doslova krok za krokem. Od ní mám bezkonkurenční guláš, svíčkovou a jiné dobroty.
Může to být i připálená paprika-koření. Já ho dávám na cibuli, ale tak na 15 sekund, aby pustila chuť, ale dýl ne, zhořkla by.
Holky tak jsem se do ní pustila že to opravim a všimla jsem si malých černých kousků
já trubka zapoměla vyndat jednu kuličku nového koření a rozmixovala jí s tou omáčkou, myslíte že to může být ono? Jinak jsem jí dosladila, ale ta pachuť tam jde pořád cítit ![]()
@Mařena.bublina Myslím, že to tím nebude. Jo to kdybys tam měla spálenou černou cibuli, to by možná mohl být původce.