Neustálá bolest a ztuhlost krční páteře a hrudní páteře

9935
14.4.19 17:16

Mne pomohlo cviceni jogy :-) ale nemela jsem to v takovem stavu jako ty, u tebe bych vsadila na poradnou terapii od fyzioterapeuta a mozna bych ho pozadala, at te zkusi i zatejpovat, jestli umi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1222
14.4.19 17:19

Krční páteř je spojená s bederní… Ale jestli chodíš na fyzio, asi je zbytečný tohle rozebírat.
Mamce pomohla akupresura. Trápila se skoro 2 roky, žádná fyzioterapie jí nepomáhla. Pak zkusila tohle a pomalu se to lepší. Ale musíš najít někoho, kdo tomu fakt rozumí (a nerovná se to té nejdražší nabídce) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
14.4.19 17:23

No a máš v pořádku kostrč?? Kontroloval ji fyzioterapeut??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
14.4.19 17:34

Thajska masaz-olejova a bylinna, ne protahovaci. A toto:https://www.famtastic.cz/…ranzova.html?…
no a spat bez polstare, na rovnem, zkus to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.19 17:44

U mě úplně stejný problém, plus neustále blokovana zebra :roll: trvá to tři roky 8o :roll: způsobila mi to autonehoda, při které sice žádné zlomeniny nebo tak nebyly, ale tohle mi zůstalo. Minulý rok se to rozjelo ve velkém a přesně jak popisuješ, špatně se mi dýchá, tlaky do hlavy, stavy na omdleni, na zvracení, kolikrát mám také strach i řídit :roll: prošla jsem snad úplně vším, fyzio, rhb, léky, neurologie, injekce, masaze,… A jediné (tuk tuk) co mi teď začalo pomáhat je akupunktura a masáž spinal touch :) je to Teda bolest jako prase ta Aku, chodila jsem asi 2 měsíce, než to začalo mít nějaký efekt, ale konečně mi něco pomohlo a já začala normálně fungovat, minulý týden jsem si to Teda zas rozhodila tím, že jsem strávila celé dopoledne v lodickach :roll: ale tohle fakt pomáhá, k tomu ještě každé ráno dělám z jógy pozdrav slunci a stavím se na hlavu :mrgreen: to mi na to fakt taky funguje :) :palec: držím palce ať je líp, protože vím, jak je to hrozne :roll: :) plus hořčík :palec: :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
14.4.19 19:06

Doporučuji jit na krev, jestli nemáš v těle zánět. Mě takhle bolely záda a až revmatolozka mi pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.19 19:19

@korcilka na krvi už jsem byla před 4 měsícema všechno v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.19 19:05
@korcilka píše:
Doporučuji jit na krev, jestli nemáš v těle zánět. Mě takhle bolely záda a až revmatolozka mi pomohla.

Ahoj, k té revmatoložce jsi šla sama nebo na doporučení jiného Dr? A to ti pak dělala nějaké jiné krevní testy než co dělá standardní obvoďačka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.19 20:55
@Danielka212 píše:
Dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit už fakt nevím co s jiného mám dělat abych se toho všeho zbavila… Už 6 měsíců mám problém s hrudní a krční páteří, buď se mi přes den chvilku špatně nadechuje a nebo mi každý den tuhne krk… Bolí mě za krkem z toho mám takové divné tlaky do hlavy… Občas se mi stává jakobych padala do strany. Neurologa, mého doktora a fyzioterapeuta už jsem navštívila. Rtg zad už mám také. Cvičím, mažu a navštěvují terapeuta nic nepomáhá ???? i občas mám strach doridit auto… ???? Už nevím jak si jinak pomoct… Máte někdo zkušenosti

Zakladatelko, mam stejné potíže. Pomohlo ti něco? Ja už takhle žiju pres 2 roky :(

• Citovat
  • Upravit
1.10.19 21:25
@Anonymní píše:
Zakladatelko, mam stejné potíže. Pomohlo ti něco? Ja už takhle žiju pres 2 roky :(

No stále mě to trápí… Občas si říkám že už to snad nemůžu dát 😏 🙄 ale hodně mi pomáhá furt něco dělat… Zítra jdu k ortopedovi ať mě posle někam na ct protože už mě občasné stavy vážně nebaví a je to na zblazneni 🙄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.19 21:34
@Anonymní píše:
Zakladatelko, mam stejné potíže. Pomohlo ti něco? Ja už takhle žiju pres 2 roky :(

Oni mě doktoři vždycky odbidou tím že jsem mladá a že si na to mám zvyknout :( to je přístup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lorellin
1.10.19 21:50

@Danielka212 stejne priznaky ma i Bechterevova nemoc…uprimne nevim jak se diagnostikuje ale mozna by to stalo za to…

• Citovat
  • Upravit
873
2.10.19 07:07

Holky moc dobře vím, o čem se bavíte, protože jsem trpěl podobně.
Před 8 lety mne jeden šikovný člověk naučil, jak cvičit, aby to přešlo a ono to za pár dní opravdu přešlo, nic těžkého na tom není, jen vědět jak cvičit a snažit se.
Každému to rád ukážu, ale nechtějte, abych to nějak ukázal přes net.
Jediná možnost je navštívit mne doma, což je kousek od Olomouce.
Jen Vás musím upozornit, že nejsem lékař a ani nic podobného, jen prostě vím, jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.19 08:18

@Dalibor7 to je škoda… Do Olomouce to mám fakt z ruky 😆

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.19 14:31
@Anonymní píše:

Zatím ne. Ale konečně jsem narazila na fyzioterapeutku, která mi vysvětlila a názorně ukázala, co všechno je špatně na mém těle - celé se naklání doprava, jednu lopatku mám o 5 cm výš než druhou, stejně tak kyčle, špatné držení kolen a plochá noha. Myslím si, že je to dost věcí, které by vlastně mohly zdůvodňovat všechny moje stavy bez ohledu na to, co ukázala bez ohledu na specializovaná vyšetření. Rozhodla jsem se, že k ní budu chodit a poctivě (jakože 5× denně cvičit) a pomalu se dávat do kupy. Psychicky jsem na tom mnohem líp (a tím pádem i fyzicky) - jde to všechno ruku v ruce. Celkově jsem zpomalila v práci, začala se víc věnovat koníčkům a míň se stresuju :) Takže jak píšou výše - cvičení je super, jen musíš zjistit, co ti prospívá. Jóga prý roztahuje ale nezpevňuje, pilates prý naopak zpevňuje, pokud třeba zrovna páteř potřebuješ zpevnit. Ale to by ti měl říct dobrý fyzioterapeut, v jaké jsi fázi. Mně třeba doporučila nejdřív napravit to tělo a pak se zaměřit na zpevňování, ať si nezafixuju svaly blbě… Jinak i kdyby za tím vším bylo něco víc než jen přetížený pohybový aparát, tak stejně rehabilitovat budeš vždycky. Takže ano, je to o cvičení. Já jsem sama na malé díte, ale těch 20 minut si na sebe vyhradím, protože prostě vím, že se musím dát do kupy. Základem je najít si fyzio, kterému věříš - rehabilitační sestra i ortoped řekli, že moje tělo je v pohodě 8o až ta fyzioterapeutka, ke které jsem šla na masáž, mi konečně dala komplexní pohled na moje tělo a nabídla i řešení - byť řekla, že to tělo se bude dávat do kupy tak dlouho, jak jsem mu dávala zabrat - čil je možné, že rehabilitovat budu až do konce života, ale zároveň vím, že hůř než teď už mi nebude :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí