Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj zakladatelko, bohužel ti neporadím, jen se chci přidat, že mne trápí tytéž starosti. Nemám to sice od začátku těhotenství, ale zhruba od 13. týdne, teď začínám 17., a jsem prvorodička, ale jsem z těch bolestí dost vyděšená. Bolí mne ustavičně podbřišek, doktorka mi taky předepsala magnesko, tak beru, ale nezabírá, a říkala, že to je tím, jak děloha pracuje a stahuje se a prý to jsou také kontrakce, takže jsem vyděšená, raději stále doma, polehávám, odpočívám a děsně se bojím, aby se něco zlého nestalo. Zítra jdu zase za doktorkou na kontrolu, tak se jí pořádně vyptám co a jak. Slyšela jsem, že ty porodní cesty se dají ultrazvukem hezky zmonitorovat a podle toho se dál zařídit. Minule utz nedělala
Nejhorší je, že nevím, jestli třeba večer, když ty bolesti jsou asi největší, nemám jet třeba na pohotovost nebo tak. Vlastně nevím, co mám dělat a co se se mnou děje
Ach jo. Ta nevědomost je na tom nejhorší.
Tak mě doktorka řekla, že bolest je od zvětšování dělohy, ale já teda neměla tak razantní bolest.
A hlavně já bych teda tak dlouho nečekala a když to bude bolet jela bych na pohotovost, myslím, že to lékařka bere na lehkou váhu, když je až taková bolest je to divné a hlavně třeba se to dá nějak banálně vyřešit a zbytečných 14 dnů bolestí ![]()
Já měla veliké bolesti v třísle a podbřišku kolem 20tt, nikdo nepřišel na to proč, možná prý vazy (ale jiný doktor to vyvrátil, tak nevím), nepomohlo na to nic. Přestalo to samo po týdnu. Kolikrát jsem i nespala, tekly mi slzy od bolesti. Trochu pomáhala teplá sprcha. Magnézium jsem měla, efekt žádný. Asi tím moc nepomůžu, jen chci říct, že v těhotenství mohou asi nastat dost záhadné a bolestivé stavy, ale nic závažného se dít nemusí. Držím palce ať je vám brzo líp. ![]()
Jo ještě dodám, že mi poradili na bolest paralen - ten zabral asi tak na hoďku, že se to zmírnilo, pak bolesti znova. Takže jsem ho pak už ani nebrala.
Zrovna dnes jsem byla u mudr na pohotovosti, jsem 27+1 a čekám dvojky, ale bolest podvozku je šílená. Ale mě prý dost naléhá jedno mimčo zadečkem. A taky to může být prý od počínajícího zánětu.
Chodím, teda spíš pajdám a mám pocit že mi mimča vypadnou spodkem při každém pohybu.
Doporučila mi Lacto feel, vaginální gel, tak uvidíme.
Já jsem dnes 19+1 tt a muším říct že pocit tlaku a bolesti někde dole i uvnitř mám už dva měsíce dr nic nevidí říká že vše je ok mě už to štve hrozně mě to rozčiluje k tomu mi začíná i tvrdnout břicho, Nejvíc mi vadí že mě to bolí když si sedám tak mě to bolí až do břicha.
Zdravím všechny
bolest mam v tech trisel a jde mi to do podbrisku a kdyz je velka bolest jde mi to do noh..byla jsem v pondeli na screeningu ten vysel negativni, sice hranicni krev ale negativni. Mela jsem ten prvni trimestr rizikovy, mela jsem cystu a hematom ktery nakonec i praskl. Dr jsem rekla, ze me to boli dal mi magnesko 3krat denne beru. Za 2 tydny kontrola pokid bude bolet porad ze to budem resit, zatim mi prijde ze magnezko nezabira - mozna je jeste brzy. Jenze ja uz mam strach boli to i tak jak kdyby mi nekdo roztahoval kosti v pipine kdyz to tak napisu ( pak premyslim nad rakovinou kosti no proste uz magorim jak to neustale boli
) asi potrebuju nejakou utechu od vas, ze jste to nektera mela ze se to treba roztahuje ta deloha nebo se nekam posunuje. Je to me druhe tehotenstvi prvni porod 2011 a cisarem. Jsem uz zoufala dva tydny je pro me s touhle bolesti proste silena doba
jestli mate nekdo zkusenosti prosim reagujte. Jo jeste snazila jsem se pri bolesti ruzne nejak nastavovat, ruzne polohy jestli to nekde boli min, nohy si davam nahoru a nic mi nejak nepomaha

jsem presne v 13+4tt a vicemene uz od zacatku me boli spodek..nejdriv jsem tomu davala, ze to je jak se mimi uhnizdilo pak to bolelo jen obcas a vetsinou nejhorsi to paradoxne bylo kdyz jsem si lehla v noci do postele a byla v klidu. Ale poslednich 14dni to bylo porad, proste 24hod. Budi me to i v noci rano vstanu a hned bolesti ale chvilema jsou to takove bolesti, ze mi to jde az do hlavy, nedokazu se soustredit vadi mi pak zvuky, nesmi na me nikdo mluvit. Nejsem schopna se treba otocit, zvednout nohy