Neustále pálení vulvy - vaše skúsenosti

581
9.3.13 14:23

Neustále pálení vulvy-vase skúsenosti

Ahojte, chcem sa poradit so zenami ktore maju rovnaky problem ako ja. Nikdy som gyn. problemy nemala, ale posledny rok je to strasne trápenie. V stredu s akonecne chystam na koznu kliniku, avsak neviem ci s tym maju lekari skusenosti. Mám totiz pálenie nie dnu v posve ale pálenie vulvy konkretne periclitorialna oblast(medzi uretrou a klitorisom). Gynekologicka tam vidi lahky zapal ktory vsak nereaguje na ziadnu doterajsiu liecbu, nepomohli mi ziadne kremy, gely, maste… brala som atb kremy dalacin, framykoin, protikvasinkove kremy tych bolo asi 5, znecitlivujuce kremy od pálenia, kremy na alergiuz hydrocostosonun prednisonum, nic nepomaha…jedine co mi pomaha je LAD A STUDENY OBKLAD:( takto sa ale enda fungovat v praci nevravim o tom ze mam dokonale znicenu psychiku. Co sa tyka gynekologie, vytery mam v poriadku, sem tam nejaka bakteria, mam hojnejsi vaginalny fluor, pohlavne choroby mam negativne, kvasinky stale negativne, z hormonalneho hladiska mam mierne zvyseny testak, menzes pravidelny… Chystam sa za koznou s tym nech mi spravi biopsiu, lebo je to na nevydrzanie. Psychickeho povodu to nieje, skusala som uz jogu, meditaciu, antidepresiva…rozne bylinkove kupele, odvary…proste ta sliznica vulvy je zapalena zacervenana a strasne PááááááááLI!!! citala som o mnohych diagnozach ako vulvodynia, potom nejake kozne ochorenia lichen sclerosus atd… je tu nejaka zienka, ktora s tym bojuje?? ja sa trapim uz viac nez rok. pripominam ze kvasinky to niesu, nosim len bavlnu, ziadne tanga, ziadna chemia, umyvam s alen cistou vodou, ziadna prehnana hygiena, ziaden sex(nebol uz rok a pol)…:( :,( :,( :,( poradte..jedine fakt co na chvilu pomaha je studena sprcha, ladovy obklad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
egypt
11.6.13 19:24

reakce:

Ahoj, to co píšeš mne trápí už 3 roky! Je to šílené, nic na to opravdu nepomáhá a doktoři si nevědí rady. Na kožní jsem se tedy ještě nedostala, jinak jsem absolvovala veškerá vyšetřenína gynekologii s negativním výsledkem, včetně urologických- i cystoskopii, neboť někdy to přešlo až na močový měchýř a dostala jsem zánět s nálezem krve v moči. Zajímalo by mne, jak dopadneš na tom kožním, jestli se něco zjistí a hlavně co se s tou hrůzou dá dělat. Pokud se Ti bude chtít mi dát vědět, budu ráda. Děkuji, zdravím a přeji hodně štěstí v léčbě. Eva e-mail **@email.cz

• Citovat
  • Upravit
581
12.6.13 15:07

Ahojky, tak ja s tym bojujem uz rok, teraz mam kramy, chvalabohu ziadne palenie, par dni mam pokoj a po ms je to stale najhorsie v obdobi ovulacie. na kozne ti odpoucam urcite ist. ak boli negativne chlamydie, mykoplazmy, ureoplazmy treba kozne vystrenie a ist na biopsiu, ci nieje na sliznici nejaka zmena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
12.6.13 15:09

A ok dam ti vediet, musim este ale vydrzat dva tyzdne az pojdem na biopsiu, kvoli praci, po biopsii treba zotavovanie isty cas…som ucitelka, a potom uz mam prazdniny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
egypt
12.6.13 17:12

Děkuji za info, tato vyšetření mám také všechna negativní a v období menz. mám klid. Absolvovala jsem i celkové imunologické vyšetření s výsledkem zdravá jako řípa, no nevim,,,budu se muset také poohlédnout po schopném kožaři, moc se mi tam nechce, ale začínám mít z toho strach. Také pracuji ve školství- jako vychovatelka, ale tyto prázdniny to zřejmě nestíhám, jestli je třeba zotavení, objednací doby jsou dost dlouhé, to budeš rychlejší, tak budu ráda, když dáš vědět. Tak ať vše dopadne o. k.

• Citovat
  • Upravit
581
12.6.13 17:31

Dakujem, dam vediet:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
13.6.13 12:57

Ahojte,
trapim sa s nicim podobnym ako vy dve, zatial su to sice len 4 mesiace, ale ruti sa mi kvoli tomu cela psychika. Mam neustale palenie a rezanie posvoveho vchodu zvonka. Vybrala som uz kopec liekov a masticiek, nezabera mi vobec nic, minuly tyzden som absolvovala aj kompletne kozne vysetrenie, na vysledky este len cakam. Moja gynekologicka si uz somnou nevie rady. Stale mi v kultivaciach vychadzaju nejake premnozene crevne bakterie, kvoli ktorym mam aj neprijemny a zapachajuci vytok plus palenie. Chcem sa opytat: Miapia, nemozes to mat kvoli uzivaniu nejakych liekov? Lebo ja som tento rok brala 3× antibiotika, kvoli ureaplazme, ktora mi vychadzala v steroch pozitivna a odvtedy mam to palenie. Gynekologicka ma liecila na mykozu, lebo vraj ta zvykne sposobovat po ATB problemy, ale vobec mi nezaberali ziadne lieky. Odvtedy mavam bakterialne zapaly, zrejme mam komplet narusenu vaginalnu floru. Ph posvy zvyknem mat zvysene, okolo 5 alebo 5,5. Zaujimalo by ma, co bolo u vas dvoch spustacom toho vsetkeho. Vdaka…a prajem vela sil na zvladnutie tychto neprijemnych problemov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
13.6.13 16:50

Zuzu ahoj, tak ja uz neuzivam dlhu dobu abolutne nic…tiez som raz mala ureoplazmy a brala som lieky nnejake atb, potom mi vysiel negativny vyter ALE, ja mam tiez vkuse nejaku crevnu bakteriu, masivne stale enterokok, kazdy mesiac…mam zrejme totalne rozbitu floru a to bude asi problem plus idem pre istotu na biopsiu, ci to nebude neco kozne. Ja mam ale aj silny husty lepkavy neprijemny biely VYTOK…a to uz askoro dva roky, pred tym som vytoky nidky nemavala co je dost zvlastne…a co sa tyka PH, to mam tiez zle, minule som mala dokonca 6, ci 7…tak nevem co je doteraz pricinou palenia. jedno je ale iste, ked mam kramy, vtedy mam par dni pokoj. a po kramoch peklo zacina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
13.6.13 16:57

..neuzivam nic, ziadna kozmetika, ziadne tanga, ziadna syntetika, umyvam sa len cistou vodou…sex som nemala 2 roky…partnera nemam, zijem ako mniska a preda vkuse problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
13.6.13 17:06

Ja som bola dnes u gynekologicky kvoli paleniu, mam ho denne. Dala mi Polygynax, ale pochybujem ze pomoze. Pred dvomi tyzdnami som dobrala Fluomozin, predtym Macmiror, som z toho totalne na prasky. Minuly tyzden som si dala uz nasadit antidepresiva, ci to nahodou uz nebude aj psychicky problem. Mne to vsetko zacalo po antibiotikach, ktore som mala na ureaplazmy. Dovtedy bolo vsetko o. k, a doktorka ma zacala liecit na mykozu, lokalne aj celkovo, ale efekt nulovy. Som z toho uplne rozhodena, za 4 mesiace mam dole 7 kg, nechuti mi jest, a to ani nehovorim o tom, ze mam celkom rozhodeny partnersky zivot, teraz som PN, dala som sa vypisat, lebo som uz ani do roboty nevladala chodit. Okrem toho este studujem na VS popri zamestnani, zajtra mam tazku skusku, no uc sa, ked ta to tam dole v kuse pali…Citala som, ze ides na biopsiu. Kedy sa tam chystas? A to miesto, z ktoreho to budu brat, je tam nejaka zmena? Lebo ja tam dole zatial nic take nevidim, akurat mam pri vchode do posvy taku divnu kozu, ako keby bola opuchnuta a je aj trocha cervena na pohlad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
egypt
13.6.13 17:21

Ahoj Zuzu, před třemi lety jsem prodělala prvně v životě zánět močového měchýře a 2 dny po dobrání ATB nastalo pálení spodku. Doktor mi napsal další ATB, že to po nich přejde, nepřešlo, tak opět jiné… Od té doby to mám stále, někdy víc, někdy míň, ( 3 roky, jak jsem psala)a je pravdou, že jakmile dostanu ATB, okamžitě se mi to pálení rozjede tak, že ani v noci mi to nedá pokoj. Neměla jsem nikdy žádný výtok a ani dál nemám, na gynekologii má všechny výsledky stále negativní, ani bakterie, ani kvasinky…nic. Přes všechny ty negativní nálezy jsem stejně brala všechny možné vkládací masti a tablety, dodžuji hygienu absolutně, dodržuji pitný režim, protože mám pocit, že když je to rozjeté k nevydržení, že se to zhoršuje i močením, beru urinal.Ze sedacích koupelí mi maličko ulevovalo sedět v octové vodě, ostatní bylinky byly k ničemu. Momentálně jsem opět na Lomexinu- sice bez efektu ( druhý den), ale s pocitem, že něco dělám a že se mi snad trochu uleví, na gyn. jsem objednaná opět ve středu. Už na mne kouká s děsem…Fakt je ten, jak píše Miapia, při menz je to v pohodě, ale jak zkončí, jedu nanovo. Pořídila jsem si i nějaké antibakteriální slipové vložky, abych eliminovala styk se spodním prádlem, ale je to k ničemu. Dej vědět, až budeš mít výsledky z kožního a přeji ať přijdou na správnou léčbu. Držím pěsti.

• Citovat
  • Upravit
581
13.6.13 17:24

No ja to mam skoro rok a pol palenie, najhorsie je to v praci, ked mam pocit, ze sedim za horiacej sviecke…palenie, palenie a vkuse palenie, nepomahaju ZIADNE KREMY, GLOBULE…iba studena voda a lad…a alergia mi bola vylucena…absolvovala som milion vysetreni…gastro, alergolog, imunolog, traja gynekolovia, kozni lekari…dohnalo sa to do stadia, ze musim ist na odber vzorky zo sliznice vulvy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
13.6.13 17:27

Pracujem ako ucitelka, tak si to mozem dovolit bohuzial az o dva tyzdne, kedy budem mat konecne prazdniny a KONECNE CAS NA SEBA…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
13.6.13 17:28

ANO VIDIA TAM PATRNU ZMENU NA SLIZNICI TAK UVIDIM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
13.6.13 17:30

Je hrozne, kolko je nas zien, co mame rovnaky problem a lekari nam nevedia pomoct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí