Neustále srovnává mé dítě s tím jejím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3620
18.1.14 22:28
@koprovka89 píše:
Marcela74 - já si myslím, že je to spíš útok na ní, že si neumí dát do latě vlastní dítě. :nevim:

ale nezapomene při tom zdůraznit, jak je to dítě hrozné. Mě by to vadilo taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
18.1.14 22:37

Marcela74 -to určitě, ale chce tím vlastně říct, jak hrozná je ona, zatímco ona je dokonalá :roll: Doufám, že se nikdo nenaštve, ale přesně takovéhle jsou často matky těch vymodlených dětí. Prostě dokonalost sama :roll:

• Citovat
  • Upravit
7065
18.1.14 22:39

Holky čtu to tady tak nějak psotupně. Nejspíš máte pravdu matky dokonalé co mají vymodlené děti :roll: nevím..těžko říct. Také si myslím, že je to spíš kopanec na mě a mou výchovu. Snažím se syna vést k životu jak nejlépe dovedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
18.1.14 22:45

Jannys klid :). Máš úplně normálního kluka a ta tvoje teta by potřebovala proplesknout, aby se jí v hlavě rozsvítilo, aby si uvědomila, že nemá patent na rozum. Já bych fakt příště s klidem seděla a s úsměvem jí všechno odkývala :dance:

• Citovat
  • Upravit
7065
18.1.14 22:48

@koprovka89 Já jsem jí na to odpověděla. Že je to dítě co mám jako dělat že ho třískat vermomoci nebudu. A bylo vymalování a šla jsem s prckem do jiné místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
18.1.14 22:53
@marcela74 píše:
Já si myslím, že to zakladatelku vyvádí z míry ne kvůli ní samotné, ale že je to útok na její dítě, což by snesla málokterá matka.

Ale to přece není útok na dítě, v tom je celý ten omyl ;)

To JE útok na zakladatelku - teta se nesnaží ublížit dítěti, snaží se ublížit jí. Shodit ji jako matku.

Možná je v tom i malinká špetka závisti, kdo ví. Třeba tetina dcerka přece jen není „tak dokonalá“ - a maminka to dobře ví. Třeba teta jen tiše závidí, že ona musela tak dlouho čekat a jinde to jde lehce… a ještě je kluk temperamentní, šikovný… to přece není fér… ne? ;)

Není to vůbec o dítěti - je to o @Jannys… Je to boj „kdo s koho“, teta versus neteř, matka versus matka… a Jannys si to nechává líbit. Místo aby z toho boje prostě asertivně odešla, bojuje taky… a prohrává, protože její povaha není „bojeschopná“.

Příspěvek upraven 18.01.14 v 22:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
18.1.14 22:54
@Etcetera78 píše:
Jí řekni „To jo, ta tvoje je zlatá, ty ani nevíš, co to je mateřství, s takovým andílkem musím být rodičovská fakt dovolená, máš asi hezky pohodičku, co? No jo, to buď ráda, to co mám já, by každá nezvládla“ a tvař se jako mučitelka :P
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
18.1.14 22:56

Jannys - já vím, tohle jsou strašný ženský :cert: Nevím jak moc dobré nebo špatné vztahy všeobecně mezi sebou máte, ale pokud se vídáte jen při oslavách jednou za čas, tak bych to asi moc neřešila :kytka: Příště bych jí řekla, pokud by jsi měla potřebu nějak reagovat, ať je ráda, že holku má tak dokonalou, ale že ty si budeš vychovávat dítě po svém a hotovo :)

• Citovat
  • Upravit
7065
18.1.14 22:57
@BohunkaP píše:
Ale to přece není útok na dítě, v tom je celý ten omyl ;)

To JE útok na zakladatelku - teta se nesnaží ublížit dítěti, snaží se ublížit jí. Shodit ji jako matku.

Možná je v tom i malinká špetka závisti, kdo ví. Třeba tetina dcerka přece jen není „tak dokonalá“ - a maminka to dobře ví. Třeba teta jen tiše závidí, že ona musela tak dlouho čekat a jinde to jde lehce… a ještě je kluk temperamentní, šikovný… to přece není fér… ne? ;)

Není to vůbec o dítěti - je to o @Jannys… Je to boj „kdo s koho“, teta versus neteř, matka versus matka… a Jannys si to nechává líbit. Místo aby z toho boje prostě asertivně odešla, bojuje taky… a prohrává, protože její povaha není „bojeschopná“.

Příspěvek upraven 18.01.14 v 22:55

to jsi napsala dost dobře. Asi bych se měla vážně vzchopit a vytáhnout mé rejpavé zbraně :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
18.1.14 23:00
@Jannys píše:
Například taky taková epizoda. Když její dcera seděla na půl žerdi na židličce a syn došel hypl do ní, že chce taky sedět. Hned se mu vysvětlilo, že se to nesmí. A v mžiku z toho bylo fopá, že je to děsný co udělal. Problém je v tom, když její dcera hypala mého syna, když byl mladší nikdo to neřešil, ale jakmile ten můj klučík hypne do ní je to hotová komedie. Že on je hrozný.

Tak tady jsem to chápala, že útočí i na dítě - vyřčená věta, že je hrozný.
To ale není podstatné. Je to moc těžká situace. Bohužel zakladatelka nemá povahu své tety, aby si rýpla do ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
18.1.14 23:02
@koprovka89 píše:
Jannys - já vím, tohle jsou strašný ženský :cert: Nevím jak moc dobré nebo špatné vztahy všeobecně mezi sebou máte, ale pokud se vídáte jen při oslavách jednou za čas, tak bych to asi moc neřešila :kytka: Příště bych jí řekla, pokud by jsi měla potřebu nějak reagovat, ať je ráda, že holku má tak dokonalou, ale že ty si budeš vychovávat dítě po svém a hotovo :)

naprostý souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
18.1.14 23:02

@Jannys Vyprdni se na ni :roll: Já kdysi, když jsem byla bezdětná a viděla v obchoďáku nějakého „smrada“ co dělal scény a válel se po zemi, si říkala, že bych ho srovnala hned.

A ejhle, uplynulo pár let a takhle se válel v obchoďáku ten můj smrad a na mě koukali jiní a zřejmě si mysleli, to co já před léty :D

Aby se teta jednou ještě taky nedivila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
18.1.14 23:05
@Jannys píše:
to jsi napsala dost dobře. Asi bych se měla vážně vzchopit a vytáhnout mé rejpavé zbraně :pocitac:

Nevytahuj žádné zbraně, kašli na nějaký boj.

Jsi dospělá ženská - komu potřebuješ co dokazovat? Tetě? To snad ne.

Sobě? To jsi snad dokázala tím, že jsi porodila a vychováváš šikovného syna.

Tak proč bojovat? Nechceš tu energii radši využít smysluplněji? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
18.1.14 23:10

@BohunkaP heh :-) energii hlavně potřebuju na toho svého racochejla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
18.1.14 23:12

Mám syna ADHD s poruchou pozornosti, a vím co to je, když se na něho pohlíží jako na nevychovaného spratka. Hrozně to mrzí. Kamarádky nechtěly, aby se navštěvoval s jejich dětmi, je divoký, má svůj svět, často to vypadá, že nebere ohledy na okolí, protože ho moc nevnímá, a pokud někdo tuto problematiku nezná a hodnotí vaše dítě, hodně to mrzí. Ale časem jsem se s tím srovnala, nemůžu je odsuzovat za jejich nevědomost. Syn roste a je to o moc lepší, zklidňuje se. Takže obrnit nervy, a bude to lepší, děti rostou, vyvíjejí se, a co se dnes může zdát hrozné, za rok může být úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí