Neustálé stížnosti učitelek v MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1421
18.8.21 21:42

@BohunkaP já ale nikde nečtu, že holčička nikdy nic nemusí, já čtu, že maminka je doma s mladším bráchou a ona by byla ráda s nimi…z textu nevyplývá, že jim doma vládne anarchie a skáče jim tak po hlavě…a není ji ještě ani 6, je ji 5,5…takhle malému dítěti je prostě nejlíp doma s mámou no…mají očividně hezké vztahy, tak proč někoho hned obviňovat že špatně výchovy…
Však ona se doma nebude držet věčně, tak proč si to neuzit…
Apropo četla jsem nedávno hezký článek, že dítě do 6 let patří k matce…
Ale to tu prostě nemá cenu propagovat, tady holt i většiny vládne zkostnatělý názor, že dítě se musí za každou cenu socializovat, ve 3 letech pěkně do školky, protože to tak má být a běda jak by to mělo být jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.8.21 21:52
@Klara178 píše:
@BohunkaP já ale nikde nečtu, že holčička nikdy nic nemusí, já čtu, že maminka je doma s mladším bráchou a ona by byla ráda s nimi…z textu nevyplývá, že jim doma vládne anarchie a skáče jim tak po hlavě…a není ji ještě ani 6, je ji 5,5…takhle malému dítěti je prostě nejlíp doma s mámou no…mají očividně hezké vztahy, tak proč někoho hned obviňovat že špatně výchovy…
Ale to tu prostě nemá cenu propagovat, tady holt i většiny vládne zkostnatělý názor, že dítě se musí za každou cenu socializovat, ve 3 letech pěkně do školky, protože to tak má být a běda jak by to mělo být jinak…

Ono je moc hezký, když taková maminka podlehne podobným článkům, dítě si nechá do šesti let držet sukně a v šesti letech ho nacpe do běžné školy. Strašně se pak diví, proč dítě není v pohodě a má problémy. Vždyť přece ona je přece tak moderní a zkostnatělé názory nepodporuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
18.8.21 22:03
@Klara178 píše:
Ale to tu prostě nemá cenu propagovat, tady holt i většiny vládne zkostnatělý názor, že dítě se musí za každou cenu socializovat, ve 3 letech pěkně do školky, protože to tak má být a běda jak by to mělo být jinak…

Promiň, ale tohle je takové plané plácání, že mám dojem, jako bys moje příspěvky ani nečetla. Napsala jsem Ti jasně a konkrétně, v čem a proč vidím špatnou výchovu… a Ty na to vzápětí napíšeš takovýhle všeobecný, totálně nesouvislý výplod, jak „mají hezké vztahy, tak proč obviňovat ze špatné výchovy, nečtu, že jim doma vládne anarchie, máte tu zkostnatělé názory o tříletých ve školce atd.“

Debata s někým, kdo se druhého neobtěžuje snad ani číst, natož o napsaném přemýšlet, pro mne opravdu postrádá smysl, nezlob se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.8.21 22:14

@Klara178 Ty děláš, jako by ty děti někdo cpal do internátních školek/škol.
Se divím, že ty generace před námi vůbec prezili- běžné bylo třeba 8 sourozenců, ženske kmitaly na poli/okolo hospodářství, chlapi v práci a i decka se tak maximálně postarali starší sourozenci nebo starší děti z vesnice.

Zakladatelky dítěti nikdo ve školce nerve nožičky. Má tam být 4 hodiny denně, věnovat se i jiné činnosti, nez má doma. A ono se tak válí po zemi, chová se nevhodné k jiným dětem.
Zrovna takovou holčičku měla teď dcera v predskolacich- šla až do předškoláků, do té doby doma s maminkou, chodila po o
První týden kvůli ní museli zamykat třídu, chtěla utíkat, maminka nesměla projít okolo zahrady, když tam byly děti, jinak následovala scéna „chci k mamince“, dceři hrabala při jídle rukou do talíře, nic moc nejedla. No, asi taky mají doma moc hezké vztahy a mají se rádi. Jo a překvapivě má odklad. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
18.8.21 22:25
@BohunkaP píše:
Promiň, ale tohle je takové plané plácání, že mám dojem, jako bys moje příspěvky ani nečetla. Napsala jsem Ti jasně a konkrétně, v čem a proč vidím špatnou výchovu… a Ty na to vzápětí napíšeš takovýhle všeobecný, totálně nesouvislý výplod, jak „mají hezké vztahy, tak proč obviňovat ze špatné výchovy, nečtu, že jim doma vládne anarchie, máte tu zkostnatělé názory o tříletých ve školce atd.“Debata s někým, kdo se druhého neobtěžuje snad ani číst, natož o napsaném přemýšlet, pro mne opravdu postrádá smysl, nezlob se.

Ale cetla…A já ti zas napsala, jak to vidím já, ze nikde žádnou špatnou výchovu nevidím, to, že maminka je doma a ona chce být s nimi, nic víc. Že se ti to nelíbí, za to nemůžu 🙂

Příspěvek upraven 18.08.21 v 22:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
18.8.21 22:31
@hanka.br. píše:
Ono je moc hezký, když taková maminka podlehne podobným článkům, dítě si nechá do šesti let držet sukně a v šesti letech ho nacpe do běžné školy. Strašně se pak diví, proč dítě není v pohodě a má problémy. Vždyť přece ona je přece tak moderní a zkostnatělé názory nepodporuje.

Ty to ale úplně obracíš…holčička dle popisu normálně chodí na hřiště, je dokonce průbojná, jistě mají normální život, není závrena ve sklepě…ona proste vidí, že maminka je s bráchou doma, tak chce být s nimi…to přeci neznamená, že z ní vyroste asocial, který se nikdy nezaradi do společnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26265
18.8.21 22:52

Když to tak čtu, jak ubohá předškolní holčička chce být s maminkou… ten mladší sourozenec nemá nárok být se svou maminkou SÁM 4 hodiny denně? Užít si plnou péči své matky? Tak jako si ji užívala jeho sestra, dokud se nenarodil? Není to k němu trochu nefér?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
18.8.21 22:58

Mě jediný co mi na tom přijde smutný je, že holčička chodí už před odpor dva roky do školky, kam vůbec chodit nechce, přitom tam chodit nemusí a maminka vidí, že se tam holka trápí a ani jednou ji nenapadne, že by si ji nechala doma…o tom, že existuje ivp taky nemá tušení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.8.21 23:03
@Klara178 píše:
Ty to ale úplně obracíš…holčička dle popisu normálně chodí na hřiště, je dokonce průbojná, jistě mají normální život, není závrena ve sklepě…ona proste vidí, že maminka je s bráchou doma, tak chce být s nimi…to přeci neznamená, že z ní vyroste asocial, který se nikdy nezaradi do společnosti…

Nechceš srovnávat chození na hřiště s předškolní výchovou v kolektivu, že ne? Prostě pokud maminka nemá v úmyslu vzdělávat své dítě doma sama a chce ho umístit do běžné třídy na základku mezi 25 - 30 dalších dětí, kde se s ním mazlit nebudou, pak mu fakt nepomůže tím, že ho místo předškolní výchovy občas vezme na hřiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
18.8.21 23:12
@Cuddy píše:
@Janasas Když ono je takové vachrlate to „že se do školky musí“. Musí tam dítě, jehož rodič chce/potřebuje chodit do práce. Ale proč tam musí 4,5 lete dítě (zakladatelcIna dcera před rokem), když je maminka a brácha doma?

Já myslím, že právě i v tomhle je zakopaný pes, že to dítě ví, že ta školka je vlastně „rozmar“ rodičů. Ono ví, že nikam nemusí. Kolikrát to i někteří jedinci komentují tím, že by to dítě mělo být doma a nepřekážet ve školce ostatním, že si máma neměla dělat další dítě, když se nechce ani starat o to první, že se ho zbavila do školky… Bůhví, co mohla kde holčička zaslechnout.
Kdyby šla máma do práce, tak by to třeba holčička zvládala líp. A tu školu taky může vnímat jinak, protože do té se „musí“. Navíc může být lákadlem to, že se tam naučí nové věci. A jestli to dobře chápu, tak navíc mladší v té době už bude chodit do školky, tak to bude taky trochu něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
18.8.21 23:32
@Janasas píše:
@Cuddy protože se může stat, že půjde časem, a nebo dítě nastoupí do první třídy a pak rodiče pláčou, a hroutí se, že dítě neni zvyklé, nedáva to
Já ssem kluka taky nádávala nonstop, když jsem byla s mladším, ale nikdy bych mu neudělala lto, že bych ho,, dusila doma, i když to chce, bez kontatků - cizích dětí, jenom maminka a doma, sem tam třeba někdo s rodiny a nebo s jednou maminkou a pak šup.. konec rodičáku dopráce..
Já když to čtu, že někdo napíše, dítě bylo se mnou doma nechodilo na hlídání, i když mohlo, nechtěla jsem… protože… babička by chtěla, ale já nechci, a td. apak ted musím do práce a nebo dítě do školy družina, školka do 4 anedává to.. Tak vždycky mámchut napsat, a to se omlouvám, ty slepice, co si čekala :nevim:
Jako já neříkám, nutně dávat do školky, nutně na hlídání a nevím co, a le přijde mi, že to dětem spíš ublíží, Jo v té chvíli ne, to jsou všichnis pokojení doma, nikde se nemusí, v zimě oblékat, maminky si libují, jak si to doma užívají a pak bum nástup do práce a začně to a kdo nejvíc trpí pak to dítě co to prostě nezná a je hozeno na celý den do školy.. Neni lepší třeba na pár hodin, dítě povzbudit, že jsou tam kamarádi, hračky, nevím. každý at si dělá co chce., ale většinou se to pořád opakuje co mám známé a malé děti
Ale chápu, že když máněkdomalé dítě hlavně vzimě, napodzim, že je pohodlnější zůstat doma, a prostě nejít do nečasu a hrát s doma.. Jako upřímně občas mi to známé a i v diskusi tady to bylo, že nejde vždy jenom o to dítě.. a le i určité pohodlí

Mi přijde, že proti sobě stavíš dva extrémy. Vždyť to nemusí být přece tak, že buď je dítě ve školce, a nebo je doma s maminkou pomalu bez kontaktu jak s dětmi, tak i dospělými. Starší dítě půjde do školky teprve tento rok, já budu doma s mladším, takže pokud se tam staršímu nebude líbit nebo se z nějakého jiného důvodu školka ukáže jako nevhodná, tak ho nechám doma. To ale přece neznamená, že bude pořád jen s námi doma. To přece není ani teď. Vždyť i teď se běžně skoro denně vídá s dalšími dětmi (a opravdu to není jen jedno dítě) a i teď se vídá i s dalšími dospělými. A sem tam ho někdo hlídá. Od září má také domluvený kroužek. A že bychom nešli ven, tak to se stává jen výjimečně. Chodíme ven i v zimě, takže žádné oblékání by tím teda neodpadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
18.8.21 23:39
@Klara178 píše:
A proc má špatnou výchovu, protože se mu líbí doma? Naopak je vidět, že má k rodičům a bratrovi hezky vztah…
To je docela smutné, že kdyz chce být někdo s maminkou, což je naprosto normální a přirozene, tak je hned nazýván manipulátorem.

Manipulátorem je nazývána, protože se toho snaží domoci manipulací. I když je to pochopitelný vzhledem k tomu, že když to řekne na rovinu, tak se úspěchu nedočká. A manipulace ho přináší. Nemusí to dělat ani vyloženě vědomě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
18.8.21 23:46
@Klara178 píše:
Mě jediný co mi na tom přijde smutný je, že holčička chodí už před odpor dva roky do školky, kam vůbec chodit nechce, přitom tam chodit nemusí a maminka vidí, že se tam holka trápí a ani jednou ji nenapadne, že by si ji nechala doma…o tom, že existuje ivp taky nemá tušení…

Já si hlavně myslím, že kdyby jí hned vyhověla, tak už žádný problém nemusel být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35366
19.8.21 00:20
@Klara178 píše:
Tak ona to říkala asi nejprve po dobrem ale když to nebralo, tak dělá tohle, přijde mi to jako celkem logicky krok…
Vždyť i dospělí to tak mají, nejdříve to řeknou po dobrém, pak se naseerou a už to jede 🙂

A kdyz se chovaji nevhodne, tak jim taky vsichni ustoupi, aby byl klid? Ne, musi pocitat s nasledky sveho chovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30982
19.8.21 06:01
@Hlaholice píše:
Já myslím, že právě i v tomhle je zakopaný pes, že to dítě ví, že ta školka je vlastně „rozmar“ rodičů. Ono ví, že nikam nemusí. Kolikrát to i někteří jedinci komentují tím, že by to dítě mělo být doma a nepřekážet ve školce ostatním, že si máma neměla dělat další dítě, když se nechce ani starat o to první, že se ho zbavila do školky… Bůhví, co mohla kde holčička zaslechnout.
Kdyby šla máma do práce, tak by to třeba holčička zvládala líp. A tu školu taky může vnímat jinak, protože do té se „musí“. Navíc může být lákadlem to, že se tam naučí nové věci. A jestli to dobře chápu, tak navíc mladší v té době už bude chodit do školky, tak to bude taky trochu něco jiného.

K tomu co dítě kde zaslechlo. Mně to přijde celé trochu neuvěřitelne. Loni byl covid. Pokud dobře počítám, a pokud je teď dítěti 5,5,tak slo dítě do školky ve 3,5 letech, půl roku bylo v pohodě. Pak začala první vlna covidu, školky se zavřely, po první vlně dával děti do školky málokdo. Rozhodně bych to neočekávala u matky s parmesicnim kojencem. O covidu se moc nevědělo, lidé se báli, ve školkách snad byly i roušky. Pak prázdniny, 5 týdnu školky a začalo se zase uzavírat. Ne teda školky, ale u nás a i ve školkách kamarádů bylo přání učitelek, kdo může, ať nechá dítě doma. Opět si neumím představit, že chodí do školky za této situace dítě, které tam tak vyvádí a které má matku doma. To skutečně mohlo od učitelek vyslechnout ledasco. Větší rozvolneni prošlo v květnu, to už nastupovala většina dětí. A rada děti byla s adaptaci na začátku a plakala jako při nástupu v září. Ona je otázka, jak toto dítě do té školky chodilo a zda také není výrazně ovlivněno neustálým znovunastupovanim či naopak nechapavym pohledem učitelek na svou přítomnost během kritického stavu. Jelikož zvládlo být 2× v poradně, tak to spíš vypadá, že do té školky chodilo pořád. Asi tam nešlo dítě, které je s matkou doma a chová se normálně. Reaguje nepřiměřeně, to samozřejmě, otázka je, zda je to jen rozcapenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí