Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děvčata, už jsem opravdu zoufalá a už je to opravdu na blázinec. Malý má 8 měsíců a kousek a neustále tlačí. Někdy jenom tlačí a někdy se u toho hrozně kroutí a nohy za hlavou, takže to vypadá jako zaražené větry, ale tohle dělá jenom občas. Většinou spíš jenom tlačí. Nikdy u toho nepláče, ani u jednoho případu. Hrozně ho to budí, kolik i 23 krát za noc. Máme to už od miminka, co se narodil, takže to přikrmama asi úplně nebude. Umělou výživu, jsme zkusili snad všechny značky a kapky na větry taky, probiotika atd. též. Kapky na větry, už mu teda nedávám. Když jsem to řešila s doktorkou, tak nás vždycky domů poslala, s novýma kapkama a umělou výživou. Nikdy ho pořádně nevyšetřila, ani nás nikam neposlala. Změnu doktorky budu řešit teď od ledna. Nevíte náhodou co by to mohlo být? Každá rada a normální názor vítám.
@zuzik1221 No asi bych mu dál dávala probiotika - biopron jsou výborná. A nechala to být. Pokud nemá s ničím problém, nemá teplotu, nebrečí, nemá tvrdé břicho a dobře kadí, tak prostě jenom tlačí.
Záleží jak často jste střídali to UM a kapky/probiotika. Dycky je třeba vydržet tak týden/dva aby se zjistilo, jak reaguje. Pokud se jelo dva dny to, dva dny ono tak prostě může mít rozhozené zažívání a má problém s tím ze sebe to kadění vytlačit. Může ho to bolet, cokoliv…
@LilyJane píše:
@zuzik1221 No asi bych mu dál dávala probiotika - biopron jsou výborná. A nechala to být. Pokud nemá s ničím problém, nemá teplotu, nebrečí, nemá tvrdé břicho a dobře kadí, tak prostě jenom tlačí.
Záleží jak často jste střídali to UM a kapky/probiotika. Dycky je třeba vydržet tak týden/dva aby se zjistilo, jak reaguje. Pokud se jelo dva dny to, dva dny ono tak prostě může mít rozhozené zažívání a má problém s tím ze sebe to kadění vytlačit. Může ho to bolet, cokoliv…
Nene zkoušeli jsme vše min. dvacet dní. A nechala bys to být a spát mám jako kdy? Už jsem opravdu na pokraji všeho. A nemyslím to zle. Usínám ve stoje a musím fungovat né jen jako máma, ale i pracovně.
@zuzik1221 píše:
Nene zkoušeli jsme vše min. dvacet dní. A nechala bys to být a spát mám jako kdy? Už jsem opravdu na pokraji všeho. A nemyslím to zle. Usínám ve stoje a musím fungovat né jen jako máma, ale i pracovně.
A bioprom máš pravdu je za nás nejlepší.
@LilyJane píše:
Neodeslala se mi ještě jedna zpráva nemohu to nechat být, evidentně tomu klukovi něco je, nikdo takle furt netlačí a to mám okolo sebe maminek s deckama dost.
@zuzik1221 Tak můžeš vynechat praktického lékaře a jít rovnou buď na polikliniku a nebo do nemocnice za pediatrem s tím, že potřebuješ lepší vyšetření.
Nemusíme vždycky začínat u našich vlastních doktorů, protože jak říkáš - někdy ty věci prostě bagatelizují.
Ale jestli mu opravdu nic není v kadění nemá červené nitky ani hleny, tak tam není co dělat. Nemůžou mu narvat prášky a nebo ho hospitalizovat jenom proto že tlačí.
Určitě ti držím palce, ale české zdravotnictví má své omezení
Pokud trváš na tom, že mu něco je, tak si to pořádné vyšetření budeš muset opravdu vydupat.