Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
Jsem na tom uplne stejne. Nervy v kyblu ![]()
Uz jsem prodelala 2× potrat (jednou zamlkle, podruhe prazdne plodove vejce)
nasledovala genetika, zjistili leidne, MFTHR heterozygot
No ted jsem po treti tehu a zas problemy, spineni, min. tyden vse na UTZ ok, tento tyden zase spineni, muj doktor mi rekl, ze nevidi od minula posun tak ja smirena, ze je zas konec ale poslal me do nemocnice tam na UTZ videli akci. No za tyden jdu zas na kontrolu nervy na pochodu. A to jsem 7+5 dle MS, v nemocnici rekli ze embryjko je jen 6+1.
No abych to shrnula nervy v kybli, radost z tehu nikde a jen se modlim aby to uz konecne vyslo.
Ale stejne s tim bohuzel clovek vubec nic neudela a nezbývá než doufat.
Jinak s tím, že se budem stejne bat o dite cely zivot s tim jen a jen souhlasim ![]()
Kikino,
tak to je mi moc lito co jsi prozila, ze je mimi mensi nic neznamena. Ja jsem obe mimi takto na zacatku mela mensi nez dle MS jedno o 10 dni a druhe o 6 dni a casem se to srovnalo.
Moc Ti budu drzet palce, aby to tentokrat vyslo - musi to byt opravdu hrozne…
Ahojky holky!!Díky moc za vaše příspěvky..vidím,že nejsem sama,kdo umí plašit a též naprosto souhlasím,že teď už ten strach o dítě bude mým stálým průvodcem..taky to vidím na mojí mamce a to už jsem třicetiletá kobyla ![]()
Kiki,držím ti palce!!!Ono to nemusí nic znamenat,že je mimísek menší,musíš být teď trpělivá(a to je táák těžké)dej pak vědět,jak dopadl UZ!!!proč se tyhle potraty,zamlklá těhotenství a ještě horší věci v pozdějším těhotenství dějou:-((((je to tak nespravedlivé a bolestné..
Já jsem dnes trochu klidnější,na gyndě jsem dopadla dobře,mimísek se u UZ tak hýbal,kopal nožičkama,ručičkama hýbal:-))to bylo tak krásné..pan doktor mi přepsal z 9plus2 na 9plus4 dle UZ,podle menses mám být 11tt.Dostala jsem průkazku a v pondělí jdu na odběry na prvotrimestrální screening.To budou zas nervíky..Zkusím sem přidat fotečku,co mi Dr udělal…
![]()
No vidis Lesi, tak te je super to moc gratuluju a dava mi to nadeji, ze mas taky mimse o tyden pozadu oproti terminu dle MS ![]()
Ahoj,připomínáš mi mě.U mě ale byla situace, že jsem 3 měsíce o těhu nevěděla a mezitím jsem dostala zdravotně co proto.Dost jsem se poté nervovala,že jsem byla blbá a měla se víc pozorovat,jenže mě nic nebylo a ani žádné příznaky u mě nebyly pozorovatelné.Jediné co Ti můžu poradit - UKLIDNI SE a pokud potřebuješ ujištění, dojdi si na odběr plodovky, já jsem na něm díky své zdravotní dispozici více méně byla dobrovolně-nedobrovolně a vše dopadlo v dobře. Teď mám krásnou 5 měsíční holčičku, která je pořádně divoká - hrozně málo spí a já jsem z ní na mrtvici, ale nevyměnila bych! Jo a důvěřuj svému tělu - kdyby malé/malému něco bylo, tak tělo si poradí samo (já osobně mimo těch zdravotních obtížích, byla cca ještě mezi 6-8 tt ještě na exotické dovolené, kde jsme byli vystaveni různým bacilům a jezdili jsme na čtyřkolkách dost divokým terénem až jsem z toho měla zadek na maděru a nemohla si den-dva pořádně sednout, tak si asi dovedeš představit, jak se tam malá musela pořádně držet
![]()
čaver,taky jsem asi cca ve čtvrtém týdnu vypila na oslavě hodně becherovky a vykouřila snad krabku
a chudík Mimísek byl tak statečný,že se udržel!!Hned jak jsem to zjistila,jsem
A snad to bude dobré i nadále..dnes jsem optimistická a mám dobrou náladu ![]()
na tu plodovku mám taky nutkání jít!!Ale uvidím jak dopadne screening.. ![]()
Kiki,přesně tak,mimi mám skoro o dva týndy mladší,tak se nebuj:-))A po zjištění těhotenství dlouho nebylo nic vidět,pak jen dutinka a tečka a nic a pak až v 6plus2(dle UZ,nikoliv poslední MS)srdíčko!!!
holky a kde se sežene ten domácí stroječek
na poslech srdí?
holky, koukám, že je nás dost, co jsme tak trochu hysterické těhule, to jsem ráda, pač manža ze mě někdy doslova „roste“, jo a jestli můžu doporučit, nečtěte nejnovější deníček co dneska vyběhl s názvem „Pátek třináctého“, já blbka si ho četla a mam zas o čem přemýšlet
, ještě, že jdu v po na kontrolu…
JInak Lesí, ten přístroj se jmenuje Angelsounds, zadej si ho do vyhledavače, stojí asi 1500 kč a dá se používat od 12 týdne, ale já osobně bych to doporučila později, mimi se musí špatně hledat, když je tak malé, mě ho manža pořídil kolem 19 týdne, to protože jsem vyšilovala, že ještě necítím pohyby, tak jsem si poslechla
a byla jsem víc v klidu, používám ho i dneska, malý sice už dávno kope, ale někdy se několik hodin neozve, tak když už mam strach, vezmu přístroj, najdu srdíčko a jsem zas trochu happy, takže můžu doporučit ![]()
MR,díky za info,půjdu do něj,to je u mě jasné
Jak jsi napsala o tom,ať nečteme ten příspěvek a to víš,že já jdu hned nato
jsem jak dítě,když mu řekneš-hlavně nechoď do těch dveří:-)))
zkusím sem dát tu fotečku-
Lesí fotečka je krásná ![]()
A s těma testíkama si jak já, já testila asi týden v kuse, než jsem šla na kontrolu a pořád se bála, že ta čárka už nevyběhne…
Ten přístroj je fakt super věc, hlavně může poslouchat i manža, rodiče… je to moc krásný slyšet srdíčko miminka, zní jinak než tvoje, takový rychlý a čím je větší tím víc je slyšet, já už ho dneska slyším líp než svoje srdce ![]()
MR,děkuju:-))I tvůj pupíček je moc krásný!!!!!
V kolikátém vlastně jsi?Já jsem testila pak ještě taky několikrát..byla jsem v práci,měla jsem pauzu a najednou jsem se,prdlouš,přestala jakoby cítit těhotně a pojalo mě plašení a o pauze jsem jela na Floru do lékárny pro test a do nákupního centra hned na wc,abych se uklidnila ![]()