Nevěra a nález na čípku :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
KackaDoup
24.7.14 15:55

Současná medicína nemá jinou radu, než ženy s přítomností viru sledovat za pomcí cytologie a kolposkopie a opakovaného testování na HPV. U většiny dojde dříve nebo později k vymizení viru, tam, kde virus dlouhodobě přetrvává nezbývá než trvale pečlivě sledovat. Při normalizaci nálezu, ale přetrvávání přítomnosti viru, je infekčnost (tedy možnost, že nakazíte nového partnera) mizivá a obava z nakažení partnera tedy zbytečná. Testování nakažlivosti je odlišné od stanovení přítomnosti viru a z řady důvodů pro trvalý partnerský pár nelogické.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
24.7.14 15:56

1. nejlepší ochranou je ve Vaší konkrétní situaci partnerská věrnost a absence kouření tabáku. Při stabilním partnerském páru a přání brzkého těhotenství je totiž riziko opakované nákazy prakticky nulové a žádná jiná opatření nejsou nutná (užívání kondomu nebo očkování). Jediné riziko by tak mohlo plynout ze zbytkové infekce po operacích, té však nelze nikterak zabránit.
2. infekčnost HPV je značná, na druhou stranu riziko nové infekce klesá s věkem (tedy máte-li stejně starého partnera ve 40 letech, pak je riziko mnohem menší, než je-li Vám 20 let) a také s délkou partnerského vztahu (po dvou letech partnerského vztahu je drtivá většina mužů HPV negativní i v případě přetrvávající infekce HPV u partnerky).

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
24.7.14 15:57

Tohle vam snad pomuze nez ty pseudo chytre rady tady

• Citovat
  • Upravit
24.7.14 15:57

@KackaDoup No vidíš a mě to primář před konizací taky říkal. Tedy o tom špatně vypraném a nežehleném ručníku. Že je možné se nakazit i takto. Je to prý výjmenčné, ale né nemožné. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
24.7.14 15:58
@kotaska91 píše:
HPV se nešíří jen pohlavním stykem, já ho měla, měla jsem i změny na čípku, partnera mám pořád jen jednoho a jsme si věrní, Dr. mi řekla, že HPV se může chytnou jak ze záchodového prkénka, tak i použitím ručníkupo někom, kdo HPV má,…

tvoje lekarka siri bludy, mela by vratit diplom!
) je možné HPV chytit v bazénu, na WC a podobně?? Ikdyž mám cytologii z května v pořádku, občas špiním mimo menstruaci, ale připisuji to prozatím výkonům, které mi byly provedeny (2008 mimoděložní t., 2009 saktosalping lapar., 2010 2× IVF)
2. přenos HPV je možný prakticky jen kožním kontaktem při sexuálních aktivitách.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
24.7.14 15:59

@slunce.v.duši 2. přenos HPV je možný prakticky jen kožním kontaktem při sexuálních aktivitách.

• Citovat
  • Upravit
1846
24.7.14 16:00

@KackaDoup takže chápu dobře, že pokud hpv je a nezpůsobuje problémy, tak riziko nákazy partnera není??? Nějak mi to dneska nemyslí… Nemam osobní zkušenost, jen mě tahle diskuze zaujala a doufám, že se mě to nikdy týkat nebude neb manža je můj první a poslední, ale on byl za mlada proutník… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
24.7.14 16:01
@KackaDoup píše: :potlesk: :palec: presne tak, staci jeden sex ;)

Proto je obyvatelstvo tak moc tímto virem promořené ;) Ale u většiny se infekce neprojeví, imunitní systém si s ní poradí. Kolegova manželka musela na konizaci rok po druhém po porodu. Jsou spolu 10 let, nevěrní si nebyli, virus v sobě má tedy už dlouho (on měl předtím jednu partnerku, ona taky jednoho partnera) a virus aktivoval (zřejmě) až druhý porod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11736
24.7.14 16:06

@KackaDoup píšu jen, co mi bylo řečeno a i to s tím bazénem, a k tomu WC- někdo kdo má HPV si sedne na wc a ten, který si sedně po něm, tak může HPV chytit, proto zásadně na cizí záchody nesedám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
24.7.14 16:08

No máš můj obdiv, když v této situaci řešíš hlavně a pouze nález na čípku… mně ten můj podvádí s prcinou z rockových akcí, a zapírá a zapírá… a naštěstí se mnou už delší dobu nespí, takže aspoň toto neřeším… jsou to holomci :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
24.7.14 16:13

Kamarádka byla 2× na konizaci čípku a s přítelem je 6 let a nevěrní si nejsou. Já mám taky nález a jsem s přítelem 3 roky a taky jsme si nevěrní nebyli. Mě se to projevilo po porodu a dr mi řekl, že to byl spouštěč, protože jsem rodila císařem, kdybych rodila přirozeně, tak by se čípek vyčistil. To mi bylo řečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11736
24.7.14 16:16

@mejdylko jj, po přirozeném porodu většinou nález odezní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.14 16:18
@KackaDoup píše:
@slunce.v.duši 2. přenos HPV je možný prakticky jen kožním kontaktem při sexuálních aktivitách.

Pak jsem nevysvětlitelný případ. Jsem s partnerem od 17, byl můj první, já jeho první. S nikým jiným jsme neměli ani nekoitální sex, ani předtím, ani potom. Nevěra neproběhla. A po 14 letech mám nález.
Tak jako odkud, když z prkýnka na WC to není???

• Citovat
  • Upravit
6661
24.7.14 16:19
@mejdylko píše:
Kamarádka byla 2× na konizaci čípku a s přítelem je 6 let a nevěrní si nejsou. Já mám taky nález a jsem s přítelem 3 roky a taky jsme si nevěrní nebyli. Mě se to projevilo po porodu a dr mi řekl, že to byl spouštěč, protože jsem rodila císařem, kdybych rodila přirozeně, tak by se čípek vyčistil. To mi bylo řečeno.

Asi to tak nebude úplně fungovat, kolegova manželka rodila obě děti klasicky a ouha rok po druhém porodu už byla na konizaci. Kolega z toho byl dost vystresovaný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
24.7.14 16:21

@bartsch tak asi je to dost individuální. Já byla do porodu v pořádku, nikde nic a po 6 nedělí jsem šla na kontrolu a hned nález a šup šup do CGOP. Zatím prý to řešit nebudou, jen si mě hlídají a jednou za půl roku chodí na biopsii. Dr mi tam tvrdil, že mi to tam zaprasili tím dlouhým porodem (rodila jsem vyvolávaně 3 dny). Jak to je to nevím. Ale je fakt, že do té doby jsem byla v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí