Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Popravde, neda se to cist… a normalne jsem soucitna a „sezeru“ i mene kriklave nesmysly, ale uprimne, povazuji to cele za vymyslenou provokaci. Kombinace Esmeralda, Dallas a ja nevim, co vsechno.
Zni to jako psani 15lete pubiny, co se po nocich nudi u internetu a ma v hlave nejakou fantazii, co prenesla na papir.
Jestli ty tak miluješ své rodiče, oni by měli tebe, i když budou třeba nějaký čas naštvaní, uraženi.
A myslím, že Dan není typický Rom, když má auto, práci, byt,… Jsi mladá, jdi za srdcem. ![]()
Uplne normalne preci
sice to nebude asi nic prijemneho, ale neni to nic co by se nedalo zvladnout. V prvni rade asi promluvit s pritelem a byt si jista, ze o tebe vazne stoji..no a pak bych to uz resila s rodinou a manzelem..hlavne rict vse na rovinu a jak to citis, rodina te pochopi i kdyz jim to bude treba chvilku trvat
urcite to zvladnes, nedavno jsem taky resila podobnou situaci..mohla jsem mit vse, ale bez lasky to prece neni ono, o cem bypak ten zivot byl ![]()
No docetla jsem.
Prvne se zeptam.
Co mas za skolu? Pracovala si nekdy? jak mate vyreseny finance? Chlap Te zivy a kdyz se rozvedete tak co? Uzivis se, nebo Te bude zde zivit Dan?
Ja Ti, nevim, mlada holka, zivot ve zlate klice… moc tomu neverim, ale pokud to je pravda, budes to mit tezky.
Rodice podle toho co pises Te asi nepochvali, ale co udelaji nikdo nevi. Abys neskoncila s bandou cernych deticen v 2+1 a cely zivot obtacela korunu. Nadruhou stranu zit ve vztahu bez lasky, sexu. Zajimala by me druha strana - jak to vidi manzel.
A su zvedava na ostatni, jestli uveri
Tak ja mela snahu docist, ale nedocetla jsem. Bohuzel, nejak se to neda.
Mne to zas az taková saga nepřijde…napsala jsi to pekne. Jojo láska a vasen tomu se jen tak odolat nedá. Co manžel az se dozví duvod rozvodu? Dovolí ti se rozvést? Co na to dan, podpori te? Hele jsi mlada a bez děti, jdi za hlasem svého srdce
A ty jsi ceska? Není moc zvykem aby rodiče vybírali nastávajícího. A oni to zkousnou, estli ze miluji budou šťastni za tve stesti
Je to tvůj život, ne rodičů!!!
Těžké rozhodování, ale každopádně si uvedom, ze dřív nebo později taková ta vzrušující láska a chtíč odejde a stane se z toho ve většině případu stejný nebo podobný stereotyp jako mas ted, s tím rozdílem, ze ted mas vše na co si vzpomene s, jsi zajištěna…s tím druhým nebudeš mit nic a pokud vám to nevyjde tak buhvi co s tebou bude..
Je to sice svinarna já bych nepovedla, ale tak spousta zen ma milence ![]()
Dočetla jsem.
rosamunde pilcherová je proti tady té slečně čučkař ![]()
Ještě jsi zapoměla napsat, že jsi s ním těhotná.
Najdi si práci, začni se živit sama a pak přemýšlej o odchodu.
Zajímalo by mě, cos dala do společného majetku, že se ho chceš vdát. Ty drahý hadry, které ti koupil manžel u něj taky necháš?.
Docetla jsem a jsem schopna ti uverit ale ne poradit… ale to, ze je rom bych videla jako nejmensi problem u tebe
Většinou se snažím vyhýbat tomu, co teď udělám. Možná i tím kopnu do vosího hnízda.
Ale to nezmění můj názor a to ten, že člověk by měl umět svůj rodný jazyk. Těch chyb si nelze nevšimnout, jsou do očí bijící.
Nevím, jestli to je vymyšlený příběh-každopádně Tvůj psaný projev je na pováženou.
@Halamka píše:
Většinou se snažím vyhýbat tomu, co teď udělám. Možná i tím kopnu do vosího hnízda.
Ale to nezmění můj názor a to ten, že člověk by měl umět svůj rodný jazyk. Těch chyb si nelze nevšimnout, jsou do očí bijící.
Nevím, jestli to je vymyšlený příběh-každopádně Tvůj psaný projev je na pováženou.
Nechápu, proč to tedy děláš teď. Zakladatelka se neptala, jestli to má napsané správně česky.
Ahoj Ženy, musím se někomu svěřit s mojím příběhem, spíše vypovídat se. A vypořádat se s moji nevěrou. Je mi 25 let, jsem vdanou paní, druhým rokem. S manželem jsme spolu dohromady 4 roky. Nevím jak a kde začít, ale budu se snažit ve,,zkratce,, vyličit můj život. Moje rodiče jsou velmi přísní, spíše zasadový, jsem jedináček, vždy jsem byla jejich princezna, která vše dosatala, bohužel přidělen mi byl i můj muž, byl pro mě
ale bohužel
se nedá poručit 
Podle rodiču ta nejvhodnější partie, memu muži, říkej me mu Petr je 35 let, pracuje v dobré firmě, ze začatku náš vztah fungoval, pak přislo plánovaní svatby, vše bylo celkem fajn, s manželem jsme hodně cestovali, ale po svatbě, se to tak nějak zhoršilo, manžel mě začal brát jako samozdřejmost, přestal se mi ve volnych chvilich věnovat, věčně v praci, nebo na služebkach, často jsem bývala v našem baráku sama, tak nějak začal stereo zivot, uklidit celý dům, uvařit, počkat na manžela. Do práce nechodím, manžel si to nepřál, je dosti žárlivej, a dost finančně zajištěn abych byla doma. Jenže ta věčná samota, mě doháněla k šílenství. Kamaradi bohužel bydlej daleko, rodiče také, ale přeci jen, jednu kamaradku mám, občas za mnou pršišla na náštevu, nebo jsme zašli na nákupy, říkej me jí Anna, jednou mě Anna pozvala na,, víno,, k ní domu, že tam bude pár přátel, posedíme, pobavíme se, a trochu se odreaguji.Petr byl zrovna na služebce v Německu, tak jsem neváhala a byla jsem ráda, že vyrazím po dlouhé době mezi lidi. U Anny bylo vse super, bylo nas tam dohromady asi 10, a tam jsem ho poznala, říkej me mu Dan, krásnej, charismatickej kluk, hned na poprvé mě okouzlil jeho krasnej, sněho bílej usměv, dali jsme se do řeči. Neuvěřitelně jsme si padli, povídali jsme si jako bychom se znali cely život. Až najednou byly 2 ráno, a Dan mi nabídnul odvoz domu, nevím jestli to bylo vínem, nebo celkově dobrou náladou, ale bylo mi strasně fajn, vymenili jsme si telefoní čísla, ano uplne jsem zapoměla že jsem vdaná žena, rozloučili jsme se pozdravem a já šla domu, padla jsem do postele, spokojena, štastna, s usmevem na tvaři, a do toho mi přisla asi za 20 mim sms: Rád sem tě poznal, bylo mi s tebou fajn, muzem se zas někdy videt? Dan. Neustále jsem na něj druhý den myslela, uvedomila jsem si ze jsem dala své cislo cizimu muži, ze jsem vdana, a za tyden se mi vratí manzel, rekla jsem si ze se nic nestalo a ze musím zapomenout. Jenže prisla dalsi sms, mohu tě pozvat na kavu? D, Sms jsem ihned vymazala. Řekla jsem si a dost! Vyrazila jsem do obchodního centra na nákup, abych nemyslela tolik na nase seznamení, jenze co čert nechtěl, potkali jsme se, takze me pozval na kafe osobne, byl tak milej, az jsem souhlasila. Opět jsme si hezky povidali. Čas bežel, znali jsme se měsíc, stále kafe, sms, večerní telefonaty, hodně jsem se o něm dozveděla, pochazel ze slušný rodiny, 29 let, svobodnej, pracující, ambiciozní, krásné auto, krasný styl oblekaní, na víc se věnoval sportům, takze nádherně vyrysované tělo, ( uplny opak Petra), charisma, a hlavne, vybornej smysl pro humor, ALE Dan je rom, pochazí z romské rodiny. Kdyby se to dozveděli naši, nejspíš bych u nich skončila, tuto menšinu přímo nesnáši, já rasistka nejsem, neměla jsem v plánu ho poznat, a travit s ním čas, ale nešlo to zastavit, neuvěřitelně mě lákala schůzka s ním, jeho vůně, nemohla jsem se dočkat kdy s ním zas budu, bylo to spíše velmi přátelské. Manžel nic nepoznal, jen řekl že je dobře že trávím čas s kamaradkou.( samozdrmejmě jsme mu nemohla říct že čas krome s annou trávím i s Danem) o,, přátelství,, mezi mnou a Danem ví jen Anna. Jednou když byl manžel zas na služebce, mi volal Dan, jestli se nechci jít někam bavit, nebo do kina, podotýkam veděl ze jsme vdana žena, ale citíl to stejně jako já, těsil se na každou chvili semnou, chtěl mě víc a víc poznat.Na víc je uplnej opak mě, ja jsem modroká blondýnka, hodně světly barvy, a on nádherně hnědej s černyma očima, Petr je podobný tip jako ja.,,Zrzoun,,Pozvaní ven jsem nepřijala, ale udělala jsem něco co mi změnilo život, pozvala jsem Dana k nám domu, s tím že se podívame na film který on přinese u nás doma. Manžel v německu. Tak jsem si řekla proč ne, jen se podivame na film. Znali jsme se měsíc a pul. Sedíme, dívame se na film ale jen jakože, stejně jsme si víc povídali a smáli jsme se, neustale mě rozesmíval, citila jsem se tak štastně jako už 2 roky ne, ale zárověň provinile, když jsem si uvědomila, jsem přeci vdaná paní, mám vše, krásný dům, nemusím pracovat, mam vše co chci, luxus, své auto, drahé oblečení a šperky, ale s Danem jsem si uvědomila že mi cyhběj obyčejný věci, který se nedali koupit, jako byl ten smích, jako byl ten pocit když jsem byla s ním, cítila jsem se s ním tak vyjmečná, ani nevím jak polibili jsme se…na jednou se na mě podíval a řekl že bude lepší když už pujde, ale já jsem řekla ať pokračuje, ano svedla jsem ho a on mě, bylo to něco nádhernýho, nepopsatelnýho, tak jinyho, vášnivyho, nikdy by mě nenapadlo jak nádhernej sex a vše kolem může být s,, cikánem,, nikdy by mě to nenapadlo že se tohle někdy stane.Ale stalo, byla to nádherná noc, Danovo mužný, vypracovaný tělo, a ten penis.Ano dostal mě, uplně totálně. Probudila jsem se zamilovaná, štastná, a on taky, od té doby se vídame jako milenci, spíme spolu, jíme spolu v restauracích, trvá to už 3 měsíce, miluju ho, a on mě, manžel to zatím neví, stejně jsme spolu nespali, jen jednou za měsíc, si na mě udělal dobře. Necitím k manželovi nenávist, beru ho jako kamarada, ale je to celý fraška, moji rodiče chtěli abych se za něj vdala. Manžel má rodiče v Italii ( na šťestí) tady v Čechah má jen, strýce s kterym podnika, a sestru. Jenže nevím teď co dál, nevím jak z toho ven, Dana miluju, chci sním žít, chci s ním stravit zbytek života, je to užasnej chlap. Jednou s ním chci založit i rodinu, Má svuj byt, v nedalekém městě od nás, jenže to nejde, nemuzu se jen tak sebrat od manžela a odejit, bydlet s jinym:/Jak to prijmou moji rodice, manžel a na víc společnost když je to ještě k tomu Rom? Prosim poradte mi, nechci manželovi ubližit, ale musí pochopit, že jsem ho vlastně nikdy nemilovala jako muže, opravdou lasku jsem poznala až s Danem, Anna ví o všem, pomáhá nám se kryt, ale nejde to věčně. Nechci se skrývat se svojí laskou, chci s ním byt normálně jako člověk, musím se s manželem co nejdříve rozvést, co by jste dělali vy na mém míste? Děkuji za přečteni a za rady.Ps: Společnyho majetku ktery s manželem mám, se vzdám. Muže si i nechat auto který jsem od něj dostla k 25 narozeninam.,,Chci byt obycejně štastna,, ale nechci ztratit sve rodiče, moc je miluju a važim si jich. Prosim jak to vše mám udělat? Je to celé šileń