Nevěřím neuroložce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
795
19.10.12 11:39
@Ababab píše:
Já tady s většinou bohužel nesouhlasím. Píšeš, že se přetáčí z bříška na záda, ale nepřetáčí se ze zad na bříško. Tak to je opravdu bohužel špatně. Dítě se má nejdříve přetáčet ze zad na bříško, později z bříška zpátky na záda. Toto je opravdu na rehabilitaci.

v necelych ctyrech mesicich a jeste k tomu narozeny v 35. tydnu? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
19.10.12 11:39
@Ababab píše:
Já tady s většinou bohužel nesouhlasím. Píšeš, že se přetáčí z bříška na záda, ale nepřetáčí se ze zad na bříško. Tak to je opravdu bohužel špatně. Dítě se má nejdříve přetáčet ze zad na bříško, později z bříška zpátky na záda. Toto je opravdu na rehabilitaci.

Ano, to přetáčení z bříška na záda se opravdu nepočítá jako to pravé přetáčení. Ale dítě má čas až do půl roku, aby k tomu dospělo. Není špatně, když to zatím ještě neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
19.10.12 11:40

Mrs. neuroložka honí body, ne? :)
Jí řekni, že to zkonzultuješ s pojišťovnou - ti budou mít děsnou radost, že je pídr kasíruje týdenníma kontrolama dětí, co jsou v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
19.10.12 11:40
@Bábrdl píše:
Tak třeba ne, třeba tam opravdu nějaký problém vidí, ale má to kua vysvětlit, doba se změnila, madam bude asi starší ročník a je zvyklá říct, „jděte na rehabilitci, další prosim“- ale takhle už to dneska nefunguje.

no já reagovala na větu „prý by měl se přitáhnout až do sedu, ze zad se otočit na bříško a na bříšku nepřepadávát, když zvedne jednu ručičku kvůli hračce“

což je blbost, na to má ještě čas do půlroka…pokud je tam jiný problém, tak jak píšeš, měla by to důkladně vysvětlit co a proč se jí nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
19.10.12 11:42
@Ababab píše:

Z bříška na záda se dítko přetočí spíše omylem, neb má ještě těžkou hlavičku a pokud ji dá moc na stranu, třeba za hračkou, tak prostě přepadne… malý to taky párkrát udělal a rozhodně jsme kvůli tomu na rehabilitaci nechodili.
A chtít po nedonošeňátku aby se ve 4 měsících přetáčelo ze zad na bříško je naprostý nesmysl… to má tak akorát čas na pasení koníků a ani to ještě nemusí být bezchybné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ababab
19.10.12 11:42

Holky máte pravdu, že na přetáčení ze zad na bříško má ještě čas. Ale pokud se „přetáčí“ z bříška na záda, což tedy není v tomto v případě přetáčení, ale přepadávání, tak by to trochu cvičení chtělo.

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
19.10.12 11:43
@p3traQ píše:
v necelych ctyrech mesicich a jeste k tomu narozeny v 35. tydnu? :roll:

Asi tak.. :roll: 8o

• Citovat
  • Upravit
1424
19.10.12 11:44

Je na tom výborně…Já bych přítele nekrotila a tu blbou bábu poslala tam kam slunnce nesvítí :! J e snad normální jdi jinám 8o :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
19.10.12 11:45

@Kris-týna
Ve Zlíně Svitálková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.10.12 11:46

Doporučuji najít si jiného, vstřícnějšího neurologa, který mamince podrobně vysvětlí, v čem vidí problém, pokud ho taky uvidí. :nevim: To je to nejlepší, co můžeš pro mimi udělat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
19.10.12 11:53
@Ababab píše:
Holky máte pravdu, že na přetáčení ze zad na bříško má ještě čas. Ale pokud se „přetáčí“ z bříška na záda, což tedy není v tomto v případě přetáčení, ale přepadávání, tak by to trochu cvičení chtělo.

nepřepadává, dělá to záměrně, když přepadne vypadá to jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
19.10.12 11:57

Malá se mi taky párkrát přetočila z bříška na záda. Má pěkně veliký bříško a občas prostě přepadne :P, na tom bych taky neviděla nic špatného. Jsou jí 4m a týden a ze zad na bříško se zatím přetočila jen jednou. Co zakladatelka popisuje mi přijde naprosto standardní. Každopádně znát názor jiného neurologa není v tomto případě od věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
19.10.12 12:21

No já si taky myslím, že přepádavat - protože o přetáčení nemůže být v tomhle věku řeč, z břicha na záda by dítě v ideálním případě nemělo. Ve 4 měs. by se dítě mělo začít přetáčet z břicha na bok a postupně cca do 6 měsíců až na bříško. Neuroložka je trochu hrr…já bych si nechala udělat pro svůj klid vyšetření ještě jiným dr. ať víš jestli je rehabilitace opravdu nutná.

• Citovat
  • Upravit
36556
19.10.12 12:23

A proto, by ho měl VIDĚT JEŠTĚ JEDEN NEUROLOG. To snad pojišťovna unese. My to tu nerozhodnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
19.10.12 12:39

Neřekla bych, že je pozadu, každopádně Vojta vám neublíží a já bych se tomu zas tam šíleně nebránila. Proč? Terapeutka zhodnotí při první návštěvě, jak na tom prcek je a podle toho budete cvičit nebo taky nebudete, pokud uzná za vhodné, že to není potřeba.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure