Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@malinika píše:
@jdukolem Počkej, ty to za chvíli schytáš, jak jsi naivní.Já jsem tu také věřila svému muži a zvrtlo se to v diskuzi na několik stránek.
no myslím, že neschytám.. ![]()
@smurfka píše:
@malinika tak ted si konečně rozumíme..
každopádně já bych ( ne/chtěné těhotenství) neřešila na natu..každý se musí rozhodnout dle svého a mě to připadá že paní čeká že ji 90% lidí řekne, tak si ho nechej, no tak si ho nechá, nebo 90% řekne, dej ho pryč, tak ho dá pryč…takhle to přece nefunguje, tak nechápu co tady čeká za rady..rozhodnout se musí sama, tak nevím jestli čeká politování, nebo ulevit svědomí..nikdo z nás nezná její situaci, nikdo ji nemůže poradit..
No a právě proto jsem psala, že je dobré nedělat nic, co jde proti mému svědomí a za co se budu před ostatními stydět.
@Jitusee píše:
@jdukolem Ja teda nevim jak to mas doma ty, ale můj manžel semnou děti jak vychováva, miluje, tak i finančně zajištuje. Takze tak bych řekla, ze se ho to dotkne.
Ja bych v tomhle případě arbitr byt nechtěla.
Pro mě je tahle rovnice jasná - pokud žena nechce potrat, NIKDO jí k tomu nesmí nutit, ani jí manipulovat, vydírat, vyhrožovat…
@jdukolem píše:
a koho z vás dvou se to dotkne víc?
já osobně neupírám mužům jejich práva, ale vše klást do stejné roviny nelze, protože to stejné není.. i emancipace a rovnost pohlaví má své meze - minimálně ty biologické..
věřím, že můj partner by nechal konečné právo veta na mě
Můj partner nečekané(nechci říkat nechtěné protože to tak není) dítě nejen že neodmítl, ale on byl šťastný se mnou. Když čtu tyto diskuze, jsem ráda že že je takový jaký je, opravdu si ho moc vážím.
@Anna766 píše:
Neschytáš
Jojo, už jsem Ti prošlapala cestičku. ![]()
@smurfka ja jen potrebovala vedet, ze nejsem jedina na svete kdo tohle resil… asi psychika je previt. Neni o kom s tim mluvit kamaradku, ktere bych se sverila nemam.
Nekdo tu psal ze otec muze mit 2 nebo 3 prace aby rodinu zajistil to mame uz ted. Pritel ma 2 prace. 5 dni v tydnu chodi domu mezi 19 az 20.30 mockrat male ani nevidi uz spi. Ono to neni jen o financich, kterych nikdy neni dost. Pokud nejste uplni zavodari. Ale je tu i moje obava, ze to nezvladnu ja fyzicky obstarat.
Dneska budu mit moznost byt s pritelem sama chystam se na posledni debatu, tak uvidime.
A on ji nutí? Možná mi to uniklo, ale myslela jsem, ze ji,,pouze " rekl, ze on si díte nepřeje.
Za sebe muzu k tomuhle rict, ze ikdyby můj můj konečně rozhodnuti nechal na mne, stačilo by mi i to, ze on díte nechce. Mela bych pocit, ze se o nej nemuzu opřít a ztratil by pro me na hodnotě. Ale ja nejsem autorka.
@Anonymní píše:
@smurfka ja jen potrebovala vedet, ze nejsem jedina na svete kdo tohle resil… asi psychika je previt. Neni o kom s tim mluvit kamaradku, ktere bych se sverila nemam.Nekdo tu psal ze otec muze mit 2 nebo 3 prace aby rodinu zajistil to mame uz ted. Pritel ma 2 prace. 5 dni v tydnu chodi domu mezi 19 az 20.30 mockrat male ani nevidi uz spi. Ono to neni jen o financich, kterych nikdy neni dost. Pokud nejste uplni zavodari. Ale je tu i moje obava, ze to nezvladnu ja fyzicky obstarat.
Dneska budu mit moznost byt s pritelem sama chystam se na posledni debatu, tak uvidime.
tak jasně že nejsi jediná na světě
zvláště pokud chodíš na emimi dýl, tak to musíš vědět.
Ano já psala že to není jen o tom aby chlap měl 2-3 práce, protože pak finance sice jsou, ale co z toho má, když on sám rodinu ani nevidí..
chápu že jsou ženy které se potřebují svěřit a vypovídat, já jsem jiná povaha, vše si řeším v sobě, což samozřejmě taky není správné..ale aspon vím, že mě nemuže nikdo nikdy zradit nebo vrazit kudlu do zad - leda já sama.
Jde o to, si to srovnat..bud ano, pujdeš do toho, ( ale s vědomím všeho co se pak muže stát ) nebo nepujdeš, ale musíš si to přestat vyčítat..říct si, že jsi udělala dobře pro své ostatní děti, pro váš vztah, nakonec i pro sebe..Jde o to, jestli to dokážeš..Protože zase žít celý zbytek života s kamenem na krku, to asi taky nebude nejlepší, nebudeš tu ani pro své děti co tu jsou ( myslím duchem )..nikdo se rád nedivá na smutnou, psychicky zdeptanou, ubrečenou mamku, se kterou není řeč vůbec o ničem..
Držím palce at se rozhodneš jakkoliv a hlavně at to dobře dopadne..( v tobě )
@Jitusee píše:
A on ji nutí? Možná mi to uniklo, ale myslela jsem, ze ji,,pouze " rekl, ze on si díte nepřeje.
Za sebe muzu k tomuhle rict, ze ikdyby můj můj konečně rozhodnuti nechal na mne, stačilo by mi i to, ze on díte nechce. Mela bych pocit, ze se o nej nemuzu opřít a ztratil by pro me na hodnotě. Ale ja nejsem autorka.
Vždyť to tady píše pořád dokola, že na potrat nechce a přítel je rezolutní v rozhodnutí. ![]()
@Jitusee píše:
no už jen ten nadpis stačí ne? chce interrupci… ne nepřeje si dítě… je to jemná nuance a přitom takový rozdíl?
@Anna766 píše:
Vždyť to tady píše pořád dokola, že na potrat nechce a přítel je rezolutní v rozhodnutí.
píše že srdcem nechce, ale rozumem ano…( kdyby nechtěla, nechtěla by ani rozumem ) ![]()
@jdukolem @Anna766 Tak ze ho chce, neznamená ze ji nutí. Ale jak uz jsem psala, mne co mam maleho zřejmě unikají některé komentáře, protoze to nestiham vse docitat.
Stejne moc nechapu účel diskuze, jenom tady dedukujeme, preme se pro vlastni názory a autorka se bude muset rozhodnout sama.
@smurfka píše:
píše že srdcem nechce, ale rozumem ano…( kdyby nechtěla, nechtěla by ani rozumem )
To píše teď po několika dnech a masáži od přítele. Na začátku psala, že doma pro to miminko pláče, že si ho chce nechat a že přítel jí řekl, že se není o čem bavit a že se jde na potrat.
Jsem teda dost zvědavá, jak to dopadne. Já teda na potrat už jednou musela, otěhotněla jsem ve fázi, kdy jsme s přítelem šli od sebe, byla bych si to miminko i nechala, ale byly dvě…
A to bych tehdy s roční dcerou sama nezvládla. Ale v případě, že bych měla spolehlivého partnera, tak bych na potrat nikdy nešla. A za mě už není takový rozdíl jestli 3 nebo 4 děti. Každopádně zakladatelce držím palce, ať se rozhodne správně. ![]()