Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A co vim jiste rodina mi nejen, ze nepomuze, ale jeste odsoudi. Doma rozhodne nemuzu zustat 4 roky nebo porad… nejde o karieru, ale prijem.
@Anonymní píše:
@celinne ne nebyla jsem neverna a nevysadila jsem antinu. Jsem pracujici matka 3 deti a uz ted toho mam nad hlavu dalsi dite jsem vedomne rozhodne nechtela. Mluvili jsme spolu o tom moc vcera dnes zitra ne nejsem. rozhodnuta srdce chce miminko, ale telo zlobi a rozum rika ne. Mam strach.
Je já to možná napsala blbě. Nemyslela jsem, že bys to udělala. To fakt věřím, že ne. Myslela jsem, jestli si to náhodou partner někde uvnitř třeba nemyslí. Ale tak dobře je ze o tom mluvíte. Kéž by změnil názor
Preju ti moc síly a odvahy. Neboj se. Udělej to podle svého srdce. Toho litovat nebudeš. ![]()
@Anonymní píše:
@celinne ne nebyla jsem neverna a nevysadila jsem antinu. Jsem pracujici matka 3 deti a uz ted toho mam nad hlavu dalsi dite jsem vedomne rozhodne nechtela. Mluvili jsme spolu o tom moc vcera dnes zitra ne nejsem. rozhodnuta srdce chce miminko, ale telo zlobi a rozum rika ne. Mam strach.
Tak si napis na kus papiru, co mas v zivote za priority ciste Ty, co pro Tebe v Tvem zivote ma nejvetsi cenu, hodnotu, vahu a pak si napis k nim jejich opak.co to rozhodne neni.
Treba mam rada zimu, tedy ne leto
Ma rada prirodu, tedy spise ne mesto
Mam rada klid, tedy ne stres…
Mi to pomaha…
A soudit se budes nakonec zas jen sama podle sveho svedomi. mnoho lidi z meho okoli radi podle sve nalady a svych hodnot, ktere ale mohou byt uplne jine nez me.
A pokud jsem rada za svuj zivot, mam rada sve nazory, co je mi po soudech druhych? ty za me muj zivot neziji ![]()
@Kralikcek Mám na to jednodušší postup. Dělat jen věci, za kterými si člověk dokáže stát a ví, že se za ně nikdy nebude muset stydět. ![]()
@malinika píše:
@Kralikcek Mám na to jednodušší postup. Dělat jen věci, za kterými si člověk dokáže stát a ví, že se za ně nikdy nebude muset stydět.
Ano, ale nektere zeny uctivaji hodnotu ci rozhodnuti muze a chteji se mu zavdecit a aby mel on radost a citil se poslouchan a ony ty hodne, s kterymi muze zustat.Mame to v rodine taky
.
Nektere se stydi za to, ze jsou neposlusne a nehodne a
.
Proto mozna zakladatelka pise, tak jak pise. Kdyby ji muz rekl, rad si najdu druhou praci a bud stastna Ty, neresila by mozna, co delat.
Muze si tam i napsat treba…
Mit se rada, mit radost..a toho opak je ublizovat si a delat smutek
@malinika To je takova klika, ze nekdo tak úžasný jako ty existuje a navíc se o svou úžasnost přišel podělit i sem
Fakt klika ![]()
@malinika Me vubec netocis, jen nechapu proc jsi takhle šílene bezkompromisni. Jen nevim jestli jsi takova ve všem, nebo pouze v otázce interupci.
@Kralikcek píše:
Ano, ale nektere zeny uctivaji hodnotu ci rozhodnuti muze a chteji se mu zavdecit a aby mel on radost a citil se poslouchan a ony ty hodne, s kterymi muze zustat.Mame to v rodine taky.
Nektere se stydi za to, ze jsou neposlusne a nehodne a.
Proto mozna zakladatelka pise, tak jak pise. Kdyby ji muz rekl, rad si najdu druhou praci a bud stastna Ty, neresila by mozna, co delat.Muze si tam i napsat treba…
Mit se rada, mit radost..a toho opak je ublizovat si a delat smutek
Tak určitě u některých žen bude mít hodně velký vliv na jejich rozhodnutí vlastní sebehodnocení…to nepopírám. Pár takových žen, které se potřebují zavděčit svému muži za každou cenu, také znám. Ale bohužel ani o jedné z nich nemůžu říct, že by byla v životě šťastná.
@malinika píše:
Tak určitě u některých žen bude mít hodně velký vliv na jejich rozhodnutí vlastní sebehodnocení…to nepopírám. Pár takových žen, které se potřebují zavděčit svému muži za každou cenu, také znám. Ale bohužel ani o jedné z nich nemůžu říct, že by byla v životě šťastná.
Jak rika jedna ma znama…nejdriv je naruc mami a pak to ostatni, tedy treba penize taty.
Tim se nechci dotknout muzu. Treba se pani boji i toho, jak se na ni pripadne budou divat, kdyby se podruhe rozvedla. Nemit sebevedomi je blby.Ale jsou to jen spekulace.Jak nekdo tady psal, kdyby mela podporu muze, myslis, ze by samotnou ji napadl potrat jako reseni?
@malinika píše:
@Kralikcek Mám na to jednodušší postup. Dělat jen věci, za kterými si člověk dokáže stát a ví, že se za ně nikdy nebude muset stydět.
tak to vlastně dělá dobře..používala antinu, takže dítě nechtěla..takže si stojí za tím, co chtěla.. ![]()
@Jitusee píše:
@malinika Me vubec netocis, jen nechapu proc jsi takhle šílene bezkompromisni. Jen nevim jestli jsi takova ve všem, nebo pouze v otázce interupci.
Nejsem bezkompromisní. Ale mám hranice, za kterými je pro mne kompromis nepřijatelný.
Představ si, že by ti tady někdo obhajoval vraždu novorozence. Dokázala by ses s ním v té věci shodnout a udělat kompromis? Třeba v tom, že řekneš," dobře, dupnout mu na hlavu je špatné, ale píchnout mu injekci s eutanázií můžeme považovat ještě za OK?
Každá máme jen ty hranice posunuté jinak. A předejdu otázce: Ne, nejsem tvrdým odpůrcem všech potratů. Jsou situace, kdy i toto rozhodnutí dokážu pochopit.
@malinika Vis co, ja uz jsem se dávno naučila, ze nemuzu očekávat od druhých to, co sama delam a považuji za správne.
@smurfka píše:
tak to vlastně dělá dobře..používala antinu, takže dítě nechtěla..takže si stojí za tím, co chtěla..
Pokud máš splachovací svědomí, určitě to můžeš chápat i takto.