Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@malinika píše:
Není to naivita. Asi pocházím z trochu jiného prostředí než některé z vás.
No ty koště, to by mě zajímalo z jakého to vesmíru jsi.
Nikomu jsem nepřála nikdy nic zlého, ale tobě snad možná i jo. Buť jsi tak blbá a nebo tak neskutečně naivní, že je až škoda se nad tebou rozprávět.
@Anonymní píše:
@malinika nikomu nic zlého, ale tobě snad i ano. Tu ránu od života bys zasloužila.
A upřímně si nemyslím, ze bys pocházela z lepšího prostředí než já. Ale já nemám potřebu se tím chlubit. A věř, že původ nebo výchova s mým rozhodnutím nemají nic společného. Přijít mi domů holka v 16 těhotná, nejenže bych jí potrat rozmlouvala, ale i bych ho zakazala.Anonym po miniupt
Tak to je smutné. Nic zlého nepřeji ani lidem, kteří mi v životě dokázali opravdu hodně ublížit.
Nepsala jsem o lepším prostředí, ale o jiném (prostě si představ, že vyrůstáš v rodině, která má za sebou dost nepříjemných věcí - ať už to souvisí s minulým režimem, různými dost vážnými a doživotními zdravotními problémy některých členů) - ten pohled budeš mít automaticky úplně jiný než člověk, který je tímto nepolíbený a jeho první skutečný problém, se kterým se setká, je neplánované těhotenství. Z mého pohledu je neplánované těhotenství prostě taková banalita, nad kterou ani nemá smysl se pozastavovat. Prostě ne vše se dá naplánovat, život jde dál.
@Anonymní píše:
Diskuze mi nedala nic. A o foru kde se resi jen spatne veci, abych nikoho nepohorsila nevim. Moc sem nechodim drive ano, ale posledni rok a pul neni cas. Dekuji vsem za plodnou debatu. Jestli jsem nekoho pohorsila omlouvam se. Nejak to dopadne do konecneho rozhodnuti mam necele 4 dny. Ono kdo ma male deti vidi miminko ja uz vidim co stoji i pubertak. A proto mam uvahy jake mam.
Vrtá mi hlavou jedna věc. Psala jsi, že přítel dítě odmítá a posílá tě na potrat. (je možné, že jsem něco přehlédla) ale jak vypadá Vaše komunikace? Probrali jste to pořádně?? Protože mě přijde, jestli buď a) si přitel nemyslí, že jsi ho podvedla s někým jiným nebo za b) podvedla jsi ho tím, že jsi vysadila třeba antinu bez jeho vědomí. Protože pak by mi jeho reakce přišla alespoň vysvětlitelná.
Nikde jsem se nedočetla jestli jste spolu o těch věcech pořádně mluvili..třeba to v něm jen vrtá a ani to neřekne ![]()
No a jestli to tak není tak je partner fakt
sorry
Jinak můj názor je, že to nedáš. Už teď to nedáváš, myslíš si že když si dítě necháš vzít, že najednou to bude lepší než teď?? Jsi sesypaná, neblázni, nedělej tu největší chybu svého života ![]()
@malinika píše:
Tak to je smutné. Nic zlého nepřeji ani lidem, kteří mi v životě dokázali opravdu hodně ublížit.
Nepsala jsem o lepším prostředí, ale o jiném (prostě si představ, že vyrůstáš v rodině, která má za sebou dost nepříjemných věcí - ať už to souvisí s minulým režimem, různými dost vážnými a doživotními zdravotními problémy některých členů) - ten pohled budeš mít automaticky úplně jiný než člověk, který je tímto nepolíbený a jeho první skutečný problém, se kterým se setká, je neplánované těhotenství. Z mého pohledu je neplánované těhotenství prostě taková banalita, nad kterou ani nemá smysl se pozastavovat. Prostě ne vše se dá naplánovat, život jde dál.
samozřejmě, pokud máš ovšem pevný dobrý vztah, partnera, o kterého se můžeš opřít, máš kde bydlet, jsi alespoň minimálně zajištěná, nemáš například velké dluhy, hypotéku, závazky, které musíš zajistit, netrpíš finanční nouzí… v takovém případě je to fakt banalita… ale jak už tu padlo, nejsou na tom všichni stejně… a věř, že někdy je to fakt boj, aby člověk zvládl… a nejsou všichni stejně psychicky odolní…
@pidihajzlice85 píše:
No ty koště, to by mě zajímalo z jakého to vesmíru jsi.Nikomu jsem nepřála nikdy nic zlého, ale tobě snad možná i jo. Buť jsi tak blbá a nebo tak neskutečně naivní, že je až škoda se nad tebou rozprávět.
Proč ty urážky
dá se to i bez nich i když máte/máme každá jiný názor.
@Anna766 píše:
Proč ty urážkydá se to i bez nich i když máte/máme každá jiný názor.
Nic z toho není urážka, slečna hloupá opravdu je a naivní očividně taky. Neumím si jinak představit ženu která by tahle mluvila a měla to v hlavě zcela v pořádku. Kdybych ji chtěla urážet volila bych zcela jiné slova které by se k ní ovšem nejspíš také hodily. ![]()
@Regina Hero píše:
samozřejmě, pokud máš ovšem pevný dobrý vztah, partnera, o kterého se můžeš opřít, máš kde bydlet, jsi alespoň minimálně zajištěná, nemáš například velké dluhy, hypotéku, závazky, které musíš zajistit, netrpíš finanční nouzí… v takovém případě je to fakt banalita… ale jak už tu padlo, nejsou na tom všichni stejně… a věř, že někdy je to fakt boj, aby člověk zvládl… a nejsou všichni stejně psychicky odolní…
prostě je někdo zodpovědnej a buď neplodí, nebo se zvládne postarat a někdo je neschopnej lempl, tak má možnost během prvních pár tejdnů legalně zabít svoje dítě… je to tak, ale není to nic, co by to vysvětlovalo, nebo dělalo pochopitelnějším…
@Gosi píše:
prostě je někdo zodpovědnej a buď neplodí, nebo se zvládne postarat a někdo je neschopnej lempl, tak má možnost během prvních pár tejdnů legalně zabít svoje dítě… je to tak, ale není to nic, co by to vysvětlovalo, nebo dělalo pochopitelnějším…
jo a ty jsi prostě dokonalá… jak jsi to krásně černobíle shrnula k obrazu svému… ![]()
@pidihajzlice85 píše:
Nic z toho není urážka, slečna hloupá opravdu je a naivní očividně taky. Neumím si jinak představit ženu která by tahle mluvila a měla to v hlavě zcela v pořádku. Kdybych ji chtěla urážet volila bych zcela jiné slova které by se k ní ovšem nejspíš také hodily.
Vidíš, a já si zas neumím představit dospělou ženu, která to má v hlavě v pořádku a přitom má zároveň potřebu vyjadřovat se o druhém, že je to koště, je hloupý a blbý, naivní…
@pidihajzlice85 píše:
Nic z toho není urážka, slečna hloupá opravdu je a naivní očividně taky. Neumím si jinak představit ženu která by tahle mluvila a měla to v hlavě zcela v pořádku. Kdybych ji chtěla urážet volila bych zcela jiné slova které by se k ní ovšem nejspíš také hodily.
Tohle je zbytečný prosim tě.
Já tu vaši diskusi tady sleduji a nestačím se divit, jak jsou některé komentáře jízlivé a zlé.
Sama mám názor, že pokud to jen trochu jde, tak si má žena dítě nechat. Kdybych si já jako dítě měla vybrat, zda budeme jezdit autem, nebo budu mít sourozence, tak si vždy vyberu raději sourozence. A i tu čočku bych klidně jedla 5× za sebou, abych měla sourozence
.
Na druhou stranu tady nikdo z nás dobře do situace zakladatelky nevidí. Samozřejmě bych se přimlouvala za to, aby si dítě nechala, ale pokud se k tomu nerozhodne, tak se neodvažuji ji soudit.
Zakladatelko, držím palce, ať ustojíš svou situaci.
@Regina Hero píše:
jo a ty jsi prostě dokonalá… jak jsi to krásně černobíle shrnula k obrazu svému…
nejsem jediná dokonalá, v okolí je dost případů dětí - překvapení a až žasnu, jak je to snadné to zvládnout, když se člověk zamyslí… ale to by musel přemýšlet, místo čehož jedna anonymní šla mezi svátky na vejškrab(postoj, že sice HA ostatním selhává, ale to pro mě není důvod nespolíhat na ní, ale případné ukončení plodnosti nechám na přírodě, proč se chránit, když už dítě nechci…
) a druhá se na něj chystá, protože její partner je tak zodpovědnej otec k vlastnímu i nevlastním dětem, že jedno vlastní bez diskuse pude do kýblu… a to ještě se na začátku tvářila, jak s tím chudinka nesouhlasí a jak je jí to líto… ![]()
@pidihajzlice85 píše:
No ty koště, to by mě zajímalo z jakého to vesmíru jsi.Nikomu jsem nepřála nikdy nic zlého, ale tobě snad možná i jo. Buť jsi tak blbá a nebo tak neskutečně naivní, že je až škoda se nad tebou rozprávět.
Ja teda nechci rýpat, ale kdyz uz se o nekom vyjadrujes jako o,,blbem",dej si záležet, aby nekdo nemohl poukázat na tvou hloupost.
@Jitusee píše:
Ja teda nechci rýpat, ale kdyz uz se o nekom vyjadrujes jako o,,blbem",dej si záležet, aby nekdo nemohl poukázat na tvou hloupost.
Já se ale nepovyšuji nad ostatníma a v tom je sakra rozdíl. ![]()
@malinika píše:
Vidíš, a já si zas neumím představit dospělou ženu, která to má v hlavě v pořádku a přitom má zároveň potřebu vyjadřovat se o druhém, že je to koště, je hloupý a blbý, naivní…
Já se hádat nebudu. Ale až si natlučeš, vzpomeň si jak si tady vyskakovala jaka jsi hrdinka kterou nikdy chlap neopustí ani nepodvede a jak jsi z úžasného prostředí atd a jak my všechny ti tady nesaháme ani po kotníky.
sbohem!