Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@quinty Oj,rovnou dve embrya.. Oceňuji tvoje upřímnost, ale myslim, ze hodne ženám to tady bude trnem v oku a možná se označí nejen za necitelnou, ale i sociálně negramotnou.
@Jitusee nejsem ani necitelná, ani sociálně negramotná. To rozhodnutí mě bolelo, bolí to dodnes, ale neměla bych třem dětem co nabídnout. A místo přežívání na sociálních dávkách jsem se radši řídila rozumem. Nestydím se za své rozhodnutí a nehodlám být kvůli němu anonymní. A jestli do mě někdo bude rejt, tak ať si poslouží, víc mě to asi už bolet nemůže.
edit: a nejsem nevzdělanec nebo společenský vyvrhel.
@ma198 píše:
Dobrý večer zakladatelko. Nevím, zda jste se už nějak rozhodla, ale chtěla bych Vás podpořit v myšlence si dítě nechat. Předpokládám, že když už máte tři děti, tak víte, že to malé, které čekáte není shluk buněk ale dítě. Přidám se k těm, kteří říkají, že se to dá zvládnout. Já jsem nejstarší, z osmi sourozenců, nejmladší sestře je 19 let. Všichni jsme vyrostli a vystudovali, někteří dokonce i vysokou školu a nemůžu říci, že by jsme strádali. Otec byl obyčejný řidič a mamka byla s námi doma. Jsem zdravotní sestra a nechápu dnešní mentalitu, že když otěhotním a nehodí se mi to, jdu na potrat, vlastně se zbavujeme zodpovědnosti za své jednání. Vždyť se nejedná o shluk buněk ale spojili se dvě lidské buňky ne zvířecí. Jsme bytosti, které mají rozum a cit a jsme schopni zabíjet vlastní děti? Měli jsme doma hospodářství a když jsme krávě pomáhali rodit tele vhánělo nám to až slzy do očí, když se to zvíře o své mládě hlásilo a i když byla úlpně vysílená chtěla tele k sobě a byla zlá, když jsme ho odváděli. Tak my jsme lidi, ne zvířata a mnohdy se chováme hůře než oni. Pěkný večer a zakladatelce držím palce ať se dobře rozhodne aby se pak nemusela trápit výčitkami.
i ten dobytek je lepší než některý lidi, „matky“.
@Jitusee píše:
@quinty Oj,rovnou dve embrya.. Oceňuji tvoje upřímnost, ale myslim, ze hodne ženám to tady bude trnem v oku a možná se označí nejen za necitelnou, ale i sociálně negramotnou.
Nektere odpovedi nechapu
. A ted ta diskuze bude o tom, kdo si nechal vzit vic deti, ci kolikrat kdo byl na potratu? ![]()
A odpoved vic uz to bolet nemuze
, tak klidne do me a buste vic a ja to snesu a zenska snese vse je tvrdak preci.Nema byt tvrdy ten muz? zenska emancipace asi nezna mezi.
Ja jakekoliv debaty o potratu nechapu, dobrovolnem potratu.
@smurfka píše:
@quinty no to sis dalašupej pryč nebo tě udupou
@Verca1990 píše:
@quinty To je něco na ně tady..
Mě tyhle vaše komentáře, to se na mě nezlobte, přijdou až směšně trapné. A hrozně zbytečné. A vypovídají hlavně hodně o vás samotných, ne o uživatelce která se svěřila s věcí co jí trápí a ke které byly namířeny.
@Verca1990 píše:
@Anna766 Ty se máš tak o čem zmiňovat prosímtě
Ale, a pročpak? Nikomu nenadávám, nikoho neosočuju, nikomu neposílám rádoby vtipné smajlíky…jen v klidu prezentuju názor. Mohla bys mi laskavě prosím vysvětlit proč mi to píšeš?
@Pande píše:
Ahoj, prosím nezabíjej Tvé nenarozené miminko. Existuje spousta možností jak situaci vyřešit jinou cestou a ještě máš spoustu měsíců než se malé narodí na to, aby sis promyslela, jestli malé opravdu nechceš.Vím, nejsem ta pravá na radění. My mít miminko nemůžem a co bychom za něj dali. Teď čekáme, jestli si k nám nějaký mimísek najde cestu přes adopci.Moc jich takových není, maminky to většinou řeší interupcí
.
označení maminka si zaslouží jen ta, co život dává, nikoli ta, co jej vlastnímu dítěti bere ![]()
@Pande Preji hodne štěstí ![]()
@Burj Chalifa Myslela jsem, ze se nikdy neshodneme, v tomhle ti ovšem dávám za pravdu.
Je az s podivem, ze valná většina zen si ditko raději nechá vzít, nez by mu dala možnost šťastného života, na to aby zvládly ustát takovou bolest jsou příliš sobecké. Navíc, co by tomu řeklo okolí, ze.
@Jitusee píše:Je az s podivem, ze valná většina zen si ditko raději nechá vzít, nez by mu dala možnost šťastného života, na to aby zvládly ustát takovou bolest jsou příliš sobecké. Navíc, co by tomu řeklo okolí, ze.
To je dané tím, jak většina lidí (včetně mě) nevnímá několikacentimetrový zárodek jako dítě.
@Verca1990 píše:
@Anna766 Ty se máš tak o čem zmiňovat prosímtě
ty já nevím, kdo ti dal kompetence k tomu určit kdo se čemu smí vyjádřit? Ještě pořád u tvé ikonky nečtu admin.. ![]()
@Bábrdl Ano. Proto je pro ne same mnohem jednodušší si,,ho " nechat vzít, nez mu dat možnost tim dítětem byt, ikdyby v jine milované rodine. Nechci sklouznout k paušalizaci, tot můj nazor.
Ja si zen jez dokázaly dat díte k adopci misto interrupce velmi vážím. Protoze to opravdu neni jednoduché rozhodnuti, mne by puklo srdce.