Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jitusee píše:
@Bábrdl Tak,špatne jsem se vyjádřila. Jako nastavení zrcadla
Ano. Většina lidí nevnímá potrat jako něco pozitivního, ale minimem lidí skutečně bere zárodek jako dítě. Často ani lidé, kteří to tvrdí.
@Anna766 píše:
Já dokážu připustit ty pohnutky k tomu, ne čin samotný, a dokážu pochopit proč to kdo podstoupí a to neznamená že já to mám stejně. Já mám na potrat pořád stejný názor, ale to nevylučuje že chápu že to někdo může mít jinak.
I já chápu, že pokud je někdo věřící, vidí to jinak než já.
@Bábrdl píše:
I já chápu, že pokud je někdo věřící, vidí to jinak než já.
Nejsem věřící, jsem stoprocentní ateista.
@Bábrdl píše:
To proto, že většina lidí (včetně mě), nevnímá několikacentimetrový zárodek jako dítě. Ostatně ani ty ho tak úplně jako dítě nevnímáš, protože pokud se nepletu, svolilas k interrupci jako možnosti v případě znásilnění. Ale miminko vzniklé ze znásilnění by neusmrtil nikdo. Zárodek je prostě zárodek.
Ano, v okamziku, kdy hrozi, ze matka prestane jist a pit, pripadne se rovnou zkusi podrezat, nebo predavkovat, pak ano, neni jina cesta, nez ukonceni tehotenstvi… nic to nemeni na podstate, ze se jeden zivot ukonci, ale lepsi nez aby se ukoncily oba… mimo to jsem psala, ze bych jim prala dostatecnou psych podporu, spis neh je automaticky poslala na sal… clovek je clovek od jednobunecne zygoty a nic na tom nemeni fakt, ze ruzna vyvojova stadia maji ruzne jmena… nebo je pro tebe novorozenec min clovek, nez skolkove dite, nebo pubertak? A jak jsem psala, zazila jsem vynuceny styk, i presto by to pro me bylo zpulky moje dite a verim, ze v milujici adoptivni rodine by se projevily spis moje geny a vliv vyycjovavajicich rodicu…
@berry4 píše:
@Gosi . No jo no. Ty jsi jim u toho svítila, že to víš, jak se chránili.
Sama psala jak se jakoze chranili a je tehotna… Na to neni potreba nikde svitit, staci umet cist a chapat psany text…
@Gosi CHRÁNILA SE POCTIVĚ. TO napsala. K čemu je tady tvůj monolog o tom, že nědělala něco co tak možná nebylo?
Nebo jsi další z těch méně chápavých, co tu řeší už neřešitelné?
Ono se stalo, ono to je, tak nač rozebírat něco, co vrátit nelze?
@Bábrdl píše:
Nemyslela jsem to „ironicky“. Pouze jsem se snažila poukázat na to, že ani lidé, kteří tvrdí, že vnímají zárodek jako dítě, to tak skutečně nemají, protože v případě znásilnění jsou ochotni potrat připustit. Takže ani oni nevidí zárodek jako dítě.
Myslm si, že tohle srovnání sem ani nepatřilo.
@berry4 píše:
@Gosi CHRÁNILA SE POCTIVĚ. TO napsala. K čemu je tady tvůj monolog o tom, že nědělala něco co tak možná nebylo?
Nebo jsi další z těch méně chápavých, co tu řeší už neřešitelné?
Ono se stalo, ono to je, tak nač rozebírat něco, co vrátit nelze?
Ano, stalo se… Zanedbali ochranu, tak by se k tomu meli postavit jako dospeli a o to dite se normalne postarat. Tecka.
@Gosi píše:
Ano, stalo se… Zanedbali ochranu, tak by se k tomu meli postavit jako dospeli a o to dite se normalne postarat. Tecka.
Asi tak, ale zase budu tu rypnu že?
@Gosi píše:
To je tvůj názor nepodložený absolutně ničím. Vlastně ano. Tvým mateřstvím o jednom dítěti. Až budeš mít tři a čekat čtvrté a nebudou podmínky a ty na ně nejspíš zůstaneš sama, připoj se do diskuse.
tečka ![]()
@berry4 píše:
To je tvůj názor nepodložený absolutně ničím. Vlastně ano. Tvým mateřstvím o jednom dítěti. Až budeš mít tři a čekat čtvrté a nebudou podmínky a ty na ně nejspíš zůstaneš sama, připoj se do diskuse.
tečka
Mám 3 děti, čekám 4., mám i hendikepované dítě, připojuji se do diskuze
Pro mě je dítě i prenatálně živý tvor a interrupci považuji za nepřijatelnou za jakýchkoliv okolností, a všem se jí snažím rozmluvit. Beru to jako ekvivalent k házení dětí ve Spartě ze skály. Není to nic humánního, je to prostě ukončení života.
Na druhou stranu bych si nedovolila soudit maminky, které na ní byly, už se stalo, takže už se jen může sypat sůl do rány a nevím jak moc byly pod tlakem, jaká byla přesně situace…
@ksafnika píše:
Zakladatelko…poradne to jeste jednou prodiskutuj a prober s manzelem.Ten je dulezity, ne tady tech xxx stranek, kde se to zhada, ale ani jedna z dotycnych se ti o dite ani nebude starat, ani na nej vydelavat.
@berry4 píše:
tečka
Sama psala, ze jedina ochrana byl ten krouzek. V pripade, ze dite opravdu nechci, je to ochrana nedostatecna. Ano, vetsinou to vyjde, me kolik let vychazela jina, s podstatne nizsim PI, az jednou selhala… Ale ja(my) se na to spolihat mohli, byli jsme dohodnuti, ze pokud selze driv, dite bude vitany… A vitany to bylo a dokud nepude drahy, nebo ja na sterilizaci, budem pocitat s moznosti ditete…
Diskuzi jsem dočetla si do 8. stránky, tak mě kdyžtak trochu omluvte:-)
První syn přišel velmi neplánovaně, počas studia na VŠ. Měli jsme totálně holou řiť, fakt absolutně nic a byla jsem přesvědčená, že na potrat musím, protože nejsem připravená, nemám nic a bla bla bla…no měla jsem vyplněný všechny papíry, všechny odběry, prostě vše. Pořád to ve mě hlodalo, koukala jsem se na žádanku na upt, kde byla fotka z utz, ten pocit, že ve mě něco roste…den před zákrokem jsem se složila a řekla jsem, že to nedokážu, že bych s tím nedokázala žít a že se bojím, že do konce života bych toho litovala. Nedělej to, jestli miminko chceš, já osobně bych se na chlapa co mě dohnal na upt nemohla ani podívat. Vím že pro spoustu uživatelek to miminko není, ale pro mě je, akorát malinké, které musí ještě růst a bez tebe to nedokáže. Bojuj za něj ![]()