Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer zakladatelko. Myslím si, že jsem někde v diskuzi četla, že máte již starší dceru, tak i toho se dá nějak využít. Řešíte zaměstnání, nevím, co máte za zaměstnání a zda v něm můžete pracovat těhotná. Já jako zdravotní sestra pracovala až do 8 měsíce těhotenství, tak by jste stále vydělávala. Myslím si, že i dcera by se mohla zapojit třeba s hlídáním a můžete ji za to dát nějakou finanční částku. Já mám též tři děti v rozmezí 2, 4 a 6 let a mezi těhotenstvím jsem vždy šla na pár měsíců do práce a děti mi hlídaly sestry a já jim za hlídání zaplatila. Je to docela dobrá motivace, ale nevím, zda se v tom příspěvku jednalo o Vaši dceru. Možná je to utopistický názor a pro Vás nereálné, ale myslím si, že se vždy dá najít nějaké řešení. Chápu, že jste asi ze všeho unavená i já jsem ze svých dětí často hotová, ale věřím, že jste určitě dobrá matka co to zvládne. Dobře se rozhodněte
Dobrý večer zakladatelko. Myslím si, že jsem někde v diskuzi četla, že máte již starší dceru, tak i toho se dá nějak využít. Řešíte zaměstnání, nevím, co máte za zaměstnání a zda v něm můžete pracovat těhotná. Já jako zdravotní sestra pracovala až do 8 měsíce těhotenství, tak by jste stále vydělávala. Myslím si, že i dcera by se mohla zapojit třeba s hlídáním a můžete ji za to dát nějakou finanční částku. Já mám též tři děti v rozmezí 2, 4 a 6 let a mezi těhotenstvím jsem vždy šla na pár měsíců do práce a děti mi hlídaly sestry a já jim za hlídání zaplatila. Je to docela dobrá motivace, ale nevím, zda se v tom příspěvku jednalo o Vaši dceru. Možná je to utopistický názor a pro Vás nereálné, ale myslím si, že se vždy dá najít nějaké řešení. Chápu, že jste asi ze všeho unavená i já jsem ze svých dětí často hotová, ale věřím, že jste určitě dobrá matka co to zvládne. Dobře se rozhodněte
@Enmamma píše:
Pán Bůh žehná i nevěřícím, prioritou je, jak jednáš. Asi máte Boží požehnání, ani o tom nevíte
Zakladatelko jak to probíhá u Tebe? Mluvila jsi teď o tom s manželem?
Sleduji tu diskuzi od zacatku a rozhodla jsem se napsat. Asi mame s zakl. neco spolecneho. Je to uz 10 den co jsem byla na interrupci. Manzel me donutil k tomu. Mame skoro 9mes. dite po cis. rezi. Bude mi za 3 mes. 41 a mam jen jedno dite a chtela jsem druhe dite. Co ted prozivam (ktere se ani neda popsat) bych neprala nikomu. Vim zabila jsem vlastni nevinne dite tim ze nebyla jsem moc silna a rozhodna. Zaslouzim se co nejhorsi. Kez bych mohla vratit cas… Musim nejak fungovat kvuli dceri a nemuzu se divat na manzela. U nas nebyl problem s financi ale manzel rekl ze jsem hnusna na neho a nejdriv si musime dat vztah do poradku a potom mit dite. To jsou jen kecy proste nechtel dalsi dite.
Spravedlnost neexistuje - nevinne bezbranne vlastni dite jsme zabili ale ja ziju dal (mam vycitky i kdyz si dam vodu) a manzelovi je veselo (pry to neni zabiti ale jen preruseni tehotenstvi podle zakona a nebude poslouchat kecy ze stredoveku. Nema ani vycitky.) Preruseni bylo 7 tt a porad vidim jak srdicko
tlucelo na monitoru.
Nebudu popisovat jak mi je (to ani neni v mych silach) ani nechci zakl. nejak ovlivnovat. Nikdy si to neodpustim a budu se toho litovat do konce zivota…
Prosim o anonym.
@Anonymní píše:
Sleduji tu diskuzi od zacatku a rozhodla jsem se napsat. Asi mame s zakl. neco spolecneho. Je to uz 10 den co jsem byla na interrupci. Manzel me donutil k tomu. Mame skoro 9mes. dite po cis. rezi. Bude mi za 3 mes. 41 a mam jen jedno dite a chtela jsem druhe dite. Co ted prozivam (ktere se ani neda popsat) bych neprala nikomu. Vim zabila jsem vlastni nevinne dite tim ze nebyla jsem moc silna a rozhodna. Zaslouzim se co nejhorsi. Kez bych mohla vratit cas… Musim nejak fungovat kvuli dceri a nemuzu se divat na manzela. U nas nebyl problem s financi ale manzel rekl ze jsem hnusna na neho a nejdriv si musime dat vztah do poradku a potom mit dite. To jsou jen kecy proste nechtel dalsi dite.
Spravedlnost neexistuje - nevinne bezbranne vlastni dite jsme zabili ale ja ziju dal (mam vycitky i kdyz si dam vodu) a manzelovi je veselo (pry to neni zabiti ale jen preruseni tehotenstvi podle zakona a nebude poslouchat kecy ze stredoveku. Nema ani vycitky.) Preruseni bylo 7 tt a porad vidim jak srdickotlucelo na monitoru.
Nebudu popisovat jak mi je (to ani neni v mych silach) ani nechci zakl. nejak ovlivnovat. Nikdy si to neodpustim a budu se toho litovat do konce zivota…
Prosim o anonym.
Jak moc je rozumne 9 mesicu po císařském řezu planovane (předpokládám ) otěhotnět a pak jít v tvem veku na interrupci, protoze na manžela nejsi dostatečně poslusna?
@Anonymní píše:
Sleduji tu diskuzi od zacatku a rozhodla jsem se napsat. Asi mame s zakl. neco spolecneho. Je to uz 10 den co jsem byla na interrupci. Manzel me donutil k tomu. Mame skoro 9mes. dite po cis. rezi. Bude mi za 3 mes. 41 a mam jen jedno dite a chtela jsem druhe dite. Co ted prozivam (ktere se ani neda popsat) bych neprala nikomu. Vim zabila jsem vlastni nevinne dite tim ze nebyla jsem moc silna a rozhodna. Zaslouzim se co nejhorsi. Kez bych mohla vratit cas… Musim nejak fungovat kvuli dceri a nemuzu se divat na manzela. U nas nebyl problem s financi alemanzel rekl ze jsem hnusna na neho a nejdriv si musime dat vztah do poradku a potom mit dite. To jsou jen kecy proste nechtel dalsi dite.
Spravedlnost neexistuje - nevinne bezbranne vlastni dite jsme zabili ale ja ziju dal (mam vycitky i kdyz si dam vodu) a manzelovi je veselo (pry to neni zabiti ale jen preruseni tehotenstvi podle zakona a nebude poslouchat kecy ze stredoveku. Nema ani vycitky.) Preruseni bylo 7 tt a porad vidim jak srdickotlucelo na monitoru.
Prosim o anonym.
ach jo holka.. drž se.. z celého příběhu a mě svítí bliká a řve toto… jak to máte doma celkově? to nevypadá na úplnou pohodu… ![]()
Ano, mas pravdu. V mem veku to vsechno ze jo? Prave ze jsem otehotnela neplanovane ani ne po 8mesicich. Nechtela jsem takhle brzo a na zacatku jsem se lekla ale myslim ze bych to zvladla kdyby manzel nebyl razantne proti. Nemohla jsem dlouho otehotnet a a zjistili mi velky myom na deloze a 9 mes. pred otehotnenim mi odstranili a ta operace se pocita skoro jako cis. rez a proto jsem rodila planovanym cis. rezem. S manzelem jsme se hadali a skoro jsme nespali spolu a ani me nenapadlo ze kdyz jsem mela ty problemy a navic plne kojila, navic v mem veku se takhle rychle otehotnim. Ale stalo se. V mem veku jak jsem mohla byt tak blba. Mas pravdu v mem veku…
@Anonymní píše:
Ano, mas pravdu. V mem veku to vsechno ze jo? Prave ze jsem otehotnela neplanovane ani ne po 8mesicich. Nechtela jsem takhle brzo a na zacatku jsem se lekla ale myslim ze bych to zvladla kdyby manzel nebyl razantne proti. Nemohla jsem dlouho otehotnet a a zjistili mi velky myom na deloze a 9 mes. pred otehotnenim mi odstranili a ta operace se pocita skoro jako cis. rez a proto jsem rodila planovanym cis. rezem. S manzelem jsme se hadali a skoro jsme nespali spolu a ani me nenapadlo ze kdyz jsem mela ty problemy a navic plne kojila, navic v mem veku se takhle rychle otehotnim. Ale stalo se. V mem veku jak jsem mohla byt tak blba. Mas pravdu v mem veku…
v tvém věku už by jsi mohla být trochu víc sebevědomá, razantnější, nebo jak to napsat?
Nechala jsi se vmanipulovat, v podstatě důvodo nebyl.
Asi budu hodně hnusná, ale nevidím v tvém případě důvod k přerušení. Čtu jen o člověku, co se nechává manipulovat. Chlapa za to neodsuzuj. Bohužel, chybí mi tu dost tvé vlastní vůle a absence vlastního názoru.
Co by se stalo, kdyby jsi nešla?
@Anonymní píše:
Nejde o to, ze bych v tvem veku cekala, ze budeš rozumnější. Zoufali lide dělají zoufale veci. Ale mnoho zen v tomto veku (at se necitis dotčene) ma otěhotnět problém a považovalo by to za zázrak, ze se podařilo. Nikde jsem krom kojení nečetla nic o žádné antikoncepci, ale je zhola zbytečne, abych se ti rýpala v čerstve raně. Přeji ti, at se s tim brzo dokážeš popasovat ![]()
@berry4 v tomto případě také nevidím důvod..chlap řekl že je hnusná a že mají problémy ve vztahu a že si je musí vyřešit - přitom ted chlapa skoro nenávidí za to že ji donutil, takže asi se problémy ani nevyřeší..
Nejedná se o velký počet dětí a ani o finance..za mě zbytečné pokud dítě další ještě chtěla..
ale ted už je to asi jedno..odestát už to nejde ![]()
@smurfka odestát to už opravdu nejde. Jen mi přijde malicherné odsuzovat za to v této situaci chlapa. Problém bude někde jinde…