Nevím, co dál. Chce interrupci :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
14.1.17 22:05
@Anonymní píše:
Dekuju odpojim se. Ale v necem mi to pomohlo vim ze nejsem jedina kdo to resil. At se rozhodli jakkoliv. Clovek chvili vi, ze neni sam.

hele, ber to tak, že ať se rozhodneš jakkoliv, bude to dobré rozhodnutí… protože to bude tvé rozhodnutí… a člověk se v krizových situacích rozhoduje tak, jak si myslí, že je to nejlépe… nikdo z nás není na tvém místě a nebude… každý máme jiné podmínky, jiné zkušenosti, jiné možnosti, jinou povahu, jinou vůli, jiné strachy a jiné priority… nemusíš se tu před nikým hájit, nemusíš se zpovídat, zdůvodňovat, nemusíš ani nikomu tady říct, jak ses rozhodla… a nemusíš se cítit provinile, když se tu do tebe někdo pustí… určitě nebudeš ani první, ani poslední, kdo bude řešit tuhle situaci… všichni jsme jen lidi… tak držím palce, ať se s tím vypořádáš… bojuj statečně… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10206
14.1.17 22:06

@Anna766 Možná nejsem uplne místní,,roztleskávačka ",ale ver, ze zla nejsem a umim uznat chybu, kdyz ji udělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.1.17 22:06

Opakuji - nikdy nikoho jsem k potratu nikoho nenabádala. Názory pro a proti zakladatelka tu má, chtěla to tak, zakládala k tomu téma. Že to bude velmi kontroverzní téma, to je přirozené, přece jenom se jedná o ukončení života. Tíhu rozhodnutí si ostatně ponese jen ona. Její volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148232
14.1.17 22:08
@Burj Chalifa píše:
Já na rozdíl od Tebe(!) jsem dítě ze světa nesprovodila! A nikdy jsem zde nikoho k potratu nenabádala. To, že k některým věcem nevyjadřuji nadšení jako plátce daní, to je druhá věc.

Když to někdy bez pomoci dávek nejde? Neodsuzuju ani pomoc státu pokud je to ta POMOC. Proto rozlišuju, zneužívání dávek a překlenutí problémů.

Příspěvek upraven 14.01.17 v 22:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.1.17 22:08
@berry4 píše:
A oo to si připadáš lepší? Mě to tak nepřijde. Jediné, o co ti jde je z jedné strany to, aby tobě samotné nikdo nesáhl do tvého odvodu z daní, na druhé straně lobuješ za něco, co nemá hlavu ani patu. Nesnaž se být lidská, ty to neumíš, jde ti jen o tvůj princip.

Lidskost je primárně nevzít život. Tady mám svědomí čisté. Takže se do mě, prosím, nenavážej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
14.1.17 22:35
@Anonymní píše:
Sleduji tu diskuzi od zacatku a rozhodla jsem se napsat. Asi mame s zakl. neco spolecneho. Je to uz 10 den co jsem byla na interrupci. Manzel me donutil k tomu. Mame skoro 9mes. dite po cis. rezi. Bude mi za 3 mes. 41 a mam jen jedno dite a chtela jsem druhe dite. Co ted prozivam (ktere se ani neda popsat) bych neprala nikomu. Vim zabila jsem vlastni nevinne dite tim ze nebyla jsem moc silna a rozhodna. Zaslouzim se co nejhorsi. Kez bych mohla vratit cas… Musim nejak fungovat kvuli dceri a nemuzu se divat na manzela. U nas nebyl problem s financi ale manzel rekl ze jsem hnusna na neho a nejdriv si musime dat vztah do poradku a potom mit dite. To jsou jen kecy proste nechtel dalsi dite.
Spravedlnost neexistuje - nevinne bezbranne vlastni dite jsme zabili ale ja ziju dal (mam vycitky i kdyz si dam vodu) a manzelovi je veselo (pry to neni zabiti ale jen preruseni tehotenstvi podle zakona a nebude poslouchat kecy ze stredoveku. Nema ani vycitky.) Preruseni bylo 7 tt a porad vidim jak srdicko :srdce: tlucelo na monitoru.
Nebudu popisovat jak mi je (to ani neni v mych silach) ani nechci zakl. nejak ovlivnovat. Nikdy si to neodpustim a budu se toho litovat do konce zivota…
Prosim o anonym.

mrzí mě, co se vám (tobě a vlastně oběma dětem stalo)… jo, mohla jsi bejt rozhodnější, mohla jsi najít někoho známeho, nebo neznámého a probrat alternativy… moc mě mrzí, že narozdíl od zakladatelky jsi to probrala jen s manželem, ale vzhledem k tomu jak relativně krátce po porodu jsi a že ještě stále kojíš, pravděpodobně je tam pořád dost hormonů a né vždy to jde s rozumným uvažováním dohromady, takže asi jsi ten nátlak od manžela vnímala jinak, než kdybys byla v normě… ale jak se tady objevilo, stalo se a nedá se odestát, už nemá cenu se tím zaobírat kvuli výčitkám, nebo ještě hůř přesvědčování sebe a okolí, jak to ve výsledku bylo rozumný… akorát si dej pozor, aby sis tohle rozhodnutí už nikdy nemusela zopakovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
14.1.17 22:56

tohle není skvělé,ale mne do toho nic neni

@Anonymní píše:
Sleduji tu diskuzi od zacatku a rozhodla jsem se napsat. Asi mame s zakl. neco spolecneho. Je to uz 10 den co jsem byla na interrupci. Manzel me donutil k tomu. Mame skoro 9mes. dite po cis. rezi. Bude mi za 3 mes. 41 a mam jen jedno dite a chtela jsem druhe dite. Co ted prozivam (ktere se ani neda popsat) bych neprala nikomu. Vim zabila jsem vlastni nevinne dite tim ze nebyla jsem moc silna a rozhodna. Zaslouzim se co nejhorsi. Kez bych mohla vratit cas… Musim nejak fungovat kvuli dceri a nemuzu se divat na manzela. U nas nebyl problem s financi ale manzel rekl ze jsem hnusna na neho a nejdriv si musime dat vztah do poradku a potom mit dite. To jsou jen kecy proste nechtel dalsi dite.
Spravedlnost neexistuje - nevinne bezbranne vlastni dite jsme zabili ale ja ziju dal (mam vycitky i kdyz si dam vodu) a manzelovi je veselo (pry to neni zabiti ale jen preruseni tehotenstvi podle zakona a nebude poslouchat kecy ze stredoveku. Nema ani vycitky.) Preruseni bylo 7 tt a porad vidim jak srdicko :srdce: tlucelo na monitoru.
Nebudu popisovat jak mi je (to ani neni v mych silach) ani nechci zakl. nejak ovlivnovat. Nikdy si to neodpustim a budu se toho litovat do konce zivota…
Prosim o anonym.

Ps. Bolelo to ten plod? Na druhou stranu děti jdou přímo do nebe.

Příspěvek upraven 14.01.17 v 23:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10206
14.1.17 23:02

@Danikoof Vzhledem k počtu tvých příspěvku bys mohla pochopit alespoň princip jejich psaní, kdyz uz empatii jsi nepolibena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
15.1.17 00:47
@Anonymní píše:
Mluvili jsme a probrali to ze vsech uhlu. Pritel nechce vidi v diteti prekazku vseho co sme planovali stehovani do vlastniho atd. On vidi bydleni jako prioritu. V pondeli v 8 mam nastup do nemocnice. Nakoupila sem potreby psane v papirech. A premitam. Je to chyba vim to. A vim, ze budu litovat.

Opravdu nechápu. Chceš dítě a přesto ho zabiješ a tady vykládáš, jak toho budeš litovat. A co tím chceš docílit? Přesvědčit všechny, jak jsi byla donucena udělat něco, co nechceš a teď trpíš? Copak jsi mučednice? Nemáš vlastní vůli, nebo jsi nesvéprávná? Tak se sakra postav na vlastní nohy a začni být zodpovědná než hrát trpitelku. Ona hra na trpitele je pohodlnější, než vzít život do vlastních rukou a jednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.1.17 08:29
@Enmamma píše:
Opravdu nechápu. Chceš dítě a přesto ho zabiješ a tady vykládáš, jak toho budeš litovat. A co tím chceš docílit? Přesvědčit všechny, jak jsi byla donucena udělat něco, co nechceš a teď trpíš? Copak jsi mučednice? Nemáš vlastní vůli, nebo jsi nesvéprávná? Tak se sakra postav na vlastní nohy a začni být zodpovědná než hrát trpitelku. Ona hra na trpitele je pohodlnější, než vzít život do vlastních rukou a jednat.
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10206
15.1.17 09:18

@Enmamma Ty ji předpokládám připadne se 4 dětmi pomuzes, to je od tebe moc hezké :hug:
Ono machrovat z teplého kutlochu teoreticky je velmi jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
15.1.17 09:36
@Jitusee píše:
@Enmamma Ty ji předpokládám připadne se 4 dětmi pomuzes, to je od tebe moc hezké :hug:
Ono machrovat z teplého kutlochu teoreticky je velmi jednoduché.

ona jí to čtvrté dítě neudělala… fakt nejsou teoretické machrování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.1.17 09:46
@Burj Chalifa píše:
Lidskost je primárně nevzít život. Tady mám svědomí čisté. Takže se do mě, prosím, nenavážej.

Tady si potřebuješ nahnat body? Tady máš svědomí čisté, že vytvoříš v neštastné a zoufalé mamině pocit selhání, pocit, že je prostě vrah?
A jinde stejnou měrou bodneš jiné kudlu do zad těmi svými výplody a ponaučováním o tom, že si má každá udělat tolik dětí, kolik je schopna uživit SAMA?
Dříve jsem k tobě měla respekt. Čím víc ovšem čtu tvé příspěvky, tím víc mi přijdeš k smíchu.
Nebo spíš k pláči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.1.17 09:47
@berry4 píše:
Tady si potřebuješ nahnat body? Tady máš svědomí čisté, že vytvoříš v neštastné a zoufalé mamině pocit selhání, pocit, že je prostě vrah?
A jinde stejnou měrou bodneš jiné kudlu do zad těmi svými výplody a ponaučováním o tom, že si má každá udělat tolik dětí, kolik je schopna uživit SAMA?
Dříve jsem k tobě měla respekt. Čím víc ovšem čtu tvé příspěvky, tím víc mi přijdeš k smíchu.
Nebo spíš k pláči.

Tvé pocity o mě jsou mi úplně u zadele ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
15.1.17 09:50
@Burj Chalifa píše:
Tvé pocity o mě jsou mi úplně u zadele ;)

a jo, empatická jsi nebyla nikdy, to mě nepřekvapuje… nejen pocity berry jsou ti někde… o to víc ještě i pocity zakladatelky a všech těch, co se tu svěřily s podobnými zážitky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí