Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@fifinka609 píše:
A co je tedy pro tebe spolehlivá antikoncepce, když někdo dítě OPRAVDU nechce? Když opomenu nesouložit…
100% antikoncepce neexistuje, nicméně kombinace antikoncepčních metod zvyšuje pravděpodobnost že žena neotěhotní.. čili jediné stoprocentní je prostě - nesouložit ![]()
@Gosi Samozrejme,ze z tvého úhlu pohledu to neni o počtu děti, kdyz mas,,pouze " jedno, za to teoreticky dokážeš brilantně naplanovat život rodine se čtyřmi. Nevadí mi, ze mas jiny nazor na upt, ale vadi mi despekt s jakým mluvíš o vsech, jez podle tebe nejsou v tve rovině.
@Verca1990 píše:
Ty to ani ne, ale vím, čím prošli třeba naši. A číst tady rozumy mladé žaby, která o nich řekne, že nebyli schopni nám tu situaci zlepšit, je fakt na ránu. Člověk, kterej tím projde, toto, co tady píšeš ty a Gosi v životě nenapíše.Píšeš, že jsi zralá, tak čemu se divíš? Když máš za sebou krizi, jako Gosi, a byla brzy vyřešena, jak můžeš soudit lidi, kteří v ní jsou třeba 20 let? Jakože je to hloupost podle vás a nemůže to být tak, jak píšu? Ja to tu píšu, proto, že o tom vím, kdybych nevěděla, blbě nekecám o morálce těm, kteří si sáhli na dno. Totálně. Takže proto, zbytek sai mysli co chceš o mě. V podtatě i to je mi víš kde. Na každýho jednou dojde..
Hele promiň ale píšeš hlouposti, fakt. Nevíš, nemůžeš vědět jací lidé sedí za klávesnicí. Já opravdu nejsem milionářka, nejsem ani tisícářka, nemáme ani to auto…jen mám prostě úctu k životu a proto píšu jak píšu. A tím že tady budeš vykřikovat to nezměníš.
@fifinka609 píše:
Dáš mi prosím zdroj od kterého roku se to takto dělá? Je možné, že se pletu. Moje matka na sterilizaci byla před několika lety a bylo jí řečeno, že 100℅ to není…
A 100℅ není NIKDY! NIC!
tohle teda není uplně ono, ale je tam zmiňováno přerušení teplem… tady je to popsáno trochu líp… no a pokud si nechá udělat vasektomii zatavením, tak tam si dá pozor do kontrolních testů zhruba za měsíc, záleží jak moc bude vyplavovat… konkrétní rok nevím, ale osobně bych to tipla po roce 2010, spíš později…
@Jitusee píše:
@Gosi Samozrejme,ze z tvého úhlu pohledu to neni o počtu děti, kdyz mas,,pouze " jedno, za to teoreticky dokážeš brilantně naplanovat život rodine se čtyřmi. Nevadí mi, ze mas jiny nazor na upt, ale vadi mi despekt s jakým mluvíš o vsech, jez podle tebe nejsou v tve rovině.
jakože pokud mám jen jedno, tak vím, o ochraně před početím víc, než trojnásobná matka a proto je v pořádku, že byla nezodpovědná a kvuli tomu jde na potrat? jako vážně? ![]()
@Verca1990 píše:Odkud že to jsi? Kde žiješ? Smím li se optat?
v ČR, co ty?
@Verca1990 píše:
Seš trapná a totálně arogantní, která si to té huby nevidí. Dokážeš pochopit, že když jsi v krizi x let, tak seš ráda, že to opravdu zvládneš? Že když kolem sebe nemáš nikoho, tak je strasně krásný kecat nesmysly ale jít a opravdu se postarat? Moji rodiče jsou podle tebe jakože nemehla, který se neuměli postarat, rozumím ti dobře?
ano, prezentuješ svoje rodiče jako poměrně neschopné…
@Verca1990 píše:
No bezva, v jakém kraji se tě ptám, jsi-li schopná odpovědět, udělej to. Děkuji
když už jsme u těch schopností… nemám to náhodou v profilu? jinak olomoucký…
@Gosi píše:
ano, prezentuješ svoje rodiče jako poměrně neschopné…
A co jako? Každý musí být jako Gosi? Já třeba vůbec zvažuju, jestli zvládnu 2 děti. Mám problémy zvládat jedno.
@Verca1990 píše:
Tvlm ty jí to prostě jako neodpustíš, že napsala, že půjde na potrat, že? Nech už to být
já jim nemám co odpouštěť… založila téma, co má dělat, dostalo se jí tady dost rad, kdyby chtěla, není problém to rozšířit… ale rozhodla se sama a dobrovolně, takže si může řeči o „lítosti“ a jak neměla na výběr odpustit… dál se tu už jen řeší, že se každej může chovat jako hovězí, a jen tady potratářky přesvědčujou, že to přece neznamená, že hovězí je… znamená a je…
@Mango_Lassi píše:
A co jako? Každý musí být jako Gosi? Já třeba vůbec zvažuju, jestli zvládnu 2 děti. Mám problémy zvládat jedno.
no tak si je nepořizuj… kup kondomy, pharmatexy, pošli chlapa na vasektomii, nech si k tomu přidat tělísko, posychrujte to lady compem…
pokud nechceš, měj si jen jedno, dyť na to nejsou povinný kvóty… dyť je tolik možností jak neotěhotnět.. ![]()
@Verca1990 píše:vzhledem k tvoji schopnosti chápat psaný text, chápu, že to mohlo uniknout tvojí pozornosti…
Ona chtěla politovat?Toho jsem si nevšimla, přišla pro radu, ta se jí dala a zbytek jsou jen kecy o tom, jakby, coby, pročby..To jí ani nikomu jinému nijak nepomůže.
@Gosi píše:
tohle teda není uplně ono, ale je tam zmiňováno přerušení teplem… tady je to popsáno trochu líp… no a pokud si nechá udělat vasektomii zatavením, tak tam si dá pozor do kontrolních testů zhruba za měsíc, záleží jak moc bude vyplavovat… konkrétní rok nevím, ale osobně bych to tipla po roce 2010, spíš později…
Díky. V jednom odkaze perl index neuvádí, z druhého článku jsem vyčetla 0.015 - 0.04 což je super, ale není to nula. A kombinováním antikoncepce sice snižuješ riziko, ale na světě se pořád dějí hodně nepravděpodobné věci a to riziko tam stále je.
A jen bych ještě napsala takový postřeh. To že používáš nějakou antikoncepci a neotěhotněla jsi a někdo jiný třeba ano, neznamená, že ty jsi zodpovědná a ta druhá ne. Znamená to jen, že ty a nebo tvůj muž jste prostě méně plodní, než jsou ti druzí.
@Gosi píše:
no tak si je nepořizuj… kup kondomy, pharmatexy, pošli chlapa na vasektomii, nech si k tomu přidat tělísko, posychrujte to lady compem…pokud nechceš, měj si jen jedno, dyť na to nejsou povinný kvóty… dyť je tolik možností jak neotěhotnět..
Jak už tady padlo, jediná antikoncepce je nesouložit
@morgana1 píše:
@Anna766 No, možná by nebylo úplně od věci, kdyby si Karamillka tu diskuzi nejdřív přečetla. Miluju výroky typu: „Diskuzi jsem nečetla, ale…“
Tak pozor, já reaguji na příspěvek zakladatelky a ne na vaší diskusi. Dočetla jsem ji do momentu, kde jsem si přečetla, že mají na značkové věci. Z příspěvků zakladatelky cítím, že na potrat nechce jít. Chci jí v tom pouze podpořit. Nic jí nevnucuju.