Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Gosi píše:
tak tady zakladatelce taky „selhala antikoncepce“, pak z ní vypadlo, že to zas tak pod kontrolou neměla… aspoň jí a podobnejm bys to mohla doporučit, aby těmhle situacím předcházely…
Můžeš prosím nějak podložit, že z ní vypadlo, že to zas tak pod kontrolou neměla? Pokud vím, tak zakladatelka psala, že její antikoncepce byla Nuvaring-hormonalní antikoncepce zavedená do vagíny, kde odpadá možnost, že by například zapomněla pilulku a nebo že by jí vyzvracela atd. Chápu dobře, že hormonální antikoncepce tohoto typu je pro tebe,, nemá to zas tak pod kontrolou,, a nebo si prostě jen vymýšlíš, aby tady zakladatelka vypadala jako nezodpovědná?
@Mango_Lassi píše:
Považuju to za individuální rozhodnutí. Nebo můžu nějak právně vymáhat, aby mi někdo uvolnil místo v tramvaji, když jsem těhotná? Nemůžu. A nepřijde mi to nemorální. Jen nevychované.
Nicméně zase michas hrušky s jablky.
A ty urážky ti vážně nesluší. Myslela jsem že jsi jen omezená. Teď už vidím, že i útočná
Najdi si nejakou definici moralky, tvrzeni, ze je neco nevychovane automaticky predpoklada, ze to neni ani v souladu s moralkou…je zbytecne rozebirat nejaky pojem, kdyz neznas jeho vyznam…
@fifinka609 píše:
Můžeš prosím nějak podložit, že z ní vypadlo, že to zas tak pod kontrolou neměla? Pokud vím, tak zakladatelka psala, že její antikoncepce byla Nuvaring-hormonalní antikoncepce zavedená do vagíny, kde odpadá možnost, že by například zapomněla pilulku a nebo že by jí vyzvracela atd. Chápu dobře, že hormonální antikoncepce tohoto typu je pro tebe,, nemá to zas tak pod kontrolou,, a nebo si prostě jen vymýšlíš, aby tady zakladatelka vypadala jako nezodpovědná?
Nemusis pilulku vzvracet, stavi nejaky strevni problem(vlastne jakakoli imunitni reakce)a ucinne latky se spatne, nedostatecne, nebo vubec nevstrebaj…HA, kdyz se oprostim od meho soukromeho pohledu na ni, neni jako jedina antikoncepce dostacujici…
@Anna766 Hele, tak na rovinu. Život obvykle nekončí tím, že se ti dva vezmou a „lived happily ever after.“
On ten chlap primárně prostě nechce přijít o možnost mít další děti - a třeba s někým jiným. Chápu, že se to ženským nelíbí, ale znova, takovej je život a žádnej chlap, kterej není submisivní blbeček, na rozkaz ženský prostě na vasektomii nepůjde.
Příroda to zařídila holt tak, že těhotenství hodila na ženskou, tak je prostě ona v nevýhodě. Tak to je. Na oplátku se zase dožíváme o pár let vyššího věku - v průměru o 7. Mně to přijde fér.
Pokud ženská ví, že není psychicky schopná zvládnout potrat, tak prostě nemá souložit. Jiná stoprocentní možnost není.
A jsem velice ráda, že bigotní fanatičky, které tady excelují, nereprezentují názor většiny národa a potraty jsou v téhle zemi legální, jako ten poslední záchranný kruh.
@jitka 11 píše:
Nevím, proč by měla být sama.
On u zplození taky byl.
Jo, ale nedává to, má dvě práce a je na hranici svých sil. Antikoncepci používali. Chce se na to v případě, že zakladatelka nepůjde na potrat, vykašlat. Tak se znovu ptám, že až se to stane, jestli jí s těmi 4 dětmi pomůžeš nebo budeš jenom dál blbě moralizovat?
@Gosi píše:
Nemusis pilulku vzvracet, stavi nejaky strevni problem(vlastne jakakoli imunitni reakce)a ucinne latky se spatne, nedostatecne, nebo vubec nevstrebaj…HA, kdyz se oprostim od meho soukromeho pohledu na ni, neni jako jedina antikoncepce dostacujici…
Prosím napiš to explicitně ano/ne
Je pro tebe Nuvaring( hormonální antikoncepce, která je po celý měsíc zavedená ve vagině ) jako rovnítko pro,,zas tak moc to pod kontrolou neměla,,?
@morgana1 píše:
@Anna766 Hele, tak na rovinu. Život obvykle nekončí tím, že se ti dva vezmou a „lived happily ever after.“On ten chlap primárně prostě nechce přijít o možnost mít další děti - a třeba s někým jiným. Chápu, že se to ženským nelíbí, ale znova, takovej je život a žádnej chlap, kterej není submisivní blbeček, na rozkaz ženský prostě na vasektomii nepůjde.
Příroda to zařídila holt tak, že těhotenství hodila na ženskou, tak je prostě ona v nevýhodě. Tak to je. Na oplátku se zase dožíváme o pár let vyššího věku - v průměru o 7. Mně to přijde fér.
Pokud ženská ví, že není psychicky schopná zvládnout potrat, tak prostě nemá souložit. Jiná stoprocentní možnost není.
A jsem velice ráda, že bigotní fanatičky, které tady excelují, nereprezentují názor většiny národa a potraty jsou v téhle zemi legální, jako ten poslední záchranný kruh.
jak můžeš napsat, že je potrat poslední záchraný kruh, když říkáš, že je v pořádku kašlat na prevenci… mimochodem, sterilizace je nevratná, ale řešitelná ivf a to taky více způsoby, takže pokud už nechce dítě s jednou, nebere mu to možnost mít děti s jinou… jen bude mít početí pod kontrolou a nebude potřebovat žádné záchrané kruhy… nic není zadarmo, pokud dobrovolně riskuje početí, neměl by mít problém se o případné následky postarat…
@fifinka609 píše:
Prosím napiš to explicitně ano/ne
Je pro tebe Nuvaring( hormonální antikoncepce, která je po celý měsíc zavedená ve vagině ) jako rovnítko pro,,zas tak moc to pod kontrolou neměla,,?
ano, je tam (nejen pro mě, ale i fakticky) rovnítko
@morgana1 píše:
@Anna766 Hele, tak na rovinu. Život obvykle nekončí tím, že se ti dva vezmou a „lived happily ever after.“On ten chlap primárně prostě nechce přijít o možnost mít další děti - a třeba s někým jiným. Chápu, že se to ženským nelíbí, ale znova, takovej je život a žádnej chlap, kterej není submisivní blbeček, na rozkaz ženský prostě na vasektomii nepůjde.
Hele tak na rovinu, zatím jsem tu diskutovala v klidu a v pohodě, a i ta vyskakující Verca1990 mi přišla k smíchu, ale tenhle tvůj příspěvek je na blití.
@Gosi nevim kdo je tady kus hověžího ![]()
jsem taky z Ol kraje, doufám, že tě nikdy nepotkám.. ![]()
@Anna766 Tak se poblej nebo si vezmi tabletku, jak je libo. Napsala jsem syrovou pravdu.
@morgana1 píše:
@jitka 11 Je fajn, že až zakladatelka bude na ty 4 děti sama, že ji budeš finančně sponzorovat. Je hezké, že takoví dobří lidé ještě existují.
Možná jí bude lépe bez chlapa, pro kterého dítě nic neznamená. A svým povinnostem by měl dostát, jsou to jeho děti, které zplodil, protože chtěl. Kdyby nechtěl, neměl je dělat.
@smurfka píše:můžu jmenovat, chceš?
@Gosi nevim kdo je tady kus hověžího
jsem taky z Ol kraje, doufám, že tě nikdy nepotkám..
@Kobliha51 kdyby, kdyby, kdyby. Jojo, moralizování hezký, co všechno by chlap měl, ale realita je taková, že když nebude chtít, tak s ním nic neudělá a bude se 4 dětmi sama. A pochybuju, že jí pak bude líp.
A nemám pocit, že nic neznamená - kdyby to tak bylo, tak už by se na to vykašlal dávno místo toho, aby makal ve 2 zaměstnáních.
@Anna766 píše:
Hele tak na rovinu, zatím jsem tu diskutovala v klidu a v pohodě, a i ta vyskakující Verca1990 mi přišla k smíchu, ale tenhle tvůj příspěvek je na blití.
Ty bláho, to je teda materiál. Je to vůbec ženská, co dokáže tohle napsat?
![]()