Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@smurfka píše:
jmenovat koho? sebe…chci![]()
jsi se zapojila jen aby sis zaurážela?
pěkné a vypovídající ![]()
@Kobliha51 píše:
Ty bláho, to je teda materiál. Je to vůbec ženská, co dokáže tohle napsat?![]()
Pokud ženská ví, že není psychicky schopná zvládnout potrat, tak prostě nemá souložit. Jiná stoprocentní možnost není.
psychicky se dá zvládnout uplně všechno( s odbornou pomocí )…to jako když nejsem schopna psychicky zvládnout smrt dítěte ( již staršího, např nehoda ), tak to si ho nemám pořizovat vůbec? Nebo smrt manžela - to se nemám ženit? Nebo ztrátu práce - to si ji nemám hledat?
@Gosi píše:
jsi se zapojila jen aby sis zaurážela?pěkné a vypovídající
já jsem zapojená už dýl..ale zakladatelka tu už očividně není, chce mít svůj klid před pondělkem a tak jen čtu ty blitky co se tu řeší..no a ty vedeš
tak reaguju na tebe..tak sorry ![]()
@morgana1 píše:
@Kobliha51 kdyby, kdyby, kdyby. Jojo, moralizování hezký, co všechno by chlap měl, ale realita je taková, že když nebude chtít, tak s ním nic neudělá a bude se 4 dětmi sama. A pochybuju, že jí pak bude líp.A nemám pocit, že nic neznamená - kdyby to tak bylo, tak už by se na to vykašlal dávno místo toho, aby makal ve 2 zaměstnáních.
Ono je občas pohodlnější makat ve dvou zaměstnáních a dělat ramena, než doma dělat tu neustále opakující se práci, která není nikde vidět a nikdo ji neocení. A než žít s chlapem, který mě pošle na potrat, tak to budu raději sama. Tím by můj vztah s tím chlapem skončil. Tolik můj subjektivní názor.
@Kobliha51 píše:
Ty bláho, to je teda materiál. Je to vůbec ženská, co dokáže tohle napsat?![]()
Pokud ženská ví, že není psychicky schopná zvládnout potrat, tak prostě nemá souložit. Jiná stoprocentní možnost není.
@smurfka píše:
psychicky se dá zvládnout uplně všechno( s odbornou pomocí )…to jako když nejsem schopna psychicky zvládnout smrt dítěte ( již staršího, např nehoda ), tak to si ho nemám pořizovat vůbec? Nebo smrt manžela - to se nemám ženit? Nebo ztrátu práce - to si ji nemám hledat?
To se zeptej @morgana1 . To je citace od ní.
@smurfka píše:
tak on je trochu rozdíl, jestli dítě umře, aniž bych na tom měla podíl, nebo jestli ho nechám zabít já…
@Anna766 píše:
Zajímavý že chlap když dítě nechce tak souložit nemá to nenapíše, to je to co mê zvedá ze židle.
Máš pravdu. Za to ženská se může otravovat hormonama celý svůj plodný věk a chlap se jen veze a když to jednou nevyjde, tak potrat to jistí. ![]()
@smurfka píše:
přesně..tak ji ten klid dopřej..![]()
tohle je veřejná diskuse, nemusí to číst(vlastně to ani nemusela zakládat), pokud má nervy a žaludek na tu pondělní akci, pochybuju, že by jí mohlo zasáhnout, to co píšu…
@Gosi píše:
tak on je trochu rozdíl, jestli dítě umře, aniž bych na tom měla podíl, nebo jestli ho nechám zabít já…
opravdu? nevidím v tom rozdíl..
takže ty by sis nevyčítala že si ho např poslala na výlet kde proběhne autonehoda, žes ho neuhlídala ty nebo někdo jiný při koupání v přehradě nebo koupališti..ano nezabilas ho přímo, ale nějaký podíl tam je vzdycky..vždy budou výčitky, kdybych udělala tamto nebo neudělala tamto..nevidím v tom rozdíl.. ![]()
@Kobliha51 píše:
Máš pravdu. Za to ženská se může otravovat hormonama celý svůj plodný věk a chlap se jen veze a když to jednou nevyjde, tak potrat to jistí.
Tak tak, a hlavně se nenechat dohnat na vasektomii, protože co kdyby chlápek pak chtěl miminko s nêjakou jinou. Žasnu.
@Gosi píše:
tohle je veřejná diskuse, nemusí to číst(vlastně to ani nemusela zakládat), pokud má nervy a žaludek na tu pondělní akci, pochybuju, že by jí mohlo zasáhnout, to co píšu…
ano pochybuj..protože ty nepřemýšlíš, ty plodíš blitky..
Končím..již budu reagovat jen na jiné..protože s tebou to nemá smysl..ty diskutovat nechceš..ty nic jiného než své nepřipouštíš a to není diskuze
@smurfka píše:v tom, co jsem neudělala, nebyl úmysl mu ublížit, potrat je přímé rozhodnutí to dítě zabít…
opravdu? nevidím v tom rozdíl..
takže ty by sis nevyčítala že si ho např poslala na výlet kde proběhne autonehoda, žes ho neuhlídala ty nebo někdo jiný při koupání v přehradě nebo koupališti..ano nezabilas ho přímo, ale nějaký podíl tam je vzdycky..vždy budou výčitky, kdybych udělala tamto nebo neudělala tamto..nevidím v tom rozdíl..
@Gosi píše:
jak můžeš napsat, že je potrat poslední záchraný kruh, když říkáš, že je v pořádku kašlat na prevenci... mimochodem, sterilizace je nevratná, ale řešitelná ivf a to taky více způsoby, takže pokud už nechce dítě s jednou, nebere mu to možnost mít děti s jinou… jen bude mít početí pod kontrolou a nebude potřebovat žádné záchrané kruhy… nic není zadarmo, pokud dobrovolně riskuje početí, neměl by mít problém se o případné následky postarat…
Kde jsem, prosímtě napsala, že je v pořádku kašlat na prevenci? Jediné, co jsem napsala, je, že jediná stoprocentní antiko je absence sexu. Nauč se číst nebo si na to někoho zjednej.
Anebo je to tak, že pro tebe je dostatečná antiko následující: ženská HA, pesar a spermicid plus sterilizace, chlap vasektomie, guma a ještě pro jistotu ejakulovat mimo a ne dovnitř.
Jestli to myslíš takhle, tak chci vidět živýho reálnýho chlapa, kterej s takovouhle nánou bude v dlouhodobým vztahu a bude jí věrnej. ![]()
Bohajeho, to není ani možný, co tu čtu…
jmenovat koho? sebe…chci