Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Gosi takže patříš tedy mezi těch 19%?
To tě prostě musím zklamat. Česká společnost je liberální a vůči potratům dost benevolentní.
@Anna766 píše:
A proč jenom matky když u zplození byli dva? Vem si příklad zakl. tohoto vlákna, tady jí nutí muž…on je dle mého taky na vině, a možná i větší než ta žena sama, která musí to podstoupit přímo.
I zakladatelka ma moznost nenechat se nutit/vydirat/cokoli podobneho, je tu dost organizaci, co by ji podporili… Ale chlap neni ten, kterej na potrat jde, a vesmes to jsou zeny, co pak zabiji novorozence… A ono, pokud k tomu jako k veci pristupuji i samotne zeny, tak chapu, ze oni nad tim, ze by to mohlo bejt jinak nepremyslej… Samozrejme, jsou(a porad doufam, ze vetsina) normalnich chlapu, stejne jako jsou i nejaci psychopati a tam je zase i krom samotneho nuceni k potratu i jine nasili a tyrani a to asi pripad partnera zakladatelky neni…
@Mango_Lassi píše:
Společnost se zásadně za 10 let změnila, že si myslíš, že by mohlo dojít k nějaké změně v názorech? Zrovna tohle je stabilní.
Stabilni? Jsi nasla i novejsi statistiku, jo?
@Gosi píše:
Stabilni? Jsi nasla i novejsi statistiku, jo?
Edit. Společnost se zásadně od té doby neproměnili. Čekala bych spíš naopak příklon k větší liberalizaci
Příspěvek upraven 16.01.17 v 12:15
Že vás to baví..já furt co tu je nového že mi to bliká a vy se tu hádáte o blbostech. ![]()
@smurfka to máš pravdu. Mně jen vadí, že se tady Gosi pasuje do role morálně nadřazené.
@Mango_Lassi píše:
@smurfka to máš pravdu. Mně jen vadí, že se tady Gosi pasuje do role morálně nadřazené.
bože..no tak ji nech..já už to vzdala s ní diskutovat..že tě to baví:o)
@Mango_Lassi píše:
už sem raději nenakukuji… jsem četla místo morálně nadřazené „mentálně nadržené“… ![]()
@Mango_Lassi píše:
Edit. Společnost se zásadně od té doby neproměnili. Čekala bych spíš naopak příklon k větší liberalizaciPříspěvek upraven 16.01.17 v 12:15
Tak cekas a domyslis si, nebo to vis? Liberalizace je nejaky tvuj eufemismus pro zabijeni, nebo to je ironie?
@Gosi Ja bych řekla, ze tebe vic nez upt s*re lidská hloupost, nespolehlivost a slabe povahy (z tvého úhlu pohledu ).
Protoze bys jinak nepřipouštěla možnost umělého přerušení těhotenství (pro tebe ukončení, at se nemusis chytat ) z důvodu zneužití, například. Protoze i to je prece lidsky život s právem na život.
Budeme -li se bavit o nějakém psychickem trauma, to muze mit plod jak ze zneužití matky, tak i z toho ze o nej matka zkratka nestojí.
@Gosi píše:
Tak cekas a domyslis si, nebo to vis? Liberalizace je nejaky tvuj eufemismus pro zabijeni, nebo to je ironie?
Ne, jen stačí uvažovat logicky.
Vzhledem k tomu, že počet UPT každoročně klesá, není nutné zavádět další represivní opatření. Jinými slovy není to tak ozehavy problém ve společnosti. Nepotřebuje to žádnou revizi
No mě by zajímala zakladatelka..je pondělí.. ![]()
ale asi už se raději neozve..pokud to udělala, tak by dostala od pár uživatelek čočku a to ted nemá zapotřebí..
škoda
@Jitusee píše:
@Gosi Ja bych řekla, ze tebe vic nez upt s*re lidská hloupost, nespolehlivost a slabe povahy (z tvého úhlu pohledu ).
Protoze bys jinak nepřipouštěla možnost umělého přerušení těhotenství (pro tebe ukončení, at se nemusis chytat ) z důvodu zneužití, například. Protoze i to je prece lidsky život s právem na život.
Budeme -li se bavit o nějakém psychickem trauma, to muze mit plod jak ze zneužití matky, tak i z toho ze o nej matka zkratka nestojí.
Trochu mas pravdu, zabiti z blbosti me rozciluje, zabiti z nutnosti je me lito… Nicmene o zneuziti jsem tu psala, ze to neni automaticka indikace, ze kdyby to treba me tehdy dopadlo, nebyla by to vec, co by pomohla, spis naopak… K prenatalnim traumatum se nijak vyjadrovat nebudu…
@smurfka Ona byla podle me rozhodla, jen chtela vedet, ze neni sama..
Společnost se zásadně za 10 let změnila, že si myslíš, že by mohlo dojít k nějaké změně v názorech? Zrovna tohle je stabilní.