Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Gosi píše:
No, az najdes realnou zkusenost nekoho kdk bez jakekoli dalsi antikoncepce pocal pres vasektomii se zatavenim, posli odkaz… moc by me to zajimalo… pak nebude nezodpovednej „vrah“, ale jenom „vrah“
@Gosi 72% žen si přejí samy rozhodovat o interupci
http://www.elabs.com/…tra-07-e.htm
@Karamillka Ale tady už se řeší někdo jinej, holka, co má 3 děti, za sebou brutální existenční sračky, chlap mele z posledního a teď je neplánovaně zbouchnutá počtvrtý a chlap, co už teď má 2 práce, to nedává.
@Gosi Ty jsi vážně kus hovězího. Napsala jsem, že se chráním. Jenom nemám chuť s hysterkou a citovou vyděračkou rozebírat detaily. Toť vše.
V tom kostele se ti fakt bude líbit - mají tam hezký barevný okna, pan farář pěkně káže a se svíčkovejma bábama si budeš moc rozumět.
@Gosi Neni v tve kompetenci, aby sis tady hrála na arbitraz.
Pokud se nekdo na nazor zepta, tak si ho sdel třeba i na 52 druhé stránce. Ale aby sis tady brala do pusy něčí rodiče, to je trosku silna káva a kdybys mela aspon minimum sebereflexe, věděla bys, ze tohle byl krok vedle (ušetři me toho, ze soudíš jen podle toho co o nich psala, ty si vubec nemáš co dovolit soudit něčí maminku či tátu ).
V neposlední radě se mi na cele tve story o perfektní Gosi neco nezdá.
Ale na internetu muze byt kazdy tim, čim chce, ze? ![]()
@fifinka609 No hlavně bych chtěla naživo vidět chlapa, kterej půjde na vasektomii, protože to ženská chce a ještě i pak si na to brát gumu. ![]()
@Mango_Lassi píše:
@Gosi 72% žen si přejí samy rozhodovat o interupci
http://www.elabs.com/…tra-07-e.htm
kéž by i zvládaly rozhodovat o početí… snad se to za těch 10let změnilo…
@Gosi píše:
kéž by i zvládaly rozhodovat o početí… snad se to za těch 10let změnilo…
Tolik ke tvé obecné morálce. U nás právo na potraty zkratka odráží obecný názor na tuto věc.
@morgana1 píše:
@fifinka609 No hlavně bych chtěla naživo vidět chlapa, kterej půjde na vasektomii, protože to ženská chce a ještě i pak si na to brát gumu.
Bohužel nepůjde ani na tu vasektomii aby jeho ego neutrpělo a radši partnerku pak pošle na potrat, protože o co jde žeáno ![]()
@morgana1 píše:
@Karamillka Ale tady už se řeší někdo jinej, holka, co má 3 děti, za sebou brutální existenční sračky, chlap mele z posledního a teď je neplánovaně zbouchnutá počtvrtý a chlap, co už teď má 2 práce, to nedává.
No to jsem si už všimla, kam se tato diskuse zvrhla.
Já jsem se každopádně vyjadřovala k zakladatelce diskuse.
@Anonymní píše:
Jenze kdyz jsem byla na md s malickym a koruny chybeli bylo to spatne… a ja 4 deti sama nezvladnu. Kdyby to nedal a odesel. Strasne to boli. Pripadam si jako vrah. A strasne se tam bojim jit. Moc dobre vim jak vypadaji ty roztrhany telicka.
Prosím,
vidím že ještě váháš, není Ti nejlépe. Dej šanci svému miminku, a nech ho v sobě růst a potom se narodit.
Jen Ty to můžeš rozhodnout, dítě je dar, který už teď ví, že se má narodit a proto to bylo i přes ATK.
Nech ho žít. A co nejdříve to řekni i příteli.
Já jsem své 2 děti měla také přes ATK, narodili se a žijí. Nedala jsem je pryč, s tím bych prostě nemohla do konce svého života žít.
A ještě, než se měl narodit vnouček, tak byl manžel proti. Ale nedala jsem vnoučka a teď mi tady spí ten nejsladší 4letý človíček, který je vděčný, opravdu, za všechno.
@morgana1 píše:tak tady zakladatelce taky „selhala antikoncepce“, pak z ní vypadlo, že to zas tak pod kontrolou neměla… aspoň jí a podobnejm bys to mohla doporučit, aby těmhle situacím předcházely…
@Gosi Ty jsi vážně kus hovězího. Napsala jsem, že se chráním. Jenom nemám chuť s hysterkou a citovou vyděračkou rozebírat detaily. Toť vše.V tom kostele se ti fakt bude líbit - mají tam hezký barevný okna, pan farář pěkně káže a se svíčkovejma bábama si budeš moc rozumět.
@Anna766 Nemusí se ti to líbit, ale takovej je život. Kromě toho, ani ta vasektomie není stoprocentní a naprosto chápu chlapa, kterej do sebe nenechá řezat, jenom protože ženská chce.
Rozhodnutí o tom, jaká antikoncepce se bude používat, je vždycky na obou a rozhodnutí, co s případným nechtěným následkem taky. Takže pokud by si holka, kterou tady řešíme, prosadila proti jeho vůli, že si dítě nechá, pochopím jeho rozhodnutí odejít, místo toho, aby si místo spánku našel ještě 3. práci, aby to všechno zvládnul a za 10 let z něj byla fyzická i psychická troska.
Což si zřejmě, na rozdíl od některých diskutérek, uvědomuje i ona. V její situaci neexistuje dobré řešení, jen to nejmíň špatné ze všech.
Co mi vadí, je naprostá ignorace reality a hrubá citová manipulace, kterou tady některé předvádějí.
@Mango_Lassi píše:
Tolik ke tvé obecné morálce. U nás právo na potraty zkratka odráží obecný názor na tuto věc.
prosím, cituj, kde konkrétně se tam píše, že je správné chodit na přerušení?
@jitka 11 Je fajn, že až zakladatelka bude na ty 4 děti sama, že ji budeš finančně sponzorovat. Je hezké, že takoví dobří lidé ještě existují.