Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja ti reknu, co se stalo..
Mas dite se sobcem, ignorantem a ochlastou…
A bude hur.
Ale před porodem takovej vubec nebyl to byl se mnou doma staral se.Ale od porodu je jak vyměněnej.
Normalne se ho zeptej ne? My mu do hlavy nevidime, chce to komunikovat a vyjasnit si to.
Taky jsme se na dceru těšili s přítelem oba. Když jsem přišla z porodnice tak si jí ani nepochoval nepřebalil, nekoupal nic… Chodili jsme kolem sebe jak dva cizí lidi, kolikrát stál na chodbě a prohlásil větu „brečí ti tam dítě“
Hádali jsme se jak koni několikrát do týdne až jsem to vzdala, starala se prostě sama, maximálně mu řekla co malá umí nového… Vše se zlomilo ve chvíli kdy malá začala komunikovat, smát se na něj, když pak začala říkat táta byl pyšnej… Ve 13měs jí poprvé přebalil a teď na dvou letech by za ní i dýchal…
Vím, že takto to dobře nebylo a litovala jsem toho hodně dlouho, vyčítala to jemu i sobě s kým jsem si to pořídila dítě apod. Bylo to těžké období, ale musím zaťukat už rok je vše daleko lepší takže držím palce nevím co poradit já sama udělala to, že jsem se na něj nespoléhala a brala ho jenom jako, že tu prostě je. Vím jaké to je drž se
Přeci jen by mě zajímalo jak to on oduvůdňuje? copak ti na to řekne když s tím na něj uhodíš?
Byl u porodu tedy?? Muj nazor - i kdyz nemam zkusenost, tak se omlouvam- ze on se s tim sam neumi vyrovnat. Ale to jen muj nazor.
Žárlí na mimino. Chlapi jsou v tomhle občas děsně divný ![]()
Máš oporu v mamince, to je hodně dobře, dává ti to volnost mu trochu zatopit, aby se vzapmatoval. Já bych se zkrátka sbalila, nechala na stole lísteček, že mě nebaví koukat se, jak se furt ožírá a ničí se, a jak i tobě a dítěti ničí nějkrásnější období života a ať si popřemýšlí, jestli chce být s tebou nebo jestli se chce vracet do prázdného bytu a aby ho jeho vlastní dítě ani neznalo. U rodičů bych zůstala aspoň týden a vypla mobil. Pak bych přijela, večer uložila dítě a šla si s nímv klidu promluvit, jestli mu to takhle přišlo lepší. Někdy člověk musí udělat i něco, co tak vlastně necítí, aby tím druhým trochu zatřepal a on se probral.
Mrzí mě, že ti takhle osladil to ranné mateřství a doufám, že si uvědomí, co všechno může ztratit
Muj taky jen sedl k pocitaci, male si moc nevsimal, ale prebalit a tak jsem ho naucila, zlomi se to az bude mala komunikovat, manzel ji miluje cim dal vic a je to ted nejlepsi tatka pod sluncem. Takze vydrz, prejde to…jen ten chlast byh mu zarazila ![]()
Udělal bych to samé jako @Gladys
manža byl taky po porodu mimo…
A @chatwenna jo, takze on ma mozna problem a ty hned tu vystartujes, ze je to sobec. Zenska, kdyz ma po porodu taky psychiku v haji, je taky sobec??
treba to jen nezvladl a nevi jak z toho ven. ![]()
@palapa Ale on je sobec.
A ona ma snad narok mit psychiku v haji, ne? Ona vstava k decku, ona ho porodila, ona koji, ona ma zblaznene hormony, ona prebaluje, koupe, uspava…
On cumi a chlasta…
Holky nevím co si už počít.12.6 se nám narodila dcera. S přítelem jsme se na ni moc těšili. Sám chtěl být u porodu vyklada jakej to byl pro něho krásnej zážitek. Ale od te doby co jsme se vrátili z porodnice je každej vikend nalitej. Já doma uklízim, vařim každej den starám se o malou. A když přijde z práce a podotykam že práci nemá těžkou takže utahanej z prace nechodí, tak se na malou skoro ani nepodiva. Stara se jen o sebe. Nají se, osprchuje se a opět si rozděla to svoje milovane pivo. Nikdy takovej nebyl a najednou chlasta první ligu. Miluju ho a opustit ho si nedovedu představit. Moje mamka už mi říkala, že kdyby něco ať sbalím malou a jdu od něj že jen čekají kdy mě začne ještě bít. Ale když chce tak dokáže být pozornej, malou si vezme atd.On se s ni umi jen chlubit před lidma.To jo si ji vezme a mě ji nechce aní dát ale jakmile jsme doma tak ne. Už jsme mu všechno řekla po dobrym pak i po zlym. A nic s nim nehlo. Nepotřebuju aby jste mi sem psali, že si myslíte atd.Ale jestli se to některe stalo taky. Protože ja ho teď vubec nechápu.