Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mimise no ano nejhorší na tom všem je, že možná ani ten chlap neví proč je takový, proč se tak chová ![]()
A pak, že přítomnost chlapa u porodu vztah utužuje. K smíchu. Holky, nic si nenamlouvejte.Nebo že by chlap začal pít kvůli tomu, co tam zažil a viděl?
@kelis227 No to je na tom to nejhorší, že to asi fakt neví…
@Burj Chalifa No ono to bylo dobrý první tyden to z toho byl hotovej jak to bylo pro něj krásny vidět to všechno. a chtěl tam být sám. Ja ho nenutila přišel s tím sam že tam chce být! Tak ted to má.
@Mimise píše:
@kelis227 No to je na tom to nejhorší, že to asi fakt neví…
@Burj Chalifa No ono to bylo dobrý první tyden to z toho byl hotovej jak to bylo pro něj krásny vidět to všechno. a chtěl tam být sám. Ja ho nenutila přišel s tím sam že tam chce být! Tak ted to má.
No, Ty taky…
@Gladys píše: Žárlí na mimino. Chlapi jsou v tomhle občas děsně divnýMáš oporu v mamince, to je hodně dobře, dává ti to volnost mu trochu zatopit, aby se vzapmatoval. Já bych se zkrátka sbalila, nechala na stole lísteček, že mě nebaví koukat se, jak se furt ožírá a ničí se, a jak i tobě a dítěti ničí nějkrásnější období života a ať si popřemýšlí, jestli chce být s tebou nebo jestli se chce vracet do prázdného bytu a aby ho jeho vlastní dítě ani neznalo. U rodičů bych zůstala aspoň týden a vypla mobil. Pak bych přijela, večer uložila dítě a šla si s nímv klidu promluvit, jestli mu to takhle přišlo lepší. Někdy člověk musí udělat i něco, co tak vlastně necítí, aby tím druhým trochu zatřepal a on se probral.
Mrzí mě, že ti takhle osladil to ranné mateřství a doufám, že si uvědomí, co všechno může ztratit
@chatwenna píše:
@palapa Ale on je sobec.A ona ma snad narok mit psychiku v haji, ne? Ona vstava k decku, ona ho porodila, ona koji, ona ma zblaznene hormony, ona prebaluje, koupe, uspava…
On cumi a chlasta…
V tomhle s tebou souhlasím, kdo se ptá jí, jestli je OK? Ona je na tom hůř jak on, na ní by měl brát ohledy ![]()
@Mimise píše:
Muj otec chlastal jak duha a ja ho v něm uplně vidím a je mi z toho špatně.A víš o tom, že se říká, že holky si podvědomě do budoucna hledají podobné typy mužů, jako je jejich otec? Je to zvláštní, ale fakt se s tím setkávám. Akorát ne vždycky to je ve všem pozitivní, co…
@erenza no minulyho přitele jsem opustila protože pil.Snad to nedojde až do takovy fáze. On začal pít až teď tak snad si to v hlavě srovná a bude zase jako dřív. Na podzim máme naplanovanou svatbu tak snad ji nebudeme muset odvolávat.
Možná bych zkusila, aby se cítil víc potřebný a důležitý… třeba že bude denně koupat. Prostě se nesmí nalejt, protože bude koupat miminko. Naučit ho to, trpělivě, s citem, aby si nepřipadal jak trouba. Taky nějakou povinnost doma aby měl. Třeba: miláčku, namasíruj mi prosím záda
. To je taková příjemná povinnost.
Je fakt, že až je dítě větší, tak se tatínci více realizují. Ale aby se zatím moc nerozpil. Asi se v tom trochu plácá.