Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@kilčo : To mi bylo řečeno také…@Martassek: Ano, přesně tak.
Moje výplata je cca 18 - 22 cca. S insolvencí cca 9.
Jediné moje útočiště jsou rodiče, kde oni bydlí ví, a v práci mi takto narychlo dovolenou nikdo nedá.
Rodiče tě mohou zapřít, že jsi třeba odjela na druhý konec republiky do nové práce s tím žes adresu nikomu nedala (musela bys tam být třeba 14 dní aniž bys opustila byt či dům v počátku) a dovolenou si bez vědomí manžela naplánuj v práci tak ať v tom čase pak odejdeš. Nějakou kamarádku nebo vzdálenější příbuzné činznámé mimo město a dosah nemáš, že by tě u nich nechali ať si tě z počátku nevyčeká před domem rodičů a pak už tě tam hledat nebude
.?
Jsem tu od 05/2018, obávám se, že teď mi nikdo dovolenou neschválí… chtěla kolegyně teď týden a zathrli to, že rozjíždíme nový projekt a potřebuje mít lidi v práci… Nejblíže by mi jí dli až v prosinci a tak dlouho to už asi nevydržím…
@Anonymní píše:
Tohle mi udělat můj partner, dostat nás do dluhů, tak mu jednu dám asi taky. Já být tvým manželem, tak Ti nedám ani korumu z tvé výplaty, budu Ti přidělovat kapesné na měsíc. A fakt bych rozhodovala o tom jestli si můžeš koupit nový deodorant nebo ne. Nemáš přemýšlet kam jít s kamarádkou, ale jak vydělat další peníze na dluh. S kamarádkou si můžeš chodit až budeš mít splaceno. Samozřejmostí je další brigáda, abys dluhy splatila co nejdřív. Děti asi nemáte, můžeš pracovat 7 dnů v týdnu, 12 hod denně. Zaplatil nějaké dluby za Tebe, to bys mu všechno měla vrátit a pak děj se vůle boží. Já bych partnera, který nás dostal do dluhů už asi nechtěla, klesl by u mě neskutečně. To se stalo u vás. Partner si Tě už neváží. Jsi v jeho moci, ale bohužel vlastní vinou. A podle různých psychologických experimentů je neuvěřitelné, jak se lidé dají zmanipulovat a pocit moci je opojný. Splať rychle své závazky a začni nový život.
Ve spoustě rodinách vznikly dluhy třeba při krachu firmy a ať by tě to štvalo jakkoli, mohla by ses buď před zahájením podnikání s manželem rozvést, pomoci mu s rozjezdem nebo být pak naštvaná, ale rozhodně né ho zmlátit nebo dokonce dostat do nemocnice. Proč to píšeš anonymně? Já kůli zkušenostem z rodiny, aby nepoznali můj nick. Jinak s makáním na rychlém splacení spuhlasím.
Manželé mají ze zákona povinnost informovat jeden druhého o všech změnách ve finanční situaci například. Takže předpokládám, že manžel byl informován hned na začátku, když se zakladatelce přestalo v podnikání dařit. A zakladatelka to nechala dojít do insolvence. Manžel byl tak hodný a něco za ní zaplatil, nemusel. Je jeho dlužnice a měla by mu teď neúnavnou prací a splácením ukázat, že se ze svých chyb poučila a snaží se je řešit. Já bych po svém partnerovi dlužníkovi minimálně tohle chtěla. Samozřejmě bych vyžadovala předložení nakládání s penězi do koruny! Kadeřník, nové boty? To holt do splacení dluhu nebude. A s jedním takovým mám zkušenosti. Bohužel. A už jsem chtěla dát někomu slušnou sumu, aby mu domluvil, protože civilizovaná komunikace nefungovala. Jestli si paní myslí, že se něco vyřeší odstěhováním, tak nevím. Stejně bude muset všechno splatit, ať bydlí kdekoliv. Jsou situace, kdy někdo třeba někoho neúmyslně zraní a má platit milionové odškodné, to se dá ještě pochopit. Ale to není případ zakladatelky.
@Anonymní píše:
Manželé mají ze zákona povinnost informovat jeden druhého o všech změnách ve finanční situaci například. Takže předpokládám, že manžel byl informován hned na začátku, když se zakladatelce přestalo v podnikání dařit. A zakladatelka to nechala dojít do insolvence. Manžel byl tak hodný a něco za ní zaplatil, nemusel. Je jeho dlužnice a měla by mu teď neúnavnou prací a splácením ukázat, že se ze svých chyb poučila a snaží se je řešit. Já bych po svém partnerovi dlužníkovi minimálně tohle chtěla. Samozřejmě bych vyžadovala předložení nakládání s penězi do koruny! Kadeřník, nové boty? To holt do splacení dluhu nebude. A s jedním takovým mám zkušenosti. Bohužel. A už jsem chtěla dát někomu slušnou sumu, aby mu domluvil, protože civilizovaná komunikace nefungovala. Jestli si paní myslí, že se něco vyřeší odstěhováním, tak nevím. Stejně bude muset všechno splatit, ať bydlí kdekoliv. Jsou situace, kdy někdo třeba někoho neúmyslně zraní a má platit milionové odškodné, to se dá ještě pochopit. Ale to není případ zakladatelky.
takže se má nechat bít a šikanovat? Splatit ano, poučit ano, ale týrat ne v tom se s tebou neshodnu
.
@Anonymní píše:
Jsem tu od 05/2018, obávám se, že teď mi nikdo dovolenou neschválí… chtěla kolegyně teď týden a zathrli to, že rozjíždíme nový projekt a potřebuje mít lidi v práci… Nejblíže by mi jí dli až v prosinci a tak dlouho to už asi nevydržím…
Tak holt domluvit se všemi ať tě případně zapřou všem, že tam nepracuješ! a chodit pak do práce o 2 hodiny dřív a o 2 hodiny později pak odcházet
. Aspoň těch 14 dní… Jo a manželovi napsat, že dluhy splácíš ať se nebojí.
@Anonymní píše:
Tak holt domluvit se všemi ať tě případně zapřou všem, že tam nepracuješ! a chodit pak do práce o 2 hodiny dřív a o 2 hodiny později pak odcházet. Aspoň těch 14 dní… Jo a manželovi napsat, že dluhy splácíš ať se nebojí.
Problém je ten, že dělám na recepci, takže si to může zkontrolovat…
@Anonymní píše:
takže se má nechat bít a šikanovat? Splatit ano, poučit ano, ale týrat ne v tom se s tebou neshodnu
.
Beru si směny navíc a hledám k tomu ještě nějakou brigády anebo něco podobného, abych to měla co nejdříve z krku.
@Anonymní píše:
Zdravím holky,Chtěla bych se s vámi poradit, protože jsem mírně v koncích.
Jsme s partnerem cca 2 roky, z toho 1 rok manželé (mě 20, jemu 29). Ze začátku bylo všechno skvělé, on měl volnou prac. Dobu a já pracovala jako podnikatelka a měli jsme na sebe dostatek času, ale pak se mi nedařilo v podnikání a snažila se to všemožně zachránit, ale nakonec jsem se dostala do krásné dluhové pasti. Manžel mě moc nepomáhal a když zjistit, v jakém jsme průšvihu, tak mě akorát seřval, že jsem kráva, co se snaží oživit zdechlinu. Nakonec po nějaké době vychladl a trochu mi pomohl zaplatit ty největší průšvihy, a pak mi pomohl s vyřízením insolvence. Za to jsem mu moc vděčná.
Ale ještě před vyřízením insolvence mě fyzicky napadl a několikrát udeřil do obličeje pěstí, pak jsem musela jet na vyšetření do nemocnice a léčit se tam, ale TO jsem nepodala. Důvod bylo to, že mi dorazil výhružný dopis, že se chystá exekuce a on to fyzicky nevydržel.
Nicméně od té doby (cca 3 měsíce zpátky) se ho bojím, bojím se mu cokoli říct a on se kě mně chová zvláštně (když s někým mluvím, hned zjišťuje, kdo to je, jestli s ním něco nemám apod., není moc nadšený z toho, že jdu s kamarádkou na kafe/víno, neustále mě podezdřívá z nevěry).
Další věc je ta, že on chce mít přehled o mým financích, donutil mě zřidit přístup do mého účtu, má k němu platební kartu a z toho mála co mám, musím platit jídlo, drogerii, energie, telefony a další věci. On platí jen hypotéku a zbytek si šetří. Mě se nějak nezná nepoměr, zatím co, on něco koupí a já mu za to musím dát peníze, já si nesním pro sebe koupit nic, anebo mi to vyčítá.
Spíme spolu jen když má chuť on, když chci i já, tak ho to nezajímá, nemá na to chuť apod. Ale když má chuť on, tak já musím, když náhodou odmítnu, tak je doma itálie a jsem coura, co má někde milence.
Dospělo to do fáze, kdy jsem skončila u psychoterapeuta, s kterým jsem dospěla do fáze, že náš vztah není ani zdaleka rovnocenný, a že mě spíše psychicky týrá a že jsem já taková jeho loutka. A doporučil mi rozvod a abych si věci spíše sbalila, až bude v práci a já budu mít klid a odjela a nechala mu tam třeba jen dopis, proč jsem odešla.
Já bych potřebovala se poradit ohledně 2 věcí:
1. Mám se s ním opravdu rozejít? Miluji ho, ale nejsem si jistá, jestli by nešel změnit.
2. Co bych měla napsat do toho dopisu?
Pryč od něho
@TrueIsFalse píše:
Platí za ní dluhy, vždyť to píše
Kazda se dá koupit, jen ceny jsou různé…
@Anonymní píše:
.
Na někoho to domluvou nejde. A mít exekuce a dluhy, kdo by to chtel, když to nezavinil…
Peknej finančně negramktnej dáreček si to vzal no…
@Halamka píše:
@Delaltctrl zlato, ty jsi sám a je ti smutno, viď?
^^^^ taky proc by te mel mlatit pokud se chovas normalne zeano
——-
Hlavne me dostalo v prvnim postu, ze nekdo, kdo ma exekuce a pak vyje..va s veriteli insolvenci misto toho, aby pracoval, tak si chodi s kamaradkama na kafe a kdovikam jeste. Po pravde moc se nedivim tomu chlapovi (vyjma toho, ze si lepe neroźysll, koho si bere) a byt u toho zenska jeste drza, tak ji dostane… ![]()
Tohle mi udělat můj partner, dostat nás do dluhů, tak mu jednu dám asi taky. Já být tvým manželem, tak Ti nedám ani korumu z tvé výplaty, budu Ti přidělovat kapesné na měsíc. A fakt bych rozhodovala o tom jestli si můžeš koupit nový deodorant nebo ne. Nemáš přemýšlet kam jít s kamarádkou, ale jak vydělat další peníze na dluh. S kamarádkou si můžeš chodit až budeš mít splaceno. Samozřejmostí je další brigáda, abys dluhy splatila co nejdřív. Děti asi nemáte, můžeš pracovat 7 dnů v týdnu, 12 hod denně. Zaplatil nějaké dluby za Tebe, to bys mu všechno měla vrátit a pak děj se vůle boží. Já bych partnera, který nás dostal do dluhů už asi nechtěla, klesl by u mě neskutečně. To se stalo u vás. Partner si Tě už neváží. Jsi v jeho moci, ale bohužel vlastní vinou. A podle různých psychologických experimentů je neuvěřitelné, jak se lidé dají zmanipulovat a pocit moci je opojný. Splať rychle své závazky a začni nový život.