Nevím, jak se rozejít

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.10.18 16:50

Nevím, jak se rozejít.

Zdravím holky,

Chtěla bych se s vámi poradit, protože jsem mírně v koncích.

Jsme s partnerem cca 2 roky, z toho 1 rok manželé (mě 20, jemu 29). Ze začátku bylo všechno skvělé, on měl volnou prac. Dobu a já pracovala jako podnikatelka a měli jsme na sebe dostatek času, ale pak se mi nedařilo v podnikání a snažila se to všemožně zachránit, ale nakonec jsem se dostala do krásné dluhové pasti. Manžel mě moc nepomáhal a když zjistit, v jakém jsme průšvihu, tak mě akorát seřval, že jsem kráva, co se snaží oživit zdechlinu. Nakonec po nějaké době vychladl a trochu mi pomohl zaplatit ty největší průšvihy, a pak mi pomohl s vyřízením insolvence. Za to jsem mu moc vděčná.

Ale ještě před vyřízením insolvence mě fyzicky napadl a několikrát udeřil do obličeje pěstí, pak jsem musela jet na vyšetření do nemocnice a léčit se tam, ale TO jsem nepodala. Důvod bylo to, že mi dorazil výhružný dopis, že se chystá exekuce a on to fyzicky nevydržel.

Nicméně od té doby (cca 3 měsíce zpátky) se ho bojím, bojím se mu cokoli říct a on se kě mně chová zvláštně (když s někým mluvím, hned zjišťuje, kdo to je, jestli s ním něco nemám apod., není moc nadšený z toho, že jdu s kamarádkou na kafe/víno, neustále mě podezdřívá z nevěry).

Další věc je ta, že on chce mít přehled o mým financích, donutil mě zřidit přístup do mého účtu, má k němu platební kartu a z toho mála co mám, musím platit jídlo, drogerii, energie, telefony a další věci. On platí jen hypotéku a zbytek si šetří. Mě se nějak nezná nepoměr, zatím co, on něco koupí a já mu za to musím dát peníze, já si nesním pro sebe koupit nic, anebo mi to vyčítá.

Spíme spolu jen když má chuť on, když chci i já, tak ho to nezajímá, nemá na to chuť apod. Ale když má chuť on, tak já musím, když náhodou odmítnu, tak je doma itálie a jsem coura, co má někde milence.

Dospělo to do fáze, kdy jsem skončila u psychoterapeuta, s kterým jsem dospěla do fáze, že náš vztah není ani zdaleka rovnocenný, a že mě spíše psychicky týrá a že jsem já taková jeho loutka. A doporučil mi rozvod a abych si věci spíše sbalila, až bude v práci a já budu mít klid a odjela a nechala mu tam třeba jen dopis, proč jsem odešla.

Já bych potřebovala se poradit ohledně 2 věcí:
1. Mám se s ním opravdu rozejít? Miluji ho, ale nejsem si jistá, jestli by nešel změnit.
2. Co bych měla napsat do toho dopisu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5006
20.10.18 17:00

Ano, mas se s nim rozejit, a to co nejdriv, jestli teda nejsi masochistka. Nevim jak to mate se SJM, to asi bohuzel budete muset resit, cili se casem potkate i kdybys nechtela.

Asi to udelej tak, jak radi psycholog, v klidu si vse sbal a hlavne to udelej tehdy, az budes mit vyresene nahradni bydleni, skoro by mozna bylo dobre si i zalozit novy ucet v bance, kdyz ma k Tvemu soucasnemu uctu pristup, mozna i zaridit nove tel.cislo :nevim:

Do dopisu napis co chces, myslim ze cim strucneji, tim lepe - pravdepodobne ho cist nebude, ne v prvni fazi, to se bude vztekat.

Hodne sil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
20.10.18 17:07

Nektera ma silu odejit a nektera ne. Hele bud se nechas bit nebo zacnes odznova. Doporucuji osamostatnit se a mit klid od neho.Je to Tvuj zivot tak premyslej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
20.10.18 17:11
@Anonymní píše:
Zdravím holky,

Jsme s partnerem cca 2 roky, z toho 1 rok manželé (mě 20, jemu 29). Ze začátku bylo všechno skvělé, on měl volnou prac. Dobu a já pracovala jako podnikatelka a měli jsme na sebe dostatek času, ale pak se mi nedařilo v podnikání a snažila se to všemožně zachránit, ale nakonec jsem se dostala do krásné dluhové pasti. Manžel mě moc nepomáhal a když zjistit, v jakém jsme průšvihu, tak mě akorát seřval, že jsem kráva, co se snaží oživit zdechlinu. Nakonec po nějaké době vychladl a trochu mi pomohl zaplatit ty největší průšvihy, a pak mi pomohl s vyřízením insolvence. Za to jsem mu moc vděčná.

Ale ještě před vyřízením insolvence mě fyzicky napadl a několikrát udeřil do obličeje pěstí, pak jsem musela jet na vyšetření do nemocnice a léčit se tam, ale TO jsem nepodala. Důvod bylo to, že mi dorazil výhružný dopis, že se chystá exekuce a on to fyzicky nevydržel.

Nicméně od té doby (cca 3 měsíce zpátky) se ho bojím, bojím se mu cokoli říct a on se kě mně chová zvláštně (když s někým mluvím, hned zjišťuje, kdo to je, jestli s ním něco nemám apod., není moc nadšený z toho, že jdu s kamarádkou na kafe/víno, neustále mě podezdřívá z nevěry).

Další věc je ta, že on chce mít přehled o mým financích, donutil mě zřidit přístup do mého účtu, má k němu platební kartu a z toho mála co mám, musím platit jídlo, drogerii, energie, telefony a další věci. On platí jen hypotéku a zbytek si šetří. Mě se nějak nezná nepoměr, zatím co, on něco koupí a já mu za to musím dát peníze, já si nesním pro sebe koupit nic, anebo mi to vyčítá.

Spíme spolu jen když má chuť on, když chci i já, tak ho to nezajímá, nemá na to chuť apod. Ale když má chuť on, tak já musím, když náhodou odmítnu, tak je doma itálie a jsem coura, co má někde milence.

Dospělo to do fáze, kdy jsem skončila u psychoterapeuta, s kterým jsem dospěla do fáze, že náš vztah není ani zdaleka rovnocenný, a že mě spíše psychicky týrá a že jsem já taková jeho loutka. A doporučil mi rozvod a abych si věci spíše sbalila, až bude v práci a já budu mít klid a odjela a nechala mu tam třeba jen dopis, proč jsem odešla.

1. Mám se s ním opravdu rozejít? Miluji ho, ale nejsem si jistá, jestli by nešel změnit.

Vážně nechápu, proč jsi s takovým d. ebilem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
20.10.18 17:20
@nostress píše:
Vážně nechápu, proč jsi s takovým d. ebilem. :nevim:

Platí za ní dluhy, vždyť to píše :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9163
20.10.18 17:38

Asi se rozejděte…jinak se poslapete navzájem. Ale uvědom si, že pokud se sbalis, a on má k tvým financím přístup, může ti prachy stopit .. Tak abys nebyla bez prostředků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
20.10.18 17:42
@Anonymní píše:
Zdravím holky,

Jestli ho přes to všechno miluješ, tak s ním zůstaň a miluj ho dál až do té doby, kdy ho milovat přestaneš. Já už bych přestala po první pěstí do mého obličeje. Tvůj boj.

• Citovat
  • Upravit
4071
20.10.18 17:44

Máš co chceš. Jestli miluješ takovýho idi*ta, tak sama nebudeš normalní. Jinak to, ze teď platíš víc nez on bych brala jako splatku dluhů, které sis nadělala. Už bych na tvém místě nepodnikala a pokracovala v psychoterapii. Do dopisu bych napsala, že mu děkuješ za to dobré, co jste spolu prožili, ale že už ho nemiluješ. Ale napiš to, az to bude pravda, protože v opačném případě tě stejně přemluví k navratu a bude to zase od znova..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
20.10.18 17:44

Nech si posilat vyplatu na jiny ucet (k mamce, kamosce nebo zaloz novy). Az to zaridis, tak se sbal a jdi. Ze ti prachy sebral uplne chapu, po tom co si vas oba zadluzila a mela prijit i exe. To je masakr. Nechci ho nejak omlouvat, ale tohle mi udelat starej, tak mu seberu prachy taky. Do dopisu bych napsala, ze se mu ozves s pravnikem ohledne rozvodu a je to. Co jako vic psat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
20.10.18 17:47
@sediza píše:
Máš co chceš. Jestli miluješ takovýho idi*ta, tak sama nebudeš normalní. Jinak to, ze teď platíš víc nez on bych brala jako splatku dluhů, které sis nadělala. Už bych na tvém místě nepodnikala a pokracovala v psychoterapii. Do dopisu bych napsala, že mu děkuješ za to dobré, co jste spolu prožili, ale že už ho nemiluješ. Ale napiš to, az to bude pravda, protože v opačném případě tě stejně přemluví k navratu a bude to zase od znova..

Ale ona ho miluje. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.18 17:48

Zakladatelka

@Helca83: SJM máme zúžené už od začátku

@rena621: Sama bych to nezvládla, mám podporu u rodiny a přátel

@nostress: Spíš ze strachu ho opustit…

@TrueIsFalse: To opravdu není ten důvod.

@Kobliha51: Neměla jsem sílu odejít

@sediza: Když já ho najedu stranu miluji na druhou ho nenávidím

@Micaella22: Peníze mi přijdou k rodičům

• Citovat
  • Upravit
165
20.10.18 17:52

jestli ho opravdu miluješ,tak od něj odejdi,rozved se s ním.Co s takovým nezodpovědným partnereem fin.negramotným,jakým seš ty. Rozvod pro tvého partnera bude pro něj požehnáním a výhrou.Já bych s takovým jelítkem naivním víc teda nemohla žít.A společ.finance bych taky od této doby chtěla mít plně pod svou kontrolou.Jinak je to jak dobrovolně lézt znovu pod gilotinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
20.10.18 17:55

On je nervák a rozhodně by to neměl řešit fyzicky. To že chce mít přehled o tvých financích, ale naprosto chápu, když jsi ho dostala do dluhů. Jako chápu dobře, že se o tvých průserech dozvěděl až už dluhy byly a vypisovaly se na vás exekuce? Na jeho místě bych tě asi propleskla rozvodovými papíry… P.S. Když jsem si začala se svým mužem, tak měl obrovské dluhy z podnikání, mnoho už exekučně. Splatili jsme všechno, jinak bych si ho nevzala. Ale o všem jsem věděla. Kdyby mi to udělal za mými zády a v manželství, kdy by to byly i moje dluhy, tak bych ho asi zabila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.18 18:19
@Anonymní píše:
Zdravím holky,

Jak jsi na tom finančně, kolik ti chodí výplata v čistém než cokoli zaplatíš? Domluv si útočiště kam půjdeš o kterém nikomu neřekneš. Z hotovosti si kup novou simkartu na kredit, kterou si schováš v práci a vyčkek si na vhodnou situaci. To je čas kdy ho budeš mít zrovna plné zuby a budeš mít vztek a budeš chtít odejít. Když bude v práci a nebude doma tak si sbal věci a utíkej rovnou do banky zrušit mu disponobilní práva k účtu nebo založ nový účet na který převeď všechny své peníze. Vymeň si simkartu v telefonu, aby tě nemohl psychicky atakovat telefonaty a sms a jdi do nového útočiště. V práci měj domluvenou dovolenou a všem (absolutně všem!!!) řekni, že ať tvrdí, že jsi odešla neznámo kam a především ex se kterým se rozvádíš. Do dopisu napiš že po tom co tě fyzicky zmlátil ažs si skončila v nemocnici ti bylo doporučen ukončit s ním kontakt ať tě nechá na chvilku být. Že jsi ochotná docházet s ním do partnerské poradny pokud bude chtít vztah zachránit, pokud ne tak, že to předáš právníkovi. Taky, že ho budeš kontaktovat za 14 dní až se uklidní, že nechceš bylt znovu fyzicky napadená. Další kontakt s ním měj jedině s doprovodem nikdy sama a nedávej mu na sebe adresu ani číslo!!! Komunikaci přes sms jedině přes 3. osobu, pak si nedovolí tě atakovat ;). A zkušenost z rodiny, tak aby nepoznali mou přezdívku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.18 19:05

@kilčo : To mi bylo řečeno také…

@Martassek: Ano, přesně tak.

@Anonymní píše:
Jak jsi na tom finančně, kolik ti chodí výplata v čistém než cokoli zaplatíš? Domluv si útočiště kam půjdeš o kterém nikomu neřekneš. Z hotovosti si kup novou simkartu na kredit, kterou si schováš v práci a vyčkek si na vhodnou situaci. To je čas kdy ho budeš mít zrovna plné zuby a budeš mít vztek a budeš chtít odejít. Když bude v práci a nebude doma tak si sbal věci a utíkej rovnou do banky zrušit mu disponobilní práva k účtu nebo založ nový účet na který převeď všechny své peníze. Vymeň si simkartu v telefonu, aby tě nemohl psychicky atakovat telefonaty a sms a jdi do nového útočiště. V práci měj domluvenou dovolenou a všem (absolutně všem!!!) řekni, že ať tvrdí, že jsi odešla neznámo kam a především ex se kterým se rozvádíš. Do dopisu napiš že po tom co tě fyzicky zmlátil ažs si skončila v nemocnici ti bylo doporučen ukončit s ním kontakt ať tě nechá na chvilku být. Že jsi ochotná docházet s ním do partnerské poradny pokud bude chtít vztah zachránit, pokud ne tak, že to předáš právníkovi. Taky, že ho budeš kontaktovat za 14 dní až se uklidní, že nechceš bylt znovu fyzicky napadená. Další kontakt s ním měj jedině s doprovodem nikdy sama a nedávej mu na sebe adresu ani číslo!!! Komunikaci přes sms jedině přes 3. osobu, pak si nedovolí tě atakovat ;). A zkušenost z rodiny, tak aby nepoznali mou přezdívku.

Moje výplata je cca 18 - 22 cca. S insolvencí cca 9.
Jediné moje útočiště jsou rodiče, kde oni bydlí ví, a v práci mi takto narychlo dovolenou nikdo nedá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky