Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj,
prosím anonymně, je to pro mě velmi citlivé a kromě manžela o tom zatím nikdo neví.
Je mi 26 a mám zdravého ročního syna, u kterého byl porod dost komplikovaný a dostávala jsem se z něj dost dlouho. Teď už jsem neměla žádné větší problémy a tak jsme s manželem začali přemýšlet o druhém. Objednala jsem se na gyndu, abych věděla, že mi v otěhotnění nic nebrání a mohla jsem vysadit antikoncepci. A nastal šok.. Dr. mi v děloze našla „myom“, který se po podrobnějších vyšetřeních potvrdil jako zhoubný nádor. Nemphla jsem tomu uvěřit.. Vždyť kromě občasné mírné bolesti břicha mi nic nebylo.. Jak gynekoložka, tak i odborní lékaři doporučují odstranit nádor a rovnou s ním i celou dělohu.. Ve 26?je mi hrozně, přijdu si jako bych po operaci už nebyla žena.. Nemůžu mít další dítě i když vím, že oba s manželem bychom chtěli.. Manžel je sice úžasnej, ale i tak se bojím, aby mě jednou neopustil
Syna moc miluji, věnuji mu veškerou energii, kterou má a zároveň je mi líto, že nikdy nezažije sourozence..
O adopci neuvažujeme ani nechceme..
Vůbec nevím, jak se s tím srovnat, každou noc brečím..
Hlavně se dej do pořádku, abys byla zdravá, to je hlavní.
Že to je tak brzo, zeptala bych se doktorů, jestli k tomu nemůžeš mít nějaké gen. předpoklady, aby Tě vyš. tímhle směrem?
Hlavně se léčit na dobrém pracovišti.
At to dobře dopadne ![]()
Jedna se o zhoubny nador, neotalej ani o minutu dyl jit pod kudlu.. cim driv, tim vetsi sance, ze se toho zbavis.. kazdej den prinasi nove a nove mutace v bunkach a muze te priblizit k metastazovani… prosim, neotalej 🙏
Ahoj,
nejdřív Vám moc děkuji za podporu. Operaci mám už naplánovanou, chci být zdravá pro svého syna a manžela. Akorát co mě hrozně bolí jsou otázky z okolí.. Kdy bude další miminko? Plánujete druhé? Malej by měl mít sourozence.. Vůbec nevím, jak na to reagovat
nechci na potkání vyprávět, že mi sebrali dělohu
Nemáte nějakou radu, jak reagovat, abych se těmhle otázkám vyhla? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
nejdřív Vám moc děkuji za podporu. Operaci mám už naplánovanou, chci být zdravá pro svého syna a manžela. Akorát co mě hrozně bolí jsou otázky z okolí.. Kdy bude další miminko? Plánujete druhé? Malej by měl mít sourozence.. Vůbec nevím, jak na to reagovatnechci na potkání vyprávět, že mi sebrali dělohu
Nemáte nějakou radu, jak reagovat, abych se těmhle otázkám vyhla?
tak těm lidem odpovídej tak nějak neurčitě, diplomaticky - oni to ti ostatní ani většinou nemyslí vážně ty připomínky, je to prostě taková „řečnická“ připomínka, protože nevědí, co říkat, tak říkají to první, co jim přijde na jazyk, říkej „časem určitě“, „později“, až „malý trochu vyroste“, nebo „jo jo, budeme o tom časem uvažovat“ - to když budeš říkat pořád, snad je to přestane bavit se ptát
@Anonymní píše:
Ahoj,
nejdřív Vám moc děkuji za podporu. Operaci mám už naplánovanou, chci být zdravá pro svého syna a manžela. Akorát co mě hrozně bolí jsou otázky z okolí.. Kdy bude další miminko? Plánujete druhé? Malej by měl mít sourozence.. Vůbec nevím, jak na to reagovatnechci na potkání vyprávět, že mi sebrali dělohu
Když nechceš říkat pravdu, řekla bych že další nechcete. Nebo prostě že ze zdravotních důvodů mít další nemůžete. Nebo bych (kdyby pořád otravovali) je poslala do řiti že jim po tom nic není.
@Anonymní píše:
Ahoj,
nad tim ted vubec nepremyslej, mas dulezitejsi veci na reseni… otazky okoli res az prijdou, sama uvidis, jak ti to bude nejlip vyhovovat az na to prijde.. treba je z fleku vyfakujes nebo budes chtit rict pravdu a vypovidat se z toho, nemuzes to ted vedet ![]()
Kočko drž se. Nejdůležitější je uzdravit se.
A zvědavce odpálkuj s tím, že jedno dítě je pro vás dost. A rodině bys měla říct pravdu. Vím jak je to těžké, ale ty potřebuješ podporu celé rodiny.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Ahoj, chci tě podpořit. Částěčně ti rozumím, taky mám jen jedno dítě a není jistý, zda se podaří sourozenec (věk plus iks dalších proměnných). Na tvém místě bych neváhala ani minutu, jak tu píší holky, štěstí, že máš chlapečka a že se na nemoc přišlo včas. Možná je to blbost, ale co se zeptat doktora na možnost odběru vajíček ještě před operací pro případ, že by vám s partnerem někdy v budoucnu odnosila miminko surogátní matka, kdyby touha po něm byla přeci jen neutišitelná
? V každém případě ti moc držím palce a přeju hodně zdraví a štěstí! ![]()