Nevím, jak situaci vyřešit

Anonymní
19.2.24 22:53

Nevím jak situaci vyřešit

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Mám práci na DPP ( přes 10tis) a jsem těhotná (v 6tt). Kvůli těhotenství mi ale neprodlouží smlouvu, kterou mám do března.
Máme ještě jedno dítě na které ještě beru rodičovský příspěvek (5300),ten končí v květnu..
Manžel má normální práci kde má přes 25tis.
Momentálně ještě pobíráme PnB (4tis) a PnD nám byl teď odebrán.
Můžete prosím poradit co teď? Abych neskončila úplně bez peněz? 🫣 Nájem platíme 16,5 tis plus nějaké půjčky 8tis, telefony, internet 2tis…
Jen s manžela výplatou nevyjdeme a těhotnou mě nikde nezaměstnají…
Budu mít nárok na nemocenskou a poté mateřskou?
Anonym, páč je to čerstvé…

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
48
19.2.24 22:59
@Anonymní píše:
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Mám práci na DPP ( přes 10tis) a jsem těhotná (v 6tt). Kvůli těhotenství mi ale neprodlouží smlouvu, kterou mám do března.
Máme ještě jedno dítě na které ještě beru rodičovský příspěvek (5300),ten končí v květnu..
Manžel má normální práci kde má přes 25tis.
Momentálně ještě pobíráme PnB (4tis) a PnD nám byl teď odebrán.
Můžete prosím poradit co teď? Abych neskončila úplně bez peněz? 🫣 Nájem platíme 16,5 tis plus nějaké půjčky 8tis, telefony, internet 2tis…
Jen s manžela výplatou nevyjdeme a těhotnou mě nikde nezaměstnají…
Budu mít nárok na nemocenskou a poté mateřskou?
Anonym, páč je to čerstvé…

Cituji

Tak to jste dobří střelci, že do tohoto přivedete druhé mimi.

Jak dlouho u nich pracuješ? A ty v 6tt už rozhlašuješ, že jsi těhu?

• načítám...
9066
19.2.24 23:01

Nebylo by rozumnější jít na potrat? Očividně si druhé dítě nemůžete dovolit - zadlužení, na sociálních dávkách, s mizernými příjmy :?

• načítám...
3061
19.2.24 23:05

Proč jsi znova těhotná ve vaší situaci? :roll: na tohle asi rada není. Ať si chlap najde líp placenou práci. :think: i když já bych do tohohle přivést dítě nechtěla. :think:

• načítám...
272
19.2.24 23:10

Ale tak přece v práci zatím těhotenství nemusíš nahlašovat, ne? Když o tom nebudou vědět, tak ti smlouvu prodlouží?
Jinak najít nějakou brigádu třeba…?

• načítám...
7221
19.2.24 23:16

Levnější byt, jinou práci, přesčasy. V 6tt to nemusíš ještě troubit. Čert ví jak to bude

• načítám...
Anonymní
19.2.24 23:16

@JeyKey @Serpentini @Dara90
Jsme v takové situaci kvůli tomu že jsem otěhotněla. A v práci na to přišli sami, páč mi je zle…
To teď jsme se měli krásně příjem přes 40 tis dohromady… Proto jsme se rozhodli pro druhé.
V práci jsem začala často chodit na WC, páč mi je zle, motá se mi dost hlava z nízkého tlaku a bohužel lékárna je v té samé budově jak firma ve které pracují a kolegové mě viděli s těhotenským testem. Tak si dali 1a1 dohromady a začali se šířit drby co došli az k vedení a to za mnou došlo… Tak jako co jsem asi měla dělat :think: lhát jim? Tak jsem to řekla narovinu že jsem v tom. To mi ještě slibovali že si mě tam nechají a po týdnu otočili že nakonec ne…🫣 🤦🏼‍♀️
Já se ale neptala na váš názor na naší situaci ale na to na co bych mohla mít případně nárok od ÚP…
Na potrat nepůjdu páč jsme to dítě chtěli, dlouho se o něj snažili (1,5r) a i kdybych šla tak mi tu smlouvu neprodlouží… Jsem tam skoro rok…

• Upravit
37136
19.2.24 23:23

A z toho dpp ti nejdou odvody ne? Nemocenské pojištění. Nebudeš mít nárok na nic, žádnou nemocenskou, mateřskou apod :nevim: Max se můžeš hlasit na pracak, dostaneš pet měsíců tu nejnižší podporu, ale budeš muset chodit na schuzky a pohovory.

• načítám...
Anonymní
19.2.24 23:26

@Kriss Tina když je výdělek nad 10tis tak jsou odvody normální…
Děkuji za normální odpověď ☺️

• Upravit
6180
19.2.24 23:27
@Anonymní píše:
Jsme v takové situaci kvůli tomu že jsem otěhotněla. A v práci na to přišli sami, páč mi je zle…
To teď jsme se měli krásně příjem přes 40 tis dohromady… Proto jsme se rozhodli pro druhé.
V práci jsem začala často chodit na WC, páč mi je zle, motá se mi dost hlava z nízkého tlaku a bohužel lékárna je v té samé budově jak firma ve které pracují a kolegové mě viděli s těhotenským testem. Tak si dali 1a1 dohromady a začali se šířit drby co došli az k vedení a to za mnou došlo… Tak jako co jsem asi měla dělat :think: lhát jim? Tak jsem to řekla narovinu že jsem v tom. To mi ještě slibovali že si mě tam nechají a po týdnu otočili že nakonec ne…🫣 🤦🏼‍♀️
Já se ale neptala na váš názor na naší situaci ale na to na co bych mohla mít případně nárok od ÚP…
Na potrat nepůjdu páč jsme to dítě chtěli, dlouho se o něj snažili (1,5r) a i kdybych šla tak mi tu smlouvu neprodlouží… Jsem tam skoro rok…

Kdyż jste chtěli dítě, tak máte nárok na to, si ho uživit. Ne stát, ale vy.

• načítám...
Anonymní
19.2.24 23:33

@Lily Evans ano, měla jsem práci jistou, proto jsme druhé chtěli.. věděli jsme že když tam zůstanu tak to zvládneme, ale situace je momentálně jiná… Změnila se a za to já bohužel nemůžu že se mnou v práci takhle vypekli…
Ale opakuji, na tohle jsem se neptala…
Proč nemůžete odpovídat jako normální lidi… 🤦🏼‍♀️

• Upravit
5244
20.2.24 00:22
@Anonymní píše:
@Lily Evans ano, měla jsem práci jistou, proto jsme druhé chtěli.. věděli jsme že když tam zůstanu tak to zvládneme, ale situace je momentálně jiná… Změnila se a za to já bohužel nemůžu že se mnou v práci takhle vypekli…

Teoreticky nemuzes za to, ze to v praci dopadlo, jak to dopadlo, ale tak nez si zacnu delat dite, tak si snad udelam financni polstar pro strycka Prihodu :zed: To je snad takovy normalni postup. A ne, ze budu spolehat na prispevky od statu, at se stat stara, vsak co bychom si predem delali vrasky my a starali se. Co takova financni gramotnost, to nic? :nevim:

• načítám...
5970
20.2.24 00:58
@Anonymní píše:
Na potrat nepůjdu páč jsme to dítě chtěli, dlouho se o něj snažili (1,5r) a i kdybych šla tak mi tu smlouvu neprodlouží… Jsem tam skoro rok…

Na potrat nechoď, to jsou příšerné rady, když člověk přijde o práci a má doma dvě děti, také jedno nezabije a musí to vyřešit. Mimo jiné, život už člověk nevrátí, práci ano, třeba jinde. Neházej flintu do žita. Zkuste si s manželem sednout a popřemýšlet, jestli by nemohl přejít na lepší práci, ty na nějaký nový přivýdělek - učit angličtinu, němčinu, hlídat děti, venčit psi, doučovat děti, žehlit sousedům prádlo (to dělá jedna má známá) atd. Něco se nakonec vymyslí.

• načítám...
5970
20.2.24 00:59
@Afrikana píše:
Teoreticky nemuzes za to, ze to v praci dopadlo, jak to dopadlo, ale tak nez si zacnu delat dite, tak si snad udelam financni polstar pro strycka Prihodu :zed: To je snad takovy normalni postup. A ne, ze budu spolehat na prispevky od statu, at se stat stara, vsak co bychom si predem delali vrasky my a starali se. Co takova financni gramotnost, to nic? :nevim:

A čím zakladatelce tyto moralizující a poučné kecy pomohou v její současné situaci, copak je na pranýři?

• načítám...
5970
20.2.24 01:01
@Anonymní píše:

Protože tu je mnoho mladých maminek, co sežr. aly Šalamouna a rády poučují místo normální rady.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová