Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Mám práci na DPP ( přes 10tis) a jsem těhotná (v 6tt). Kvůli těhotenství mi ale neprodlouží smlouvu, kterou mám do března.
Máme ještě jedno dítě na které ještě beru rodičovský příspěvek (5300),ten končí v květnu..
Manžel má normální práci kde má přes 25tis.
Momentálně ještě pobíráme PnB (4tis) a PnD nám byl teď odebrán.
Můžete prosím poradit co teď? Abych neskončila úplně bez peněz? 🫣 Nájem platíme 16,5 tis plus nějaké půjčky 8tis, telefony, internet 2tis…
Jen s manžela výplatou nevyjdeme a těhotnou mě nikde nezaměstnají…
Budu mít nárok na nemocenskou a poté mateřskou?
Anonym, páč je to čerstvé…
Cituji
Tak to jste dobří střelci, že do tohoto přivedete druhé mimi.
Jak dlouho u nich pracuješ? A ty v 6tt už rozhlašuješ, že jsi těhu?
Nebylo by rozumnější jít na potrat? Očividně si druhé dítě nemůžete dovolit - zadlužení, na sociálních dávkách, s mizernými příjmy ![]()
Proč jsi znova těhotná ve vaší situaci?
na tohle asi rada není. Ať si chlap najde líp placenou práci.
i když já bych do tohohle přivést dítě nechtěla. ![]()
Ale tak přece v práci zatím těhotenství nemusíš nahlašovat, ne? Když o tom nebudou vědět, tak ti smlouvu prodlouží?
Jinak najít nějakou brigádu třeba…?
Levnější byt, jinou práci, přesčasy. V 6tt to nemusíš ještě troubit. Čert ví jak to bude
@JeyKey @Serpentini @Dara90
Jsme v takové situaci kvůli tomu že jsem otěhotněla. A v práci na to přišli sami, páč mi je zle…
To teď jsme se měli krásně příjem přes 40 tis dohromady… Proto jsme se rozhodli pro druhé.
V práci jsem začala často chodit na WC, páč mi je zle, motá se mi dost hlava z nízkého tlaku a bohužel lékárna je v té samé budově jak firma ve které pracují a kolegové mě viděli s těhotenským testem. Tak si dali 1a1 dohromady a začali se šířit drby co došli az k vedení a to za mnou došlo… Tak jako co jsem asi měla dělat
lhát jim? Tak jsem to řekla narovinu že jsem v tom. To mi ještě slibovali že si mě tam nechají a po týdnu otočili že nakonec ne…🫣 🤦🏼♀️
Já se ale neptala na váš názor na naší situaci ale na to na co bych mohla mít případně nárok od ÚP…
Na potrat nepůjdu páč jsme to dítě chtěli, dlouho se o něj snažili (1,5r) a i kdybych šla tak mi tu smlouvu neprodlouží… Jsem tam skoro rok…
A z toho dpp ti nejdou odvody ne? Nemocenské pojištění. Nebudeš mít nárok na nic, žádnou nemocenskou, mateřskou apod
Max se můžeš hlasit na pracak, dostaneš pet měsíců tu nejnižší podporu, ale budeš muset chodit na schuzky a pohovory.
@Kriss Tina když je výdělek nad 10tis tak jsou odvody normální…
Děkuji za normální odpověď ☺️
@Anonymní píše:
Jsme v takové situaci kvůli tomu že jsem otěhotněla. A v práci na to přišli sami, páč mi je zle…
To teď jsme se měli krásně příjem přes 40 tis dohromady… Proto jsme se rozhodli pro druhé.
V práci jsem začala často chodit na WC, páč mi je zle, motá se mi dost hlava z nízkého tlaku a bohužel lékárna je v té samé budově jak firma ve které pracují a kolegové mě viděli s těhotenským testem. Tak si dali 1a1 dohromady a začali se šířit drby co došli az k vedení a to za mnou došlo… Tak jako co jsem asi měla dělatlhát jim? Tak jsem to řekla narovinu že jsem v tom. To mi ještě slibovali že si mě tam nechají a po týdnu otočili že nakonec ne…🫣 🤦🏼♀️
Já se ale neptala na váš názor na naší situaci ale na to na co bych mohla mít případně nárok od ÚP…
Na potrat nepůjdu páč jsme to dítě chtěli, dlouho se o něj snažili (1,5r) a i kdybych šla tak mi tu smlouvu neprodlouží… Jsem tam skoro rok…
Kdyż jste chtěli dítě, tak máte nárok na to, si ho uživit. Ne stát, ale vy.
@Lily Evans ano, měla jsem práci jistou, proto jsme druhé chtěli.. věděli jsme že když tam zůstanu tak to zvládneme, ale situace je momentálně jiná… Změnila se a za to já bohužel nemůžu že se mnou v práci takhle vypekli…
Ale opakuji, na tohle jsem se neptala…
Proč nemůžete odpovídat jako normální lidi… 🤦🏼♀️
@Anonymní píše:
@Lily Evans ano, měla jsem práci jistou, proto jsme druhé chtěli.. věděli jsme že když tam zůstanu tak to zvládneme, ale situace je momentálně jiná… Změnila se a za to já bohužel nemůžu že se mnou v práci takhle vypekli…
Teoreticky nemuzes za to, ze to v praci dopadlo, jak to dopadlo, ale tak nez si zacnu delat dite, tak si snad udelam financni polstar pro strycka Prihodu
To je snad takovy normalni postup. A ne, ze budu spolehat na prispevky od statu, at se stat stara, vsak co bychom si predem delali vrasky my a starali se. Co takova financni gramotnost, to nic? ![]()
@Anonymní píše:
V práci jsem začala často chodit na WC, páč mi je zle, motá se mi dost hlava z nízkého tlaku a bohužel lékárna je v té samé budově jak firma ve které pracují a kolegové mě viděli s těhotenským testem. Tak si dali 1a1 dohromady a začali se šířit drby co došli az k vedení a to za mnou došlo… Tak jako co jsem asi měla dělatlhát jim? Tak jsem to řekla narovinu že jsem v tom. To mi ještě slibovali že si mě tam nechají a po týdnu otočili že nakonec ne…🫣 🤦🏼♀️
Na potrat nechoď, to jsou příšerné rady, když člověk přijde o práci a má doma dvě děti, také jedno nezabije a musí to vyřešit. Mimo jiné, život už člověk nevrátí, práci ano, třeba jinde. Neházej flintu do žita. Zkuste si s manželem sednout a popřemýšlet, jestli by nemohl přejít na lepší práci, ty na nějaký nový přivýdělek - učit angličtinu, němčinu, hlídat děti, venčit psi, doučovat děti, žehlit sousedům prádlo (to dělá jedna má známá) atd. Něco se nakonec vymyslí.
@Afrikana píše:
Teoreticky nemuzes za to, ze to v praci dopadlo, jak to dopadlo, ale tak nez si zacnu delat dite, tak si snad udelam financni polstar pro strycka PrihoduTo je snad takovy normalni postup. A ne, ze budu spolehat na prispevky od statu, at se stat stara, vsak co bychom si predem delali vrasky my a starali se. Co takova financni gramotnost, to nic?
A čím zakladatelce tyto moralizující a poučné kecy pomohou v její současné situaci, copak je na pranýři?
@Anonymní píše:
Protože tu je mnoho mladých maminek, co sežr. aly Šalamouna a rády poučují místo normální rady.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Mám práci na DPP ( přes 10tis) a jsem těhotná (v 6tt). Kvůli těhotenství mi ale neprodlouží smlouvu, kterou mám do března.
Máme ještě jedno dítě na které ještě beru rodičovský příspěvek (5300),ten končí v květnu..
Manžel má normální práci kde má přes 25tis.
Momentálně ještě pobíráme PnB (4tis) a PnD nám byl teď odebrán.
Můžete prosím poradit co teď? Abych neskončila úplně bez peněz? 🫣 Nájem platíme 16,5 tis plus nějaké půjčky 8tis, telefony, internet 2tis…
Jen s manžela výplatou nevyjdeme a těhotnou mě nikde nezaměstnají…
Budu mít nárok na nemocenskou a poté mateřskou?
Anonym, páč je to čerstvé…