Nevím, jak situaci vyřešit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
andrasteia
20.2.24 15:56
@Anonymní píše:
@KKK85 ne každý v téhle době se žene za penězi… Já budu mít raději děti dvě nebo více či méně, než milión na kontě… Pak až by se třeba našetřili peníze tak by mi mohlo být i 40 a děti už bych třeba mít nemohla…
Musí se v tomhle koukat i na biologickou stránku ne jen na finanční.
Pak ať si ženský po 40 brečí že nemůžou mít děti, honili se jen za penězi (až bude našetřené, až budeme mít svůj dům, až až až…) Nakonec mají finance i zázemí ale své děti mít nemohou…

No a kolik vam je? Ty pises, jako by ses fakt bala, ze pozdeji to nepůjde. Ona je vzdycky nejlepsi ta stredni cesta :srdce:

Příspěvek upraven 20.02.24 v 15:57

• Upravit
30408
20.2.24 15:56
@Anonymní píše:
@KKK85 ne každý v téhle době se žene za penězi… Já budu mít raději děti dvě nebo více či méně, než milión na kontě… Pak až by se třeba našetřili peníze tak by mi mohlo být i 40 a děti už bych třeba mít nemohla…
Pak ať si ženský po 40 brečí že nemůžou mít děti, honili se jen za penězi (až bude našetřené, až budeme mít svůj dům, až až až…) Nakonec mají finance i zázemí ale své děti mít nemohou…

Ono není nic mezi tím? To jsou takové kecy nezodpovědných a finančně negramotných lidí, kteří tak omlouvají svou neschopnost. Slušně ses zeptala, beru, ale tyhle bláboly už si nech od cesty.

• načítám...
7477
20.2.24 16:10
@Anonymní píše:

Já nemluvím o honění se za penězi. Mít určitou stabilitu mluvím. A ne mít příjem 25tis chlap.. ženská rodičák 5300… platit nájem 16500, úvěr 8000… na kontě ani korunu naspořenou a do toho plánovat další dítě… to ti příjde fakt zodpovědné?

• načítám...
7477
20.2.24 16:17
@Anonymní píše:

A nejde o to mít miliony na účtě.. já je neměla ani mít nebudu, ale prostě mít třeba 100-150tis bokem… mít něco našetřeno… my teď došetřujeme a chceme mít po ruce aspon na 4-5měsícu na výdaje. Zakládali jsme i nějaké dlouhodobé spoření… Co jak se zkazí pračka, lednička… dítě onemocní. Dcera ted byla nemocná přidalo se k tomu více onemocnění… atb stáli 600kč, probiotika 300kč, na teplotu, do toho opary vyskočili… mastička drahá, několikrát jsme byli ve vedlejším městě na vyšetření, já si musela vzít očr takže i výplata bude menší. Je třeba myslet na budoucnost, víš? chlap ti donese 25tis, ty budeš mít rodičák 10tis… a fajn nějaké přidávky, příspěvky… max. budete mít 45tis příjem… pryč vám stále půjde 24500.. zbude necelých dvacet.. plíny, školka, třeba UM jak nebudeš kojit… není to sranda…

• načítám...
kocourGarfield
20.2.24 16:26

Přemýšlím, kdo v situaci, kdy ví, že v případě těhotenství přijde o práci si koupi test v lékárně v místě kde pracuje :zed:
Asi jen bl.bec, promiň.

• Upravit
kocourGarfield
20.2.24 16:32

No můžeš si prodloužit ten RP, což je asi jediná šance. Práce je suoer, ale pokud ji nezvladáš, tak asi těžko budeš někde pracovat. Nemůže chlap si najít brigádu? Vzít na nějakou dobu něco? Tím by se 10 mesíčně vydělat dalo. Jako pro tebe nic moc, když ti není dobře a pečuješ u toho o dítě.
Jak jste to plánovali, kdyby jsi měla rizikové těhotenství?
Edit, co chcete dělat, až se to dítě narodí?
S RP 11 500 Kč vas to nezachrání. Stale získáš jen 6000 proti RP ted. To taky nevychází :nevim: Jak jste to měli naplánované s druhým dítětem finančně?
Možná vám pak výhodou další sociální dávky :nevim:

• Upravit
8598
20.2.24 17:15
@Anonymní píše:

Tady přece ale nejde o miliony na kontě a barak. Ale být schopna všechno zabezpečit. A ne, že jsem už v očekávání a vím, že jsem v p.deli, protože budu muset počítat každou korunu a to možná i s těmi dávkami od státu. A to vše jen proto, že si lidi nejsou schopni nejdříve vyřešit svoji fin. situaci (klidně jste mohli počkat a našetřit si nějakou rezervu, kterou nemusíš šetřit roky). Prostě nezodpovednost dvou dospělých lidí.

• načítám...
Anonymní
20.2.24 17:39

@andrasteia je mi sice 26,jsem ještě mladá, ale znám plno žen co jim to nejde už po 30. A u nás v rodině to máme dědičné, dřívější přechod (menopauza),proto jsme do toho šli dříve

• Upravit
Anonymní
20.2.24 17:41

@kocourGarfield jinde ve městě lékárnu nemáme 🤦🏼‍♀️

• Upravit
Anonymní
20.2.24 17:42

@izabe a kdo říkal že rezervu nemáme? 🫣

• Upravit
Anonymní
20.2.24 17:44

@kocourGarfield a ještě k tomu jsem nevěděla že mi smlouvu neprodlouží, právě naopak slibovali mi že tam budu moct zůstat i přes těhotenství… A já blbka jim věřila, to byla má chyba uznávám

Příspěvek upraven 20.02.24 v 17:54

• Upravit
Anonymní
20.2.24 17:53

@Pudloslava bohužel ne, jsem tu už x let, ale tohle co se děje teď, jsem nezažila ještě… Asi raději odejdu… Nechápu proč jsou lidi tak zlý na ostatní… :think:

• Upravit
Anonymní
20.2.24 18:02

@izabe ale my víme že to zabezpečit zvládneme, jen jsem byla v šoku z toho že smlouvu neprodlouží, když mi slibovali opak… Nějaké peníze bokem máme…

• Upravit
kocourGarfield
20.2.24 18:36
@Anonymní píše:
@kocourGarfield a ještě k tomu jsem nevěděla že mi smlouvu neprodlouží, právě naopak slibovali mi že tam budu moct zůstat i přes těhotenství… A já blbka jim věřila, to byla má chyba uznávámPříspěvek upraven 20.02.24 v 17:54

A proč Ti ji tedy neprodlouží? Nejde se s nimi domluvit? Ono tedy zase pokud jsi v 6 tt, tak řešíš kolik? 5 měsíců?
Nebo by jsi pro ně pracovala i při RD?

• Upravit
kocourGarfield
20.2.24 18:38
@Anonymní píše:
@izabe ale my víme že to zabezpečit zvládneme, jen jsem byla v šoku z toho že smlouvu neprodlouží, když mi slibovali opak… Nějaké peníze bokem máme…

To by mě štvalo, ale zase pokud jste nebyli domluveni na případné spolupráci i při RD/RP, tak je to otázka 5 měsíců?
V reálu kolik? 4, pokud ted nejsi schopna moc fungovat. ( což se bohužel může stát).

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová