Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
@andrasteia je mi sice 26,jsem ještě mladá, ale znám plno žen co jim to nejde už po 30. A u nás v rodině to máme dědičné, dřívější přechod (menopauza),proto jsme do toho šli dříve
@Anonymní píše:
@andrasteia je mi sice 26,jsem ještě mladá, ale znám plno žen co jim to nejde už po 30. A u nás v rodině to máme dědičné, dřívější přechod (menopauza),proto jsme do toho šli dříve
Jasne, chapu, ja se do toho uplne nedokazu vcítit. Sice jsem chtěla deti hodne brzo, ale v sestadvaceti jsem teprve koncila skolu a mela takříkajíc holy zadek 🙈, takze na deti to fakt nebylo. Každopádně se nenech vystresovat ani lekari (ze dite nepujde), ani penezma. Pokud jsi ted chodila do prace.uz na rodicaku, urcite to nejak zvladnete ![]()
@kocourGarfield přesně tak, takový podraz jsem od nich nečekala, slibovali že tam i při těhotenství budu moct pracovat dál
@kocourGarfield pracují při RD co pobíráme do května na první dítě… Řeším jen tu dobu od ukončení RD až do nástupu na RD druhého dítěte, což je tedy těch 5 měsíců cca.
Byla jsem s vedením tak dohodnutá že tam budu moct i v Těhu zůstat, ale najednou otočili. Byli jsme jen ústně dohodnutý…
@kocourGarfield ano byli jsme tak dohodnutí že ta budu pracovat i v těhotenství, ale najednou otočili.. tudíž se jedná jen o tu dobu od ukončení prvního RD a než nastoupil na druhý RD, což dělá těch 5mesice cca
@Anonymní píše:
@izabe a kdo říkal že rezervu nemáme? 🫣
Kdybyste byli finančně Ok, tak tady nic nezakládáš a neptáš se co máš teď dělat ![]()
@Anonymní píše:
@kocourGarfield ano byli jsme tak dohodnutí že ta budu pracovat i v těhotenství, ale najednou otočili.. tudíž se jedná jen o tu dobu od ukončení prvního RD a než nastoupil na druhý RD, což dělá těch 5mesice cca
No, jestli spíš náhodou neotočili kvůli tomu, že moc nepracuješ, než kvůli těhotenství…
@Anonymní píše:
Tak ty hlavně píšeš, že z výplaty manžela nevyžijete. V takové situaci vědomě plánovat těhotenství a dokonce s tím obeznámit zaměstnavatele nějakou dohodou, to je prostě na hlavu nejvíc.
Pořídit si druhé dítě při DPP je vždy risk. Ono pokud člověku není dobře, tak asi nebude fungovat na 100 procent. Což může trvat týden ale i měsíc. Oni vědí, že odejde na RP stejně, teď to není třeba super s výkonnosti. Je to blbý, ale pro ně asi 5 měsíců v nejistotě( co když Ti bude zle do 20 tt, půjdeš na rizikové, atd…) je lepší volit někoho jiného. Je to hnusný, ale asi ne nepochopitelný ze strany zaměstnavatele. Škoda že nemáš smlouvu na HPP.
Jako risk to je vždy. Blbý je, že v případě výpadku Tvého příjmu + pnp máte finanční problém. Což asi pokryjete rezervou, která asi nebude mega vysoká. Otázka je na jak dlouho a co budete dělat, až se to dítě narodí. Protože 5300 Kč RP nyní a 11 500 Kč při novém RP nedá rozdíl 10 000, které vyděláš nyní.
Takže tam musíte mít další finanční zdroje.
Já bych nahnala manžela na brigadu. Někam kde těch 10 vydělá. Což by se dalo jistě najít. Jen ho doma prakticky neuvidíš a ty toho budeš mít na hubu dost. Ale 5 měsíců se to da zvládnout.
Protože jak jinak to chceš řešit?
Počkat na dávky?
Jak moc jsi schopna fungovat nyní v těhotenství?
Když to těhotenství zatajíš, tak si myslím, že v cca 8 tt brigádu jinde najdeš. Otázka je jakou, pokud máte 1 lékárnu, asi to nebude mega město plné pracovních příležitostí. A otázka je, jak schopna jsi pracovat ( to musíš zvážit reálné ty ).
Ještě záleží na pozici samozřejmě.
Příspěvek upraven 20.02.24 v 19:25
@Anonymní píše:
@kocourGarfield pracují při RD co pobíráme do května na první dítě… Řeším jen tu dobu od ukončení RD až do nástupu na RD druhého dítěte, což je tedy těch 5 měsíců cca.
Byla jsem s vedením tak dohodnutá že tam budu moct i v Těhu zůstat, ale najednou otočili. Byli jsme jen ústně dohodnutý…
Noo tak máš přece tu finanční rezervu…
Chtěla jsem něco napsat, ale naloženo jsi dostala dost. Za mě je to taky nepochopitelný, žít si „krásně“ na dávkách, ale tak holt každej přemýšlíme jinak. Těhotná už jsi, nějak to budete muset dát.
Řešení je jediný, chlap ať vydělá víc peněz. 25tis pro rodinu s dítětem a ženskou na rodičáku je bída. Kde bydlíte a co chlap dělá? Takhle vysokej nájem odpovídá spíš většímu městu, takže i lepším nabídkám práce. S tou prací je to blbý, ale naběhla sis sama, měla jsi jim říct, že máš třeba střevní chřipku, ale to už je taky jedno, stalo se.
Situace se da vyresit jedine tak, ze si chlap najde lepe placenou praci…
Nevim tedy, co dela, ale i ve fabrikach maji snad vic…tohle je bida s nouzi.
To teď jsme se měli krásně příjem přes 40 tis dohromady… Proto jsme se rozhodli pro druhé.
Já se ale neptala na váš názor na naší situaci ale na to na co bych mohla mít případně nárok od ÚP…
Jako promiň, máte společně příjem 40 tis, nájem za 16500 Kč, půjčky 8000 Kč - no to se máte královsky, to je opravdu velkorysý rozpočet. Teď se stalo něco že nebudete mít ani těch 40 a mimino do toho a už natahujete ruce. Jestli má chlap 20 tis. čistýho, co vlastně dělá? To snad nemá žádný chlap za normální pracovní dobu, ne?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
TT se dá koupit i v obchodě, online, atd…Ale zase pokud jsi to nečekala, tak jsi neměla důvod to asi tajit. Já bych si klidně jela tt koupit do jiného města, ale tak to mám já.