Na přítelovy dluhy doplatila rodina

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101536
6.12.14 10:43
@blecha72 píše:
Je totiž rozdíl v tom, zda dluh vznikl naházením peněz do beden, nebo pořízením společně užívané věci.

No, v tomto případě bych spíše řekla, že je podstatnější, kdo o té věci rozhodl, neboť kupovat si auto za 400 tis. na úvěr, pokud se nejedná o auto, které bude vydělávat, může jen finanční negramot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
6.12.14 10:51
@j.a.n.i1 píše:
No, v tomto případě bych spíše řekla, že je podstatnější, kdo o té věci rozhodl, neboť kupovat si auto za 400 tis. na úvěr, pokud se nejedná o auto, které bude vydělávat, může jen finanční negramot.

Auto bude vydělávat? Tomu nerozumím. Zbývá zaplatit jednu pětinu úvěru. My nevíme, zda má přítel zakladatelky dostatečný příjem na splátky, nebo chce úvěr splatit dříve. O tom ona tady nic nepíše. Položila otázku, zda má platit přítelovy dluhy, nějak se zapomněla v úvodu zmínit, jak ty dluhy vznikly. Chtěla bych vidět reakci, kdyby to napsala obráceně. Koupila jsem auto, přítel mi odmítá přispět na jeho splacení, ačkoli si v něm vozil p.del :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
6.12.14 11:00

@blecha72 Tak například pokud si auto koupí taxikář, dodávka na rozvoz zboží nebo tak něco. A pokud vycházím z prvního příspěvku zakladatelky, tak ona splátka celkem podstatně ovlivňuje rodinný rozpočet. Jo a ona neodmítá přispět na jeho splácení, ona pouze odmítá splatit ten zbytek úvěru ze svých peněz, to mi přijde jako celkem rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.12.14 11:02

Pokud jsou to její osobní a jedinné peníze - nedat. Zejména, je-li tu nabídka pomoci od jeho sestry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
6.12.14 11:10

@J. a. n. i1: psala, že si ho pořídil, než byla s ním. Souhlas, že je totálně finančně negramotný a nezodpovědný, ale to ona bude trochu taky, když si pořídí 2 děcka s někým, kdo má dluhy až za ušima a dopředu neřeší, jak to budou finančně zvládat a jen cáluje a cáluje za něj. U něj je mnoherm horší to, že on jí má na háku a nechápe, že když celou dobu platila(dokonce její rodiče)tak proč se teď najednou cuká.

@Bundik: nedal bych mu na tvém místě ze svého ani korunu, protože sama cítíš, že je skoro jisté, že ty mu to zaplatíš a při nejbližší příležitosti tě nakopne a ty se můžeš jít s děckama pást. A ta jeho matka, která ti řekne, že si máš najít druhou práci, abys to za něj splatila to taky nemá v hlavě v pořádku. On je viditelně zvyklý, že za něho průsery řeší vždy někdo druhý, tak proč by se staral, že? Sorry, ale tohle nemá budoucnost, když on nechce vůbec nic řešit a je mu fuk jestli budete mít co do huby a kde bydlet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
6.12.14 11:14

@Chytrak Aha, tak to jsem vůbec nezaregistrovala, že to bylo ještě než se potkali… tak tím spíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
6.12.14 11:16

@j.a.n.i1 Znám spoustu lidí, kteří mají hypotéku na barák a vůz střední třídy pořízený na leasing v podobné cenové relaci jako zakladatelka. Ani jeden z nich není taxikář, rodinný vůz nepoužívají jako dodávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
6.12.14 11:20

@blecha72 Ale budou mít o malinko jiný rozpočet a ne že jim kvůli tomu nebudou vycházet peníze. Což ale nic nemění na mém názoru na to, že soukromé auto na úvěr/ leasing v téhle cenové kategorii je blbost, ale zas někdo si je kupovat musí, abysme si my ostatní pak mohli koupit ty ojetý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
6.12.14 11:28

@j.a.n.i1 Tak spor o to, jestli je lepší koupit nový, nebo ojetý vůz je oblíbené a věčné téma v naší širší rodině :mrgreen:
Ale na to se zakladatelka neptala. Já jsem tady své příspěvky vložila proto, že se domnívám, že ta situace není až tak černobílá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
6.12.14 12:54

@blecha72 já za něj dluh 300 tisíc neplatila, nechápu, jak si to někdo může myslet. Platil si dluh sám a potom, když jsme měli společný účet, tak to šlo z účtu. Tam šlo spíše o to, že když nebylo na živobytí, tak nám moji rodiče pomáhali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
6.12.14 13:03

@Chytrak ono to bylo trochu jinak. On byl sice zadlužený, ale pořád říkal, že se z toho dostanem, že jeho matka má chatu, která se prodá a díky tomu budeme mít peníze, že to tak je domluvené. Jeho matka to vždy nadhazovala a vypadalo to, že se z těch dluhů dostanem. Jenže, pak si to jeho matka rozmyslela, že nic prodávat nebude, že chata se jí prostě hodí. No a nejhorší je, že jeho matka si taky myslí, že bych měla dát na dluh ty svoje peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
6.12.14 13:11

@bundik no taky to píšu, prostě nezodpovědný jedinec. Místo aby se snažil na ty dluhy, které si vyrobil vydělat sám a zbavit se jich, tak spoléhá, že to za něj vyřeší někdo jiný-dřív matka svým dědictvím a teď když si to rozmyslela, tak ty se svým.
Jeho matka mu sice nemá povinnost nic odkazovat, nicméně co si on navařil to si taky musí on spapat a není důvod, abys to ty žehlila za něj. Ať si najde další práci a nevymlouvá se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.12.14 13:14
@bundik píše:
@Chytrak ono to bylo trochu jinak. On byl sice zadlužený, ale pořád říkal, že se z toho dostanem, že jeho matka má chatu, která se prodá a díky tomu budeme mít peníze, že to tak je domluvené. Jeho matka to vždy nadhazovala a vypadalo to, že se z těch dluhů dostanem. Jenže, pak si to jeho matka rozmyslela, že nic prodávat nebude, že chata se jí prostě hodí. No a nejhorší je, že jeho matka si taky myslí, že bych měla dát na dluh ty svoje peníze…

to je hezký :?
Hlavně se do toho nenech natlačit, opravdu dědictví je vyjmuté i ze SJM, ber to jako jistotu do budoucna.
Chlap je sobec, a rodina ještě stojí za ním :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
6.12.14 13:52
@momi33 píše:
to je hezký :?
Hlavně se do toho nenech natlačit, opravdu dědictví je vyjmuté i ze SJM, ber to jako jistotu do budoucna.
Chlap je sobec, a rodina ještě stojí za ním :cert:

Oni SJM nemají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
6.12.14 13:54
@bundik píše:
@blecha72 já za něj dluh 300 tisíc neplatila, nechápu, jak si to někdo může myslet. Platil si dluh sám a potom, když jsme měli společný účet, tak to šlo z účtu. Tam šlo spíše o to, že když nebylo na živobytí, tak nám moji rodiče pomáhali.

To tady psala @káťa. Já jsem jí to vyvracela. S dluhy jste ho dostala, pořídila si s ním dítě. Podle mě jste stejně nezodpovědná jako on. Také jste spoléhala na prodej chaty jeho matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí