Nevím, jestli jsem nevděčná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33725
29.8.18 17:43
@Anonymní píše:
Ahoj, rodiče jsou rozvedení od mých 7 let.Ted je mi skoro 30 a mam dvě malé deti. S tátou nejsem v kontaktu a s mámou hodně. Ale teď došlo k problému. Muj otec mi platí jeste teď každý měsíc 10 000 tisíc mamce na účet. Mamka si je nechává, protože mi je šetří a něco málo si z nich bere. Doted jsem to neřešila. Rekla mi, že mi náleží byt po babičce, kde jsou nájemnici a peníze jdou samozřejmě také ji, než pry pujde do důchodu. Nikdy mě nenapadlo to řešit. Ale teď se mi naskytla koupě domecku a moc se mi líbí. Byt ale prodat nemůžu a z peněz mi teda kompromisem bude davat 5 000. ( to mi ale nestačí ) Žiju v jejím dalším bytě a ten jsem minuly rok nechala spravit. Pujcila mi na něho 300.000 tisíc, které jsou z těch peněz od táty.
Když jsem o domku začala mluvit, nelíbilo se ji to a nehodlá mě podpořit. Byt i peníze co mi šetří teda zřejmě budu mít az po její smrti, to už ale na barak potřebovat nebudu.
Pry jsem nevdecna.Ano, vím ze mi hodně pomohla, ale i tak jsem hodně zmatená. Nikdy jsme se nepohadaly. A to jsem ji i nabídla, ze barak muže byt napsaný na ni, že ji nechci poškodit.
Jaký na to mate názor?
Ano, byt je pěkný a velký, ale barak je barak

Jsem z toho jelen. Táta ti posílá měsíčně 10tisíc na účet tvé matky která rozhoduje co s nimi bude. Z nich ti půjčila 300tis na opravu svého bytu ve kterém žiješ? Jak ti mohla půjčit když ty peníze jsou tvoje? Patří ti byt po babičce ale tam jsou nájemníci které taky kasíruje tvá matka? Přijde mi to celé dost divné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
29.8.18 17:47

Nějak jsem se ztratila v těch nemovitostech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
29.8.18 17:48

Podle me je vychcana tva matka, sice muzes byt rada jak zijes, ale to co ti matka upira ti proste a jednoduse nalezi. Takze pokud by to pokrylo dum, tak nevidim duvod proc by sis ho nemohla koupit. Sice penize nepochazi z tvych zdroju, ale proste tvoje jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
428
29.8.18 17:49

Tak maminka je slusna manipulantka. Ale s tim asi nic neudelas. Pokud mas na sebe napsany byt s najemniky, musi mit najemni smlouvu s tebou a tebou podepsanou - tak sis mela ohlidat, aby tam bylo tvoje cislo uctu. Jinak dokud budes bydlet v mamky byte,bude si s tebou manimulovat dal jak chce.. ma na tebe paku - bydlis jen za sluzby. Seber se, vezmi si hypoteku, kup si vlastni bydleni. Bud nezavisla a pak se i to najemne z bytu po babicce i penize od otce budou resit lip ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
29.8.18 17:49

Reakce ajsem nečetla, ale můj názor..
Mylsím, si, že ti maminka nic nešetří a využívá situace, že jí bývalý chlap posílá peníze.. Promin, ale i ty si malinkou hloupá, pokud si v kontaktu s tátou- aspoň nějakém písemné, a nebo telefonickém, tak už si měla dávno, mu říct, že má peníze posílat na tvůj učet - pokud chce posílat, a peníze by třeba využily vnuci. Když už takto někdo posílá..
Si přece 30 letá dospělá žesnká… :nevim:

Příspěvek upraven 29.08.18 v 17:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
29.8.18 17:50
@Anonymní píše:
Ne jsem úplně ok :lol: Proste to tak vyplynulo a mamce to tak zřejmě vyhovovalo.Tata proste posila pořad na stejný účet , on se o mě jinak nezajímá

Aha. Takze v prekladu. Ani nevi, ze je ti 30 a mas deti, ne? 8o :think:

Jak jde o finance, je vzdycky v rodine bordel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
29.8.18 17:50
@rena621 píše:
Ja jsi myslim,ze mama ji penize nechce dat,protoze je utrati hned a spatne. Ja neznam zakladatelku ale to co pise me pride,ze mama ji pomohla s vlastnim bydlenim a zakladatelka by mela byt rada za to co ma nemusi resit hypoteky a ne jeste vymyslet ze chce dum.Mozna jsem to spatne pochopila. Muj nazor. Jinak mit takoveho tatu tak urcite se s nim potkavam.Ne zeby penize byly vsechno ale je dobrej. Muj tata kdyz mi mel dat 5000kc za ridicak tak jsem ho musela prosit rok.

Tak ona matce nabidla, ze bude majitelkou domu :nevim: takze matka by opet o nic neprisla. Ale zmizela by ji “tezce vydrena” hotovost na ucte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
29.8.18 17:52
@Anonymní píše:
Neví, jak říkám peníze od něho chodí , ale jinak nekomunikujeme.. on měl vždy praci na prvním místě

A to nemuzes zvednou tel a sejit se s nim? A rict, jak se veci maji :zed:
Lina huba, holi nestesti. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
29.8.18 17:57

Muj nazor. Zakladatelka je tezce manipulovana matkou. Neni se co divit. Byla s ni od malinka sama. Ale jako, 120 tisic rocne, je 120 tisic :nevim: kde je najdes. Zakladatelce by se hezky zilo. Ma manzela.
Normalne bych si vzala hypo a klidne se i soudila. Matka ti bude zadrzovat penize, ktery jsou jeji 8o no mazec.
Mela by ses vzchopit. Todle neni normalni situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
29.8.18 17:57
@TopSecret píše:
A to nemuzes zvednou tel a sejit se s nim? A rict, jak se veci maji :zed:
Lina huba, holi nestesti. :roll:

tak asi s matinkou maj strach do toho rejpat, protože by si taťka uvědomil, že zapomněl zrušit trvalej příkaz :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.18 17:58
@Anonymní píše:
Tohoto rozhodnutí se prave bojím.Mam s mamkou super vztah

Nemáš se svou matkou žádný super vztah.
Doteď tě má za malé děcko, nedokázala se od tebe odpoutat a ani ty od ní. Pěkně si tě zmanipulovala. Ne nejsi nevděčná.

Vykašli se na všechnu její podporu a začni se chovat jako dospělá samostatná ženská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
29.8.18 17:58

Přesně - domluvila bych se s tátou na schůzku a zeptala se jak to tedy je jeho… jinak Mamka je teda drsná - pokud jento 30 a deset let nejsi doma to mas skoro milion a čtvrt a ona ti půjčí 300tis??? No Tomáše nedivim ze s tebou má hezké vztahy… fér mi to od ni nepřijde a nehledě na to ze nevíš kolik vůbec mas nasetreno od táty ani kolik ona si bere a ve 30 s těmi penězi nemůžeš manipulovat??? A co ten být? Pokud ti ho dat chce ať dá a pokud ne nedává ale nelze peníze ta být přepočítávat za to ze ona utrácí tvoje peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
29.8.18 17:59
@pohledzdruhestrany píše:
tak asi s matinkou maj strach do toho rejpat, protože by si taťka uvědomil, že zapomněl zrušit trvalej příkaz :mrgreen:
:lol: :lol: ted si na to kapnul :lol: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.18 18:02

S tátou se nestýkam, protože nikdy neměl zajem.Podle mě mi to takto kompenzuje.Ma svou praci, svou rodinu.
Teď jsem na mateřské ale jinak samozřejmě vydělávam a můj partner taky.. finančně si stěžovat nemůžeme.Dum by ale byl jen můj- maminčina škola.Proto mít 10 000 nebo nemít je rozdíl

• Citovat
  • Upravit
1671
29.8.18 18:02
@jednoslunicko píše:
Nějak jsem se ztratila v těch nemovitostech :mrgreen:
:mrgreen: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...