Nevím, jestli jsem nevděčná

Anonymní
29.8.18 16:45

Nevím, jestli jsem nevděčná

Ahoj, rodiče jsou rozvedení od mých 7 let.Ted je mi skoro 30 a mam dvě malé deti. S tátou nejsem v kontaktu a s mámou hodně. Ale teď došlo k problému. Muj otec mi platí jeste teď každý měsíc 10 000 tisíc mamce na účet. Mamka si je nechává, protože mi je šetří a něco málo si z nich bere. Doted jsem to neřešila. Rekla mi, že mi náleží byt po babičce, kde jsou nájemnici a peníze jdou samozřejmě také ji, než pry pujde do důchodu. Nikdy mě nenapadlo to řešit. Ale teď se mi naskytla koupě domecku a moc se mi líbí. Byt ale prodat nemůžu a z peněz mi teda kompromisem bude davat 5 000. ( to mi ale nestačí ) Žiju v jejím dalším bytě a ten jsem minuly rok nechala spravit. Pujcila mi na něho 300.000 tisíc, které jsou z těch peněz od táty.
Když jsem o domku začala mluvit, nelíbilo se ji to a nehodlá mě podpořit. Byt i peníze co mi šetří teda zřejmě budu mít az po její smrti, to už ale na barak potřebovat nebudu.
Pry jsem nevdecna.Ano, vím ze mi hodně pomohla, ale i tak jsem hodně zmatená. Nikdy jsme se nepohadaly. A to jsem ji i nabídla, ze barak muže byt napsaný na ni, že ji nechci poškodit.
Jaký na to mate názor?
Ano, byt je pěkný a velký, ale barak je barak

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
leisa
29.8.18 16:52

Proč na tebe otec dosud ve věku skoro 30i let platí t ? Pokud jsou to peníze určené pro tebe a jeho dobrá vůle, požádej otce, ať je posílá přímo tobě, na tvůj účet. Samozřejmě pokud v tom nejsou zakalkulované výživné na tvou matku.
Jinak nechápu - půjčila ti 300t, které jsou z těch peněz od otce.. ? Na ně jsi měla nárok, pokud byly určené pro tebe, takže jaká půjčka ??

Byt po babičce je psaný na koho ? Na tebe nebo mamku ? Pokud na ni, má nárok na peníze z pronájmu, pokud na tebe, měla bys je dostávat ty.

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
29.8.18 16:54

Proc tata plati mame a ne tobe kdyz je ti 30 8o Kdyz pominu otazku proc vubec . Jsi nesvepravna?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.18 17:00

Ja bydlela 20 let v dome. Nasi 3roky vkuse nonstop u stavby. Natrapili se o penezich ani mluvit. Nikdy jsme jako rodina nesli na vylet a porad neco okolo domu. Ted ma na barak 25 let a vsechno ted je potreba opravovat. Ja bydlim v byte a je to lepsi nez dum nemas tolik starosti. Soukromi super ale tech starosti. Za me byt lepsi nez dum.Ale chapu ze Te to laka kdyz jsi v dome nezila. Jestli do toho pujdete priprav se ze 300000 kc Ti stacit nebude.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.18 17:02
@Anonymní píše:
Ja bydlela 20 let v dome. Nasi 3roky vkuse nonstop u stavby. Natrapili se o penezich ani mluvit. Nikdy jsme jako rodina nesli na vylet a porad neco okolo domu. Ted ma na barak 25 let a vsechno ted je potreba opravovat. Ja bydlim v byte a je to lepsi nez dum nemas tolik starosti. Soukromi super ale tech starosti. Za me byt lepsi nez dum.Ale chapu ze Te to laka kdyz jsi v dome nezila. Jestli do toho pujdete priprav se ze barak stoji tezke prachy.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní

Je to tatova dobra vůle a proste to jen platí stále na stejný účet jako kdysi .Mamka říká, ze bych to pry utratila a ona to alespoň šetří .Samozrejme si z toho bere a chce si je pry podle domluvy nechat do důchodu a já za to mam byt po babičce.je na mě psány, ale peníze jdu taky podle domluvy do důchodu ji a prodat ho nesmím … o to mi jde, nemůžu vlastně nic.Ano žijí v jejím bytě a platím jen zálohy, nemám si na co stěžovat a bylo by to tak v pořádku .Akorat se mi teď zalíbil dům.Rikala jsem ji, ze sem muže místo mě dat nájemníky ale to nechce když je strávený, aby ho nájemnici neznicili :zed:

• Citovat
  • Upravit
76739

nevím, jestli jsi nevděčná, ale také nechápu, proč ti otec ve 30 letech platí 10000,–- :nevim: a proč to teda posílá tvé matce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.18 17:05
@Anonymní píše: :think:
  • Citovat
  • Upravit
1108
29.8.18 17:05

Kazdy mesic 10 000,– pro tricetiletou zenu? To je snad preklep?
A proc na ucet matce? Proc si z toho matka bere penize pro sebe? Co na to otec?
Tomu vubec nerozumim......
Kolik uz je na ucte penez, kdyz zakladatelce je 30?
To je snad vtip, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
29.8.18 17:06
@Anonymní píše:
Je to tatova dobra vůle a proste to jen platí stále na stejný účet jako kdysi .Mamka říká, ze bych to pry utratila a ona to alespoň šetří .Samozrejme si z toho bere a chce si je pry podle domluvy nechat do důchodu a já za to mam byt po babičce.je na mě psány, ale peníze jdu taky podle domluvy do důchodu ji a prodat ho nesmím … o to mi jde, nemůžu vlastně nic.Ano žijí v jejím bytě a platím jen zálohy, nemám si na co stěžovat a bylo by to tak v pořádku .Akorat se mi teď zalíbil dům.Rikala jsem ji, ze sem muže místo mě dat nájemníky ale to nechce když je strávený, aby ho nájemnici neznicili :zed:

Pokud bys je utratila tak je to tvoje vec ne, kdyz jsou to penize pro tebe 8o Mas dve deti a mama za tebe resi tvoje penize a ty si je pujcujes 8o

• Citovat
  • Upravit
1108
29.8.18 17:07
@Anonymní píše:
Je to tatova dobra vůle a proste to jen platí stále na stejný účet jako kdysi .Mamka říká, ze bych to pry utratila a ona to alespoň šetří .Samozrejme si z toho bere a chce si je pry podle domluvy nechat do důchodu a já za to mam byt po babičce.je na mě psány, ale peníze jdu taky podle domluvy do důchodu ji a prodat ho nesmím … o to mi jde, nemůžu vlastně nic.Ano žijí v jejím bytě a platím jen zálohy, nemám si na co stěžovat a bylo by to tak v pořádku .Akorat se mi teď zalíbil dům.Rikala jsem ji, ze sem muže místo mě dat nájemníky ale to nechce když je strávený, aby ho nájemnici neznicili :zed:

No a jses svepravna? Nebo jak si matka muze brat a zadržovat penize, co ji nepatri.......?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
29.8.18 17:08

Hm, koukám další neschopná nesamostatná troska, která by pro vlastní pohodlí rozprodala i rodiče na orgány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.18 17:09
@Luca82 píše:
No a jses svepravna? Nebo jak si matka muze brat a zadržovat penize, co ji nepatri.......?

Ne jsem úplně ok :lol: Proste to tak vyplynulo a mamce to tak zřejmě vyhovovalo.Tata proste posila pořad na stejný účet , on se o mě jinak nezajímá

• Citovat
  • Upravit
leisa
29.8.18 17:10
@Anonymní píše:

Podle domluvy - je ta domluva písemná ? Pokud ne, pak bych prostě nájemníky vyhodila a nastěhovala se tam, když byt je na tebe, nebo trvala na tom, že peníze z pronájmu by měly jít tobě.
Ale pořád mi uniká smysl těch 10t, co otec stále platí. To jako proč ? A pokud to platí, že chce peníze pro tebe, proč s tím disponuje a hospodaří matka a bere si z toho ? Pro ni je to rychlý „výdělek“, prostě peníze pro nic za nic a samozřejmě že se toho jen tak nebude vzdávat. A že to má na důchod .. ona si neplatí sociální pojištění ?
Většinou tady jsem proti otcům, protože jim je zatěžko platit i základní minimum na dítě, ale tvůj otec je jiná třída a řekla bych, že ho maminka pěkně zneužívá.
Protože z hlediska alimentů na tebe by již dáno nic platit neměl.

• Citovat
  • Upravit
26270
29.8.18 17:11

Jo, asi jsi nevděčná. Nejen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat