Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše:
tyvoe,ja bych byla taky hodna mamka (nechces me?),kdybych za to slizla 10tis mesicne plus najemne z bytu,ktery je tvuj.Promin ze to takhle pisu,ale jsi fakt hloupa a naivni…
Ale ona zas bydlí v dalším bytě, který je mamky, pokud jsem dobře pochopila. Tak může jít do bytu po babičce a máti bude pronajímat tento, který je asi lepší a větší. To by na tom máti fakt netratila. A ty peníze od otce - těžko říct, třeba jí je fakt odkládá. Když jí bez problémů dala 300 tisíc na rekonstrukci, tak je asi všecky nespotebuje pro sebe.
@bigl píše:
Ale ona zas bydlí v dalším bytě, který je mamky, pokud jsem dobře pochopila. Tak může jít do bytu po babičce a máti bude pronajímat tento, který je asi lepší a větší. To by na tom máti fakt netratila. A ty peníze od otce - těžko říct, třeba jí je fakt odkládá. Když jí bez problémů dala 300 tisíc na rekonstrukci, tak je asi všecky nespotebuje pro sebe.
Ona jí ty peníze nedala, ale půjčila…
@Anonymní píše:
Neví, jak říkám peníze od něho chodí , ale jinak nekomunikujeme.. on měl vždy praci na prvním místě
A to že měl práci na prvním místě víš od mámy ? Ono taky vše může být jinak než v čem tě celý život maminka udržuje .. ty teď trošku protestujes a maminka je hned na prášky .. ![]()
@bigl to asi ne .. jen si ten byt nechala spravit za její peníze které jí musí ještě vrátit
![]()
@Anonymní píše:
Zpětně po ni nic nechci .
Mamka je cele roky i můj nejlepší přítel.Je hodna
Proto mě tohle mrzi
S tátou už jsem domluvena na schůzce a mamku teď nechám vychladnout
Chápu že máte dobrý vztah. Ale máma si tě prostě omotola a asi věděla proč
taky máme v rodině jednu takovou co to s dcerami umí .. mají fakt dobrý vztah to Joo .. ale holky do dnes dost lítají jak ona potřebuje a je jim 31 a 33 a mají své rodiny
.
@chrastitko11 píše:
Chápu že máte dobrý vztah. Ale máma si tě prostě omotola a asi věděla pročtaky máme v rodině jednu takovou co to s dcerami umí .. mají fakt dobrý vztah to Joo .. ale holky do dnes dost lítají jak ona potřebuje a je jim 31 a 33 a mají své rodiny
.
Já to chapu, nedokážu si představit, ze bychom se nebavily ![]()
Vím, ze jsou možnosti jak to udělat abych měla ty peníze já.Ale to určitě neudělám . Chci se s ni domluvit
@Anonymní píše:
Já to chapu, nedokážu si představit, ze bychom se nebavily
Vím, ze jsou možnosti jak to udělat abych měla ty peníze já.Ale to určitě neudělám . Chci se s ni domluvit
No komu neni rady… porad si vedes svou. To nema cenu. To je jako hazet hrach na stenu.
Dej pak vedet, jak si pochodila u taty.
@Anonymní píše:
Prijde mi smutne, ze se bojis rict svuj nazor (podlozeny na pravde) a jeste smutnejsi je, ze mama to evidentne vi a zneuziva toho ve svuj prospech. Jeste jsi nic poradne nerekla a uz se obavas, ze se s tebou rozejde. Kdyz te miluje, tak by prece neco takoveho neudelala, nebo ne?
Drzim palce, aby setkani s tatou byl krasny zazitek. Cim vic te ctu, tim vic nabyvam dojmu, ze jste oba zili v nevedosti a lzi o tom druhem. Tata, ktery o sve dite nestoji, ho nedotuje 30 let vysokymi castkami (x let nad povinnosti). V tomto pripade bych mame o schuzce dopredu nic nerekla, dokud by neprobehla. Hodne stesti.
@tulipán píše:
Prijde mi smutne, ze se bojis rict svuj nazor (podlozeny na pravde) a jeste smutnejsi je, ze mama to evidentne vi a zneuziva toho ve svuj prospech. Jeste jsi nic poradne nerekla a uz se obavas, ze se s tebou rozejde. Kdyz te miluje, tak by prece neco takoveho neudelala, nebo ne?Drzim palce, aby setkani s tatou byl krasny zazitek. Cim vic te ctu, tim vic nabyvam dojmu, ze jste oba zili v nevedosti a lzi o tom druhem. Tata, ktery o sve dite nestoji, ho nedotuje 30 let vysokymi castkami (x let nad povinnosti). V tomto pripade bych mame o schuzce dopredu nic nerekla, dokud by neprobehla. Hodne stesti.
Vidím to stejně. Taky bych matce předem nic neřekla. Mohla by schůzku překazit.
@Anonymní píše:
Nikdo neříká že se s ní nemáš bavit .. určitě to jde vyřešit i tak aby pochopila že nejsi malé miminko a už za tebe a tvoje peníze nerozhoduje ona ![]()
@chrastitko11 píše:
@bigl to asi ne .. jen si ten byt nechala spravit za její peníze které jí musí ještě vrátit![]()
![]()
@Amys píše:
Ona jí ty peníze nedala, ale půjčila…
To jo holky, ale papír na to nemá, takže vracet nic nemusí, pokud jí máma ty peníze od otce nedá. Prostě matka jí poskytla svůj byt, kde teď bydlí s manželem a do toho jí dala 300 tisíc na rekonstrukci. Kdyby nechtěla domek, tak by v tom bytě mohla bydlet dosmti, aniž se na tom vlastními penězi podílela. Myslím, že si nemá na co stěžovat. Pokud chce domek, tak má manžela, který vydělává a existují hypotéky, nemůže pořád čekat, že všecko dostane na zlatém podnose od rodičů.
@bigl píše:
To jo holky, ale papír na to nemá, takže vracet nic nemusí, pokud jí máma ty peníze od otce nedá. Prostě matka jí poskytla svůj byt, kde teď bydlí s manželem a do toho jí dala 300 tisíc na rekonstrukci. Kdyby nechtěla domek, tak by v tom bytě mohla bydlet dosmti, aniž se na tom vlastními penězi podílela. Myslím, že si nemá na co stěžovat. Pokud chce domek, tak má manžela, který vydělává a existují hypotéky, nemůže pořád čekat, že všecko dostane na zlatém podnose od rodičů.
vidím to podobně …
@bigl píše:
To jiste nema, ale tim vlastne rikas, ze clovek, ktery se ma dobre nema “narok” na to co mu nalezi. A zakladatelce nalezi minimalne penize od otce a penize z pronajmu bytu po babi. Jako tuna lidi se ma dobre jen diky tomu co vybudovali rodice nebo diky dedictvi. V tomhle pripade se matka obohacuje prostredky, ktere ji proste nenalezi. A je uplne jedno jestli se zakl. ma nebo nema dobre.
@Šarlota4 píše:
To jiste nema, ale tim vlastne rikas, ze clovek, ktery se ma dobre nema “narok” na to co mu nalezi. A zakladatelce nalezi minimalne penize od otce a penize z pronajmu bytu po babi. Jako tuna lidi se ma dobre jen diky tomu co vybudovali rodice nebo diky dedictvi. V tomhle pripade se matka obohacuje prostredky, ktere ji proste nenalezi. A je uplne jedno jestli se zakl. ma nebo nema dobre.
Ale to je pořád jak o voze a o koze. Matka měla větší byt, který si mohla pronajímat. Dcera zdědila menší byt po babičce. Šla do většího, který je matky a tím ji připravila o zisk z nájmu. Proto si matka bere nájem z menšího, v podstatě je na tom matka tratná, protože z většího bytu by měla větší nájemm. Co je na tom tak nepochopitelné?
Taky bych to tak udělala. Nevím, proč bych měla dítěti dát k dispozici svůj byt a připravit se tak o zisk z nájmu. Ne každý je ochotný se obětovat pro děti. Ta matka si ten majetek taky musela asi nějak vybudovat. Já tam nikde nevidím žádný finanční podíl dcery.
Taky si dcerka může vzít hypotéku, koupit svůj byt a mít peníze z nájmu z bytu po babičce.
A co se týče peněž od otce - 300 tisíc už dostala, zbytek jí matka třeba dá, co víš? Navíc už se zakladatelka domlouvá s otcem, že to bude posílat jí. Nevidím v tom žádný problém.
@bigl tak resil se tu momentalni stav situace. A 300k pujcenych, nikoliv “dostala”. A ano souhlasim, ze idealne by mela mit dcera prijem tech 10k + najem z pronajmu po babi a jit do sveho. Financni podil mit nemusi, ty penize ji nalezi i bez jejiho vlastniho pricineni. Tak to proste je. Dejme tomu, ze temi 10k umoruje svuj najem.