Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
Jsme s přítelem 2 roky. Přítel má dceru z předešlého vztahu. Ze začátku jsme si s dcerkou sedli, ale pak to šlo jak na horské dráze. Já jsem ta co se snaží, ale ona jen dělá vše proto abych se cítila u nás doma špatně. Nebudu tady vypisovat co vše se stalo. Chtěla bych od Vás pomoct se současným problémem.
Byli jsme sami doma. Přítel byl v práci a my si užívali. Byli jsme venku, doma jsme tvořili a řekla mi že je semnou mnohem větší zábava než s tátou. Říkala jsem si že už budeme mít asi pěknější vztah. Celý víkend pak proběhl v klidu. Řekla že byla spokojená. Ptáme se ji každý víkend aby potom nedošlo k tomu že píše přítelova bývala, že to i to bylo špatně. Já tedy s vědomím že tohle byl opravdu dobrý víkend i s myšlenkou že už konečně vše bude dobré jsem přemýšlela co podnikneme další víkend. Už jsem ji nachystala různé hry ať se s námi nenudí. Jenomže psala bývalá od přítele, že co je mezi námi za problém že nechce k nám jet skrz mě. A že pokud tam budu já tak nepřijede… není to poprvé co se to stalo a nikdy jsem ji neublížila aby tohle mohla říkat. Já ji mám ráda jako vlastní. Proto me to tak tíži že jednou mluví tak že mě má i ona ráda a nadruhou stranu se mě chce zbavit.
Byla bych moc ráda kdyby jste mi pomohli děkuji moc
Možná má pocit, že se má zavděčit mamince, že to vlastně chce od ní slyšet. Nemusí to nutně být jen o tobě. Měl by se víc zapojit tatínek, věnovat by se jí měl hlavně on, mamka by se neměla vyptávat a celkově by měli mít nastavené, že k tátovi se prostě jezdí. Holčička se v tom asi sama trochu plácá, může tě mít ráda a najednou má pocit, že se tím proviňuje vůči mámě. Asi by bylo lepší, kdyby ses ty trochu stáhla a víc by se jí venoval táta.
@JanaAnnna : kolik je diteti a jaky mate vztah s ex? Jsi si jista, ze ti ex rika pravdu? Protoze ja cicham minimalne tyhle 2 moznosti: 1. dite reklo, ze se skvele bavilo, ex zarli a chce vam to zkazit
2. dite se skvele bavilo, ale mame reklo, ze to bylo na hou*no, aby ji potesilo
A vlastne jeste 3. dite se zoufale nudilo, ale nechtelo ti to rict…ale to mi tak uplne nevychazi, pokud ti spontanne rekla, ze se bavi.
@JanaAnnna píše: Přítel má dceru z předešlého vztahu. Ze začátku jsme si s dcerkou sedli, ale pak to šlo jak na horské dráze. Já jsem ta co se snaží, ale ona jen dělá vše proto abych se cítila u nás doma špatně.
Píšeš jako Tatar. Přítelova dcera dělá vše jen proto aby ses cítila u vás doma špatně ??? To jako fakt?
Jenomže psala bývalá od přítele, že co je mezi námi za problém že nechce k nám jet skrz mě. A že pokud tam budu já tak nepřijede…
Takže přítelova bejvalka nechce k vám jet? To Ti přece nevadí. Co by taky ve vašem bytě dělala? Dítě může otci předat na chodníku před domem, třebas. Takže je jedině dobře, že nepřijede.
Hlavně ovšem bejvalka má povinnost předat dítě otci ve stanovený den a hodinu na stanoveném místě. Tuto povinnost má na základě dřívější dohody rodičů, nebo na základě rozhodnutí soudu. Mařit soudní rozhodnutí - to není žádná legrace pro toho kdo si toto dovolil.
Příspěvek upraven 17.10.22 v 06:25
@beruska9 Dcerce je 7 let. S ex se nebavíme vůbec, jelikož už od začátku našeho vztahu o mě mluví jako o “té krá*ě” vymysli si že jsem těhotná s někým jiným. A furt mě jen ponižuje. Musím podotknout že se vůbec neznáme já ji jen z doslechu, že vím že někdo takový existuje.
Byla naštvaná, že tam její táta nebyl a tobě se to bála říct? Třeba i jen že slušnosti? Tak to řekla doma mámě. Pokud není otec doma, tak proč je u vás? Asi na tebe žárlí.
@Hojuza to jsme taky zkoušeli že jsem odjela na víkend. Nechci aby mezi námi panovala špatná krev raději jsem se stáhla, ale to si u maminky stěžovala že to byl ten nejhorší víkend. Ono je špatně když jsem tam já nebo aji když tam nejsem. A pak nevím co mám dělat.
@nicky1317 to já samozřejmě chápu. Každý chce aby maminka s tatínkem byli spolu a žádný další člověk tam nebyl. Ale to nebylo mé rozhodnutí že spolu nejsou. I jsem se ji to snažila vysvětlit že to chápu že je to pro ni těžké.
@mokkk přítel byl v práci a ja se nabídla že ji vyzvednu aby pak pozdě pro ni nemusel jet. Že se sblížíme. Ona mi řekne i že mě má ráda, jenže z druhé strany přijde jak se k ni hnusně chovam že ji rozkazuji a tak.. jsem z velké rodiny a nikdy jsem se k nikomu takhle nechovala. Ani přítelovi nerozkazuji na tož abych to dělala jeho dceři
@Tala20 dává mi špendlíky do postele a do bundy. Když něco uvařím, tak ji to nechutna. Říká že mám doma nepořádek. Nemluvě o tom že skoro pokaždé co od nás odjíždí tak musí nechat něco za posteli za gaucem nebo kdekoliv v bytě kde je těžké vytáhnout cokoliv něco co smrdí. Naposledy to byla svacina hozena za gaučem, ale to jsem na to přišla ještě před tím než by to začalo zapáchat.
To se omlouvám špatně jsem se vyjádřila. Dcerka k nám nechce jezdit.
@JanaAnnna píše:
@beruska9 Dcerce je 7 let. S ex se nebavíme vůbec, jelikož už od začátku našeho vztahu o mě mluví jako o “té krá*ě” vymysli si že jsem těhotná s někým jiným. A furt mě jen ponižuje. Musím podotknout že se vůbec neznáme já ji jen z doslechu, že vím že někdo takový existuje.
Tak to ignorujte, evidentně má problém ex a ne to dítě. Buď bych si na ní došlápla, nebo jí ignorovala…
Já viděla přítelovu ex 1× v životě a před rokem, když jí řekl, že jí další peníze nepošle, protože jim zaplatil pronájem bytu na půl roku a každý měsíc posílá navíc peníze přímo synovi ( je mu 16), tak asi zapomněla zavěsit a to byla jako super smršť nenávisti vůči mě a našim dětem, že máme všichni chcípnout a že to je určitě kvůli nám… přitom jsem mu přímo řekla ať jim to bydlení zaplatí, aby neskončili pod mostem a on sám se rozhodl, že jí už peníze posílat nebude, protože už několikrát jí syn napráskal, že je použila na svoje nové hadry a párty, když jsme mu pořídili nové oblečení k Vánocům, tak si madam na IG přidala fotku v synově novém tričku
No nebudu ti tu patlat diskusi naší super exkou ![]()
Za prve bych se uvolnila - ne, fakt ji nemusiš mit rada jako vlastni a nemusiš ji vymyslet estrady, to si to přítel hezky ulehčuje. Ona se u vas muze klidne i nudit nebo se zabavit sama.
Za druhé, vubec si nemusite delat alibi a ptat se ditete, jestli je šťastné a spokojene. To pak vypada, ze kdyz nebude šťastna, tak…co? Takhle je to křeč. Trochu to chapu, taky mam tuhle tendenci, zejmena když neco vymejšlim a nejsem si jista
ale je to na dite zátěž. Proste všichni vite, že od-do bude u vas, bez ohledu na to, jestli ji to naplni štěstím.
Za třetí, bejvalce se nezavdečíš. Dokud ona nepřijme tu situaci, že na „jeji dite šahá cizí ženská“, tak všechno bude dukazem, ze to delas uplne blbe. Nevšimej si toho a delej si svy. Nesoutěž.
I vlastni deti nam pripravujou neprijemne pocity. Muj synek byl expert na to, že jsem vymyslela skvely program a on na konci dne udelal ukazkovou vys.raci scenu, ze bych ho zabila
u ciziho bych se uplne vyvratila, co to je doprčic za nevděk.
A jinak, ta mala holka je jedina, kdo si nemuze vybrat, snaz se ji co nejvic odpouštet a pindy bejvalky, ze si vikend u vas neuzila vubec nebrat vazne, chce vedome nebo podvedome mame udelat radost. Na druhou stranu, tvoje pocity, ze je fajn, ze uz odjizdi, jsou taky okey ![]()
@JanaAnnna píše:
@mokkk přítel byl v práci a ja se nabídla že ji vyzvednu aby pak pozdě pro ni nemusel jet. Že se sblížíme. Ona mi řekne i že mě má ráda, jenže z druhé strany přijde jak se k ni hnusně chovam že ji rozkazuji a tak.. jsem z velké rodiny a nikdy jsem se k nikomu takhle nechovala. Ani přítelovi nerozkazuji na tož abych to dělala jeho dceři
To ignoruj a neboj, maminka si kazdou blbost pribarvi ![]()