Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ono záleží, v jakým věku teď oba jste. Ten věkový rozdíl pak začne vadit třeba až v momentě, kdy ženská je na vrcholu a chlap už pomalu by chtěl být jen doma a mít klid. A hlavně záleží na povaze a aktivitě. Pokud ty jsi aktivní, tak třeba to na něho postupem času buď moc unavny. Píšeš ze jsi mladá, tak nevím, jestli on už má děti, jestli třeba až ty je budeš chtít za x-let, tak jestli on ještě vůbec bude chtít atd.
@Mochomurka83 píše:
Tak ono záleží, v jakým věku teď oba jste. Ten věkový rozdíl pak začne vadit třeba až v momentě, kdy ženská je na vrcholu a chlap už pomalu by chtěl být jen doma a mít klid. A hlavně záleží na povaze a aktivitě. Pokud ty jsi aktivní, tak třeba to na něho postupem času buď moc unavny. Píšeš ze jsi mladá, tak nevím, jestli on už má děti, jestli třeba až ty je budeš chtít za x-let, tak jestli on ještě vůbec bude chtít atd.
Je mi 25, děti máme oba.
@Mochomurka83 píše:
A jinak tedy zatím to není páprda co by seděl doma, spíše naopak. ![]()
Asi bude mít nějakou blbou zkušenost. A nebo nízký sebevědomí? ![]()
Jenomze u chlapu je prave prechod od 40 do 50 ten nejtezsi.
Ano, premysli…ten vekovy rozdil pro nekoho opravdu muze byt uz moc
Muj ex mohl mit taky mladou peknou holcinu, ale odmitl ji, ze je to pro nej moc mlady pry, ze by ho utahala a psychicky mu prisla zkratka nekde jinde…takze ne kazdy chlap, chce o tolik mladsi partnerku…a uprimne on ten vek kazdeho casem dozene…ted je mu teda 39, jak pises, to je jeste mladik, ale za 10 let, ty budes na vrcholu sil a on uz pomalu starnouci pan…ja bych taky takovy rozdil nechtela. U me 7 - 8 let je strop. Ale uvidis, jak se to vyvrbi…s jeho vylevy a nejistotou, bych se na nej ale radeji moc neupinala…
@Mochomurka83 píše:
Asi bude mít nějakou blbou zkušenost. A nebo nízký sebevědomí?
Bohužel zřejmě obojí. Co se týče sebevědomí tak nevím. Připadá mi že mě staví na piedestal, dělá ze mě jako bych vypadala ze zlata. Je fakt že on co se vzhledu týče hodně chyb… Ale pořád říkám že mě to nevadí. Líbí se mi ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj našla jsem si o 14,5 roku staršího chlapa. Jsem mladá, hezká, energetická. Nemám o chlapi nouzi, ale prostě mě učaroval on. Mě věkový rozdíl nevadí, hodně jsem o tom přemýšlela i do budoucna. Ale už se na mě kvuli tomu jednou „vykašlal“. Respektive to vysvětlil tak, že se boji že mi časem začne rozdíl vadit. Opravdu tak chlapi přemýšlí? Ještě dodám že se ozval stím že mu chybím a jede to od znovu. Upřímně už jsem z těch jeho výlevů vyčerpaná. Moc bych chtěla stimhle mužem být, ale ne když si pořád něčím nebude jistý. Nesetkal se s tím někdo? Už se mi nejednou stalo že jsem prostě jen někomu zbyla, taková naivní husa co sežere každý vlídný slovo. Tady by mě to fakt moc mrzelo… Ale jak jsem psala, ozval se, nasliboval, omlouval se..
Ti, co si zachovali špetku zdravého rozumu ano. Zjevně ho pak přemohli hormony. Dovedeš si představit, že budeš mít v pětapadesáti na krku sedmdesátníka? A nebo počítáš s tím, že vám to víc jak dvacet let nevydrží?
Takže ty jsi teď prakticky ještě „před vrcholem“ zatímco on už se blíží té strmé křivce co směřuje dolů „pod vrchol.“ A má z toho oprávněné obavy. Zatím je ještě víceméně v pohodě, aktivní čtyřicátník a alespoň tak 10-15 let ještě v pohodě a aktivní bude.
Ale ty budeš v pohodě a aktivní ještě takových 25 let. V té době mu bude 60. A věř mi, že obrovské množství chlapů (čest výjimkám) zdědkovatí. A začne jim vadit celý svět. Do toho začnou žárlit na svojí mladou, krásnou, svěží babu. Mají strach, že jí už nebudou stačit jak v životě, tak v posteli a začnou být zapšklí. Neříkám, že je to pravidlo. Jak jsem psala: čest výjimkám. Nicméně je to velmi časté.
Opravdu ti chlapi do 50 let to tak nějak zvládají v klidu, ale pak je to hrůza a děs.
A to se bavíme o tom, že budete oba dva zdraví. Nedej bože když ho sejme nějaký infarkt a tak…
Takže rozmysli si, jak moc do toho vztahu chceš investovat. Jestli ti to za to stojí. Jsou tací, co jsou i přes velký věkový rozdíl maximálně spokojení a nelitují.
@Anonymní píše:
Ahoj našla jsem si o 14,5 roku staršího chlapa. Jsem mladá, hezká, energetická. Nemám o chlapi nouzi, ale prostě mě učaroval on. Mě věkový rozdíl nevadí, hodně jsem o tom přemýšlela i do budoucna. Ale už se na mě kvuli tomu jednou „vykašlal“. Respektive to vysvětlil tak, že se boji že mi časem začne rozdíl vadit. Opravdu tak chlapi přemýšlí? Ještě dodám že se ozval stím že mu chybím a jede to od znovu. Upřímně už jsem z těch jeho výlevů vyčerpaná. Moc bych chtěla stimhle mužem být, ale ne když si pořád něčím nebude jistý. Nesetkal se s tím někdo? Už se mi nejednou stalo že jsem prostě jen někomu zbyla, taková naivní husa co sežere každý vlídný slovo. Tady by mě to fakt moc mrzelo… Ale jak jsem psala, ozval se, nasliboval, omlouval se..
14 let je ideální rozdíl mezi mužem a ženou, pokud je muž starší. Ženy stárnou rychleji. Takže to mezi váma bude ideál.
Asi divný materiál. Já 29, muž za pár dní 42, v péči dvě děti (moje 6, jeho 9), na cestě naše společné. Jsme spolu něco přes 4 roky a nikdy jsme věkový rozdíl neřešili. Kolikrát si přijdu o čtvrt století starší než on
Navíc prý vypadáme stejně staří
Moje sestra s manželem mají dokonce 17 let mezi s sebou, jsou spolu už 8 let, na cestě taktéž dítě a když vidím akcnost a životní styl švagra, tak by mu kde jaký dvacatnik mohl závidět ![]()
@Kattynka000 píše:
Asi divný materiál. Já 29, muž za pár dní 42, v péči dvě děti (moje 6, jeho 9), na cestě naše společné. Jsme spolu něco přes 4 roky a nikdy jsme věkový rozdíl neřešili. Kolikrát si přijdu o čtvrt století starší než onNavíc prý vypadáme stejně staří
Moje sestra s manželem mají dokonce 17 let mezi s sebou, jsou spolu už 8 let, na cestě taktéž dítě a když vidím akcnost a životní styl švagra, tak by mu kde jaký dvacatnik mohl závidět
Přesný! Díky! Ale místní holky tě za tento názor sežerou zaživa.
![]()
@Anonymní píše:
A jinak tedy zatím to není páprda co by seděl doma, spíše naopak.
Co je špatného na sezení doma a čumění na filmy třeba? Někteří mladí takhle žijí, nemusí furt courat někde po blbejch památkách, které skoro nikoho nezajímají. Doma se daj dělat lepší věci.
@Pírko2 píše:
Přesný! Díky! Ale místní holky tě za tento názor sežerou zaživa.![]()