Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj našla jsem si o 14,5 roku staršího chlapa. Jsem mladá, hezká, energetická. Nemám o chlapi nouzi, ale prostě mě učaroval on. Mě věkový rozdíl nevadí, hodně jsem o tom přemýšlela i do budoucna. Ale už se na mě kvuli tomu jednou „vykašlal“. Respektive to vysvětlil tak, že se boji že mi časem začne rozdíl vadit. Opravdu tak chlapi přemýšlí? Ještě dodám že se ozval stím že mu chybím a jede to od znovu. Upřímně už jsem z těch jeho výlevů vyčerpaná. Moc bych chtěla stimhle mužem být, ale ne když si pořád něčím nebude jistý. Nesetkal se s tím někdo? Už se mi nejednou stalo že jsem prostě jen někomu zbyla, taková naivní husa co sežere každý vlídný slovo. Tady by mě to fakt moc mrzelo… Ale jak jsem psala, ozval se, nasliboval, omlouval se..
No, spíš žarli a není si jistý, že tě dá…jdi do toho a uvidíš, to jeste bude mit vývoj
No popravdě se bojím, že většina mužů takto nepřemýšlí. Jestli ve čtyřiceti říká, že se bojí co bude do budoucna… viděla bych to spíš na to, že nejsi v jeho životě jediná. ![]()
Energetická?
jak se to pozná? K tématu - ano, myslím že je to velkej rozdíl, měla jsem partnera o 12 let staršího a to jsem o pět let starší než ty. A pro mě to bylo dost. V sexu, náhledu na život, aktuálních priorit. Ale u nás bylo víc problémů. Zkus to a uvidíš, dítě máš, nemáš kam spěchat.
Hele a jak to teda je? Pokazde na nekoho zbydes jako naivni husa, nebo jsi mlada hezka a chlapi na tebe leti?
A az si tohle ujasnis, tak se zamysli, jestli opravdu ale opravdu ti prijde atraktivni 40-nik s mindrakama a malym sebevedomim? Jedna z veci co dela chlapi v tom veku skutecne atraktivnimi, tak jsou jejich zivotni zkusenosti a na tech zalozena silna sebejistota.
@Anonymní píše:
Je mi 25, děti máme oba.
Pokud už děti máš, nic moc neriskuješ, na rozdíl od těch, co si s tím podstatně starším chtějí mimíska teprve uplést. Akorát teda jestli už ve 40 má pindy, že je na tebe moc starej, tak tak to s ním pude brzy z kopce
![]()
@Lada_adal píše:
Hele a jak to teda je? Pokazde na nekoho zbydes jako naivni husa, nebo jsi mlada hezka a chlapi na tebe leti?
A az si tohle ujasnis, tak se zamysli, jestli opravdu ale opravdu ti prijde atraktivni 40-nik s mindrakama a malym sebevedomim? Jedna z veci co dela chlapi v tom veku skutecne atraktivnimi, tak jsou jejich zivotni zkusenosti a na tech zalozena silna sebejistota.
Asi jsem to napsala špatně. Dost často mě chlapi využívali - sex,. Poslední vztah byl o tom že nás v nem vlastně bylo víc, co měl ex rozjetého. Od ty doby se bojím aby se to neopakovalo. Byli tam podobné manévry jako teď. Jenže já jsem až po uši zamilovaná.
A jak jsem psala výše, nemám o chlapi nouzi, já mám nouzi o ty co svoji o vztah.
@Anonymní píše:
Asi jsem to napsala špatně. Dost často mě chlapi využívali - sex,. Poslední vztah byl o tom že nás v nem vlastně bylo víc, co měl ex rozjetého. Od ty doby se bojím aby se to neopakovalo. Byli tam podobné manévry jako teď. Jenže já jsem až po uši zamilovaná.A jak jsem psala výše,nemám o chlapi nouzi, já mám nouzi o ty co svoji o vztah.
Nic zvláštního, tak to má většina ženských
![]()
@Kattynka000 píše:
Asi divný materiál. Já 29, muž za pár dní 42, v péči dvě děti (moje 6, jeho 9), na cestě naše společné. Jsme spolu něco přes 4 roky a nikdy jsme věkový rozdíl neřešili. Kolikrát si přijdu o čtvrt století starší než onNavíc prý vypadáme stejně staří
Moje sestra s manželem mají dokonce 17 let mezi s sebou, jsou spolu už 8 let, na cestě taktéž dítě a když vidím akcnost a životní styl švagra, tak by mu kde jaký dvacatnik mohl závidět
tak tohle je ještě vek, kdy ten rozdíl nevadí…zkus si představit az ti bude 40, 50
@Venetia píše:
tak tohle je ještě vek, kdy ten rozdíl nevadí…zkus si představit az ti bude 40, píše: Více
Úplně s přehledem.
Máma je čerstvá 50, tátovi 60 a vážně nevidím markantní rozdíl
navíc nevím, proč všechny mají potřebu si v 60 představit zpoceného, unaveného dědka, co nesnáší svět a trpí vredama, většina 60niku co znám jsou většinou udržování sportovci, manažeři firem normální muži
opětovně kolikrát s lepší kondicí a vzhledem než kdejake ucho o 35 let mladší než oni
a pardon, o dalších 15 let později až ku bude 75 mi už je jedno, přece nezahodim skvělý manželství jen pro to, že za 40 let přijde období, kdy mu bude 75, bude nemocný a starý, kdežto mě bude lehce nad 60. Že teoreticky zemře o pár let dřív jak já, pokud do toho nevstoupí nějaká tragédie, že se o něj MOŽNÁ budu posledních pár měsíců starat, protože bude nemohoucí a senilní. A opět jen možná, protože třeba to bude naopak, on bude vitální důchodce a já budu ta nemocná a unavená životem
Tomu se totiž říká klasický koloběh života a přijde mi, že po 30 letech manželství je běžné, že se o sebe manželé, kteří se celý život milují v tomto věku starají ![]()
@Anonymní píše:
Asi jsem to napsala špatně. Dost často mě chlapi využívali - sex,. Poslední vztah byl o tom že nás v nem vlastně bylo víc, co měl ex rozjetého. Od ty doby se bojím aby se to neopakovalo. Byli tam podobné manévry jako teď. Jenže já jsem až po uši zamilovaná.A jak jsem psala výše, nemám o chlapi nouzi, já mám nouzi o ty co svoji o vztah.
To využívání nemusí být až tak problém věku Tvého protějšku. Jak píše @Kutil Tom, to je obecný problém všech žen v jakémkoli věku.
Pokud jde o to, jak chlapi o takovém věkovém rozdílu uvažují, je to bohužel, jako všechno, individuální. Myslím si, že většině ta mladší partnerka v ledasčems vyhovuje a podvědomě ji chtějí. Vnímají, že výhod je víc, než nevýhod (nesouladů). Ale leckdo si to racionálně „zakáže“, protože si právě uvědomí, že na to nemá (fyzicky, finančně, jinak), že by jí za pár let nestačil nebo že by se rozešli v představách, kam se bude vztah ubírat, atd.
Ale může to být i tak, že se jen vymlouvá… např. Ti nechce přiznat, že mu nevyhovuješ něčím, co nemá s věkem nic moc společného. Tak to jakoby kulantně bere na sebe („jsem pro Tebe moc starej = nejsem pro Tebe moc dobrej“) a odmítá Tě slušnou formou.
@Kutil Tom píše:
Nic zvláštního, tak to má většina ženských![]()
Nic zvláštního, tak to má většina chlapů ![]()
@Anonymní píše:
Jednou jsem měla delší vztah s mužem o dost starším, mně bylo 25 a jemu 50. Byl rozvedený, měl 2 deti. Já jsem děti chtěla a on nevěděl, zda si na to ještě troufne na naše společné. Byl v nejlepších letech - co se týká vzhledu tak byl atraktivní, neměl ani jednu vrásku (tu nemá do teď), aktivní, vtipný, sečtělý, okouzlující. Velmi jsem ho milovala. Jeden z důvodů, proč náš vztah nevyšel byly jeho pochybnosti, co bude, až zestárne a já budu v nejlepších letech a pak naše potenciální společné dítě/děti. Vztah nevydržel.
Teď jsme se viděli asi po 12 letech. Mně je 43, mu je 58. Je to starý pán, i když vypadá mladší. Tělo už není tak pevné, jak bývalo. Co se týká sexu, netuším, jak na tom je. Potkali jsme se náhodou, A každý jsme úplně někde jinde - fyzicky i mentálně. Zdědkovatěl a vůbec se chová jinak než když jsme spolu byli. A já jsem samozřejmě taky jiná. Pořád si pamatuji, proč jsem ho tak milovala, ale už to není ten stejný muž. Tenkrát bych dala ruku do ohně za to, že náš vztah překoná všechny překážky, a budeme spolu navěky.
Prosím nechat anonym, nebo smazat.
Ty jo, to je docela frajer, stárne podstatně pomaleji než ty
![]()
Je dobře, že každý zde má nějakou představu, jak to bude s tím druhým za 10-30 roků. ![]()
Každý odsuzuje, nepo posuzuje toho druhého. Jak a co kdyby…Ale zapomíná, jak bude vypadat on/ona. Není žádným tajemstvím, že ti mladí, co vypadají relativně dobře, tak stejně budou vypadat za ty uvedené roky. Většinou, když se ti mladí /cca 25 roků/ berou a jsou pohledný párek, tak za těch myšlených 15 roků je ze štíhlé, pěkné, líbivé nevěsty opuchlá buchta. Sakra, kdo by to do ní řekl. To stejné platí i o mužském protějšku, abych to generoval vyrovnaně. Takže, komu je jedno, jak vypadá, takto dopadne. Kdo má o sebe starost, udržuje se, vypadá lépe. Pamatuji, jak se za mlada s nadsázkou říkalo, koukni se na její matku, která má cca 50 roků a budeš vidět, jaká ta tvoje mladá bude v jejích letech. Ano, s tím lze souhlasit. Ideální je si srovnávat jednotlivé postavy spolužáků na slezinách. Opravdu některé ze spolužaček/žáků nejsou k poznání, někteří jsou k poznání na první pohled.
![]()
@Anonymní píše:
Jednou jsem měla delší vztah s mužem o dost starším, mně bylo 25 a jemu 50. Byl rozvedený, měl 2 deti. Já jsem děti chtěla a on nevěděl, zda si na to ještě troufne na naše společné. Byl v nejlepších letech - co se týká vzhledu tak byl atraktivní, neměl ani jednu vrásku (tu nemá do teď), aktivní, vtipný, sečtělý, okouzlující. Velmi jsem ho milovala. Jeden z důvodů, proč náš vztah nevyšel byly jeho pochybnosti, co bude, až zestárne a já budu v nejlepších letech a pak naše potenciální společné dítě/děti. Vztah nevydržel.
Teď jsme se viděli asi po 12 letech. Mně je 43, mu je 58. Je to starý pán, i když vypadá mladší. Tělo už není tak pevné, jak bývalo. Co se týká sexu, netuším, jak na tom je. Potkali jsme se náhodou, A každý jsme úplně někde jinde - fyzicky i mentálně. Zdědkovatěl a vůbec se chová jinak než když jsme spolu byli. A já jsem samozřejmě taky jiná. Pořád si pamatuji, proč jsem ho tak milovala, ale už to není ten stejný muž. Tenkrát bych dala ruku do ohně za to, že náš vztah překoná všechny překážky, a budeme spolu navěky.
Prosím nechat anonym, nebo smazat.
Nemáš tam náhodou překlep ve věku?