Nevlastní dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12741
17.10.22 12:57

@Svetluska55 Píšeš o „řešeních“, ale nějak z příspěvku nechápu, jak to řešení vypadá. Možná tomu nerozumím správně.
Tedy chci se zeptat… (např.) když si syn stěžoval na průběh oslavy mamince, ale ne vám, jak jste se k tomu postavili? A jak případně syn reagoval na váš postoj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.22 13:35
@JanaAnnna píše:
Dobrý den,
Jsme s přítelem 2 roky. Přítel má dceru z předešlého vztahu. Ze začátku jsme si s dcerkou sedli, ale pak to šlo jak na horské dráze. Já jsem ta co se snaží, ale ona jen dělá vše proto abych se cítila u nás doma špatně. Nebudu tady vypisovat co vše se stalo. Chtěla bych od Vás pomoct se současným problémem.

Byli jsme sami doma. Přítel byl v práci a my si užívali. Byli jsme venku, doma jsme tvořili a řekla mi že je semnou mnohem větší zábava než s tátou. Říkala jsem si že už budeme mít asi pěknější vztah. Celý víkend pak proběhl v klidu. Řekla že byla spokojená. Ptáme se ji každý víkend aby potom nedošlo k tomu že píše přítelova bývala, že to i to bylo špatně. Já tedy s vědomím že tohle byl opravdu dobrý víkend i s myšlenkou že už konečně vše bude dobré jsem přemýšlela co podnikneme další víkend. Už jsem ji nachystala různé hry ať se s námi nenudí. Jenomže psala bývalá od přítele, že co je mezi námi za problém že nechce k nám jet skrz mě. A že pokud tam budu já tak nepřijede… není to poprvé co se to stalo a nikdy jsem ji neublížila aby tohle mohla říkat. Já ji mám ráda jako vlastní. Proto me to tak tíži že jednou mluví tak že mě má i ona ráda a nadruhou stranu se mě chce zbavit.

Byla bych moc ráda kdyby jste mi pomohli děkuji moc

Ahoj zakladatelko,
mám s tímhle taky zkušenosti. Teď už to vidím s odstupem a taky s jiným pohledem, protože už mám i vlastní dítě. Jak tady někdo psal, role macechy je absolutně nedoceněná. Ať se budeš snažit jakkoliv budeš pořád jen macecha, ale když cokoliv, tak dítě bude stát na straně svoji mámy i kdyby byla hrozná a starala se o něj minimálně.
Já jsem se takhle hodně snažila u partnerova syna. U nás měl všechno od hraček, přes oblečení jídlo, pomůcky do školy a zábavu (matka mu nedávala ani desetinu, ta si raději koupila cigarety). V ten moment, kdy něco dostal nebo jsme někde byli se tvářil velice spokojeně, nadšeně, ale od matky jsme se pak dověděli něco jiného nebo nám sám po letech řekl, že ho to vůbec nebavilo.
Taky jsme po čase zjistili, že nám vůbec neříká svůj názor, ale že se naučil odhadnout a říkat to, co si myslí, že chce okolí slyšet(to používá do teď).
My jsme to dopracovali k tomu, že už ho máme 2 a půl roku ve výhradní péči (závažná pochybení matky). Já to tedy beru tak, že jednou jsem se rozhodla pro chlapa se závazkem a nějak jsme to nastavili, takže už to musím dotáhnout do konce. Kluk už teda bude za necelé 2 roky plnoletý, takže už to nebude tak dlouho trvat (počítám s tím, že pak už si do toho ode mne nebude nechat mluvit). Teď už to ale všechno dělám s vědomím, že mi nikdy nebude vděčný za to, že jsem se snažila z něho vykřesat něco dobrého. Ano oba s partnerem na to dbáme, aby fungoval, ale už to u mě má určité hranice. Mám doma svoje malé dítě, které mě potřebuje a které, když ho dobře výchovam si mě bude vážit a bude se ke mě i v dospělosti s láskou vracet stejně jako já za svými rodiči. U vyvdaného syna tento pocit nemám, spíš mám pocit, že až dovrší 18 sbalí kufry a řekne, že už jsme ho otravovali dost a vrací se k mamince, kde nemusí nic a může si dost pohrát na mobilu.
To jsem se trochu rozkecala o sobě, ale chtěla jsem tím říct, aby tě to jednou nemrzelo, že jsi objetovala svůj čas a žádný vděk a oceněni tě za to nečeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
17.10.22 15:44
@Hecate píše:
@Svetluska55 Píšeš o „řešeních“, ale nějak z příspěvku nechápu, jak to řešení vypadá. Možná tomu nerozumím správně.
Tedy chci se zeptat… (např.) když si syn stěžoval na průběh oslavy mamince, ale ne vám, jak jste se k tomu postavili? A jak případně syn reagoval na váš postoj?

No..řešila maminka, čili začala manželovi vypisovat SMS, že se u nás stálo to a to..a že taky k nám dítě nemusí jezdit. Toto „řešení“ v minulosti následovalo po čemkoli, co se zrovna nezdálo. Po 7 letech už je naštěstí klid.
Pokud se ale takhle manžel dozví něco, co považuje za důležité, například ta oslava, v klidu si se synem (beze mě)promluvil, co bylo za problém a jak to pro příště udělat lépe.
Hlavně z toho nedělat žádné drama.
Ale je potřeba v proudu te prudy (vrátil jsi ho ve špinavých kalhotech, on u vás jen pořád hraje na počítači,..)rozlišit, co jsou zbytečně informace a co to dítě vážně trápí.

• Citovat
  • Upravit
12741
17.10.22 15:49
@Svetluska55 píše:
No..řešila maminka, čili začala manželovi vypisovat SMS, že se u nás stálo to a to..a že taky k nám dítě nemusí jezdit. Toto „řešení“ v minulosti následovalo po čemkoli, co se zrovna nezdálo. Po 7 letech už je naštěstí klid.
Pokud se ale takhle manžel dozví něco, co považuje za důležité, například ta oslava, v klidu si se synem (beze mě)promluvil, co bylo za problém a jak to pro příště udělat lépe.
Hlavně z toho nedělat žádné drama.
Ale je potřeba v proudu te prudy (vrátil jsi ho ve špinavých kalhotech, on u vás jen pořád hraje na počítači,..) rozlišit, co jsou zbytečně informace a co to dítě vážně trápí.

Vytučněné dává smysl a vnímám to stejně :palec: Celkově se mi líbí, jak jste k tomu přistoupili, takhle nějak bych postupovala taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
17.10.22 17:06

Nevymejsli si to bejvalka? Nebo aspoň nepribarvuje? Dle toho, co píšeš, mi nepřijde, ze by u vás trpěla teda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
17.10.22 18:54

@Aglája75 musím oponovat před chvíli jsem se dozvěděla hlavní důvod toho jejího chování. Chce mě vystrnadit a chce aby maminka s tatínkem byli spolu. Nejsou spolu 5 let. 2 roky života jejího byli rodiče spolu, ale ex se posunula dál a má dítě s někým dalším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
17.10.22 18:57

@Lussie_k Už jsem se dozvěděla hlavní důvod všeho chce aby maminka s tatínkem byli zase spolu. (Už spolu nejsou 5 let)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.10.22 19:27

@JanaAnnna ale to je naprosto běžné :nevim: zejmena menší deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
17.10.22 20:36
@JanaAnnna píše:
@Aglája75 musím oponovat před chvíli jsem se dozvěděla hlavní důvod toho jejího chování. Chce mě vystrnadit a chce aby maminka s tatínkem byli spolu. Nejsou spolu 5 let. 2 roky života jejího byli rodiče spolu, ale ex se posunula dál a má dítě s někým dalším

No tak jasne, to chteji vsechny deti a to jsem psala, ze jde o to, ze te tam nechce…Kdyby byla s tebou ok a mamince rikala neco jineho brala bych tl jak tady vetsina psala, ale pokud te mesice chce vystvat a dela ti naschvaly, tak proste jen nejaky viken dorezije, ci ji chudince zbyva a pak doma breci, protoze maminka je jeji nejblizsi komu se neboji priznat city a trapeni, tobe to rikat nebude…Ale problem je i otec, ltery nechava peci o ni na tobe…Proste dospeli vsechno jak je dnes zvykem hodi na dite, to je podle nich pak jeste nevychovane a pro nextky spratek… vzdyt to by mel problem snest kdektery dospely natoz male dite…Jediny kdo ji brani je matka, ale do te jak je tady krasne videt se vsichni pusti a hned by na ni dvali stiznosti na ospod atd misto, aby otec plnil rodicivskou povinnost a staral se a zalezelo mu na holce…videtelne ani s otcem dcera zadny poradny vztah nema, kdyz jemu se nesveri a boji se mu rict pravdu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.10.22 21:08
@Aglája75 píše:
No tak jasne, to chteji vsechny deti a to jsem psala, ze jde o to, ze te tam nechce…Kdyby byla s tebou ok a mamince rikala neco jineho brala bych tl jak tady vetsina psala, ale pokud te mesice chce vystvat a dela ti naschvaly, tak proste jen nejaky viken dorezije, ci ji chudince zbyva a pak doma breci, protoze maminka je jeji nejblizsi komu se neboji priznat city a trapeni, tobe to rikat nebude…Ale problem je i otec, ltery nechava peci o ni na tobe…Proste dospeli vsechno jak je dnes zvykem hodi na dite, to je podle nich pak jeste nevychovane a pro nextky spratek… vzdyt to by mel problem snest kdektery dospely natoz male dite…Jediny kdo ji brani je matka, ale do te jak je tady krasne videt se vsichni pusti a hned by na ni dvali stiznosti na ospod atd misto, aby otec plnil rodicivskou povinnost a staral se a zalezelo mu na holce…videtelne ani s otcem dcera zadny poradny vztah nema, kdyz jemu se nesveri a boji se mu rict pravdu :palec:

Ok, a co tedy doporučuješ? Co dělat teď, v této situaci dal? Yslim ráda směrem k zakladatelce, co má ve svých rukách.

Příspěvek upraven 17.10.22 v 21:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.10.22 21:16
@Lussie_k píše:
Nevymejsli si to bejvalka? Nebo aspoň nepribarvuje? Dle toho, co píšeš, mi nepřijde, ze by u vás trpěla teda :think:

Ja myslím, že kazdej z nich přispívá pod kotlem. Zakladatelka je vztahovacna, labilní, vše si moc bere. Chlap zbytečně své problémy s ex přenáší na dite, o dítě nepecuje osobně. Dite je v tom nevinně, ale reaguje tím, že každému rodiči říká něco jiného. Na rozdíl od Agaljaji bych neřekla s jistotou, že to je matka. Klidně může být pravda uprostřed, nebo samo neví, placa se v tom. Do toho hystericka, evidentně vulgární matka, která, ikdyby teď měla stokrát pravdu, nikdo na ni nebude teď pozitivně reagovat, protože v minulosti byla vulgární, sprostá a hnusna. No a dílo je dokonano, vztahy v ha.jzlu.cesta ztoho ven bude obtizna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.22 04:19
@starostlivamaminka píše:
Ahoj zakladatelko,
mám s tímhle taky zkušenosti. Teď už to vidím s odstupem a taky s jiným pohledem, protože už mám i vlastní dítě. Jak tady někdo psal, role macechy je absolutně nedoceněná. Ať se budeš snažit jakkoliv budeš pořád jen macecha, ale když cokoliv, tak dítě bude stát na straně svoji mámy i kdyby byla hrozná a starala se o něj minimálně.
Já jsem se takhle hodně snažila u partnerova syna. U nás měl všechno od hraček, přes oblečení jídlo, pomůcky do školy a zábavu (matka mu nedávala ani desetinu, ta si raději koupila cigarety). V ten moment, kdy něco dostal nebo jsme někde byli se tvářil velice spokojeně, nadšeně, ale od matky jsme se pak dověděli něco jiného nebo nám sám po letech řekl, že ho to vůbec nebavilo.
Taky jsme po čase zjistili, že nám vůbec neříká svůj názor, ale že se naučil odhadnout a říkat to, co si myslí, že chce okolí slyšet(to používá do teď).
My jsme to dopracovali k tomu, že už ho máme 2 a půl roku ve výhradní péči (závažná pochybení matky). Já to tedy beru tak, že jednou jsem se rozhodla pro chlapa se závazkem a nějak jsme to nastavili, takže už to musím dotáhnout do konce. Kluk už teda bude za necelé 2 roky plnoletý, takže už to nebude tak dlouho trvat (počítám s tím, že pak už si do toho ode mne nebude nechat mluvit). Teď už to ale všechno dělám s vědomím, že mi nikdy nebude vděčný za to, že jsem se snažila z něho vykřesat něco dobrého. Ano oba s partnerem na to dbáme, aby fungoval, ale už to u mě má určité hranice. Mám doma svoje malé dítě, které mě potřebuje a které, když ho dobře výchovam si mě bude vážit a bude se ke mě i v dospělosti s láskou vracet stejně jako já za svými rodiči. U vyvdaného syna tento pocit nemám, spíš mám pocit, že až dovrší 18 sbalí kufry a řekne, že už jsme ho otravovali dost a vrací se k mamince, kde nemusí nic a může si dost pohrát na mobilu.
To jsem se trochu rozkecala o sobě, ale chtěla jsem tím říct, aby tě to jednou nemrzelo, že jsi objetovala svůj čas a žádný vděk a oceněni tě za to nečeká.

Krásně napsáno, naprostá pravda :potlesk: plus souhlasím s příspěvky od @ulice… Mě také trvalo, než mi to došlo…
Zakladatelko, nevlastní dítě je holt nevlastní. Nikdy tě nedocení ani ono samo, ani nikdo kolem něj. Vždy budeš ta vzadu. Tak proč se cpát dopředu, někam, kde tě vlastně nikdo nechce? Starej se o tvůj vztah s přítelem, holku pouze respektuj. Nevím, jestli jsem pochopila správně… Ale v jednom z příspěvků se mi zdálo, žes snad naznačila, že čekáš malé… Ale to se mi asi zdá. Každopádně jak říkám, věnuj se sobě a svému muži. S holkou buď jen tehdy, když ty budeš chtít. Ne proto, že ji nemá kdo hlídat. To tebe nemusí absolutně zajímat. Nevymýšlej ji program, aby ses jí zalíbila. Sem tam něco vymysli, ale jen když ty sama budeš chtít! Ne proto, aby chudinka malá se náhodou ani minutu nenudila… Dělej prostě to, co chceš ty sama, co je tobě příjemné… Ne, co je podle tebe správně pro tu holku. To tě zajímat nemusí. To musí zajímat její rodiče. Ne tebe.

Jak už jsem psala, taky mi trvalo, než mi to došlo. Taky jsem vymýšlela pro nevlastní dítě program, vymýšlela zajímavé dárky, které jsem složitě objednávala všude možně po internetu, sháněla to nejlepší… Hlídala na zavolání, volala si s dítětem, kdykoli mělo problém, pomáhala s učením přes kameru… A víš co? Před rokem a půl se stalo, že jsem hlídala o své dovolené 3 dny za sebou… Třetí den večer se mě přítel zeptal, jestli bych mohla i další den hlídat. Slušně jsem řekla, ať se nezlobí, ale už ne. Přítel byl ok, myslel to dobře, samo dítě se mnou chtělo být, ale já už chtěla klid. No ale od jeho rodiny, co jsem si vyslechla :roll: že co si jako myslím, že jsem povinna dítě hlídat.. No masakr. Pak se jednou stalo, že jsem z důvodu nemoci zrušila návštěvu restaurace s nevlastním dítětem. A opět, vyslechla jsem si, jaká jsem strašná… Pořád jsem fungovala na 100 procent a jednou ne a bylo zle… Ale víš co? Pořád jsem si říkala, že to dítě za to nemůže… No a najednou nastaly narozeniny dítěte… Já sehnala dárek, dost drahý, ktery byl těžko sehnatelny… Nikdo by se s tím nebabral. A víš co mi bylo řečeno? Přímo od dítěte? Že to má od tatínka a od babičky a já mu nic nedala :? V tu chvíli jsem ztratila asi i ty poslední zbytky růžových brýlí… Od té doby se nesnažím, je mi všechno jedno, neučím se už s dítětem… Minule na vysvědčení skoro propadlo a víš co? Je mi to fuk :lol: ať si propadne, já už absolutně žádnou snahu nemám, nikdo mi za to nikdy nepodekoval, nikdo mě neocenil. Max přítel… Soustředím se na sebe, na přítele, na náš život. Možná to zní hnusně, ale v tu chvíli… Prostě mi došlo, že tohle nemám zapotřebí… Byl to velký šok, ale pomohlo mi to, se probrat. Takže tobě radím, brzdi. Ušetříš si podobnou lekci.

Prosím o anonym, přece jenom dost podrobné informace..

• Citovat
  • Upravit
11289
18.10.22 06:17
@Anonymní píše:
Krásně napsáno, naprostá pravda :potlesk: plus souhlasím s příspěvky od @ulice… Mě také trvalo, než mi to došlo…
Zakladatelko, nevlastní dítě je holt nevlastní. Nikdy tě nedocení ani ono samo, ani nikdo kolem něj. Vždy budeš ta vzadu. Tak proč se cpát dopředu, někam, kde tě vlastně nikdo nechce? Starej se o tvůj vztah s přítelem, holku pouze respektuj. Nevím, jestli jsem pochopila správně… Ale v jednom z příspěvků se mi zdálo, žes snad naznačila, že čekáš malé… Ale to se mi asi zdá. Každopádně jak říkám, věnuj se sobě a svému muži. S holkou buď jen tehdy, když ty budeš chtít. Ne proto, že ji nemá kdo hlídat. To tebe nemusí absolutně zajímat. Nevymýšlej ji program, aby ses jí zalíbila. Sem tam něco vymysli, ale jen když ty sama budeš chtít! Ne proto, aby chudinka malá se náhodou ani minutu nenudila… Dělej prostě to, co chceš ty sama, co je tobě příjemné… Ne, co je podle tebe správně pro tu holku. To tě zajímat nemusí. To musí zajímat její rodiče. Ne tebe.

Jak už jsem psala, taky mi trvalo, než mi to došlo. Taky jsem vymýšlela pro nevlastní dítě program, vymýšlela zajímavé dárky, které jsem složitě objednávala všude možně po internetu, sháněla to nejlepší… Hlídala na zavolání, volala si s dítětem, kdykoli mělo problém, pomáhala s učením přes kameru… A víš co? Před rokem a půl se stalo, že jsem hlídala o své dovolené 3 dny za sebou… Třetí den večer se mě přítel zeptal, jestli bych mohla i další den hlídat. Slušně jsem řekla, ať se nezlobí, ale už ne. Přítel byl ok, myslel to dobře, samo dítě se mnou chtělo být, ale já už chtěla klid. No ale od jeho rodiny, co jsem si vyslechla :roll: že co si jako myslím, že jsem povinna dítě hlídat.. No masakr. Pak se jednou stalo, že jsem z důvodu nemoci zrušila návštěvu restaurace s nevlastním dítětem. A opět, vyslechla jsem si, jaká jsem strašná… Pořád jsem fungovala na 100 procent a jednou ne a bylo zle… Ale víš co? Pořád jsem si říkala, že to dítě za to nemůže… No a najednou nastaly narozeniny dítěte… Já sehnala dárek, dost drahý, ktery byl těžko sehnatelny… Nikdo by se s tím nebabral. A víš co mi bylo řečeno? Přímo od dítěte? Že to má od tatínka a od babičky a já mu nic nedala :? V tu chvíli jsem ztratila asi i ty poslední zbytky růžových brýlí… Od té doby se nesnažím, je mi všechno jedno, neučím se už s dítětem… Minule na vysvědčení skoro propadlo a víš co? Je mi to fuk :lol: ať si propadne, já už absolutně žádnou snahu nemám, nikdo mi za to nikdy nepodekoval, nikdo mě neocenil. Max přítel… Soustředím se na sebe, na přítele, na náš život. Možná to zní hnusně, ale v tu chvíli… Prostě mi došlo, že tohle nemám zapotřebí… Byl to velký šok, ale pomohlo mi to, se probrat. Takže tobě radím, brzdi. Ušetříš si podobnou lekci.

A proč se s dítětem neučí přítel? To si ho vážíš, když nechá dítě skoro propadnout, když dle tebe by to s učením šlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
18.10.22 07:32
@JanaAnnna píše:
@Lussie_k Už jsem se dozvěděla hlavní důvod všeho chce aby maminka s tatínkem byli zase spolu. (Už spolu nejsou 5 let)

Kdo ti to rekl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
18.10.22 07:55
@Anonymní píše:

Nic proti, ale ty očekávas vděk od dítěte, že pro něj něco děláš a máš pocit, že je to něco navíc, za co bys ho měla dostat. Ale děti takhle vděčné prostě nejsou. Ty jsi pro něj blízká osoba, takže automaticky bere to, co dostává..
Přestaň očekávat vděk a chválu..a pokud ty věci děláš, dělej je třeba kvůli tomu diteti..nebo manželovi..ne kvůli vděku..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky