Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Třeba nic neříkala, to jenom ex baví dělat dusno a nenávidí tě. Povznes se na to.
@JanaAnnna píše:
@Tala20 dává mi špendlíky do postele a do bundy. Když něco uvařím, tak ji to nechutna. Říká že mám doma nepořádek. Nemluvě o tom že skoro pokaždé co od nás odjíždí tak musí nechat něco za posteli za gaucem nebo kdekoliv v bytě kde je těžké vytáhnout cokoliv něco co smrdí. Naposledy to byla svacina hozena za gaučem, ale to jsem na to přišla ještě před tím než by to začalo zapáchat.To se omlouvám špatně jsem se vyjádřila. Dcerka k nám nechce jezdit.
co? Takovyhle naschvaly?
Že máš doma nepořadek neni z hlavy dcerky. Takhle male deti vubec neodhadnou, kde je poradek a kde bordel, pokud fakt neni u vas uplny chliv.
O tech svacinach bych s ni promluvila, ze toto ne. Klidne opakovane. Mel by to ale udelat otec. Ale jestli on si to ulehčuje, tak klidne ty. Proste naschvaly neexistujou. A klidne bych tim i začala. U tech přejizdejicich deti je blby, ze kdyz se na neco prijde po odjezdu, tak nez zase prijede, tak uz uplyne doba, kdy se na to jakoby zapomene. Ale jsou veci, ktere se nesmi ignorovat
@JanaAnnna píše:
Dobrý den,
Jsme s přítelem 2 roky. Přítel má dceru z předešlého vztahu. Ze začátku jsme si s dcerkou sedli, ale pak to šlo jak na horské dráze. Já jsem ta co se snaží, ale ona jen dělá vše proto abych se cítila u nás doma špatně. Nebudu tady vypisovat co vše se stalo. Chtěla bych od Vás pomoct se současným problémem.Byli jsme sami doma. Přítel byl v práci a my si užívali. Byli jsme venku, doma jsme tvořili a řekla mi že je semnou mnohem větší zábava než s tátou. Říkala jsem si že už budeme mít asi pěknější vztah. Celý víkend pak proběhl v klidu. Řekla že byla spokojená. Ptáme se ji každý víkend aby potom nedošlo k tomu že píše přítelova bývala, že to i to bylo špatně. Já tedy s vědomím že tohle byl opravdu dobrý víkend i s myšlenkou že už konečně vše bude dobré jsem přemýšlela co podnikneme další víkend. Už jsem ji nachystala různé hry ať se s námi nenudí. Jenomže psala bývalá od přítele, že co je mezi námi za problém že nechce k nám jet skrz mě. A že pokud tam budu já tak nepřijede… není to poprvé co se to stalo a nikdy jsem ji neublížila aby tohle mohla říkat. Já ji mám ráda jako vlastní. Proto me to tak tíži že jednou mluví tak že mě má i ona ráda a nadruhou stranu se mě chce zbavit.
Byla bych moc ráda kdyby jste mi pomohli děkuji moc
Zkrátka popros přítele, aby nedeal postava, ex si řešil salm a tebe do toho nezatahoval. Pokud on vyhodnotí výtky ex za oprávněné, ať s tebou řeší konkrétní problém, nemusí ti ani říkat, že to je na její návrh. Pokud jsou neoprávněně, nema tě to s tím obtěžovat. On ať na lamparny ex nereaguje a je klid.
@JanaAnnna píše: A pak nevím co mám dělat.
Ty nemáš nic dělat!!! Dítě je přítelovo. Pouze on si to musí vyřídit se svou bejvalkou.
Pokud od bejvalky dostáváš zprávy o tom jak je dítěti u vás špatně, nebo dokonce přicházejí výhrůžky o nedodržení stanoveného režimu styku otce s dítětem, pak jediná reakce má být tato:
Předej ty zprávy a stesky otci dítěte. Otec dítěte se obrátí na OSPOD, předloží ty SMS či emaily a uvede že má podezření na to že matka ohrožuje výchovu nezletilé tím, že se ji snaží navádět proti otci a jeho partnerce. Po tom co popisuješ mělo okamžitě následovat oznámení na OSPOD. Odborné vyšetření dítěte pak zjistí zda je tam cílená manipulace ze strany matky, nebo zda Ty jsi skutečně ta zlá macecha, jak Ti sděluje přítelova bývalka.
Nenech si sr. át na hlavu od nikoho. Ani od bejvalky, ani od přítele. Pokud Tě přítel v tomto nepodpoří, pak budeš alespoň vědět, že jeho bejvalka je pro něj víc než Ty. V tom případě si ji zablokuj v telefonu a po příteli požaduj ať se svému dítěti věnuje řádně.
Ty maš upřímnou snahu vycházet s jeho dítětem dobře, a investuješ do toho mnoho energie. Ale pokud nebude 100% podpora z jeho strany, pak mu přece nebudeš dělat zdarma chůvu, která si nechává nadávat a vyčítat od cizí osoby. Tohle si musí vyřešit on.
Pokud si toto nechce vyřešit, kopni ho do zadku a nech ho být jeho osudu. Ať mu zase jiná dělá zdarma hlídačku a služku pro jeho dítě.
Příspěvek upraven 17.10.22 v 07:31
@JanaAnnna píše:
@Hojuza to jsme taky zkoušeli že jsem odjela na víkend. Nechci aby mezi námi panovala špatná krev raději jsem se stáhla, ale to si u maminky stěžovala že to byl ten nejhorší víkend. Ono je špatně když jsem tam já nebo aji když tam nejsem. A pak nevím co mám dělat.
Já tím nemyslela, že máš odjet, to zas ne, jen být víc v pozadí a ten co by se jí měl věnovat naplno by byl tatínek. Je to jeho dítě. Vidím za tím snahu, potěšit maminku. Nebrala bych si to osobně, stáhla bych se. Dítě si zase nemá co vybírat, kdy pojede k tátovi a kdo tam bude. Se sedmiletým dítětem se už domluvíš, zeptala bych se jí příště, proč to říká, ale fakt bych se tolik nesnažila, nechala bych na přítelovi, ať se jí věnuje, uvařila bych jim jídlo, ale nevnucovali bych se mezi ně.
@Tala20 píše:
Ty nemáš nic dělat!!! Dítě je přítelovo. Pouze on si to musí vyřídit se svou bejvalkou.Pokud od bejvalky dostáváš zprávy o tom jak je dítěti u vás špatně, nebo dokonce přicházejí výhrůžky o nedodržení stanoveného režimu styku otce s dítětem, pak jediná reakce má být tato:
Předej ty zprávy a stesky otci dítěte. Otec dítěte se obrátí na OSPOD, předloží ty SMS či emaily a uvede že má podezření na to že matka ohrožuje výchovu nezletilé tím, že se ji snaží navádět proti otci a jeho partnerce. Po tom co popisuješ mělo okamžitě následoat oznámení na OSPOD. Odborné vyšetření dítěte pak zjistí zda je tam cílená manipulace ze strany matky, nebo zda Ty jsi skutečně ta zlá macecha, jak Ti sděluje přítelova bývalka.
Nenech si sr. át na hlavu od nikoho. Ani od bejvalky, ani od přítele. Pokud Tě přítel v tomto nepodpoří, pak budeš alespoň vědět, že jeho bejvalka je pro něj víc než Ty. V tom případě si ji zablokuj v telefonu a po příteli požaduj ať se svému dítěti věnuje řádně.
Ty maš upřímnou snahu vycházet s jeho dítětem dobře, a investuješ do toho mnoho energie. Ale pokud nebude 100% podpora z jeho strany, pak mu přece nebudeš dělat zdarma chůvu, která si nechává nadávat a vyčítat od cizí osoby. Tohle si musí vyřešit on.
Pokud si toto nechce vyřešit, kopni ho do zadku a nech ho být jeho osudu. Ať mu zase jiá dělá zdarma chůvu a služku pro jeho dítě.
Nejlepší reakce je na trolí zprávy nijak nereagovat. Ji to přestane bavit. Ona si ji muze blokovat. On ji nemusí všechno vylepšit a za tepla předat, že Máňa psala, že je kráva
je to jeho ex, tak ať si ji řeší sám. Jí to bez reakci taky přestane bavit. Pokud se on a ona brání, reaguji, že to není pravda, houska nebyla za gaučem, ale v lednici a nezavřeli ji do sklepa… tak dělají přesně to, co ona potřebuje.
Příspěvek upraven 17.10.22 v 08:15
@Hojuza píše:
Já tím nemyslela, že máš odjet, to zas ne, jen být víc v pozadí a ten co by se jí měl věnovat naplno by byl tatínek. Je to jeho dítě. Vidím za tím snahu, potěšit maminku. Nebrala bych si to osobně, stáhla bych se. Dítě si zase nemá co vybírat, kdy pojede k tátovi a kdo tam bude. Se sedmiletým dítětem se už domluvíš, zeptala bych se jí příště, proč to říká, ale fakt bych se tolik nesnažila, nechala bych na přítelovi, ať se jí věnuje, uvařila bych jim jídlo, ale nevnucovali bych se mezi ně.
Já bych se jí neptala. Ty děti to uvádí do obrovského stresu. Furt pod vyslechem, co kde řeklo. Řešila bych ji tady a teď, 0ikud je spokojená u nich, tak hurá, vytýkací dopisy hodit do koše/ spamu.
@JanaAnnna ahoj když se moje rodiče rozvedli bylo mi 4 myho táty nová žena byla úžasná můj táta věcné v práci jezdila sem jen na víkendy doma sem měla mámu co se mi snažila celý život vydírat psychicky jak můj táta o mě nestojí a jen si mě kupuje penězma a jak mám radši novou macechu než moji mámu a ať si tam tahnu. Takže to bylo tak že sme odjela na víkend k tátovi nová ženská tátovo se mohla přetrhnout aby mi vymyslela zábavu a co já celý víkend dělala? Jen brečela že chci maminku. A takhle to šlo snad do mých 10 let kdy sem se trošičku sklidnila. Vybudovala jsem si časem odpor k mámě a pak i k tátovi protože se neměli rádi a kdo to odnesl nejvíc já. Takže pokud se takto dcera chová důvod to bude mít a dost možná to bude maminka. A je to pořád jen hloupé dítě které neví co dělá. V tomhle se těžko rádi ale asi by měl tatínek dát řeč s maminkou a pokud si u maminky kráva věřila že bude podobný problém jako u mě. Pro mě je to úžasný plus protože mám dceru z prvního vztahu. A nás rozsudek zněl že otec si může brát svou dceru kdykoliv chce je to i jeho dcera a já nebudu řídit hodiny a dny kdy se smí vidět. Nikdy sem svy dceři necpala do hlavy to co moje máma mě a s jejím taťkou a jeho novou ženou dáváme i kafe
takhle si myslím že by to po příšerných rozchodech a rozvodech mělo vypadat nemyslím to kafe chápu že to pokazdy Asii nejde v tvém případě asi smůla. Ale oboustranná snaha. Aby bylo dítě happy
držím palce ale je to opravdu jen na tatínkovi a mamince
No, jednak, co ti ma na tve dotazy rict? Myslis, ze ti sedmileté dite bude rikat, ze ji vadi tohle a tamto
. Plus tedy deti chteli jezdit za rodicem a nikoliv za jejich novou drahou polovickou, ta je jim u…
@JanaAnnna Myslím, že je třeba snížit očekávání, tj. smířit se s tím, že dcera prostě v pohodě není, ač se tak možná v některých momentech může tvářit, a že vzhledem k věku ještě dlouho nebude. A to vše jednak proto, že má matku, která ji zřejmě, byť třeba jen nepřímo, očkuje proti Tobě, a holka se jí snaží zavděčit nebo ji třeba jen nenaštvat…, druhák možná i proto, že už sama umí z té situace vytřískat to nejlepší pro sebe. Všimni si, jak moc se snažíte to dítě potěšit. Možná by ses měla snažit méně a nepodbízet se tolik.
Přijde mi, že to, co popisuješ, je celkem časté. Zrovna nedávno mi kamarádka povídala podobnou historku, jen dítě je starší a o level práskanější.
Pokud ti dava spendliky do postele, tak asi tezko je ji s tebou dobre, ze… takze dela co muze, aby to prezila… proc by si neuzila zabavu, ale nesnasi te… a tak mame rekne pravdu…Navic jinasi vadi, ze se o ni nestara tata, za kterym tam chodi… ty nejsi jeji rodic a nedostala si soudne upraveny styk, ze? Proc se o dite nestara tata? Tak at si ji bere jen kdyz na ni ma cas a neotravuje diteti zivot nextkou… ty tady brecis jak je ex hrozna a ze by ses s ni nemohla videt a takhke male dite musi snest vse, ze… Takze rada je jednoducha… tata at si na vse dite udela cas nebo si ho nebere, kdyz si na nej cas nedokaze vyclenit… a ty se do toho neplet… pro dite je rozchod rodicu obrovsky stres, ztrata jistoty… musi zvladnou vse tohle a nove situace, mnohi deti dl rozvodu s tatou bylo minimum casu, potrebuji si spolu vybudovat vztah, tatinek se musi naucit co je to byt rodic… a nejhorsi co muze byt, kdyz se doto pletou nextky… zkus si predstavit sebe az tvoje dite bude muset k tatinkovi a tam ho bude vychovavat nejake xxx… Nadsena nebudes…
to, ze te dite jasne a ocividne z domacnosti otce chce vystrnadit je proste jeho obranna reakce…
@Lama Lama píše:
Já bych se jí neptala. Ty děti to uvádí do obrovského stresu. Furt pod vyslechem, co kde řeklo. Řešila bych ji tady a teď, 0ikud je spokojená u nich, tak hurá, vytýkací dopisy hodit do koše/ spamu.
Jo a vyjimecne tady musim souhlasit… neptej se ji porad na neco… nevtahujte ji porad do vasich tretsu pro ex… a pomlouvani ji… pro ni je to maminka a kdyz neni patologicky clovek, tak vzdy bude ta nej!
To vecne vytahovani z deti tak jak se ti to libilo a ses u nas rada anaopak jake to bylo u taty co rikala babicka je uplne silene a kazde dite to nesnasi… jestli se ji neco libi prece vidis… jesi chce neco rict tak to rekne… nemyslim si, ze ani neni nemozne, ze tebe a otce chce rozestvat, to podvedomi funguje a pro nej na tve misto patri jeji matka, tak se jim do toho neplet…
@Tala20 píše:
Ty nemáš nic dělat!!! Dítě je přítelovo. Pouze on si to musí vyřídit se svou bejvalkou.Pokud od bejvalky dostáváš zprávy o tom jak je dítěti u vás špatně, nebo dokonce přicházejí výhrůžky o nedodržení stanoveného režimu styku otce s dítětem, pak jediná reakce má být tato:
Předej ty zprávy a stesky otci dítěte. Otec dítěte se obrátí na OSPOD, předloží ty SMS či emaily a uvede že má podezření na to že matka ohrožuje výchovu nezletilé tím, že se ji snaží navádět proti otci a jeho partnerce. Po tom co popisuješ mělo okamžitě následovat oznámení na OSPOD. Odborné vyšetření dítěte pak zjistí zda je tam cílená manipulace ze strany matky, nebo zda Ty jsi skutečně ta zlá macecha, jak Ti sděluje přítelova bývalka.
Pokud si toto nechce vyřešit, kopni ho do zadku a nech ho být jeho osudu. Ať mu zase jiná dělá zdarma hlídačku a služku pro jeho dítě.
Příspěvek upraven 17.10.22 v 07:31
No jasne zatahovat do toho dite jeste tim, ze bude chodit na Ospod a ke znalcum… opravdu skely pristup.
@Aglája75 píše:
Pokud ti dava spendliky do postele, tak asi tezko je ji s tebou dobre, ze… takze dela co muze, aby to prezila… proc by si neuzila zabavu, ale nesnasi te… a tak mame rekne pravdu…Navic jinasi vadi, ze se o ni nestara tata, za kterym tam chodi… ty nejsi jeji rodic a nedostala si soudne upraveny styk, ze? Proc se o dite nestara tata? Tak at si ji bere jen kdyz na ni ma cas a neotravuje diteti zivot nextkou… ty tady brecis jak je ex hrozna a ze by ses s ni nemohla videt a takhke male dite musi snest vse, ze… Takze rada je jednoducha… tata at si na vse dite udela cas nebo si ho nebere, kdyz si na nej cas nedokaze vyclenit… a ty se do toho neplet… pro dite je rozchod rodicu obrovsky stres, ztrata jistoty… musi zvladnou vse tohle a nove situace, mnohi deti dl rozvodu s tatou bylo minimum casu, potrebuji si spolu vybudovat vztah, tatinek se musi naucit co je to byt rodic… a nejhorsi co muze byt, kdyz se doto pletou nextky… zkus si predstavit sebe az tvoje dite bude muset k tatinkovi a tam ho bude vychovavat nejake xxx… Nadsena nebudes…
to, ze te dite jasne a ocividne z domacnosti otce chce vystrnadit je proste jeho obranna reakce…
Nadsena nebude, a to je asi tak vsechno, co muze k tomu ríct ![]()
Nextka se do toho zaplete, at chce nebo nechce, protoze to dite prijede do společné domacnosti. Neni reseni, aby se ona po prijezdu ditete ostentativne zvedla a odjela. Zvyknout si musej vsichni. Ale hlavni bremeno musi byt samozrejme na otci, to souhlas
Přestala bych se ptát jak se jí co líbí atd. Tohle je jak soutěž, kdo je lepší rodič
prostě s ní buď, buď ráda a nemusíš ji pořád dělat animátora