Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lama Lama píše:
Ok, a co tedy doporučuješ? Co dělat teď, v této situaci dal? Yslim ráda směrem k zakladatelce, co má ve svých rukách.Příspěvek upraven 17.10.22 v 21:17
Nemichat se do toho, byt s nima co nejmene… nechat holku s tatou a tatovi rict… ze on je od toho, aby se staral..aby si s dcerou vytvoril vztah, aby mu duverovala a rikala treba problemy s nim a nemusela je rikat jen mamince, cimz z toho bude maminka vynecha a bude mene dusna. A hlavne prestat osocovat ditete maminku, prestat o ni pred ditete mluvit spatne… zlepsit si s ni vztahy… protoze to je to co dite potrebuje…
@Aglája75 píše:
Nemichat se do toho, byt s nima co nejmene… nechat holku s tatou a tatovi rict… ze on je od toho, aby se staral..aby si s dcerou vytvoril vztah, aby mu duverovala a rikala treba problemy s nim a nemusela je rikat jen mamince, cimz z toho bude maminka vynecha a bude mene dusna. A hlavne prestat osocovat ditete maminku, prestat o ni pred ditete mluvit spatne… zlepsit si s ni vztahy… protoze to je to co dite potrebuje…
se začátkem souhlas. S koncem - nikde jsem nečtla, že by před dítětem mluvila špatně o mamince. Na zlepšení vztahů musí být dva a obávám se, že vůle na straně matky moc není.
@Lama Lama píše:
se začátkem souhlas. S koncem - nikde jsem nečtla, že by před dítětem mluvila špatně o mamince. Na zlepšení vztahů musí být dva a obávám se, že vůle na straně matky moc není.
Vzdyt je to o tom cele, jak porad prudi, jak holku navadi, ze na nect byla sprosta… asi tezko se s tatinkem ditete nextka bavi o ex jinak, ze…kazda mama bude udrzovat nirmalni vztah, kdyz vidi, ze se o tec o dite stara.. kdyz vidi, ze holku odklada nextce tak se ji to nelibi a je to orirozene a neni na tom nic dovneho… kor kdyz je ve stridave, kterou tatinek za kazdou cenu musel mit… a dobra mama to prirozene citi jako zlo pro sve dite… ano musi byt dva a zacit musi tatinek.
@Aglája75 píše:
Vzdyt je to o tom cele, jak porad prudi, jak holku navadi, ze na nect byla sprosta… asi tezko se s tatinkem ditete nextka bavi o ex jinak, ze…kazda mama bude udrzovat nirmalni vztah, kdyz vidi, ze se o tec o dite stara.. kdyz vidi, ze holku odklada nextce tak se ji to nelibi a je to orirozene a neni na tom nic dovneho… kor kdyz je ve stridave, kterou tatinek za kazdou cenu musel mit… a dobra mama to prirozene citi jako zlo pro sve dite… ano musi byt dva a zacit musi tatinek.
znovu opakuji, kde jsi vzala informaci, že se PŘED DÍTĚTEM mluví o matce špatně? Zatím jsem jen četla, že matka píše sprostě o nextce.
@Lama Lama píše:
znovu opakuji, kde jsi vzala informaci, že se PŘED DÍTĚTEM mluví o matce špatně? Zatím jsem jen četla, že matka píše sprostě o nextce.
Z kontextu…někdo, kdo nemůže next vystát a řeší jí denodenně, co napsala, rpoč to napsala a vyslýchají dítě, proč řeklo to a to, tak je nemožné, aby to dítě nevnímalo a neslyšelo…A dle mě i z toho pramení snaha holčičky maminku bránit…Prostě ona nechce, aby měl táta nextku a dělá vše proto, aby nextku vystrnadila…To je pdole mě hlavní důvod toho co se děje. To, že mamínka píše ex a možná! i nextce…je jen následek, protože každé mámě je zle z toho, že její dítě musí být ve střídavce a pak je celé dny s nextkou a dítě doma kvůli tomu brečí…Maminka reaguje na to co jí řekně dítě…ona u toho není…Tatínek tak jak hodí dítě ne nextku místo, aby se staral…jistě kašle na to, aby to probral s maminkou dcery…při nejlepším jí vyhrožuje (jak tady zaznělo, že půjde na ospod atd)…máma je prostě jen nešatstná, protože vidí neštastné svoje dítě…a protože ví, že v dnešním systému nemá zastání.
Něco jiného by bylo, kdyby holka nedělal to, že nextce dává špendlíky do postele a další…pak by mohla být pravda ta varianta, že matka malou očkoju ze žárlivosti a podobně…takhle je s pravděpodobostí hraničící s jistotou…že problém je u tatínka a toho jak svoji roli tatínka plní…ostatní se od toho odvíjí a to i špatný vztah mezi rodiči. Bohužel tohle dnes není moderní a tatínek holt má právo…jak bylo všem dobře, kdyby takový tatínek, přišel za dcerou jen když na ní opravdu má čas a náladu…o co méně trápení by muselo to dítě snést…:-(. Stejně tak maminka taky mohla počkat s dalším vztahem a dalším dítěte…ne když byly dceři 3 hned mít další a dítě strejdu…vše tohle po rozvodu rodičů dítě zatěžuje a ničí.
@Aglája75 Jasne, vymyslis jakoukoli konstrukci, aby podporovala tvuj pohled na vec.
@Aglája75 píše:
Z kontextu…někdo, kdo nemůže next vystát a řeší jí denodenně, co napsala, rpoč to napsala a vyslýchají dítě, proč řeklo to a to, tak je nemožné, aby to dítě nevnímalo a neslyšelo…A dle mě i z toho pramení snaha holčičky maminku bránit…Prostě ona nechce, aby měl táta nextku a dělá vše proto, aby nextku vystrnadila…To je pdole mě hlavní důvod toho co se děje. To, že mamínka píše ex a možná! i nextce…je jen následek, protože každé mámě je zle z toho, že její dítě musí být ve střídavce a pak je celé dny s nextkou a dítě doma kvůli tomu brečí…Maminka reaguje na to co jí řekně dítě…ona u toho není…Tatínek tak jak hodí dítě ne nextku místo, aby se staral…jistě kašle na to, aby to probral s maminkou dcery…při nejlepším jí vyhrožuje (jak tady zaznělo, že půjde na ospod atd)…máma je prostě jen nešatstná, protože vidí neštastné svoje dítě…a protože ví, že v dnešním systému nemá zastání.
Něco jiného by bylo, kdyby holka nedělal to, že nextce dává špendlíky do postele a další…pak by mohla být pravda ta varianta, že matka malou očkoju ze žárlivosti a podobně…takhle je s pravděpodobostí hraničící s jistotou…že problém je u tatínka a toho jak svoji roli tatínka plní…ostatní se od toho odvíjí a to i špatný vztah mezi rodiči. Bohužel tohle dnes není moderní a tatínek holt má právo…jak bylo všem dobře, kdyby takový tatínek, přišel za dcerou jen když na ní opravdu má čas a náladu…o co méně trápení by muselo to dítě snést…:-(. Stejně tak maminka taky mohla počkat s dalším vztahem a dalším dítěte…ne když byly dceři 3 hned mít další a dítě strejdu…vše tohle po rozvodu rodičů dítě zatěžuje a ničí.
Aha, takže se budem zastávat matky, že vulgárně nadává nextce a viníkem celého je vlastně netka. ![]()
@Tala20 píše:
Takže přítelova bejvalka nechce k vám jet? To Ti přece nevadí. Co by taky ve vašem bytě dělala? Dítě může otci předat na chodníku před domem, třebas. Takže je jedině dobře, že nepřijede.Hlavně ovšem bejvalka má povinnost předat dítě otci ve stanovený den a hodinu na stanoveném místě. Tuto povinnost má na základě dřívější dohody rodičů, nebo na základě rozhodnutí soudu. Mařit soudní rozhodnutí - to není žádná legrace pro toho kdo si toto dovolil.
Příspěvek upraven 17.10.22 v 06:25
Bohužel tak snadné to není, je celá spousta případů, kdy rodič maří styk skrze údajné přání dítěte. A soud si poslechne přání dítěte příslušně programujícím rodičem „předpřipravené“ a soud klidně rozhodne, že se přání dítěte musí respektovat a má se s druhým rodičem na styku dohodnout. A je vymalováno, vztah definitivně zničen, a stýkající se rodič i jeho okolí neudělají vůbec nic.
Je to tím, že když problém nedokážou vyřešit dospělí, nedělá soudu problém přehodit odpovědnost za řešení na toho nejslabšího a nejovlivnitelnějšího - na dítě. A slyšela jsem od dětí nejednou, že mu maminka (tatínek) řekli, že pokud neodrecituje to, co má uloženo, dostane vařečkou, vyhodí dítě z domova, umře steskem babička a další perly.
@Aglája75 píše:
Pokud ti dava spendliky do postele, tak asi tezko je ji s tebou dobre, ze… takze dela co muze, aby to prezila… proc by si neuzila zabavu, ale nesnasi te… a tak mame rekne pravdu…Navic jinasi vadi, ze se o ni nestara tata, za kterym tam chodi… ty nejsi jeji rodic a nedostala si soudne upraveny styk, ze? Proc se o dite nestara tata? Tak at si ji bere jen kdyz na ni ma cas a neotravuje diteti zivot nextkou… ty tady brecis jak je ex hrozna a ze by ses s ni nemohla videt a takhke male dite musi snest vse, ze… Takze rada je jednoducha… tata at si na vse dite udela cas nebo si ho nebere, kdyz si na nej cas nedokaze vyclenit… a ty se do toho neplet… pro dite je rozchod rodicu obrovsky stres, ztrata jistoty… musi zvladnou vse tohle a nove situace, mnohi deti dl rozvodu s tatou bylo minimum casu, potrebuji si spolu vybudovat vztah, tatinek se musi naucit co je to byt rodic… a nejhorsi co muze byt, kdyz se doto pletou nextky… zkus si predstavit sebe az tvoje dite bude muset k tatinkovi a tam ho bude vychovavat nejake xxx… Nadsena nebudes…
to, ze te dite jasne a ocividne z domacnosti otce chce vystrnadit je proste jeho obranna reakce…
Může to být tak, ale taky opačně, že ty naschvály ji ukládá matka. Setkala jsem se i s případem, kdy matka dítěti uložila, aby od otce uteklo, ale i takovou opičárnu, aby jí do pračky podstrčilo barvící oblečení… Kreativita je dost pozoruhodná.
@Aglája75 z kontextu vyplývá, že zakladatelka jí nezná a s ex komunikuje otec. Nic jiného ![]()
@Aglája75 píše:
Ty poslyš… jako nezlob se, že to říkám, ale vem si prášek nebo ti rupne cévka ![]()
Nedosazuj si do řečeného své kontexty a vycházej jen z toho, co bylo prezentováno. Pokud zakladatelka řekla pravdu, tak jí komentáře můžou pomoct. Pokud ne, tak jí nepomůžou, páč jsou postavené na falešném základu.
Ale pokud budeme úplně fantazírovat, tak tím chceme dosáhnout čeho?
Mmch, matky se vůbec nemusíš zastávat, místní komunita je matkám, případně opuštěným exkám relativně nakloněna, resp. relativně nekřivdí ![]()
@KovaJana píše:
Bohužel tak snadné to není, je celá spousta případů, kdy rodič maří styk skrze údajné přání dítěte. A soud si poslechne přání dítěte příslušně programujícím rodičem „předpřipravené“ a soud klidně rozhodne, že se přání dítěte musí respektovat a má se s druhým rodičem na styku dohodnout. A je vymalováno, vztah definitivně zničen, a stýkající se rodič i jeho okolí neudělají vůbec nic.
Je to tím, že když problém nedokážou vyřešit dospělí, nedělá soudu problém přehodit odpovědnost za řešení na toho nejslabšího a nejovlivnitelnějšího - na dítě. A slyšela jsem od dětí nejednou, že mu maminka (tatínek) řekli, že pokud neodrecituje to, co má uloženo, dostane vařečkou, vyhodí dítě z domova, umře steskem babička a další perly.
Co to bylo za děti a kolik jich bylo? Píšeš, jako kdyby ses s takovými dětmi potkávala pravidelně, můžu se zeptat, při jaké příležitosti?
100% za tím bude ta matka. Asi o tobě mluví před dcerou ošklivě, a ta přebírá její názory a postoje.
Je mi holčičky líto, není v lehké situaci a maminka si neuvědomuje, že tímto nejvíce škodí holčičce.
Já mám zkušenost z druhé strany - mám sedmiletou dcerou, která má také už asi 3 roky „macechu“. Já o ní nikdy špatně nemluvím.. přijde mi fajn, osobně ji neznám, ale dcera ji má ráda. Nežárlím na ní.. asi jsem si svou pozicí matky natolik jistá, že nemám potřebu macechu očerňovat a vymýšlet opičárny
@Lama Lama já jsem na její mamku nikdy nic neřekla. Raději jsem se zdržela konverzace. Ano je pravda že její tatínek občas něčí hnusneho na ni řekne, ale ve smeš je to většinou skrz to že “maminka říkala”.
U nás už proběhlo i to že jsem jí řekla ať se jde osprchovat a vyčistit si zuby. “Máma říkala že tě nemusím poslouchat” v hlavě jsem si říkala svoje, ale nahlas jsem to neřekla. U nich se koupe 2× do týdne a 1× týdně vlasy. U nás to takhle nefunguje na mě je to hodně málo. Samozřejmě to nevím na 100% vím to od dcerky
@JanaAnnna U 7 leteho dítěte, pokud se nevalelo nekde venku, mi to prijde naprosto dostatečné.