Nevlastní dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.10.22 10:02

Za mě je to jednuduchý, dítě ti do očí neřekne, co ve skutečnosti cítí, zvlášť když ty jsi ta cizí. Starší syn jde nerad do konfliktu a někomu „cizímu“ klidně odkýve, jak mu chutnali ty ovocné knedlíky, co právě měli k obědu. Přitom je nesnáší a sám od sebe by je nikdy nesnědl. Ale prostě než by „cizímu“ řekl, že to nejí, tak to sní, i když se mu navaluje.

• Citovat
  • Upravit
12741
17.10.22 10:28

Nevím, proč se tady automaticky předpokládá, že dívka zakladatelku nesnáší a lže jí do očí jak když tiskne.

Já bych naopak velmi věřila tomu, že v danou chvíli je u ní spokojená a program se jí líbí. Netvrdím, že musí být extaticky šťastná, ale nevěřím, že tam opravdu trpí.
Jenže pokud má matku, která zakladatelku častuje urážlivými přezdívkami, tak holka (pokud nemá IQ a EQ tykve) chápe, že tato paní spolu s otcem jsou na černé listině a není radno je doma chválit. Na to stačí i třeba jen smutek nebo nelibost na tváři maminky. Nota bene, pokud by reakcí maminky bylo něco jako „však si k nim táhni, když je to u nich tak super“ (ne třeba nutně ihned, ale v nějaké situaci, kdy se holka nechová tak, jak si matka představuje).

Problém je, že zakladatelka asi nemá příliš představu o tom, co se děje u maminky. Třeba jestli maminka po každé návštěvě nevyslýchá holku jak na Gestapu.

Další otázka je, pokud zakladatelku opravdu nesnáší a lže jí do očí, proč to dělá. Opět jsme u toho, že pokud k tomu nemá (zde zdůrazňuju) RACIONÁLNÍ důvod (= negativní chování ze strany zakladatelky) a je to jen o tom, že jí zakladatelka vadí stejně jako by jí vadila jakákoli jiná žena v této pozici, opět bych to neházela na zakladatelku. Spíš bych, jak už jsem uvedla, v této situaci trochu nabrala zpátečku a holce se nepodbízela. Prostě mindset: nemusíš mě mít ráda, protože to si nemůžu vynutit, ale mám svědomí čisté a nic jsem ti neudělala, vnucovat se nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nicky1317
17.10.22 10:31

Ale teda ty špendlíky a svačiny za gaučem jsou moc, to bych neprešla.

• Citovat
  • Upravit
12741
17.10.22 10:36
@JanaAnnna píše:
@Tala20 dává mi špendlíky do postele a do bundy. Když něco uvařím, tak ji to nechutna. Říká že mám doma nepořádek. Nemluvě o tom že skoro pokaždé co od nás odjíždí tak musí nechat něco za posteli za gaucem nebo kdekoliv v bytě kde je těžké vytáhnout cokoliv něco co smrdí. Naposledy to byla svacina hozena za gaučem, ale to jsem na to přišla ještě před tím než by to začalo zapáchat.To se omlouvám špatně jsem se vyjádřila. Dcerka k nám nechce jezdit.

Počkej, toto jsem přehlédla. To bych nenechala jen tak. Normálně bych si ji vzala bokem a řekla jí, že o tom vím, že nejsem hloupá. A třeba jí i pohrozila, že i já se umím chovat hnusně, kdybych chtěla, ale že nechci.
Musíš nastavit hranice. Dítě je asi chudák, o tom žádná, ale tohle si dovolit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.10.22 10:52
@Hecate píše:
Nevím, proč se tady automaticky předpokládá, že dívka zakladatelku nesnáší a lže jí do

Protože tam je spousta neznámých ( jaká je matka, jaký je otec, jaká je ve skutečnosti zakladatelka, co skutečně reflektuje a co si nalhává, jaké je dítě…) a každá si tam dosadí to, co se jí hodi, obvykle nějaký vlastní příběh nebo příběh, který se jí dotýká. ( vlastní dětství, vlastní děti, vlastní nevlastní děti, jejich ex, jejich next…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13768
17.10.22 10:53
@Hecate
@Hecate píše:
A třeba jí i pohrozila, že i já se umím chovat hnusně, kdybych chtěla, ale že nechci.

Tak tohle bych dítěti opravdu neříkala. A hlavně by to s ní měl vyřídit otec a nějak citlivě zjistit, proč to dělá, co je jejím záměrem. Říct jí, že jí má rád a ty taky a že i maminka jí má ráda. A že to nevadí, že má ráda všechny.
Nicméně je tady víc možných scénářů - že jí matka schválně pobyt u otce protiví, že si matka špatné zprávy o vás vymýšlí, že dcerka lže matce, aby se zavděčila anebo že se jí u vás opravdu „nelíbí“ atd. atd. Takže by bylo potřeba zjistit, který z těchto scénářů to je a pak to nějak „psychologicky“ a citlivě s dcerou vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.10.22 11:02
@AnastazieB píše:
@HecateTak tohle bych dítěti opravdu neříkala. A hlavně by to s ní měl vyřídit otec a nějak citlivě zjistit, proč to dělá, co je jejím záměrem. Říct jí, že jí má rád a ty taky a že i maminka jí má ráda. A že to nevadí, že má ráda všechny.
Nicméně je tady víc možných scénářů - že jí matka schválně pobyt u otce protiví, že si matka špatné zprávy o vás vymýšlí, že dcerka lže matce, aby se zavděčila anebo že se jí u vás opravdu „nelíbí“ atd. atd. Takže by bylo potřeba zjistit, který z těchto scénářů to je a pak to nějak „psychologicky“ a citlivě s dcerou vyřešit.

Problém je, jak todle zjistit- nezávislá osoba, ale zároven taková, které dítě důvěřuje. Tahat holku všudemožně, taky není ideální. Jakmile jí bude vyslýchat otec/matka/nextka… bude se roztáčet další kruh nátlaků.
Variant je spoustu, jak jsi napsala. Já bych ještě přidala prostou leplovitost dítěte - prostě je líné to odnést, hodí to za gauč, to samý špendlík a my tu z toho uděláme terotistický útok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
17.10.22 11:03
@AnastazieB píše:
@HecateTak tohle bych dítěti opravdu neříkala. A hlavně by to s ní měl vyřídit otec a nějak citlivě zjistit, proč to dělá, co je jejím záměrem. Říct jí, že jí má rád a ty taky a že i maminka jí má ráda. A že to nevadí, že má ráda všechny.

A já bych to klidně řekla. A proč? Protože i to dítě musí pochopit, že někde jsou hranice. Že si nemůže tohle dovolovat k někomu, kdo jí nic zlého nedělá, byť ho nemá ráda a má právo nemít ráda.
Jde o to, že matka holčičky zahájila propagandu proti zakladatelce, takže holka má pocit, že má právo jí škodit. Jestli se proti tomu zakladatelka neohradí, nebude méně neoblíbená, ale v očích holky i matky bude ještě ke všemu slabá. A čert ví, kam to bude gradovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
17.10.22 11:08
@Lama Lama píše:
Problém je, jak todle zjistit- nezávislá osoba, ale zároven taková, které dítě důvěřuje. Tahat holku všudemožně, taky není ideální. Jakmile jí bude vyslýchat otec/matka/nextka… bude se roztáčet další kruh nátlaků.
Variant je spoustu, jak jsi napsala. Já bych ještě přidala prostou leplovitost dítěte - prostě je líné to odnést, hodí to za gauč, to samý špendlík a my tu z toho uděláme terotistický útok

Asi tak, představila jsem si svoje ditko, ona to tam ani nehodi úmyslně, pokozi to na gauc, pak si tam roztahne nejake tvoreni a ze x věci leti za gauc… Pod jeji rozlisovaci schopnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
17.10.22 11:09

@Lama Lama Je fakt, že to může být i ta lemplovitost… Z příspěvku jsem už měla za hotové, že to byly naschvály.
Nicméně i tak bych se ozvala. Méně důrazně, bez nějakých „výhružek“, ale prostě bych dala najevo, že toto se u nás nedělá.
Možná bych si s ní i promluvila o tom rozporu mezi tím, co říká u nás a co chodí za zprávy z domova, kdyby byla vhodná příležitost.
A holce bych se nepodbízela, chovala bych se k ní slušně, ale chladněji, dokud si to nesrovná v hlavě.

Myslím, že někdy je na místě si přiznat, že děti té situace umí i zneužívat, že nejsou jen čisté oběti.

Příspěvek upraven 17.10.22 v 11:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.10.22 11:09
@Hecate píše:
A já bych to klidně řekla. A proč? Protože i to dítě musí pochopit, že někde jsou hranice. Že si nemůže tohle dovolovat k někomu, kdo jí nic zlého nedělá, byť ho nemá ráda a má právo nemít ráda.
Jde o to, že matka holčičky zahájila propagandu proti zakladatelce, takže holka má pocit, že má právo jí škodit. Jestli se proti tomu zakladatelka neohradí, nebude méně neoblíbená, ale v očích holky i matky bude ještě ke všemu slabá. A čert ví, kam to bude gradovat.

Jo, jenže to musí hned. Musí reagovat tady a ted - hele, tady je špendlík, kde se tu vzal.
Nemá smysl řešit se 14tidennním spožděním nebo dokonce měscí, dva tři zpátky. Nebo vyšetřovat, co kde řekla máme a jestli se její výpovědi shodují s tím, co řikala minule tady a co napsala máma a nutit jí se k tomu vyjádřit, křížovým výslechem donutit říct, že někomu iřkala něco jiného než někomu dalšímu.
Jestli matka kecá, holka na to jednou přijde. Ale musí být na to připravená, dojít si k tomu sama, ne, aby jí to někdo tloukl do hlavy. Možná to přijde za 5 let, možná za deset, možná nikdy, ale urychlit to z venku bude kontraproduktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
17.10.22 11:13

@Lama Lama To máš pravdu, ta reakce musí být rychlá, už třeba i proto, aby se zabránilo spekulacím typu, že to tam někdo narafičil nebo si to dokonce celé vymyslel, a teď ji falešně obviňuje.

Zeptáním se jsem nemyslela žádný křížový výslech, prostě jen otázka, jak to teda je, a případně, co by mohlo být jinak. Nevím no, já totiž jsem typ člověka, co věci tohoto typu řeší napřímo. Neříkám, že to vždy funguje, ale tady bych asi nepředstírala, že se nic neděje a nenechávala to vyhnít. Ona ta prostá otázka a reakce holky třeba může pomoct i v ujasnění si, co se vlastně děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.10.22 11:14
@j.a.n.i1 píše:
Asi tak, představila jsem si svoje ditko, ona to tam ani nehodi úmyslně, pokozi to na gauc, pak si tam roztahne nejake tvoreni a ze x věci leti za gauc… Pod jeji rozlisovaci schopnost.

NO, přesně. Podle mě jsou lidi kolikrát zkrz emoce zbytečně vztahovační a všechno to, co se děje s nima nemá vůbec nic společného.
Ale taky bych si mohla myslet, že ten můj tydyt na mě to hroznové víno, hezky uležené přes celé prázdniny v aktovce, nastražil schválně! U otce doma zas choval velikonoční vajíčka v košíčku pod postelí. Přišli na to za pár měsíců :mrgreen: :lol: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.10.22 11:16
@Hecate píše:
@Lama Lama To máš pravdu, ta reakce musí být rychlá, už třeba i proto, aby se zabránilo spekulacím typu, že to tam někdo narafičil nebo si to dokonce celé vymyslel, a teď ji falešně obviňuje.Zeptáním se jsem nemyslela žádný křížový výslech, prostě jen otázka, jak to teda je, a případně, co by mohlo být jinak. Nevím no, já totiž jsem typ člověka, co věci tohoto typu řeší napřímo. Neříkám, že to vždy funguje, ale tady bych asi nepředstírala, že se nic neděje a nenechávala to vyhnít. Ona ta prostá otázka a reakce holky třeba může pomoct i v ujasnění si, co se vlastně děje.

Pokud to řeším na přímo, tak je to na přímo. Tedy mě řiká, že je to takto, tak tomu věřím. A neřeším to nepřímo vzkazováním od holky na matku, od matky cestou přítele na mě a já pak na holku. Proč se nechávat vtahovat do tohodle hraní na poštáka, štvaní proti sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
17.10.22 11:19

Jako přes kopírák.

Rodina se rozpadne. Chlap si najde novou ženskou. A snad skoro vždycky:

• Chlap hodí nové ženě svou ratolest na krk.
  • Bývalá je zásadně ta špatná, blbka, co dělá zlou krev.
  • Nová žena se snaží mít ráda dítě, které jí nesnáší a dělá naschvály.
  • Obě ženy se spolu dohadují o výchovu.
  • Muž se taktně vytratí a dá si nohy na stůl.

A oni se pak chlapi diví, že je ženské nechtějí. Zvláště, když mají dítě. Že bychom to udělaly i my, ženské? Ať si to spolu vyřeší Karel a Franta. :D

Co s tím? O dceru by se měl skutečně zajímat její otec. Ty snad s její matkou nejseš v lesbickém vztahu, ne?

Jedno řešení je odejít, ať si otec najde jinou chůvu zadarmo.

Upřímně, kdyby si ex někoho našel a najednou chtěl dítě do střídavé péče, dovedu si dosti živě představit, že by se nám o dítě starala jeho nová známost. On by nehnul prstem. A já bych byla ta špatná ex a ona nezvládající nextka. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí